Идея за кулинария по време на COVID-19: Бисквитена торта с маскарпоне
Поглезете се по време на изолация
От известно време сте вкъщи и усещате, че имате все по-голямо желание да сготвите нещо? Нормално е, тъй като готварството е чудесен повод хем да си създадете занимание, ако ви е скучно, хем с резултата да зарадвате близките на сърцето ви хора. Днес ще ви покажем една бисквитена торта, която самите ние обичаме да приготвяме. Първо, защото е много бърза и лесна и второ, защото е страшно вкусна.
Ще ви бъдат необходими:
500 г маскарпоне
250 г заквасена сметана
½ ч.ч. пудра захар
1 ч.ч прясно мляко
1 ампула есенция от ром
2 пакета шоколадови бисквити (ние ползваме най-обикновените)
1 млечен шоколад
Начин на приготвяне:
В купа смесете маскарпонето и заквасената сметана, като след това добавяте пудрата захар. Не ви е нужен миксер, можете спокойно да разбърквате само с лъжица. Стопляте млякото в отделна купа и добавяте есенцията ром. Всяка една от шоколадовите бисквити потапяте в млякото и след това нареждате един пласт върху тавичката. Покривате бисквитите с част от крема и повтаряте с нареждането на шоколадовите бисквити. Изсипвате с останалата част от крема отгоре и завършвате с настърган шоколад. Оставете за половин час в хладилника. Най-хубавото на тази торта е, че с всеки изминал ден бисквитите ще стават все по-меки, а тортата – все по-вкусна.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
