×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-кметът по финанси на Бургас Красимир Стойчев: Трябват ни 9,6 млн.лева, за да закрепим положението до края на май


Зам.-кметът по финанси на Бургас Красимир Стойчев: Трябват ни 9,6 млн.лева, за да закрепим положението до края на май
Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев 13 години менажира бюджета по блестящ начин, но сега е изправен пред сериозно предизвикателство
31 Март 2020, Вторник, 11:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Флагман.бг

Необходимо е дофинансиране на „БургасБус“, КОЦ-Бургас и всички здравни заведения, за да не фалират, подчерта Стойчев

Да не се залита по популистки мерки в момент, в който сме изправени пред безпрецедентна криза. Това призова кметът на града Димитър Николов на днешната сесия на ОбС Бургас, която се провежда при извънредни мерки в зала „Бойчо Брънзов“ (ВИЖ ТУК).

Градоначалникът помоли общинските съветници да проявят мъдрост и да гласуват разумни харчове - най-належащите. Такъв пример са допълнителните възнаграждения за медиците на първа линия, които няма да получат помощ от държавата. (ПОДРОБНОСТИ ТУК) В дневния ред на 8-ото заседание на ОбС Бургас има общо пет докладни - от различни политически сили и бизнес сдружения за приемането на мерки в подкрепа на бизнеса.

„96% от данъците, които плащат гражданите отиват в държавния бюджет, а само 4 % остават в общинските. Не натоварвайте толкова много общинския бюджет с национална отговорност“, каза Димитър Николов.

Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, който има тежката задача да структурира общинския бюджет от 13 години, призна, че Бургас не е изправян пред подобно предизвикателство – приходите са драстично намалели, а разходите – значително нараснали. „Парите изтичат като пясък!“, предупреди Стойчев.

Зам.-кметът по финанси уточни, че на първо време са необходими 9,6 млн.лева, с които ще се дофинансират дейностите на стратегически сектори, свързани с транспорта и здравеопазването в Бургас. Най-сериозен е проблемът за „БургасБус“. Трябват минимум 1,5 млн.лева, защото съществува реалната опасност превозвачът да фалира – приходите са драстично намалели заради извънредното положение, а автобусите вървят, защото изпълняват преди всичко социална функция. Графикът е разреден в т.нар."мъртви часове" и пътуват на санитарния минимум, всеки ден се вземат и други спешни решения.

„Тръгнахме много добре през 2020 година, но след настъпването на извънредното положение изпитваме сериозни проблеми. Всеки ден с кмета г-н Николов се събираме и обсъждаме как най-правилно да менажираме бюджета. В момента само от неплащането на данъците минусът е 14 млн.лева“, подчерта Красимир Стойчев. Той съобщи, че ако се върви с тези темпове изпълнението на приходната част по бюджета ще е неповече от 75-76 %.

„Моят апел е много внимателно да работим с цифрите и да използавме териминте „разрочване“. Няма да можем да изпълним приходната част на бюджета при настоящата ситуация“, подчерта той.

„Вече се свързахме с големите предприятия, помолихме ги да си платят данъците, но те отказват, защото се страхуват от рецесия. Хората също се притесняват. Не можем никого да задължим. Всички строителни обекти, финансирани с общински средства, са спрени. Работят само тези, които са по европейки проекти или се изпълняват с държавна субсидия“, допълни Димитър Николов. По този начин той отговори на питане на общинския съветник от БСП Христо Панайотов: Дали не е редно да спре проекта за ремонт на бул."Транспортна".

Градоначалникът уточни, че държавата предприема основните мерки, а функцията на общините е да ги допълва, не да поема основната тежест. От думите на кмета Димитър Николов стана ясно, че дейностите по премахването на пейките и последвалото им връщане, се поема от дарение – на общинския съветник от Средна европейска класа Кирил Начев. Много други също са помогнали с финансови средства или труд.

Относно предложението на БСП за безплатна синя зона, кметът Димитър Николов уточни, че ако се приеме това решение, чисто социалният ефект е, че ще се оставят 110 души без работа, а общественият - връщане на хаоса в Централната градска част и ж.к."Възраждане". Приходите миналата година от платеното паркиране са малко над 3 млн.лева за синя, и 400 хил.лева за зелена зона.

 

 


В категории: Бургас


46
Коментара по темата
46.
Д.С.
03.04.2020 10:22:37
0
0
ОБЩИНА БУРГАС ВИНАГИ РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОБОТИ!
НЕ КРИТИКУВАЙТЕ, БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!
НОРМАЛНО Е, КОГАТО ИМАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СИ ГИ ПЛАТИМ.
БУРГАС ЗА БУРГАЗЛИИ И БУРГАЗЛИИ ЗА БУРГАС!
ПАЗЕТЕ СЕ,
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
45.
Д.С.
03.04.2020 10:22:35
0
0
ОБЩИНА БУРГАС ВИНАГИ РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОБОТИ!
НЕ КРИТИКУВАЙТЕ, БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!
НОРМАЛНО Е, КОГАТО ИМАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СИ ГИ ПЛАТИМ.
БУРГАС ЗА БУРГАЗЛИИ И БУРГАЗЛИИ ЗА БУРГАС!
ПАЗЕТЕ СЕ,
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
44.
Рон Бургунди
03.04.2020 07:14:50
0
1
Само след месец и вече вопли за фалити.Какъв е тоя бюджет бе, няма ли резерв или сте като вашите братя хамериканците. Ден за ден.
Няма производство, няма бизнес. И преди вируса нямаше. Е как да избегнете фалити. Цялата област ще фалира. Държавата ще фалира яко. Влагате пари в глупави проекти, които няма да носят приходи, ноооо пък имаше крадене от строителните дейности. Затвора е малко за такива.
43.
Fahner
31.03.2020 22:11:29
0
1
Do koga samo revat Che niama pari a Burgas e s nai visoki danaci v BG i vse ne stigat
42.
Димитър Николов най-добър кмет
31.03.2020 19:08:33
5
0
Димитър Николов никога няма да направи това, защото е добър кмет и умен
41.
Димитър Николов най-добър кмет
31.03.2020 19:08:24
2
0
Димитър Николов никога няма да направи това, защото е добър кмет и умен
40.
Димитър Николов най-добър кмет
31.03.2020 19:08:23
2
0
Димитър Николов никога няма да направи това, защото е добър кмет и умен
39.
Димитър Николов най-добър кмет
31.03.2020 19:08:23
2
0
Димитър Николов никога няма да направи това, защото е добър кмет и умен
38.
Димитър Николов най-добър кмет
31.03.2020 19:06:48
2
0
Това не е вярно казах ви вече. Знаем какви сте престанете да говорите голе лъжи за нашият гра. Писна ми вече Дано да ви намерят и блокират!!!!
37.
Нагла кондукторка
31.03.2020 18:10:35
2
6
Не мога да разбера защо трябва да спасяваме с нашите данъци губещо предприятие като Бургасбус? Освобождавай всички некадърници които са там, постави хора които наистина вършат работа. Ама не става нали, щото пак наши и ваши.
36.
Попов
31.03.2020 16:40:10
1
9
До "другарите" от Флагман.... Въпреки че ми изтрихте коментара, той събра само плюсове(без минуси)... И да го триете и да не го триете, всички знаем за какви крадци говорим, които сега ще фалират Общината.... Вие пак си трийте.... Надявам се да ги изметем тия дето обрекоха народа на глад и принудиха младите да емигрират, а и не само те...
35.
Бургас
31.03.2020 16:36:31
1
3
Лява ръка десен джоб!
34.
Гост
31.03.2020 15:35:09
1
2
Вие сте без заплата? За разлика от вас общинските служители с паяка "се трудят" неуморно! Току що се разминах с паяк, който създаваше стойност (е не точно добавена, но все пак) в толкова "натоварения" и "нуждаещ се от урегулиране" комплекс Изгрев!
33.
Дг
31.03.2020 15:20:43
0
5
Защо се жалва общината Ами хората без заплати кой ги мисли ей така са някои семейства в безизходица и те се чудят от кьде да вземат
32.
Адвокат
31.03.2020 14:51:14
1
1
Ало... Ооо.. Общината... Заведе те гр.дела срещу EVN за пропуснати ползи от местни данъци и такси, защото неоснователно към този момент продължават да не приемат много построени и отдавна завършени жил.сгради ново строителство с над 100 самостоятелни обекта-апартаменти, магазини, ателиета, закрити гаражи...Стр.фирми не водят такива дела защото се страхуват, че ще станат зависими от EVN.като ще имат др.обекти за съгласуване.. И така изкуствено се спира развитието на икономиката.
31.
Адвокат
31.03.2020 14:41:16
1
2
Общината... Заведе те дела срещу EVN... За пропуснати ползи от не декларирани апартаменти и пропуснати местни данъци защото към момента има забавени в просрочие много отдавна завършени. На акт. 15 жил.сгради с по 50 и повече отделни самостоятелни обекта... Строителните фирми не водят такива по простата причина, че в бъдеще ще имат др.обекти и така ще станат зависими и се страхуват.
30.
Бюджет
31.03.2020 14:23:18
1
5
Надявам се правилно да прогнозират бъдещите приходи в общинска администрация.
Силно вярвам, че вече очакванията им са за поне 30% свиване на регионалната икономика и от там постъпленията в бюджета. АКо някой от тези господа си прави илюзии,че ще се разминем с по-малък спад, е добре още на момента да си ходи, за да не прави допълнителни поразии. На тази база трябва да се мисли за редуциране на разходите- най-вече тези за заплати и оптимизация на общинска администрация, както и адекватно инвестиране на останалите средства, в случай че има такива!
Някой трябва да плати сметка за неоправданите ви харчове през изминалите години, господа! Вярвам, че ще поемете отговорност за това!
29.
Бургас капитулира
31.03.2020 14:14:16
4
23
Кметът ми беше симпатичен в началото, когато се кандидатира за пръв път. Беше един такъв уж скромен, зареден с идеи. Какво стана, че отлетяха 11 години и защо Бургас стана по-зле отколкото беше? Честно, ако Йоан беше още кмет, нещата щяха да са в пъти по-добре. Много неща се говореха за него, много от тях може и да са били верни, но по негово време в Бургас все още имаше някакво производство. Сега всичко лъсва, особено като останем без летен сезон ще видите в каква криза ще влезе Бургас. То и без това сега сме след много по-малки градове като развитие, но сега ще се наредим на края на цялата опашка
28.
данъкоплатец
31.03.2020 14:13:57
1
20
Уважаеми съграждани, хубаво е да има и басейн и зали и морски гари и транспортни схеми и градинки че и институт за изучаване на Черно море– не знам кой и кво ще изучава-дори и филиали на художествени академии...защо пък не....Но , някой трябва да плаща и за построяването и за поддържането или да се самоиздържат поне..Справка Арена Пловдив е на загуба с 280 мероприятия годишно..нашата колко ще има? Съгласни ли сте да плащате за конгресен център без един конгрес ,морска гара без един кораб и художествена академия за 7 кандидатхудожници? А за ремонт на Демокрация която е единствената безпроблемна улица в града ни ?А за изучаването на Черно море искате ли да плащате? Вярно е че има и много добри проекти но като се харчи да става с доста повечко мислене и ако може без крадене...
27.
наблюдателен
31.03.2020 14:08:00
0
16
Държавата или общината не може да плати заплатата и наема на всички. Но може да харчи отговорно и на всички да е ясно, че кризата е за всички. Ще има ръст на безработица, фалирали фирми и намелели приходи в бюджета, не дай боже да видим фалирали общини. Всички обсъждат всякакви мерки в полза на обществото и най-вече да се осигури максимално здравеопазането. След цифрите които съобщи зам.кмета Стойчев за да не изтичат парите като пясък ще е нужно, бих казал наложително, колкото и болезнено да бъде, да се съкращават хора от администрацията и да се въвеждат електронни услуги. Частния сектор съкращава хора, нужно е и това да се случи и в държавния сектор, макар и временно. След като намалят приходи в общински предприятия да се съкращават разходите като за дейността така и за заплати. Нужно е всеки един лев да бъде инвестиран в дейности носещи добавена стойност и строга финасова дисциплина. Това с намалянето на такси и данъци е временна мярка в помощ на фирми и граждани . Още повече, че Бургас поема дълг от 14млн. лв. за да се изпълни съфинансирането спечелените проекти по оперативните програми през 2020г..
26.
1
31.03.2020 14:03:53
0
15
Финансирай ги ти тия калинки от Бургасбус. Може ли на празен автобус да се качват 3 контроли от Меден Рудник - Славейков през различни спирки? при положение че има и кондуктор и то в ненатоварено време с 10 пътуващи?
25.
Краси
31.03.2020 13:38:51
0
8
Платила съм си данъците още март, а не се знае дали ще остана на работа до края на кризата.Заплатата е намалена, пари и за смс няма да има.
24.
партиите (задкулисието)
31.03.2020 13:33:55
0
13
които са разпределили (откраднали) чрез схеми да върнат милиардите евра
23.
Az
31.03.2020 12:50:24
0
26
Потърсете 21 млн. лв. от КТБ, които бяха на депозит!
22.
Гошо
31.03.2020 12:41:17
1
9
С дребен сезонен бизнес,който не може да стартира заради положението кво праим?
Общинският наем си върви,тока си върви(без консумация 10-15 лв./месец задължителни),патента също....
А бе ние маргиналите ще го д......
21.
Гошо
31.03.2020 12:41:01
1
13
С дребен сезонен бизнес,който не може да стартира заради положението кво праим?
Общинският наем си върви,тока си върви(без консумация 10-15 лв./месец задължителни),патента също....
А бе ние маргиналите ще го д......
20.
Гост
31.03.2020 12:38:40
1
32
Не ви стигат парите, защото туморът, наречен общинска администрация (включвам и синята зона тук) видя сметката на организма, върху който паразитира. И много ви пука за 110 кърлежа, които се хранят от синята зона, но не ви пукаше, когато съсипахте Пристанище Бургас, даващо хляб на 3000 семейства!
19.
Кмета Слънце
31.03.2020 12:25:55
1
22
То с много пари всеки средно образован човек ще менажира по блестящ начин , сега да видим без тях как рязко ще се разпръснете като хлебарки даващи естествено път на младите ! Сладури !
18.
Банка
31.03.2020 12:25:02
2
24
Само от заплатите на съветниците за три месеца може да се иконовисат окоро 150 000 лева... !!!
17.
До 9
31.03.2020 12:21:50
0
7
Много си прав, знам как търси съпартийци за посещение някъде. Например Русия, трябва да носи на пиене.
16.
Бачо Киро
31.03.2020 12:15:26
1
34
Мойто предложение е преди всичко да спрете да крадете поне за година напред.
15.
?
31.03.2020 12:14:36
2
55
"Арена Бургас" колко милиона стана, ама за нея нища не казвате. Строи се толкова години, наляха се едни пари дето 5 такива зали могат да се направят. Транспортната ви схема е пълна пародия. И там се "усвоиха" едни милиони. Да не говорим за централно пристанище, дето унищожихте готов бизнес, приходи и семейства, за да направите кръчми, зали и офиси за наши хора. Всяка една улица, която тръгнете да оправяте след това се ремонтира задължително, защото такова ви е качеството. Хайде спрете се малко!!! Колко пари ви трябват, за да живеете спокойно, колко ще изхарчите и изядете!?
14.
*********
31.03.2020 12:14:15
0
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Onur
31.03.2020 12:11:24
0
16
БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! На слушах се на тази дума за последните две седмици.
12.
Комисион Ефенди
31.03.2020 12:02:54
1
37
19 МИЛИОНА за 50 метров басейн
Според кмета това е ХРАМ на плувните спортове? Нищо че бил на загуба
Най-скъпия 50 метров басейн в света
И ся кат му трябват 9 милиона на Стойчев да отреже малко желязо от залата басейн
11.
Пламен
31.03.2020 12:02:27
1
43
Дойде време да де разбере, кой трябва да командва парада - тези, които плащат данъците. От бялата сграда са се самозабравиха отдавна. Разполагаха с нашите пари, все едно ние сме им задължени, а не те на нас. Буртасбус е фалирал от въвеждането на интегрирания транспорт, защото се оляха с краденето. Ще кажат ли колко са разходите за тази синя и зелена зона. Да не се окажат, че са колкото приходите. И кога ще спруте да паркирате незаконно около общината и ще окупирате места, вместо да ги предоставите на гражданите?
10.
зара
31.03.2020 11:57:22
3
20
Ами глобете 2000 човеказа това че ходят без маски и сте готови
9.
*********
31.03.2020 11:53:36
0
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
dc
31.03.2020 11:52:00
1
36
Ламарините от паметниците морска гара, конгресен център, арена изгрев, на скраб и ще изкарате някой лев.
7.
Bingo
31.03.2020 11:38:15
1
44
Значи като затворихте магазините, кафемашините и т.н. не мислихте за социалния ефект, а за хрантутниците от синята зона веднага се замислихте. Що не кандидатствате за 60/40 държавно подпомагане нали е много ефективно според началниците ви в София или ви е шубе от проверките на НАП?
6.
СМС
31.03.2020 11:37:50
1
25
Спокойно, сега ще завалят паричките от СМС-си като отиваме за хляб, пък ако вземем и да се разходим, ще сте на плюс :)))
5.
LSFC
31.03.2020 11:37:42
0
53
От какъв зор с мои данъци се спасява некво измислено дружество Бургасбус...Тия взеха 18 лева за карта на детето ми на 12.03 след ваканцията,а на 13ти затвориха училищата със заповед на кмета...Бургасбус даже не си направиха устата да компенсират децата
4.
улица Тамара
31.03.2020 11:37:35
0
37
Не бате, на теб ти трябват милиончета. Ние караме с по 5-600 лева на месец. Ще преживеем и теб, свикнали сме.
3.
стаматис
31.03.2020 11:36:43
4
33
Г-н кмете,до кога ще търпити този за зам.кмет?А вие уважаеми съграждани?
2.
Мислещ
31.03.2020 11:36:02
2
34
Тъпаци,разредете автобусите.вървят в тази криза през пет минути с двама човека.умишленонли го правите,кмете?
1.
Kim
31.03.2020 11:30:18
2
41
Ами, при 366 милиона ... Крадене ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори