×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте решенията и мерките, които Бургас взе до момента за справяне с извънредната ситуация


25 Март 2020, Сряда, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

От днес местна фирма започна да произвежда защитни шлемове за лекарите в болниците

Благодаря на всички, които са ангажирани в сферата на образованието. 1 950 учители работят в момента дистанционно с много добри резултати. 30 детски градини също работят дистанционно. В една от бургаските телевизии се пускат уроци. Благодаря Ви!. Това сподели днес кметът на Бургас Димитър Николов.

От днес местна фирма започна да произвежда защитни шлемове за лекарите в болниците. До края на седмицата ще бъдат изработени общо 100 броя. Започват да пристигат и първите количества защитни облекла, поръчани от Община Бургас на местни фирми. С тях ще бъдат заредени медицинските екипи, както и служителите на Домашен социален патронаж.

"Никой не знае докога ще продължи тази ситуация. Община Бургас е основния платец на всички извънредни разходи, които се правят ежедневно. Постъпленията в момента са с около 70 % по-малко от преди или за много кратък период започва да се натрупва вътрешен дефицит, а повече от 290 различни дружества ползват средства от Община Бургас", заяви кметът Димитър Николов.

УМБАЛ-Бургас има спешна нужда от мобилен рентгенов апарат за инфекциозното отделение. Пациентите, които се настаняват с короновирусна инфекция в средно тежко и тежко състояние, което предполага, че състоянието трябва да се проследи с рентгеново изследване. Болницата разполага само с един мобилен рентгенов апарат. Средно добър мобилен рентгенов апарат  струва между 70-90 хил лв.

УМБАЛ-Бургас разполага с 15 стационарни респиратори или т.нар. вентилатори. Те се използват за тежки случаи - след инсулт, катастрофи и други състояния. Към днешна дата са свободни само 3, другите 12 са заети. Крайно необходимо е да се закупят допълнителни. За целта е необходима подкрепата на бургаския бизнес и дарители. Нека средствата за дарения за техника и апаратура да бъдат насочвани към дарителската сметка на Община Бургас:

Банкова сметка за дарения

IBAN BG 08SOMB91308424151744

Банка : "Общинска банка "АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение - коронавирус   

Благодарим на всички фирми и физически лица, които откликнаха към момента - "Мастерхаус" с 50 хил. лв., "Дева Бродкаст" с 50 хил. лв., ЕТ "Иван Кузманов" с 29 хил. лв., "Бултекс" - 1 082 лв. Олимп - екипировка и 3979 лв., фирма "Верно", Държавна опера-Бургас, фирми БМФ, "Ай Брокерс", "Милена", "Дария", "Линекс", Ротари Бургас със защитни маски, "Болеро", "Метро", "Перла", "Гочев", "Пластик" с еднократни опаковки за потребителите на Социалния патронаж, "Нова Трейд", "Йоги", "Либекс Трейдинг", БЧК с хранителни пакети, всички детски градини са дарили хранителните си продукти, "Бургас хляб" всеки ден 500 броя хляб, "Нилсен Чистота".

Община Бургас дарява ежедневно и лични предпазни средства на лекарите в УМБАЛ-Бургас. Вече има средства, които са преведени от обявената от Община Бургас дарителска сметка за закупуване на апарата за кръвопреливане.

Генетичната лаборатория в Бургас разполага с ограничен набор от генетични тестове за изследване. Това е проблем, не само за Бургас, а и за цяла България и цяла Европа. Капацитетът й е до 90 генетични теста за денонощие.

Факултетът по медицина в Бургас ще организира обучение към специалностите - инфекциозни заболявания, вирусология и генетика.

Съвместно с полицията се проверяват хората, под задължителна карантина. До момента от ОД на МВР - Бургас са образували 7 досъдебни производства към хора, които са нарушили карантината. 4 от тях са установени в Бургас и 3 в областта.

Драстично е намалял броят на сигналите, свързани с коронавируса, подавани на Спешния тел. 112. Между 80 и 100 сигнала дневно в началото, днес са едва около 15 сигнала.

От днес е разпоредено на ръководството на "Бургасбус" да осигури съчленени автобуси в зоните с най-много пътници и още един допълнителен автобус, за да няма струпване на хора в сутрешните часове. Отчитам като грешка днешното решение на транспортното дружество.

От днес екипите и териториалните директори ще раздават концентрат на домоуправителите, тъй като има проблем с намирането на пулвелизатори в търговската мрежа. Затова те трябва да го разреждат за обработка на общите части. До края на деня ще имат 2 000 разфасовки концентрат.

РЗИ-Бургас ще предостави днес половин тон спирт на Дезинфекционна станция, за да се осигури достатъчно дезинфектант за болници, магазини и блокове. Осигурени са нови 150 диспенсери, които ще бъдат поставени в търговските обекти, а наличните - в болници, магазини, публични сгради се следят ежедневно дали за запълнени. Всички КПП-та са осигурени с тоалетни и течащи мивки.

Към доставките за храна, освен възрастните хора и тези по карантина ще бъдат включени и хората от Съюза на военноинвалидите. В момента се извършват доставки по заявки на горещите телефони, на карантинирани хора и потребителите на Домашен социален патронаж.

Продължават дезинфекционните дейности в целия град. Обработват се автобусните спирки, билетните центрове и всички обществени сгради. Дезинфекцията на автобусите от градския транспорт е ежедневна. Филтрите на климатиците се мият през два дни. Общинската дезинфекционна станция работи на пълни обороти.

Събира се база данни за доброволци, които ще могат да се включат към екипите при влошаване на обстановката. На този етап се разчита на общинските екипи.

Продължаваме да се измерва температурата на всички пристигащи пътници на автогарите "Запад" и "Юг". Следи се за хигиената и дезинфекцията в пътническите салони на автобусите.

Изпратили сме своите изисквания за дезинфекция на превозните средства и до ДАИ, с искане за увеличаване на контрола на транспортните фирми.

Здравните медиатори продължават работата си в ромските махали на територията на общината. Там продължава засиленото полицейско присъствие за изпълнение на разпореждането на кризисния щаб.


В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
9
Коментара по темата
9.
_nib_
26.03.2020 00:10:31
2
2
Келеши.....Аз си вървях пеша още от времето на билетчето по 6 стотинки.....И тротоарите бяха празни...
8.
На вниманието на г-н Кмета
26.03.2020 00:03:56
0
3
Г-н Николов, моля обърнете внимание на шофьорите на таксита - масово без маски и ръкавици, не знам как поддържат и дали въобще дезинфекцират колите си.
Прави впечатление редовното събиране на боклука от казаните и почистването на района около тях. Наистина е редовно, поне в района, в който живея! Благодарности за това! Ако може целогодишно да запазите този темп на почистване ще бъде прекрасно!
7.
Driver
25.03.2020 21:06:30
2
1
Ама Фъндъкова не взима НАЕМ за автобусите,,,,които са си на общината,,,,ти вземаш ли наем от децата си ???? БУРГАЗЛИЬО???? Утре кмета ще каже няма пари за заплати ,,,,Някой знае ли къде отиват парите от наема на автобусите????? Всичко се пресрочва , отменя , аюа вноската на кмета в хазната на герб НЕ,
6.
Kурбат Пулев
25.03.2020 20:48:13
0
4
Маските не предпазват. Направете си шлем от 10 литрова туба за вода. Предпазват със сигурност, здравословни и лечебни са.
5.
До 3
25.03.2020 19:55:20
6
6
Ходи пеша като те е шубе , другите също...Нaвряли се в най-големия бациларник, а после мрънкате .
И аз тръгвам по-рано от Изгрев , за да стигна до месторабота / центъра/ . Малко ми е ташкън , ама ми е по-спокойно, уж де, а и не мрънкам.
4.
Чичо Манчо
25.03.2020 19:54:31
2
11
Кмета, който е "много загрижен" за гражданите на "най-добрия" град за живеене да стъпи на врата на ръководството на Бургасбус. Разреждането на графика на автобусите е най-гигантската проява на липса на мозък. Напук на всички мерки за ограничаване на заразата, хората които все още работят са принудени да пътуват в пълни автобуси в пиковите часове. Явно Фандъкова има повече акъл щом в София се случва тъкмо обратното.
3.
гражданин
25.03.2020 19:47:34
3
10
Днес пътувах с Б1в 15 и13 часа. Автобуса беше пълен, кой с маска, кой без маска. Един до друг. Къде са мерките за сигурност. Стига с тези експерименти. Утре ще пламне града. И да го отчетете като грешка каква файда.
2.
999
25.03.2020 19:45:21
1
6
тоя кмет що проси подсъдимо е
1.
Иван
25.03.2020 19:11:43
1
14
Мижем да те лъжем,днеска циганите пак се разкарваха необезп-покоявани от никой ровят си в казаните в КС-Изгрев и хич не им пука.Дядовците и бабите същата работа,разхождат се след 10.30 ч
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори