×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация


01 Април 2020, Сряда, 19:20 ч.

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика 

Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 

Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.

Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин. 

До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.

И Москва, и Пекин отричат тези обвинения, предава dnes.bg.

 


В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНАТ
02.04.2020 11:13:15
0
3
Тези Брюкселски либерасти и техните Български подлоги да хулят Русия. Не разбраха ли, че в тази ситуация противоборството е пагубно. Всички трябва да се обединят и да се подпомагат в борбата за оцеляване?
9.
До 5
01.04.2020 21:37:55
1
10
Мисли му ти дядовата, че явно си млад. Моите деца и внуци са си доста интелегентни. :)
И не вярвай на всичко което ти казват, още по - малко на реториката на някой индивиди като банкянската тиква, Оная дето името и започва със жаргона за полов орган, или шишкото с каракачански корени и фамилия правещ се на воевода, а най малко на СКАТ мен щото го познавам лично. Те дядовата се плюят пред нас и ихраят театро, ама в купом се юрнаха да се изследват безплатно, щото сакън да не се затрие пасмината. Аз и за извънземните съм чувал, ама ще повярвам в тях когато успея да дбарам за врата някое зелено човече, дет се вика око да види и ръка да пипне. :)
Хайде дано ти и всички хора да са здрави, че не се ли държим заедно като народ, говедата от парламент и правителство са ни хвърлили на кучетата!
8.
Имах Русия за велика
01.04.2020 21:18:39
5
3
Но откакто Путин даде амнистия на Кадиров и 7 000 бойци участвли във войната срещу Русия,не ме кефят.
Точно за Кадиров се знае че е убивал, измъчвал и отвличал руски войници и той самия го е признавал, като се оправдава че било война.
И сега най-много пари се отпускат на Чеченската република и другите открито недоволстват. Великия Путин плаща на главорези убивали руси, за да има мир. Турците им свслиха самолет, после убиха руският посланик Карлов и Путин си стисна ръката с Ердоган и му даде атомна електроц. и газ. Значи убиват руснаци а той прави бизнес.
7.
Лупиии
01.04.2020 21:05:07
8
3
За да си по-хитър трябва да си Лиско, малък тарикатчо! "Не харесвам Русия но....".
Толкова не я харесваш, че си позволяваш да лъжеш като "дърт сиганин" Явно имаш собствена инфирмационна агенгия, а Лупи? Хахаа. Чехия, Словакия, че и Германия ли бе? Хаххаха Ех този Лупи беее. Забрави да кажеш, че за две седмици 5 пъти откриха лекарство, нямаха киронавирус хахаха а в момента са в извънредно положение и лекарство още няма открито в света. Хаха
Проста сметка за прости хора! Русия има 4000 километра граница с Китай и 5 милиона китайци(по офиц статистика на Русия) живеят в Русия.
Китай пламна през януари, а в Русия има хиляди смъртни случаи от тогава, все на хора с двойни брнхоплевмонии.
Лупи Лупи, който лъже ще му порасне носа.
6.
Лупи
01.04.2020 20:50:14
1
10
По принцип не харесвам Русия и не съм комунист, но засега мисля че Русия прави най-много за ЕС. Самия факт че пратиха лекари и вирусолози в Италия, Чехия, Словакия и Германия, заедно с апаратура, оборудване, техника, медицински помощи и други е показателно, че нещо правят. Да не говорим, че намалиха цената на природния газ с 40% за всички членки на ЕС, което спестява на членките милиарди.
5.
Дядо Добри
01.04.2020 20:40:20
4
2
Дано наистина си дядо, защото това ще означава,че вече имаш деца и внуци. В противен случай, ако си млад и тепърва ще правиш поколение трябва да знаеш една поговорка:
Не бъди прост за да не са прости и децата ти!
4.
Отзад на русофилистиците
01.04.2020 20:33:42
8
5
На Кремълска дезинформация може да вярва само полуграмотен русофилистик. Да приемеш една информация за вярна е въпрос на интелект и знание. За да знаеш трябва да проверяваш различни източници,а не да бъдеш ограничен. Кремълската пропаганда е за лапнишарани, които дори не знаят руски, а приемат "повърнята" на българските кафяви русофилски издания. Във времената на интернет(това руско изобретение, като Гугъл и Фейсбук хаха) е много лесно да се информираш за живота в Русия, като следиш ежедневно различните новини, репортажи и качвания на мнения и на самите хора от народа. Естествено много от нас имат и приятели руснаци, които са готини хора със собствено мнение. Куриозното по тази тема е, че самите руснаци се присмиват на така наречените русофилистици(русофил е човек с познания за културата и историята на руския народ), защото величаенето на Русия при тях е съвкупност от лъжи, фантазии и стъкмистика от която руснаците се срамуват. Руснаците са навсякъде и у нас в България има много, но никой от тях не говори за загиване на Запада, за разпад на ЕС, те пътуват много и са информирани хора и освен това се изказват много скептично за управниците си, като ги наричат крадци, също както и ние в България. Обвиняват ги, че не правят нищо за народа си и колкото и да е странно не са антизападно настроени, а и няма как. Знаем че и на руснаците децата учат и живеят на Запад, тези които могат да си позволят. Има нещо елементарно, нека тези които говорят за разпадането на ЕС ви отговорят" защо никой не заминава да работи в Русия?". Нека кажат на приятелите си и роднините си които са из ЕС да заминат за Русия. Само че кризата с коринавируса заради която бг русофилистиците очакват "края на ЕС"(който край предричат от 10г),същата криза я има и в Русия, извънредни мерки, празни магазини и съответно безработица, защото никой не работи.
Най-сигурната инвестиция в момента е да хванете бас с някой русофилистик, че след година ЕС пак ще го има и тези, които се върнаха заради извънредните мерки пак ще заминат за ЕС а не за Русия. Тези малоумници творящи фантазии и лъжи за "вълшебната приказка" Русия и нейният цар,са същите, които плюят България и ЕС, като това им основно занимание и психиотклонение.
3.
TWICER
01.04.2020 20:28:23
0
3
'Луд умора няма, потта е единствения ефект'
2.
Дядо Добри
01.04.2020 20:09:57
1
13
Защо, не пратиха ли и техника и медици в Италия? Или по новините излъгаха за самолета с маски за щатите? А може би ни излъгаха за помощите с маски и лекарства от Китай за нас?
Май цлата дезинформация идва от лидеритр на ЕС и подлогте им!
Прочетете, какво предсказва Ванга за 2020. Или и в е била руска дезинформаторка?
1.
ХАХА
01.04.2020 19:28:14
1
8
Н калпавия ...й вълната му пречи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори