×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма държава със стратегия за излизане: Covid-19 може да промени живота на планетата за години напред


Няма държава със стратегия за излизане: Covid-19 може да промени живота на планетата за години напред
Дори експертите са раздвоени – някои прогнозират пик в най-засегнатите страни до седмици, други твърдят, че заразата ще остане сред нас завинаги
25 Март 2020, Сряда, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

За момента изглежда, че няма ясен отговор на въпроса „Кога ще приключи този кошмар и как?”

Майкъл Левит – нобелов лауреат и биофизик от Станфордския университет, каза по-рано тази седмица, че Covid-19 пандемията може би е към своя край, като цитира информацията от Китай, от която става видно, че пикът е отминал още 2 седмиици след като на 23 януари бе затворен Ухан. В същото време други експерти твърдят, че няма ясна крайна точка или ако има такава, то тя е далеч от хоризонта – че вирусът реално може би ще продължава да е сред нас след месеци, дори години, пише zerohedge.

И това подтиква въпросът за 1 млрд. долара: На кого да вярваме?!

Една позитивна стъпка към това да се ограничи заразата е поставянето на знак СТОП пред световната икономика. Ограничението на социалните контакти, масовата карантина и забраната за пътуване очевидно са изиграли своята роля в това кривата на заразата в Китай да се е изправила, а според мнозина сме напът да видим и подобна практика в страни като Италия, Иран и Южна Корея.

На следващото място са другите страни в Европа, като Испания, Германия, Франция, Великобритания, които все още очакват ръст в случаите и такъв действително бе засечен през последните 24 часа в Испания, където броят на заразаните за денонощие достигна до над 740. В същото време, ако съдим по долната графика и направим изчисление на базата на заразен на глава от населението, ще разберем, че България е в съвсем ранните стадии на кривата, но в същото време броят на инфектираните от последните дни изглежда, че се изравнява. Това разбира се не бива да ни подвежда.

Защото на фона на това са големите оптимисти – САЩ и Индия, които, въпреки че досега удържаха фронта, изглежда сега тепърва започват да изпитват притеснениия. САЩ в момента е на второ трето място в света, плътно зад Италия, по брой заразени.  
И в този смисъл – мненията за очаквания край на целия кошмар са много полярни. Всъщност полярни до такава степен, че и от двете страни се стига до крайности с едните, които твърдят, че „вирус не съществува” до другите, които са на мнение, че целият свят ще свърши в идните месеци.

Но фактите са следните: За момента нито една държава няма стратегия за излизане и страничните ефекти по икономиката и здравеопазването са напълно неясни и неизучени. А в същото време ваксина или някакво изключително ефективно лекарство против новата инфекция изглежда са все още зад хоризонта.

Превод: Георги РУСЧЕВ
 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
Кифлата с големия чеп
27.03.2020 02:05:40
0
2
А сега да видим коя словка е по ценна умната или хитрата.Цената на леките жени падна драстично но аз като умна ще ида за баничка с боза а после ще се шибкам с някой пенсионер защото само те останаха надеждни баровци
16.
лекарски екип от бургасмед
26.03.2020 12:45:58
0
0
евангелистите от флагман - а това е доказано само имена не сме дали - да извикат извънземните които ни следят да ни помогнат
15.
хх
26.03.2020 00:17:32
0
3
@12
Vпилците се броят наесен. И си пий хапчетата, да се успокоиш.
14.
_nib_
26.03.2020 00:04:56
0
3
Споко....Нема.Перчема ще похарчи два трилиона.....Фед.резерв обеща да напечата още четири трилиона.....
13.
XX 10, 11, 12-Вирус
25.03.2020 22:52:14
4
1
Внимание! Внимание! внимание! ХХристинка пак е пощуряла и лее щуротии идиотски. Вещае разпадане на световната икономика, ЕС, щяла да се запази само любимата му Русия.Доктор Саян с екип санитари да дойде веднага с кожени инжекции.
12.
до 12 идиота
25.03.2020 22:47:36
4
5
Това за китай италия франция САМО потвърждава КАКВИ КЕКАВИ И БОЛНИ ХОРА ЖИВЕЯТ ТАМ!!СКАНДИНАВЦИТЕ СА НАЙ ЗДРАВИТЕ НАЦИИ!!!КАТО МИНЕ ЕПИДЕМИЯТА ЩЕ ВИДИШ СТАТИСТИКАТА!!НЕ СЪМ ПРОТИВ ПРИЛАГАНИЯ В БЪЛГАРИЯ МЕТОД ИМАЩ ПРЕДИМСТВОТО НА БАВНОТО РАЗВИТИЕ ПРИ НЕДОСТАТЪНИ МЕДИЦИНСКИ КАПАЦИТЕТ !!!ЩЕ СРАВНИМ РЕЗУЛТАТИТЕ НАКРАЯ!!НО ГЛАДЪТ Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА!
11.
XX
25.03.2020 22:34:50
1
3
@8
То и в китай, корея, италия, испания, франция и тнт и тнт не предприемаха специални мерки, идиоте!
10.
XX
25.03.2020 22:25:44
3
6
Дано хората почустват, как евроатлантическите политици се интересуват само от себе си и джендърите и разрушат брюкселския ес.
9.
XX
25.03.2020 22:21:35
1
4
@9
Кретен дементирал, пак ти казвам да си вземеш хапчетата!
8.
Дернев
25.03.2020 22:12:59
10
4
Ще повторя днешния си коментар, защото не бях разбран.
"Докато все още съществува, НАТО може да направи нещо полезно за сигурността на членовете си. Трябва да забрани на тези страни приемането и ползването на китайски медицински специалистиспециалисти. сАЩ и Европа е желателно съвместно и сами да се справят с проблема. Така ще се създаде организация и опит за противодействие в подобни, а и по-сериозни случаи, каквито със сигурност ще има." Това е генерална репетицуя и не е итговор на природата срешу най-гокемия си дразнител. Една държава е направила анализ, че другите са скаби като жива сила. Тази държава трябва фа се спре. Само Европа на европейците мижежда обедени останалия свят срещу нея. Всичко зависи от нас европейците.
7.
В ШВЕЦИЯ НЯМА
25.03.2020 22:08:16
4
6
НИКАКВИ СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА!!ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ В ШВЕЦИЯ ЩЕ ПРЕМИНЕ КАТО ОБИКНОВЕН ГРИП!
6.
Стига с тези ПРОСТОТИИ
25.03.2020 21:58:23
5
4
ТОЗИ ВИРУС ПОДОБНО НА ГРИПНИЯ Е ОПАСЕТ ЗА ХОРА С ""НЕДОСТАТАЧНОСТ"НА ИМУННАТА СИСТЕМА!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СА ХОРА ГЕНЕТИЧНО//наследсвено//ОБРЕМЕНЕНИ !!ТОВА СА И ХОРА ЖИВЕЕЩИ НЕНОРМАЛНО СПРЯМО НОРМИТЕ ЗА ЗДАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.
до 3
25.03.2020 21:17:16
2
8
Богатите също няма да се разминат и те ще бъдат ударени много сериозно, защото към тях завистта и омразата ще бъде още по-голяма, а и като огладнее народа после ще има бум на престъпления. ще има групи за отвличания на бизнесмени и деца на бизнесмени, улични побоища с грабежи над минувачи, кражби, рекет, убийства, нападения над пенсионери, тарашене по домове, измами,
Полицията и сега не може да спре 8 хиляди престъпника, а какво остава за 1-2 милиона гладни, които нямат какво да губят.
4.
Няма смисъл
25.03.2020 20:56:30
0
6
От такива статии и без друго си играят със страховете на хората и както гледам народа се е посрал от страх. Само 12 ℅ приемат новините спокойно а 15 направо си признават че са в паника. Човечеството се е справяло с много по- големи пандемии и то още през античността и средновековието. Ясно е, че тази не е чак такава. Повишеното Его и масовите комуникации правят дявола по-черен отколкото е. А битката за рейтинг и появилата се възможност да се заметат под килима стари грехове и да се започнат нови харчове още повече влошават нещата.
3.
До 2
25.03.2020 20:53:31
1
6
И как точно ще ни приземи коронката?
Ще приземи тия дето умрат и бедните като ги фалира.
Ония идиоти отгоре пак ще беснеят и ще определят правилата на играта.
Старата песен на нов глас. Нищо няма да се промени.
2.
Трол
25.03.2020 20:46:29
2
17
SARS не изчезна от само себе си. Трудно е да се сравняват нещата. Има съществени разлики. Но определено светът няма да е същият.. Човечеството имаше нужда от тази епидемия... за да ни приземи и да ни покаже колко лесно природата може да се отърве от нас...
1.
G
25.03.2020 20:37:48
2
24
Всичко ще се оправи, но когато минем всички през това. Няма друг логически изход от това. Най-оптимистичния вариант е и този коронавирус да изчезна от само себе си като SARS, но вероятността това да се случи клони към нула. Ако останем без пари ще гледаме картофи и няма да умрем от глад, винаги има начин, а и живеем на земя, която поне е плодородна, а климата ни е приятел. Моля се за възрастните и болните само да са здрави, а гладни няма да ги оставим
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори