×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ген. Мутафчийски: 243 са заразените с коронавирус, новият пациент е от София


Ген. Мутафчийски: 243 са заразените с коронавирус, новият пациент е от София
Ще предложа на здравният министър мерките срещу коронавирус COVID – 19 до продължат до 12 април, каза ген. Мутафчийски
26 Март 2020, Четвъртък, 08:08 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Единият от пациентите в „Пирогов“ е в много тежко състояние и е възможно изхода от лечението да е лош, каза шефът на Националния оперативен щаб

243 българи са заразени с коронавирус. Има един болен, който е от София. Това каза на брифинг шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Ванцислав Мутафчийски.

Той съобщи, че единият от настанените в „Пирогов“ е в много тежко състояние. „Възможно е да има лош изход от лечението. В тежко състояние са още трима. Двама във ВМА са на ръба на дихателна недостатъчност“, заяви генералът. 

Добрата новина е, че осем души са абсолютно здрави и нямат търпение да бъдат изписани, но все още имало опасност да заразят други хора и затова се бави освобождаването им от болницата. 

Проф. Мутафчийски сподели, че смята да предложи на здравният министър до 12 април да продължи мерките за борбата с коронавируса. „Ще му препоръчаме поименното изреждане на страните от заповедта за карантината и тя да е за всички държави. Чужденците трябва да знаят, че 14 дни ще са под карантина“, добави той.

„Болните трябва да си поставят маски, за да не пренасят заразата. Гражданите могат да си ги носят, но да знаят, че не са защитени“, предупреди Мутафчийски.

Той призова всички с респираторни заболявания да се тестват задължително за коронавирус. 

"Няма шанс да се разминем с пика. Не бива да спираме мерките, защото тогава 500 000 респиратора ще са нужни, за да се справим с епидемията. 10% от хората, които са поставени на респиратори, умират. Някой държави дори приемат да не се приемат възрастни в болниците", заяви генералът. 

Симптомите, които отличават коронавируса от другите респираторни заболявания, са болки в гърдите, упорит задух, посинели устни и температура над 38 градуса. Болката е все едно някой ви е седнал върху гърдите, каза още той.


В категории: Здраве


38
Коментара
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 0
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 13
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
38
Коментара по темата
38.
До 36. Петър
26.03.2020 22:35:44
0
1
ХХ или още наричан ХХриси, ХХристинка е голям отворко. От всичко разбира. Едно време е бил сътрудник на Държавна сигурност, а баща му е бил активен борец против фашизма и капитализма. Цял живот ла лапали яко привилегии. Сега гювечът свърши и ХХристинка цял ден плюе по форумите. Мрази Европейския съюз, НАТО, САЩ и Западна Европа. Особено много мрази Холандия. Като бил там, на един паркинг руските тираджии го сгащили и го направили леля. Халката му станал два цола.
37.
ДО ФЛАГМАН
26.03.2020 20:00:18
0
1
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БАННЕТЕ ПО АЙПИ ТОЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И КАРДИНАЛЕН БОКЛУК ТОЗИ ОТ КОМЕНТАР 34 "onlytheStrong"
ПОД ВСЯКА СТАТИЯ ЖЕЛАЕ СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА. БОКЛУКА ПОСТОЯННО ОБЯСНЯВА КАК ВЪЗРАСТНИТЕ ТРЯБВА ДА УМРАТ.
КАК МОЖЕ ДА ОСТАВЯТЕ ТАКИВА КОМЕНТАРИ, КОИТО НЕ САМО ЧЕ СА СПАМ ПОД ВСЯКА СТАТИЯ, А И СА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!
36.
Петър
26.03.2020 17:07:52
0
1
XX,
Кажи умнико, как тези мерки допринесоха с отрицателен прираст на заболелите?
Единствения начин е тестове до скъсване, и да се изолират вирусоносителите, а не да си блокира бизнес, и да се предлагат икономически "мерки" под формата на кредити!
Хвърли един хоглед към статистика, и виж колко люде са си заминали миналата година от усложнения поради слаб имунитет. Ами то всяка година трябва да имаме извънредно положение по 6 месеца!!!
На место да се прави превенция за здраве, ние се борим с последствията от липсата и!
Това започва с възпитание, минава през образование, където учиш колко велик е вожда ти, а не как да не подлагаш на риск собственият си организъм!
Ама умната ти куха лейка само това може да изхожда!
Този НОП е излишен защото е политически орган, който налага икономически, а не здравословни "мерки"! Вируса ще бъде преборен с имунитет, който със стоенето вкъщи няма как да създадеш!
Слабия организъм може да го развие, и след месец, особено когато е бил "разглезен" под "домашен арест" в продължение на месец!
И, докато не знаеш колко хора го носят вътре в себе си, без да осъзнават поради ред обстоятелства, то това положение може да продължи година! За това време съм сигурен, че болния ти мозък ще изгние, което ще ме зарадва!
35.
до 34
26.03.2020 17:06:57
0
1
А какво ще кажеш тези няколко дъртака всичките да са твои близки. Келеш
34.
onlytheStrong
26.03.2020 16:24:42
2
1
за да запазим бъдещето на народа няколко дъртака може да бъдат жертвани-не мислите ли
33.
Марийка
26.03.2020 15:05:18
0
0
Жива да не бях короната е тежка ама нали съм принцеса парцалеса.
32.
A
26.03.2020 14:06:02
2
0
ИМА ДВА ВАРИАНТА: 1.НИКАКВИ МЕРКИ, КОЙТО ОЦЕЛЕЕ, ДА ОЦЕЛЕЕ! 2. ЗАБАВЯНЕ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПОСЛЕДСТВИЯТА!
ЗА НЕГРАМОТНИТЕ: ВТОРИЯТ ВАРИАНТ Е ИЗБРАН, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ СИСТЕМАТА РАБОТОСПОСОБНА! ТОЛКОВА ЛИ НЕ ГО РАЗБРАХТЕ???? СЕРВИТЪРЧЕТА, БАРМАНЧЕТА И КРЪЧМАРЧЕТА, НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ, ДА МИСЛИТЕ ИЛИ ..? И РАЗБЕРЕТЕ ОЩЕ НЕЩО: СЛЕД КРАЯ НА ТОЗИ УЖАС СВЕТЪТ ЩЕ Е ДРУГ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ! ФИЗИЧЕСКАТА ДИСТАНЦИРНОСТ ЩЕ Е ФАКТ! КРАЙ НА КУПОНА!!!!! ЗАТОЯА ИЗПОЛЗВАЙТЕ ВРЕМЕТО! КАТО СТЕ СИ У ДОМА, НИКОЙ НЕ ВИ Е ЗАБРАНИЛ ДА ЧЕТЕТЕ! ОТ СЪН СПОМЕН НЯМА! И ДАНО НА НЯКОИ БГ БИЗНЕСМЕНЧЕТА И ПР В ТУРИЗМА.ИМ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ ХИГИЕНАТА Е МНОГО ВАЖНА, ОСОБЕНО ЛЯТОТО! ЩЕ СЕ ТЪРСИ КАЧВСТВЕНА УСЛУГА, А НЕ ПОЛУФАБРИКАТ! ВМЕСТО ДА СИ КУПУВАТЕ СКЪПИ ГЛЕЗОТИИ ВСЯКА ГОДИНА, ИНВЕСТИРАЙТЕ В БИЗНЕСА СИ!
31.
Гацата до 30
26.03.2020 13:58:47
2
0
Ганьо съм! И да те питам, ти като влезе в сайта на СЗО само рестриктните мерки ли прочете или ти се приспа? За това, че със ограничителните мерки навсякъде се осигуряват социални " омекотители" видя ли го? Значи въвеждаме извънредно положение, ок! НО изпълняваме само рестриктните мерки!! Няма да ходите на разходка до морската, но до банката да си платите вноските по кредитите МОЖЕ! И пак бързичко вкъщи, а? Извънредно положение като нашето или близко до него има в 4-5 страни в Европа! Безумни КПП- та по изходите на всеки град няма никъде! Ще ми обясниш ли какво правим след още месец в извънредно положение в този си вид? Не знам дали имаме и месец, но примерно! Ваксината не е омлет, да я направиш за 10 минути! Не реши настъпващатото топло време проблема, ГЛАДЪТ ще отмени по естествен път извънредното положение!
30.
до 27
26.03.2020 12:50:15
0
5
Ганьо пак не си разбрал каква е целта извънредното положение във всички държави. От Световната Здравна Организация го казаха 100 пъти точно за такива като теб, които не знаят. Крутите мерки не са за да спрат заразата и всичко да приключи (това е невъзможно) , а да забавят разпространието колкото се може повече, печелейки време, докато се намери лекарство, ваксина. Световния призив "Стой в къщи" , не е да се отървеш и да не хванеш коронавирус, напротив всички ще го хванем, въпросът е да се опазят колкото се може повече хора докато се открие лекарство. В противен случай, при бум на заразата, няма да издържат нито икономиките, нито здравните системи на държавите, лекарите ще напуснат, защото и те се разболяват, някои вече са болни, хиляди други лекари са под карантина. Вместо да четеш жълти новини за конспирации и да гледаш клипове на изкуфели "професори", влез в сайта на Световната Здравна Организация и чети.
29.
onlytheStrong
26.03.2020 12:43:30
7
0
ще вкарате страната в криза подобна на тези след войните и то защо заради някакъв псевдо грип от който евентуално някой и друг дъртак ще си отиде и то дъртак със здравословни проблеми
28.
Здравко
26.03.2020 12:33:50
1
1
Къде е Църквата в този труден момент ,
къде е българският Патриарх в този труден момент , не трябва ли да е всеки ден по телевизията и да отправя молитви и да вдъхва вяра и кураж в българите !!!!???
27.
Гацата до Ивайло
26.03.2020 12:14:53
2
2
Много коректно зададен въпрос! Първо никой в България няма и бегла представа колко са заразените, носителите и не на последно място ТИЯ КОИТО ВЕЧЕ СА ГО ПРЕБОЛЕДУВАЛИ!! Смешно е да се твърди, че като затвориш хората за две седмици, всичко ще приключи от самосебе си! После излизаш навън, срещаш нов заразен и въртележката почва. Всички аплодират Китай, но никой не казва че днес там има нови 68 случая! Ок, ясно е че у нас са решили да ни заключат вкъщи. НО, ако не чакат нищо ( примерно откриване на лекарство или ваксина, което няма как да стане за 2 седмици), за какъв дявол е всичко това? Колко време ще стоим заключени и какво решава това? Коректно е да обяснят какво чакат? Според мен е настъпването на по- топлото време, което по естествен начин ограничава и буквално спира всички грипове, появили се досега! Разберете, че мерките взети досега НЕ се ограничава заразата, а нейният ПИК! И за да го забавяш, трябва да ЧАКАШ нещо- или крупни медицински мерки или нещо, което да убие вируса! Единственото нещо, което може да чакат у нас е ПРОЛЕТТА да реши проблема!
26.
1111
26.03.2020 12:08:40
0
1
Колко е тавана че да я спрете тази лудница че хората ще психясат после...
25.
Ивайло
26.03.2020 11:52:02
1
6
Какво удържаме?!
Просто забавяме леко необратимото...няма как с тези мерки да не се появават нови носители!
Колко време ще го бъде това?
Другия месец като 80% от хората свършат парите какво правим?
Гладът е по-силен от ВСИЧКО!
24.
Истина
26.03.2020 11:34:50
0
5
Не мога да разбера защо в Китай маските бяха задължителни дали си здрав или болен трябва да носиш маска ,това е. Г-н генерал един вирусоносител който не носи маска и не знае , че е болен до поява на първите симптоми на корона вируса КОЛКО ДУШИ ЩЕ Е ЗАРАЗИЛ ????? Излизат разни големи капацитети и ми разправят че маските не пазели .Те затова половин България ходи без маски.
23.
Marinero
26.03.2020 11:33:19
1
6
Внимавайте с парите! Пренасят заразата! Дезинфекцирайте ръцете след досег с пари! Банкнотите дръжте в "карантина " поне 20 часа а монетите минимум 30 часа.
Направете си буркан със спирт за вкъщи където да държите всички монети за дезинфекция.
22.
Тъп Виц
26.03.2020 11:11:20
0
4
Това е карантина версия 1.0. Учат се в движение. Няма начин. 100% има грешки. Като от другата страна е Алеко Константинов-ия герой, който и след 100г е все още сред нас - жив, горд, всезнаещ, но за сметка на това - многоброен и мега прост. Ще пребъде. Да живей!!!
21.
Идиоти
26.03.2020 10:52:20
2
6
До сега да бяхме станали по зле от Италия ако държавата не взе мерки преди 15 дни. Стига сте мрънкали празни тикви такива, ами се радвайте че все още удържаме
20.
до 16
26.03.2020 10:49:53
0
2
По добре не се прави на Господ да определяш кой ще си отиде и кой не.
За оня свят...няма ред нито възраст.
19.
Трол
26.03.2020 10:40:21
1
1
Притеснявате, че слушате едно и също? Спокойно.. И това ще се промени. Пак ще си говорим след една седмица.
18.
КороноТъпак
26.03.2020 09:25:06
2
12
Ама как ни го подбра недоспалият ни Бойко тоз Генерал ! Генерал та дрънка. Е на кухо, ама дрънка. Умишлено забрави да съобщи за хората в тежко положение ( дано оздравеят) годините им, сапътстващити им заболявания и откъде аджеба са прихванали вируса ? А когато му казаха, че цял Букурещ ще бъде тестван от врата на врата направо се обиди ! Той ще си кюта с по 200-240 теста на ден и най-важното е ДАРЯВАЙТЕ ПАРИ, че Шайката е гладна !
17.
*********
26.03.2020 09:13:44
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
onlytheStrong
26.03.2020 09:02:18
14
9
ще вкарате страната в криза подобна на тези след войните и то защо заради някакъв псевдо грип от който евентуално някой и друг дъртак ще си отиде и то дъртак със здравословни проблеми
15.
XX
26.03.2020 09:00:34
5
2
@10
Пешка, пак се излагаш кат прост седераст.
14.
XX
26.03.2020 08:58:05
8
5
Холандските учени, единствени в света, са установили, че един ден след като си оздравял вече не си заразен!
ПП. Съветските учени ряпа да ядат пред холандските си колеги!
13.
Фифи
26.03.2020 08:56:24
0
5
Здрасти
12.
fwfwf
26.03.2020 08:54:28
9
11
Айде отменяйте всичко и пускайте хората да си отварят заведенията идиоти
11.
Kiril
26.03.2020 08:54:14
5
8
Абе чук прост нали са 10 човека именно заради мерките
10.
Петър
26.03.2020 08:53:12
11
19
Кои мерки по точно ще искате да се удължат?
Стоенето вкъщи, и блокирането на приходи?
Заради има няма 10 човека? Вие сте за освидетелстване генерале!
Предлагам да съкратим медийните изяви на този пишман генерал!
Моля медиите да спрат да предават изявите на това недоразумение!
9.
??!
26.03.2020 08:46:31
5
15
или данните на Мутафчийски не отговарят на истината..или това е просто грип-извинявайте,но тия сутрешни цифри..1...2..пак 1..това резултати от тестове из цялата страна ли са или от..някое странджанско село с 10 човека население ?!
8.
ЕГН
26.03.2020 08:46:14
2
7
доАз 6
Лошото е, че там са много данни включително ЕГН.
7.
Първа програма
26.03.2020 08:42:53
2
6
Да връщат Кашпировски.
6.
Аз
26.03.2020 08:42:01
5
18
Ей измислен генерале кри мерки бе я ходи по КПП-тата да видиш какво става. Събират се декларации без никой да погледне нищо в тях може да си пиши каквото си поискаш. После ги събират в едни кашони и на боклука. Пълна пародия сте. Смешници.
5.
да
26.03.2020 08:41:57
3
11
това Италия се случва заради никаквите им мерки и китаеца от екипа лекари пратени там да помагат и го каза директно преди няколко дни
4.
да
26.03.2020 08:28:44
5
23
нещо...започва да ми омръзва да гледаме едно и също...
в тая държава се оказа,че с появат на тоя вирус всички други болести,които убиват си дадоха отпуск и едва ли не коронавируса се появи в някаква стерилна среда, непознаваща болест...и на най-паникьосаните май много скоро ще им омръзне да са паникьосани
3.
vazmuten telqk
26.03.2020 08:24:18
9
15
до кога ще се показва тоя, аман от паника и глупости
2.
onlytheStrong
26.03.2020 08:17:36
20
8
ще вкарате страната в криза подобна на тези след войните и то защо заради някакъв псевдо грип от който евентуално някой и друг дъртак ще си отиде и то дъртак със здравословни проблеми
1.
Аха
26.03.2020 08:17:06
1
26
На тея 8 души им се бави изписването, ама Домуса го изписана за 4-5 дена.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори