×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия иска промяна в закона, заради пандемията остана без работа и с 9 лв. помощи на ден


Бургазлия иска промяна в закона, заради пандемията остана без работа и с 9 лв. помощи на ден
„Моля ви за някаква корекция на този закон поне до края на пандемията за хората, които са безработни, защото иначе сме обречени на гибел”, разказва 33-годишният Деян Петров от Бургас
28 Март 2020, Събота, 19:55 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Диян Петров е съкратен заради кризата, приятелката му е бременна, има и ипотечен кредит на плещите си и се намира в безизходица

33-годишният бургазлия Деян Петров е попаднал в доста неловка ситуация заради извънредното положение около коронавируса и масовото съкращение на персонала в различните браншове. От 5 месеца Деян работи в магазин за очила, чието име имишлено ще запазим в тайна, докато не бива уволнен от работодателите си заради наложената заповед на министъра на здравеопазването и масовото затваряне на магазините. Към момента все още не е направил 6 работни месеца и съответно още не е подписал постоянен трудов договор.

Паниран от случващото и фактът, че остава без работа, бургазлията подава документи в Бюрото по труда още в първите дни на безработица. Вчера, след като данните му са разгледани, Дяен получава отговор от НОИ, в което пише, че ще получава минимално обезщетение по 9 лв. на ден, тъй като в период по-малък от 3 години отново е бил на борсата за безработни.

„Това, в най-добрия случай, с максимален брой работни дни през месеца, прави 180 лв .Решението е такова, поради факта, че в края на 2017 година съм бил на борсата, а според Закона на основание чл.54ж,ал 1 във връзка с чл.54а, ал 1 и чл 54б, ал 4 от КСО получавам минималната ставка за обещетение, тъй като нямам навършени 3 календарни години от последната регистрация в Бюрото по труда”, посочва пред репортер на Флагман.бг бургазлията.

По-лошото в случая, освен това че е уволнен, е, че приятелката му е бремнна и предстои да излезе в майчинство, а и двойката има ипотечен кредит, който също носи на плещите си.

Казусът на бургазлията е изключително неприятен и буквално няма изход от него. Всъщност историята е, че през 2017 година Деян е бил за известно време на борсата, в началото на 2018 г. започва нова работа, като в средата на 2019г. решава да замине за чужбина, но през това време плаща сам здравните си осигуровки. След което през ноември започва работа в магазина за очила в Бургас. Така реално общото време на действащ работник е по-малко от 3 години, които изисква Кодекса за социалното осигуряване, за да получава 60 % обещетение от последната си работна заплата.

Не искам да получавам някакви неверотни обезщетения или да вземам безлихвени кредити, а просто да се направи корекция в закона, докато тази криза не отмине. Нека докато има тази пандемия, да не се поставя под внимание този член, защото той оставя много хора без доходи за нормални житейски нужди. Още повече, че аз не съм напуснал сам работа, а така са се стекли обстоятелствата, защото и работодателите са притиснати от ситуацията. Имам желание да започна нова работа, но в тази криза и свиване на икономиката, по-скоро ежедневно се съкращава персонал, отколкото да се търси такъв и не намирам изход от тази ситуация”, разказва още притесненият бургазлия Деян Петров.

Ако бъде подминат въпросният член, мъжът ще бъде обезщетен на около 480 лв. месечно, което би спомогнало да покрива част от кредита си и да заделя малка сума за ежедневни нужди.

Очакваме вашите сигнали на [email protected] или чрез платформата „Вашият сигнал до Флагман.бг”




83
Коментара
83
Коментара по темата
83.
*********
26.09.2020 02:47:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
82.
Дидо
31.03.2020 14:14:17
0
0
РПУ-то,де...
81.
Дидо
31.03.2020 14:13:23
1
1
Затварят оптики,а вчера,в Търнов,няколко магазини за обувки и рекламна къща ВАЛИ,в ЦЕНТЪРА НА ГРАДА,си бачкаха като стой,та глей....а РП-то е на 50 м. по права линия!
80.
batebogo
31.03.2020 12:31:18
3
6
е ама от толкова писане един не се намери да предложи работа на човека, значи много е зле работата,
79.
Помориец
31.03.2020 12:22:34
2
10
2 бързи решения: да спре фитнеса и ходенето на козметик и хоп ще има още 100 лева на месец в джоба. Да почне да чете и да върши работа, подходяща за мъж в разцвета на силите си, а не да виси като паяк в магазин и ще има шанс постигне много повече в живота си.
78.
Nikito
30.03.2020 11:58:29
19
15
Аз пък искам промяна в закона да не ми удържат всеки месец социални, здравни, пенсионни и не знам си какви осигуровки и с тях да хрантутя нацепени момченца в трудоспособна възраст. Познавам много такива дето цял живот са на борсата на държавната хранилка просто защото така е най-лесно.
77.
ушите
30.03.2020 10:25:35
0
7
Фитнеси и в Поморие работят с пълна пара ама нали са наши хора никой не ги пипа. Просто това е мижи да те лажем и да сплашим раята избори идат глоби по 5000 лева ала бала простотии и накрая пак герберасти и сие ще лапнат пачките а раята е лапа мухите. Аферим за тролчетата на Боко.
76.
*********
30.03.2020 10:15:21
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
75.
Управляващите не мислят за народа
30.03.2020 01:33:01
1
16
Това с 3-те години за борсата е един от най-големите грехове на Герб. На всеки му трябва безусловен минимален доход, за да живее. Как се живее с обезщетение от 180лв на месец за 4 месеца? След това и то спира и 1 година нямаш право на средства, а за да получаваш пълно обезщетение - 3 години поне
74.
Гацата до nikito
30.03.2020 01:00:13
4
10
Пич, ти ако си IT администратор, то аз съм астронавт във НАСА!! Но ще ти кажа какъв със сигурност СИ- комплексирано, дребно, завистливо и злобно човече!! Човече, способно да изпише цял роман от радост, че някой друг в момента е по- зле от него и ако не друго то поне тази нощ ще заспи спокоен!! Но не се кахъри, по- голямата част от коментиращите тук са от твоя сорт! Появява се и някой нормален, разбира се но виждайки какво става тук, изчезва с 200! Тежката ситуация в момента просто усили концентрацията на такива като теб тук! Дето се вика- събрахте се като мухи на л.йно! Хора, от които нищо не зависи, не е зависило и няма да зависи!! На всички нормални, почуствали се засегнати, СЕ ИЗВИНЯВАМ!
73.
Е, и...
29.03.2020 21:49:24
1
3
Момче, прочети и осмисли онова, което ти е написал Nikito. Останалото е бля-бля.
72.
Байчо
29.03.2020 17:52:37
4
17
Га лапахте и гласувахте за Вожда не ревахте сега ревете. Това е в следствие на Борисов, Горанов и Бисер Петков така орязаха правата на безработните че те така и не разбраха как им го нахакаха на пет ката. Същите мушморочета откраднаха от всеки безработен по 1000-2000 лева. Смятайте какво крадене е. Така нагласиха нещата че на 3 години да можеш само 1 път да се запишеш на борсата за да получаваш обезщетения. После съкратиха и самия срок на обезщетението като започнаха да го пресмятат от 2002 година нататък.. Безработни които трябваше да вземат по 1 година обезщетение с изненада и болка разбраха че са прецакани от Боко и сие. Тази година за обезщетение се стопи до 7-8 месеца. Тези пари веднага отидаха при Боко и сие.
71.
Nikito
29.03.2020 16:46:06
4
32
Дияне, пак ще ти го кажа твоето оцеляване е само и единствено в твоите ръце. Спри да хленчиш за помощи от държавата а се мобилизирай и почни да работиш каквото и да е, където и да е! На тая възраст да казваш че си обречен на гибел при положение че нито си инвалид нито болен от тежко заболяване се излагаш много яко. Ямам приятели в Павликени вземаха мин. работни заплати до скоро, всичките работят в градините, картофи, лук, салати. краставици, домати, заминина правят, гледат животни... никой от тях не е взел да реве като теб. Пак искаш държавата тоест ние които плащаме като попове само да ти изпащаме ипотеката дето си се набухал щото много си си повярвал. Не става мой човек и аз искам да пърдя вкъщи и да ми снасят от борсата всеки месец по 1500лв ама не става. Ако трябва се хващай доброволец към общината към социалния патронаж поне книжка имаш и гладен няма да останеш.
70.
Nikito
29.03.2020 16:30:14
5
17
Плюс това Дидо разбери - личния автомобил е лукс може да ти е комфортно на гъзлето да ходиш на работа с кола но има и други начини - ето аз например съм IT администратор в една от най-големите фирми в Бургас и вземам много над средната заплата но ходя на работа с колело или с електрическата тротинетка. Колело се купува за 300-400лв и не иска ни винетки ни бензини ни данъци - ремонта му е левчета на година. Друго което мога да те посъветвам е да си готвиш вкъщи и да си носиш на работа от което също ще спестиш. Като ти гледам дрешките и зализаната прическа и там харчиш много така че магазините за дрехи втора ръка са добро решение. Липсва ти както казаха хората по-долу сериозна финансова дисциплина... с прости думи казано "да си поравиш сметката"! Стига си разчитал на държавата на месец ми одържат от заплатата по 800лв само за данъци, социални, здравни, пенсионни и какви ли не а работодателя дава още повече. Не искам моите пари от моя труд да отиват при такива нацепени момченца като теб които да си седят вкъщи пред телевизора. За ипотека се иска стабилно финансово положение което ти очевидно нямаш и къде ти е финансовия буфер - след работата в чужбина ако нямаш едни 10К евро в сметката за къде си? Или с тях си купи количка а?
69.
Nikito
29.03.2020 16:18:31
7
16
Така като го гледам какъв е нацепен спокойно може да започне работа по строежите като общ работник. В началото е трудно - после се свиква. Като сте теглили кредити да сте мислили, ще се лишиш от апартамента който така или иначе не е твой а на банката, но поне ще си изхранваш жената. Напълно нормално е борсата да не храни такива като теб които през 1 година са безработни и вкарват минимални пари. Като те гледам какъв си здрав и прав направо се хващай да бачкаш ако ще да садиш зеленчуци на село и да работиш в някоя кравеферма. Явно е че нямаш някакви специални знания и умения и не знам как имаш наглостта да ревеш за пари от държавата в която не си вложил нищо.
68.
Ssss
29.03.2020 16:11:18
6
25
Той си е един мързелив човек!!!
67.
ДТ
29.03.2020 15:08:05
2
15
Дидо, бих ти препоръчал да повишиш значително финансовата си култура и дисциплина! Да имаш ясни и стойностни приоритети. Да се ограничиш от много неща, като покриваш най-важните разходи и задължения. Това трябва да се превърне в начин на живот, поне докато нещата се нормализират. Кризите и стагнацията в икономиката може да продължават с години. Нямаш никакви гаранции, че след месец-два всичко ще е наред. Трябва да си отличен стопанин на всеки свой лев! Иначе всяка рецесия ще те сварва постоянно неподготвен и ще ставаш от зле, по-зле. Всичко е в твоите ръце! Помощ не чакай! Успех!
66.
ДП
29.03.2020 14:36:16
7
32
Здравейте на всички. По случай интервюто, което дадох за флагман, исках да кажа, че го направих не да търся съчувствие, помощи или каквото и да било, а да дам малко гласност на този голям проблем ,който се случва в България. Предполагам много млади хора са в моето положение. Яд ме е че правителството, което мого се пъне ,че прави нещо по въпроса с тази икономическа криза и само как давали пари за тези и онези, а не се замислят че може да има пропуски в някои закони, които могат да помогнат на хората в тази ситуация. Все пак аз съм Българин и мисля ,че когато има такъв проблем ,трябва да се сигнализира колкото се може повече, за да може да бъде коригиран. За съжаление прочетох коментарите в статията и съм потресен ,че има хора, които не разбират проблема ,а гледат на този казус все едно съм беден, нещастен и търся съчувствие. Искам да кажа на всички Българи ,който са в сходна ситуация да не се примиряват с това. Просто съм един човек ,който е от 60% от българите с проблема " Без работа, с кредити . Не искам помощи или каквото и да било, а само хората, от които зависи това ,да се замислят и да го коригират ,докато не отмине тази ситуация .
65.
Az
29.03.2020 13:23:08
7
8
Bat dido e mn tochno momche vsichko shte mine dido znam che e trudno no shte se spravim dai boje
64.
хахахаха
29.03.2020 12:03:36
9
29
Скромния ми опит ми казва, че този се е правил на гъзар с чужди пари(кредит) и сега вече го удря реалноста и реве като момиченце. Тея където го съжаляват тук са същите еднодневки.
63.
ДО 62
29.03.2020 11:41:41
13
3
При Луканов и Виденов е било рай в сравнение с това чудо. Човека не ви говори какво ще направи да подобри ситуацията , а дава за пример колко пари има във влоговете на гражданите и фирмите в банките. Някой е хвърлил око на тези пари! Старите хора казват: Казвам ти дъще сещай се снахо!
Този такава каша забърка, че управия няма да има!
62.
Емил
29.03.2020 11:37:00
17
12
В изключително тежка ситуация е изпаднал пича, лошото е че не е само той. Всички магазини в моловете са затворени, но и много други бизнеси освобождават персонал поради липса на клиенти. В такава ситуация трудно би си намерил каквото и да е работа. Разумен изход от ситуацията е аборт, ако е до трети месец бременна съпругата. Дават апартамента под наем ако изобщо може да си намерят квартиранти и с прихода ще покриват ипотеката, като междувременно предоговарят размера на вноската и срока на кредита с банката. През това време се местят да живеят при родителите си. Деца са се раждали в пъна мизерия едно време под Луканово и Виденово управление, но тогава родителите ни са били корави и калени, знаели ли ка се оцелява с парче хляб и свинска мас. Сега би било наистина трудно, тъй като не сме свикнали на лишения, но ситуацията налага взимането на решения. С оплаквания никой не е постигнал нищо.
61.
До 50
29.03.2020 10:14:32
7
18
Абе нашите деди не са били така мачкани и от султана. Но ние помним догодина на парламентарните избори ще си припомним някои от лафчетата на Б.Б.
60.
Пешо
29.03.2020 09:51:33
5
33
Eй стига сте ревали, питате ли ги държавните служители, които проверяват заведения /ХЕИ, данъчни и подобни/, заведенията затвориха няма от къде едно рушветче да заработи човек.
59.
до 39
29.03.2020 09:21:58
1
7
Че да не би демокрацията да свали тодор живков от власт
58.
Петър
29.03.2020 09:14:36
3
15
Промяната ще дойде, когато дали осигурен, или самоосигурен се прави на реални, а не минимални ставки! В този смисъл Закона си е добре! Няма как да очакваш на минимална ставка да бъдеш максимално осигурен, нали така?!
Спиди,
И, на колко се осигурява? Разбирам от второто ти изречение, че си се осигурявал на минималното за самоосигуряващи се!
Няма как да покрие болнични да шест месеца!
57.
Рррр
29.03.2020 07:56:09
2
18
Заплатите на депутати, министри, държавни служители, да се намалят. И без това сега на много места ходят в намален състав, като се редуват - една седмица двама, после другата седмица другите... От графата държавни служители изключвам тези, които са на първа линия в момента - полицаи, пожарникари и т.н. По отношение на "бизнесмените" - най-много реват тези, които имат. Другите, които едва са избутвали месеца някак си се примиряват... А за самоосигуряващите се какво ще кажете? Те къде са в цялата схема?
56.
Спиди Гонзалез
29.03.2020 07:28:10
5
43
Аз съм в частния сектор, имам фирма и работя сам. Осигурявах се дори когато нямах работа. За нещастие се разболях, след тежка операция, без спестявания и шест месеца в болнични, фалирах. Парите от болничните не покриха допълнителната сума за лечение. Вече оьдравял се, подложих се на принудителна карантина при майка ми, без пукната пара и с дългове, шест месеца не излязох от вкъщи. После съдбата ми се усмихна, излезе ми работа, започнах и за една година, се възстанових. Обаче работя на черно а на държавата мога само да посоча среден пръст. Карантината не ме плаши, в банковата сметка пари имам. Деяне, не чакай на държавата а се стегни пич, ще се оправят нещата, само се дръж психически!
55.
Държавен Служител
29.03.2020 06:36:51
14
31
На мен карантина не карантина заплатката ми върви, квото падне странично берекет версим.Даже сега е по-добре че няма хора по гишетата. Чакаме Великденски бонуси. Пазете се от COVID-19 и не забравяйте да си платите данъци и осигуровки за да сме добре в тази държава. Желая Ви здраве и добро настроение.
54.
Трол
29.03.2020 02:35:21
5
30
Ако съберат пишещите тука и ще се оправи държавата, да знаете... Държавата, че ни е мащеха е ясно. И знаете ли какво? Докато не се променим ние, всичко ще си остане същото... Вижте се какво плюене се плюем. Да е поискал да му плащат кредита? Или да му опростят някоя сметка? 180 са подигравка. Та те на циганите дават повече..
53.
Съвет
29.03.2020 01:18:27
0
35
Имаш застраховка на ипотечния кредит , използвай я ! При съкращение , уволнение или временна нетрудоспособност ти се поемат до 6м. Вноските . Отиди в банката и говори с тях по този въпрос
52.
Пешо кура
29.03.2020 01:07:19
1
20
Ще изтраеш малко,ще се лешиш от някой навици докато отмине "чудото" всички сме на зор .Гледай да не стане по лошо
51.
Браво за смелостта
29.03.2020 00:48:20
3
33
Защото много хора са така ама си мъчат като.... . родителите им ги издържат или им плащат кредитите. На други пък съм им дали апартамент, кола или бизнес и те си мълчат. Не е лесно да се оправяш САМ в тази държава независимо дали си работодател или работник. Основният проблем е че държавата не иска да въведе лична осигурителна и лична здравна сметка, за да може когато имаме работа да си внасяме пари за черни дни. Вместо това всичко отива в общия кюп и може да бъде откраднато. Поради тази причина хората се осигуряват на минимума и съответно НОИ плаща по едни пари колкото да не умрат от глад.
50.
старейшина ГЕРБ
29.03.2020 00:42:30
5
16
Премиера е мъдър човек каза младите са ДОБРЕ все ще измислят нещо ЩЕ ОТИДАТ на СЕЛО ще се оправят /тоес не се доизказа че спасението е на СЕЛО САДЕНЕ КАРТОФИ ,лучец, доматки с колци ,лозе филийки с мас ,домашна ракийка /.В града ще останат отличниците държавни чиновници,АИТИспециалисти,полицай,общински служители ,журналисти и аптекари
49.
МЛ
28.03.2020 23:47:27
7
27
Познавам момчето и случаят не е такъв, какъвто се представя. Той иска да се наблегне и вземе под внимание този конкретен проблем със закона, касаещ много българи. Защо се намесват кредити, работа, точене на системата, нелепо е....
48.
Гражданска позиция
28.03.2020 23:43:04
6
16
Познавам момчето и случаят не е такъв, какъвто се представя. Той иска да се обърне внимание на самия конкретен член от закона, който засяга много българи в такава ситуация. Не мога да разбера защо наблягате на кредити, коли, работа, източване на системата. Това е нелепо и защо и в такъв момент злобата на хората е над всичко.
47.
Г
28.03.2020 23:36:32
5
19
Идеята е нелепия закон, а не другите глупости, за които се коментира. Замислете се малко
46.
Гражданска позиция
28.03.2020 23:29:07
5
23
Познавам момчето и не мога да разбера защо се набляга постоянно на кредита, работата или някой да му дава пари. Идеята тук е, че има проблем в даден член от закона и това трябва да бъде взето под внимание от управниците, особено в такъв момент на криза, не само за българите, ами за цял свят. Това постоянно повтаряне и за точене на държавата е безумие. Хора, замислете се и спрете с тази злоба. Погледнете по-далеч от носовете си и се замислете за реалния казус, заложен в случая.
45.
зурла
28.03.2020 23:28:28
11
21
Хора, четете договите си, и не ги подписвайте.
Настоявайте в договора да има неустойка при прекратяване на договора, без значение за колко месеца е .
Хайде най после спрете да се държите като роби.
Тези търговци зависят от нас. Без нас не могат да направят нищо. Оставете ги гладни докато се научат
44.
До 34
28.03.2020 23:20:42
0
14
Хуйо, добре ти може да нямаш ок, но много други имат.Пожелавам ти скоро да имаш, не мисля злото на никого.Но, има мбого богати работодатели, които гледат все да прецакат, включително и моят е такъв.
43.
41 го каза
28.03.2020 22:55:45
17
7
най -добре!
42.
Работодател
28.03.2020 22:44:48
3
30
Тези шматки така наречените търговци на стоки и т.н защо като видят малко зор остават хората на улицта и започват да реват .А колко от тях са отчели действителни печалби и т.н .Срам и позор за тези жалки бизнесменчета лев да не видят повече изроди
41.
До 38
28.03.2020 22:41:18
35
34
Пич като него има десетки хиляди.
Живот назаем. Като не си прай сметката занапред , а месец за месец ще е така. Писна ми от мрънкащи . Като си правиха селфита с евраци от Германия и нареждаха останалите в България им беше добре . Сега дай да точим системата . Ама се осигурявал на минималната че и ползвал преди 3 години борсата и пак иска да пие кръвта на тези който бачкат по 20 години брз прекъсване.
40.
Ай чиститу
28.03.2020 22:26:33
4
27
Язе мога днеска да изкарам с половин хляб и една глава лук
Дупе знае две и двеста
Деведесе процента от младите не ядат манджа и не си готвят
Интересно сега Ко Ши папат
39.
мда
28.03.2020 22:18:57
16
36
баси малоумните тънкопишковци са някои от пишещите тука. плюете по бай Тошовото време, ама се видя, че беше по-сигурно. хвалите демокрацията и свободата, ама до момента до който изпаднете до състоянието на този мъж. вместо да го защитите, вие го плюете, без да си давате сметката, че колелото се върти и вие също може да сте на неговото положение.
38.
До 23
28.03.2020 22:08:31
16
61
Чета и се чудя. Нито е поискал пари от вас, нито му знаете историята обаче много коментирате. Единствено, което прави да сподели гражданската си позиция относно този закон. Карал кола. Ами какво да кара каруца. Или бил теглил кредит а продавал очила, ама кога го е теглил, какво е работил тогава не знаеш, а коментираш. Относно за селото, познавам момчето и мога да ти кажа , че е повече бургазлия от теб. Няма как да отиде на село, защото няма и никога е нямал за разлика от теб.
37.
Тодор
28.03.2020 22:07:36
19
53
Така е защото сте прости като теглите кредити за панелка по 55000 евра так ще е голям глад ни чака ,много къса памет имате и забравихте какво беше през 2008 г и как пак ревахте ама много бързо забравихте и почнахте да пълните гушите на разни брокерчета и банкерчетата . Хак да ние това си заслужаваме забравихме какво му трябва на човек ,не е скъпи парцали и коли . Плащате по 20лв. на месец за здраве и по 100 за пукница в кръчмата ся ревете . Ами вие ресторантьорчета дето деряхте кожи за една салата и карате бентлита и скатавахте от държавата ся какво искате от нея ????
36.
Ахил
28.03.2020 22:07:11
15
43
Хората,които работят в чужбина пращат всеки месец пари на семействата си в България!Така,че те също наливат пари в България!
35.
До 34
28.03.2020 21:59:15
1
37
Ако го беше осигурявал както трябва ся твоите работници щяха да имат поне за хляб .
34.
До Ана
28.03.2020 21:56:28
10
43
Путко умряла ,как да плащам при наличието на 19 човека персонал .Не работи ресторанта ми, а плащам. Ще издържа още месец .После и свирки за два да предлагаш немога да си позволя
33.
Имам
28.03.2020 21:53:50
2
26
Имам 100 декара замя , търся работници за копане пишете на лично .
32.
Яко
28.03.2020 21:52:47
3
41
Ехаааа! То тука пълно с макроикономисти! Решения дават! Уволняват! Държавните сметки разпределят!
Истината:
Не могат да се квалифицират да имат постоянни доходи.
Не могат да направят разчет на собствените си средства.
До вчера Държавата им пречеше.
Подиграваха се на всички държавни служители, че взимат"петс`тин ле`а".
Потрайте!
Пак ще дойде време да "избухвате"
31.
Е
28.03.2020 21:52:05
25
37
Е нали имате телефони за по два бона и ходихте в Дубай ся яжте тях .
30.
читател
28.03.2020 21:50:25
16
35
Работа има много само да ти се работи,но много хора искат да не се потят!
Никой няма да ти даде оари даром,нямаш постоянна работа кредит теглиш!
Трябва да се мисли,млад ,здрав мъж и дете чака ще разчита на продавач в магазин за очила,няма как да се получат нещата!!!!!
Трябва да се потрудиш повечко!
29.
Кон
28.03.2020 21:46:08
29
32
Нали си бил в чужбина и там си плащал данъци ся искаи от тях и като не си дал на държавата какво искаш от нея .Всичко се скатавате да давате ама за взимане сте първи. И много ми е интересно коя е банката дето ти е дала кредит без постоянен договор .
28.
Ана
28.03.2020 21:32:48
30
24
Много хора са така.Може и на мен да ми предстои, защото чадтникът не идка да плаща осигуровки 2 месеца например и да си запази хорста.Само държавните хрантутници се къткат- въртят отпуски учителките и като дойде време тях да ги съкратят и ще върнат децата в градините и училищата например.Да са изгонили някой от общината или данъците сега като няма опашки.Като се стопли и Ковидът ще изчезне от самосебе си и ще кажат, че е заради драконовдките мерки....много познати имам попадат в такъв кръг- нсемат ги , минават 6 месеца и ги гонвт за да не им увеличст заплатите и със следващите пак така т.н.Рабора не се намира за 1 ден и ето го резултатът.Осигуровките са на минимална заплата и бордата е колкото да не умреш от глад.А , ако провериш банковите сметки на шефовете- милионери са.
27.
!
28.03.2020 21:32:11
2
27
Оп грешка!Не депутатите,а министрите!Връх на наглостта ще е ако не го отненят това увеличение!
26.
Дръта мумуна
28.03.2020 21:26:53
24
25
Приди да яде бананата мумуната я мери на гъзо си
25.
!
28.03.2020 21:22:41
5
31
Аз до колкото разбрах депутатите тихомълком в тази суматоха с карантината си гласуваха вдигане на заплатите от юли!
24.
onlytheStrong
28.03.2020 21:19:20
22
11
бедняците да му мислят
23.
Lupi
28.03.2020 21:18:05
49
41
Продавач на очила а иначе кредитче колица а ся мрънка. Отивайте си по селата а не да се правите на бизнесмени. Като нямаш кеш няма да теглиш кредити аланколу. Зарди такива като тоя сме на това дередже. Сметки бе кръчмар.
22.
Амин
28.03.2020 21:14:00
4
70
Гладът идва с пълна сила . Това момче е просто един от многото . Бог да ви пази !
21.
Съвет от приятел
28.03.2020 21:01:32
18
24
Съчувствам на момчето, той е представителна извадка! НО, сега е моментът да се види кой хора са спазвали финансова дисциплина през годините. На никой не му е лесно, но приказката на гол тумбак чифте пищови е много вярна. Колко коли, имоти и лъскави дрехи се накупиха и в момента повечето нямат един скътан лев. И сега важната част: Ето затова сега ще спазвате карантинна дисциплина, щото 90% ще опрете финансово до възрастните си родители и баби, така че по-добре ги пазете!
20.
kaputt
28.03.2020 21:00:48
10
54
сега е момента да се смачка капитализма и шайката,
освен глада който ни чака , така или иначе поне всеки 10ти от нас ще умре от вируса, това може да съм аз, това може да е вашия комшия, приятел, родител или самият ти, нищо не губим, смърта е близко, а ако не смърта то много мрачно бъдеще, бедност, страдание и унижения
хващам бас че всеки от вашите шефове или поне повечето може да се изолира в луксозната си къща/вила някъде до бургас, където някой ще му носи провизии, там той ще се забавлява със семейството си защото знае че след като всичко свърши с карантината бедните ще са още по бедни и с другите бизнесмени в картел ще могат да предложат минимални заплати и всеки ще приеме защото след няколко месеца глад всеки ще е готов да бачка за един хляб на ден даже не говорим за пари
това ни чака след тази криза, оправданието на всеки от тези гадове ще е "е аз съм изгубил много и немога да дам висока заплата, ако искаш"
при все при това че шайката на бойко ще ги спонсорира и няма да изгубят и стотинка, просто ще си направят една почивчица а ние с вас през това време ще ядем тревата на улицата защото не всички имаме, спестявания или село където да си отгледаме храната
идват още по мрачни времена, смърта е близо
единия вариант е да издъхваш като куче на пода в коридорите на болницата
другия е в борба, като в последните си мигове ще имаш малко гордост към себе си
нямаме какво да губим освен оковите си
19.
Съвет от приятел
28.03.2020 20:52:56
8
18
Съчувствам на момчето, той е представителна извадка! НО, сега е моментът да се види кой хора са спазвали финансова дисциплина през годините. На никой не му е лесно, но приказката на гол тумбак чифте пищови е много вярна. Колко коли, имоти и лъскави дрехи се накупиха и в момента повечето нямат един скътан лев. И сега важната част: Ето затова сега ще спазвате карантинна дисциплина, щото 90% ще опрете финансово до възрастните си родители и баби, така че по-добре ги пазете!
18.
Пена от село
28.03.2020 20:50:36
4
60
Давам му 5 дка безплатно да сее зеленчуци гладен няма да остане
17.
n
28.03.2020 20:47:59
1
18
Имат и едни милиони субсидии да връщат мазньочите. Сега е перфектния момент да върнат надвзетите пари обратно там, откъдето са ги краднали.
16.
Съветче от приятел
28.03.2020 20:44:01
4
60
Съчуствам на момчето, той е представителна извадка! НО, сега е моментът да се види кой хора са спазвали финансова дисциплина през годините. На никой не му е лесно, но приказката на гол тумбак чифте пищови е много вярна. Колко коли, имоти и лъскави дрехи се накупиха и в момента повечето нямат един скътан лев. И сега важната част: Ето затова сега ще спазвате карантинна дисциплина, щото 90% ще опрете финансово до възрастните си родители и баби, така че по-добре ги пазете!
15.
черноморска чучулига
28.03.2020 20:43:43
39
38
Хора, нека гласуваме за ГЕРБ. Те са най-добрите и техния лидер е по- добър и от Господ!
14.
Щастливеца
28.03.2020 20:36:47
15
25
Хора защо не се радвате наи накрая доиде наи желания и щастлив момент !!! Всички богаташи които забогатяваха на наш гръб с нашия труд !! Сега ще фалират или няма да. Печелят от нас какво по хубаво от това не е важно да нас как сме мислете за тези на които работим те да са зле да фалират всички до един сега е наи дългоаквания момент
13.
Абе.
28.03.2020 20:34:17
11
50
Въпроса на който не отговарят е къде са парите от излишъците за 20 години. Някъде според това, с което се хвалеха бяха към 3 милиарда годишно. Значи са 60.съвсем спокойно може на абсолютно всички да, се платят по 600 лева. Като това включва да са такива и заплатите на абсолютно всички от парламента. Щом все говорят да сме единни ок да сме единни. Всички по 600 до края на заразата. Няма Бойко няма Министър. Всички по 600 пеша на работа. Да се затвирят лавките там в тоз парламент веднага
12.
Слаботелесен
28.03.2020 20:34:07
50
32
Иначе кинти да помпи мускулите във фитнеса има, а?
11.
Бай Пешо
28.03.2020 20:32:25
43
48
И аз ли да му платя сметките и да му връщам кредитите?
От ЕС ни казаха: "ВСЕКИ САМ СЕ ОПРАВЯ!"
При капитализма е така!
10.
Аз
28.03.2020 20:30:34
8
42
Не бих теглила ипотечен кредит, при положение, че нямам постоянна работа, а това чини ми се е основния проблем при него. Щом преди 3 години пак е бил на борсата.
Малко месеци, непостоянна работа - съответно малко пари от борсата.
9.
Аз
28.03.2020 20:28:29
7
50
Наистина е неприятно и притеснително положението , но...Ак аз трябва да тегля ипотечен кредит, ще го тегля, ако съм работила достатъчно на едно мястъ, където съм изградила доверие и знам, че няма да ме уволнят (освен при създалите се в момента обстоятелства) Мисълта ми е, че когато нямаш постоянна работа, естествено е и от борсата да ти дадат малко пари, та затова се чудя с какъв акъл се тегли ипотечен кредит.
8.
Кьосев
28.03.2020 20:27:03
8
54
... Пак за тях да гласуваш следващия път!)
7.
Пепа
28.03.2020 20:25:42
20
70
Много млади хора са в положението на Диян. Моя син е в същото положение, на квартира с 2 кредита с две деца съкратен. Ужас. Такава ни е държавата.
6.
Решение
28.03.2020 20:21:54
67
50
Решението е : Въвеждане на Безусловен Базов Доход (ББД) !!! 5 милиона жители по 400 лева месечно е равно на 2 милиарда лева. За една година сумата възлиза на 24 милиарда лева! Държавните чиновници струват 20 милиарда годишно на бюджета, а не допринасят с нищо!!!! Щом не работи нищо, да уволняват държавните чиновници и да им дават месечно по 400 лева ББД!!!! Правителството може да пренасочи парите за издръжка на чиновниците към ББД плащания за гражданите. Ако нямат парите в касата, което ще е странно, тогава да изтеглят кредит с минимална лихва. За 24 години държавата може да върни парите! След 24 години ще има такива технологии, Изкуствен Интелект, роботика, че най-вероятно вече няма да съществуват парите като разплащателни средства и кредитите ще отпаднат!!!! Затова НЕКА ДЪРЖАВАТА ДА ВЪВЕДЕ ББД ПЛАЩАНИЯ, ДОРИ ДС Е С КРЕДИТ - НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЯ!!! НО ПАРИ ДА СЕ ФИНАНСИРАТ БИЗНЕСМЕНИ - НЕ, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!!! Бизнесмените да разпродават Мерцедесите, апартаментите, Версачетата, да разкарват харемите си от проститутки, да спират почивките до Бали и Дубай!!!! Дори да не беше дошъл коронавируса, пак щеше да има икономическа криза, заради алчността на бизнесмените. Затова никакво спасение за бизнесмените - ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ПЛАНЕТАТА!!! Скараджии, търговци, банкери, пишман строители и хотелиери, и прочие паплач не са бизнесмени, а са ОБЩЕСТВЕНИ ПАРАЗИТИ!!! Лично аз харесвам затварянето на бизнесите, защото, ако бяха продължили да работят, тогава не от коронавируса щяхме да се плашим, а от жестоките отпадъци и смрад. Планетата се задушава от мръстотията и може би коронавируса е едно ПОДСКАЗВАНЕ какво задушаване ни чака, ако КАПИТАЛИЗМА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА!!! В земеделието и фермерството работят едва 1% от работниците, което означава, че е НЕВЪЗМОЖНО да има криза с храните, освен ако тази криза не е изкуствено и спекулативно създадена. Нека другите бизнеси да са затворени поне 1 година, но да въведат ББД плащания за всеки гражданин! Най-доброто решение е премахване на капиталистическата система и въвеждането на една по-духовна, но също така, научно и технологично прогресивна система. Не говоря за комунизъм, а за нещо ново. При комунизма държавата не само хранеше 9 милиона българи, ами хранеше и милиони чужденци с качествена храна, без да е имало частни бизнесмени. Сега с частните бизнесмени една 5 милионна България не може да изхрани, и то с консумацията на полухрани, а ако храните бяха с качеството през комунизма, нямаше да имаме нужда от Био оръжия, защото 70% щяха да измрат от глад, понеже капиталистите не могат да произведат такива количества храна с такива качества!!! Доказано е, че капиталистическата система работи, но само ВЪВ ВРЕДА!!!! Затова трябва да се настоява за СМЯНА НА СИСТЕМАТА в тези тежки времена!!! Никакво спасение за бизнесмените - ФАЛИТ, ББД и СМЯНА НА СИСТЕМАТА!
5.
ALF
28.03.2020 20:18:45
65
60
Защо се прави на "ощипан"?
Какво е внесъл, за да получи.
А в чужбина...Прави ли разлика между здравни и социални осигуровки. Каква му е квалификацията, за да работи в магазин за очила като "учтив продавач". Много хора са работили по 30 години и накрая пак са борсата за същите пари.
4.
моряк
28.03.2020 20:15:52
21
50
за това момче е ясно,180лв,а за моряците никъде не се споменава ,че оставаме и без 180лв,
3.
Ххх
28.03.2020 20:15:34
35
55
Само бунтове ,нищо друго няма да ни оправи
2.
Ревлю
28.03.2020 20:13:57
75
43
Тея като него са купонясвали всяка седмица, яко пиене, секс и прахосване на пари за щяло и не щяло. Взимай кредити и ся ми реве за помощ. _! _
1.
Съчуствам
28.03.2020 20:10:45
15
69
Но в неговото положение са мнго още граждани !Вероятно трябва да се обърнат за помощи към община Бургас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори