×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съвети при изграждането на уебсайт


Съвети при изграждането на уебсайт
SEO е важна концепция, която трябва да имате предвид през цялото време, докато създавате Вашия уебсайт
26 Март 2020, Четвъртък, 13:00 ч.

Всеки уебсайт за малък бизнес е различен, защото всеки бизнес иска да достигне различни цели

Много малки и средни на размер фирми достигат до един момент, в който осъзнават, че им е нужен уебсайт.  Някои от тях вече имат някакво онлайн присъствие, а за други това е първата стъпка. И в двата случая, при изграждането на самия уебсайт има неща, които трябва да се обмислят внимателно и поради тази причина изготвихме списък с насоки и препоръки.

Наличието на професионално изработен уебсайт е важно за почти всеки вид бизнес. Колкото и страшно да изглежда уреждането на изработката му, той може да се превърне в символ на професионализма на компанията. Може да показва нейните цели и прецизността, с която тя ги достига.  Заради това е важно, никой да не изпуска възможността да работи за популяризиране на бранд името си.

Всеки уебсайт трябва да има ясна цел

Всеки уебсайт за малък бизнес е различен, защото всеки бизнес иска да достигне различни цели. Примерно, може уебсайтът да е електронен магазин и да продава стоки, може да е и визитка без да продава нищо, може да предоставя информация и да примамва потенциални клиенти да ви се обадят и др. Като цяло, полза ще имате само, ако определите целта, в противен случай ще загубите време и пари.

Напишете собствено съдържание, което да се качи в уебсайта

Важно е да решите какво искате да кажете на посетителите на Вашия уебсайт. Определете какво ще е основното Ви послание, напишете го и чак след това търсете хора, които да го коригират. В този текст трябва да заявите целта си ясно. Писменото съдържание на уебсайта Ви не трябва да е прекалено дълго, нито прекалено късо. Не е тайна, че в интернет, хората търсят информация, така че постарайте се, да им я осигурите.  Също така трябва това съдържание да е поднесено ясно, без да ги карате да четат 10 страници, за да стигнат до основата. Уверете се, че важните точки, мисията на вашата компания и нейните предложения са ясни и лесни за намиране от посетителите.

Кажете на клиентите какво можете да направите за тях

Добър съвет е да пробвате да прочетете съдържанието на уебсайта Ви, все едно сте потенциален клиент. Основната грешка на повечето компании е да се съсредоточат върху това, което правят, а не върху това, което е полезното за техните клиенти.

Използвайте призиви за действие

Призивите за действие показват ясно, какви са Ви целите. Ако искате, клиентите Ви да се запишат за бюлетина Ви, тогава сложете форма за записване още на главната страница. Искате ли, те да пазаруват от новата ви колекция продукти? Тогава, напишете ясно, че имате нова колекция и сложете голям бутон „Виж Новата Колекция“.

Изработете йерархия на страниците

Почти всички бизнес уебсайтове включват по няколко различни страници. Опростената форма на един сайт има съвсем малко страници - страница „За нас“, контактна страница и начална. Друг вариант е да искате различни страници за различните услуги, заедно с главна страница за всички услуги. Това е нещо, което трябва да решите предварително и след това да наемете някого, който да изгради Вашия сайт.

Ако не знаете, как искате да изглежда Вашият сайт, разгледайте конкурентите Ви. Недейте да копирате от тях, но се опитайте да разберете кое как са го подредили и защо.

Сами ли да си изградите уебсайт?

Малките фирми са ограничени откъм бюджет и заради това често се пробват първо да си направят сайт сами. Някои се справят добре, но при други ситуацията не е толкова розова. Често фирмите се гордеят с качеството на изработеното, но клиентите им намират бъгове и не могат да използват функционалностите, което ги разочарова и си създават лош спомен от бранда. Ако един уебсайт не изглежда професионално, то няма значение, дали фирмата се гордее с него или не.

Купете си собствен домейн

Има възможност да не плащате за домейн, а той да е разширение към вече съществуващ. Това е лош избор, ако искате клиентите Ви да гледат сериозно на Вас.

Изберете надеждна хостинг компания

Пълно е с хостинг компании, които ще ви предлагат различни цени. Изберете тази, която има постоянна поддръжка и при проблем можете лесно да се свържете с тях.

Помислете за бъдещия Ви растеж

Спрямо големината на бизнеса Ви, можете да подберете платформа и големина на уебсайта. Платформи като Wix и Squarespace могат да работят чудесно за бизнес, който планира да остане сравнително малък и да използва само няколко функции. Но ако Вие планирате да се разраствате и изберете първоначално малък сайт, след това ще трябва да го местите, което може да бъде трудно.

Изберете си дизайнер, с който комуникирате лесно

Подберете дизайнер, който има опит с подобен стил, какъвто желаете за Вашия уебсайт. Разгледайте портфолиото му и го питайте да ви разкаже повече. Споделете му идеята си и обсъдете с него какво може да ви предложи. Вижте, дали се разбирате лесно с него, защото при изграждането на един уебсайт е нужна много комуникация.

Разгледайте готови теми

Не всеки бизнес има нужните ресурси за да създаде свой собствен дизайн. Предлагат се огромно количество вече създадени теми, които могат да се закупят. Ако сте намерили нещо подходящо не го отхвърляйте, защото не е уникално, а се възползвайте. Ако обаче темата е безплатна, ние Ви препоръчваме да не я вземате. Безплатните теми не са добри, поне не толкова колкото платените. Не става въпрос за купуване на най-скъпата тема - в този случай не цената е определяща, а наличието ѝ.

Добавете лице и история

Колкото и странно да звучи, снимка на основателя на фирмата или на екипа, предизвиква доверие в клиентите. Няма смисъл да криете лицето си, като претендирате, че сте голяма компания. Клиентите Ви се нуждаят от продукт или услуга и ще имат доверие на Вас и Вашия екип, ако знаят кои сте.

Друг начин да накарате хората да се чувстват по-свързани с Вашия бизнес е да разкажете история Ви. Наистина е хубаво да включите история за себе си или защо сте създали бизнеса на първо място, стига тази причина да е нещо повече от „да печелите пари.“ Ако сте започнали бизнеса да помагате на хората или ако се е случило конкретно нещо, което е довело до вашата бизнес идея, разкажете го.

Задължително създайте контактна страница

С много ограничени изключения, всеки бизнес уебсайт, независимо от вида или размера, трябва да включва информация за контакт. Това може да бъде имейл адрес, телефонен номер, адрес, социални акаунти или всичко заедно. Колкото повече начини дадете на хората да се свържат с вас, толкова по-голяма е вероятността те да се чувстват комфортно с вашите продукти или услуги. Винаги слагайте и контактна форма. Това ще улесни хората, които не могат да влязат в тяхната си поща или не могат да ви звъннат. Контактната форма върши добра работа, защото може да се използва от всякакви устройства.

Придържайте се към прост дизайн

Независимо дали работите с дизайнер или просто избирате шаблон, не избирайте дизайн твърде пренатрупан с много елементи. Придържайте се към няколко цвята или текстури и не добавяйте твърде много различни шрифтове. Направете текста лесен за четене. Ако текстовете са тези, които презентират Вашата цел и мисия, тогава ги направете четими. Основните шрифтове, като тези, които вашият дизайнер или тема вероятно предполага, са най-добрите за четене. Опитайте се да не използвате прекалено ръкописни шрифтове, колкото и добре да Ви изглеждат.

Добавете изображения

Изображенията са друга опция за предоставяне на информация, като те може да са снимки, инфографики и др. Ако предлагате услуга, която няма как да бъде снимана, снимайте екипа си. Избягвайте да използвате закупена стокова фотография, защото тя няма да добави никакво лично отношение към вашият продукт или услуга. Не само че една такава снимка може да е с лошо качество, ами може и да е използвана вече на 1000 места, което само ще разочарова клиентите Ви, ако са я виждали и преди.

Включете потребителски отзиви

Отзивите на клиентите могат да бъдат друго чудесно допълнение. Тук е важно да споделите само качествените препоръки. Избягвайте небрежните, общи отзиви.

Добавете видео елементи, ако е възможно

Видео препоръките са абсолютен фаворит, така че ако Вашият бизнес е подходящ за нещо подобно, не пропускайте възможността.

Задължително си направете и мобилен сайт или „responsive“ дизайн

Голяма част от хората нямат време да пуснат компютър, когато търсят продукт или услуга, заради това използват мобилните си телефони. Проблемът е, че те са всякакви видове и размери, което налага преоразмеряването на Вашия уебсайт, така че да е четим и да може да се клика на всички бутони. Наличието на сайт, който не е оптимизиран за мобилни устройства, може да прогони клиентите и да навреди на продажбите Ви.

Проучете какво е SEO

SEO е важна концепция, която трябва да имате предвид през цялото време, докато създавате Вашия уебсайт. Дизайнерите ще могат да ви обяснят основните неща, но след това ще трябва да се информирате за добрите и лошите практики от SEO гледна точка.

Учете се в движение

Когато пуснете уебсайта, това няма да е краят, а началото. Добавяйте и променяйте елементи, когато бизнесът ви расте и се променя, но не забравяйте на първо място да отговаряте на нуждите на Вашите клиенти.

Източник: https://seo-webdesign.bg/


В категории: Бизнес


България Всички новини
Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори