×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация


01 Април 2020, Сряда, 19:20 ч.

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика 

Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 

Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.

Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин. 

До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.

И Москва, и Пекин отричат тези обвинения, предава dnes.bg.

 


В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
10
Коментара по темата
10.
НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНАТ
02.04.2020 11:13:15
0
3
Тези Брюкселски либерасти и техните Български подлоги да хулят Русия. Не разбраха ли, че в тази ситуация противоборството е пагубно. Всички трябва да се обединят и да се подпомагат в борбата за оцеляване?
9.
До 5
01.04.2020 21:37:55
1
10
Мисли му ти дядовата, че явно си млад. Моите деца и внуци са си доста интелегентни. :)
И не вярвай на всичко което ти казват, още по - малко на реториката на някой индивиди като банкянската тиква, Оная дето името и започва със жаргона за полов орган, или шишкото с каракачански корени и фамилия правещ се на воевода, а най малко на СКАТ мен щото го познавам лично. Те дядовата се плюят пред нас и ихраят театро, ама в купом се юрнаха да се изследват безплатно, щото сакън да не се затрие пасмината. Аз и за извънземните съм чувал, ама ще повярвам в тях когато успея да дбарам за врата някое зелено човече, дет се вика око да види и ръка да пипне. :)
Хайде дано ти и всички хора да са здрави, че не се ли държим заедно като народ, говедата от парламент и правителство са ни хвърлили на кучетата!
8.
Имах Русия за велика
01.04.2020 21:18:39
5
3
Но откакто Путин даде амнистия на Кадиров и 7 000 бойци участвли във войната срещу Русия,не ме кефят.
Точно за Кадиров се знае че е убивал, измъчвал и отвличал руски войници и той самия го е признавал, като се оправдава че било война.
И сега най-много пари се отпускат на Чеченската република и другите открито недоволстват. Великия Путин плаща на главорези убивали руси, за да има мир. Турците им свслиха самолет, после убиха руският посланик Карлов и Путин си стисна ръката с Ердоган и му даде атомна електроц. и газ. Значи убиват руснаци а той прави бизнес.
7.
Лупиии
01.04.2020 21:05:07
8
3
За да си по-хитър трябва да си Лиско, малък тарикатчо! "Не харесвам Русия но....".
Толкова не я харесваш, че си позволяваш да лъжеш като "дърт сиганин" Явно имаш собствена инфирмационна агенгия, а Лупи? Хахаа. Чехия, Словакия, че и Германия ли бе? Хаххаха Ех този Лупи беее. Забрави да кажеш, че за две седмици 5 пъти откриха лекарство, нямаха киронавирус хахаха а в момента са в извънредно положение и лекарство още няма открито в света. Хаха
Проста сметка за прости хора! Русия има 4000 километра граница с Китай и 5 милиона китайци(по офиц статистика на Русия) живеят в Русия.
Китай пламна през януари, а в Русия има хиляди смъртни случаи от тогава, все на хора с двойни брнхоплевмонии.
Лупи Лупи, който лъже ще му порасне носа.
6.
Лупи
01.04.2020 20:50:14
1
10
По принцип не харесвам Русия и не съм комунист, но засега мисля че Русия прави най-много за ЕС. Самия факт че пратиха лекари и вирусолози в Италия, Чехия, Словакия и Германия, заедно с апаратура, оборудване, техника, медицински помощи и други е показателно, че нещо правят. Да не говорим, че намалиха цената на природния газ с 40% за всички членки на ЕС, което спестява на членките милиарди.
5.
Дядо Добри
01.04.2020 20:40:20
4
2
Дано наистина си дядо, защото това ще означава,че вече имаш деца и внуци. В противен случай, ако си млад и тепърва ще правиш поколение трябва да знаеш една поговорка:
Не бъди прост за да не са прости и децата ти!
4.
Отзад на русофилистиците
01.04.2020 20:33:42
8
5
На Кремълска дезинформация може да вярва само полуграмотен русофилистик. Да приемеш една информация за вярна е въпрос на интелект и знание. За да знаеш трябва да проверяваш различни източници,а не да бъдеш ограничен. Кремълската пропаганда е за лапнишарани, които дори не знаят руски, а приемат "повърнята" на българските кафяви русофилски издания. Във времената на интернет(това руско изобретение, като Гугъл и Фейсбук хаха) е много лесно да се информираш за живота в Русия, като следиш ежедневно различните новини, репортажи и качвания на мнения и на самите хора от народа. Естествено много от нас имат и приятели руснаци, които са готини хора със собствено мнение. Куриозното по тази тема е, че самите руснаци се присмиват на така наречените русофилистици(русофил е човек с познания за културата и историята на руския народ), защото величаенето на Русия при тях е съвкупност от лъжи, фантазии и стъкмистика от която руснаците се срамуват. Руснаците са навсякъде и у нас в България има много, но никой от тях не говори за загиване на Запада, за разпад на ЕС, те пътуват много и са информирани хора и освен това се изказват много скептично за управниците си, като ги наричат крадци, също както и ние в България. Обвиняват ги, че не правят нищо за народа си и колкото и да е странно не са антизападно настроени, а и няма как. Знаем че и на руснаците децата учат и живеят на Запад, тези които могат да си позволят. Има нещо елементарно, нека тези които говорят за разпадането на ЕС ви отговорят" защо никой не заминава да работи в Русия?". Нека кажат на приятелите си и роднините си които са из ЕС да заминат за Русия. Само че кризата с коринавируса заради която бг русофилистиците очакват "края на ЕС"(който край предричат от 10г),същата криза я има и в Русия, извънредни мерки, празни магазини и съответно безработица, защото никой не работи.
Най-сигурната инвестиция в момента е да хванете бас с някой русофилистик, че след година ЕС пак ще го има и тези, които се върнаха заради извънредните мерки пак ще заминат за ЕС а не за Русия. Тези малоумници творящи фантазии и лъжи за "вълшебната приказка" Русия и нейният цар,са същите, които плюят България и ЕС, като това им основно занимание и психиотклонение.
3.
TWICER
01.04.2020 20:28:23
0
3
'Луд умора няма, потта е единствения ефект'
2.
Дядо Добри
01.04.2020 20:09:57
1
13
Защо, не пратиха ли и техника и медици в Италия? Или по новините излъгаха за самолета с маски за щатите? А може би ни излъгаха за помощите с маски и лекарства от Китай за нас?
Май цлата дезинформация идва от лидеритр на ЕС и подлогте им!
Прочетете, какво предсказва Ванга за 2020. Или и в е била руска дезинформаторка?
1.
ХАХА
01.04.2020 19:28:14
1
8
Н калпавия ...й вълната му пречи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори