×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Смущаващ одит за eрата "Рейзи": Продажба на земя за 1 лв на дка, скъпи ремонти и концесии за жълти стотинки


Смущаващ одит за eрата "Рейзи": Продажба на земя за 1 лв на дка, скъпи ремонти и концесии за жълти стотинки
Одитният доклад засяга 10-годишен период от управлението на Панайот Рейзи
10 Март 2020, Вторник, 19:03 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Кметът Тихомир Янакиев е внесъл документа за разискване в Общинския съвет, очаква се гореща сесия

Разпродадено общинско имущество на ниски цени, декапитализирана община, сключването на неизгодни договори за строителство и предоставянето на атрактивни общински имоти на дългосрочни концесии срещу жълти стотинки. Това откри назначеният от кмета Тихомир Янакиев пълен одит на Община Созопол.

Анализът включва един основен документ и 6 приложения, в които са изброени всички съмнителни договори.(ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ДОКЛАД ТУК)

Одитният доклад засяга 10-годишен период от управлението на Панайот Рейзи – от 2009 до 2019 година.

Констатациите са смущаващи и надминават и най-мрачните прогнози за състоянието на общинската собственост, коментираха от настоящото ръководство на Община Созопол.

Общината освен с огромни дългове изглежда декапитализирана, а останалите малко атрактивни имоти са отдадени на дългосрочна концесия за нищожни суми.

От справката, например, става ясно, че Общината е с едва 30 жилища. Според одиторите, част от имотния фонд е продаден на безценица, а за 10 години не е придобито нито едно жилище.

Само за последните три години, които са описани в доклада – от 2016 до 2019 година, са изтъргувани 30 % от общинските имоти, а сумата за целия период е едва 4,3 млн.лева.

Така, например, са продавани земеделски земи за смешните от 1 до 8 лева за дка при това на границата на урбанизираните зони. По тези цени са разпродадени цели райони на територията на Община Созопол, като м.“Акра“, м.“Факуда“, м.“Лафотумба“, землищата на с.Атия, с.Равадиново, и др. От приложенията към докладната става ясно, че купувачите обикновено са едни и същи – физически и юридически лица.  

Изключително интересни са заключенията за изградения преди 10-ина години нов жилищен квартал, който се намира в непосредствена близост до комплекс Санта Марина, на настоящата ул.“Люлин“.

Мястото е много хубаво, защото е в непосредствена близост до плажа, Стария град и се отваря невероятна гледка към целия созополски залив.

Допреди 2009 година теренът е бил отреден за спорт и отдих, установяват проверяващите. Със своя заповед тогавашният кмет Панайот Рейзи предлага промяна на статута на района в такъв за жилищно застрояване, допълвайки, че ще се предостави „отстъпено право на строеж на лица с установени нужди за социални жилища“. Одобрява се план за нов квартал с 18 кооперации, височина на сградите до 7 метра и плътност на застрояване – 20 %. Изрично е указано, че не се разрешават плоски покриви и изграждане на обитаеми помещения в подпокривното пространство.

Оказва се обаче, че в Созопол няма социално слаби, следва бърза разпродажба на новообразуваните терени, общината изгражда улица, подпорна стена с дължина 125 метра и височина 7,5 м и осветление и инвестира 1,1 млн.лева собствени средства. В същото време от терена печели 1,5 млн.лева.

Не е необходимо дори да си специалист, за да видиш на вече въведените в експлоатация обекти, че плътността на застрояване е 100%, озеленяването е 0%, височината на сградите е 12м-15м, подпокривното пространство е обитаемо за жилищни нужди.  Още по-отчайващи са финансовите резултати. Изграждането на улицата и създаването на кв.53 и кв.53а струва на общинския бюджет толкова, колкото и получава от продажбата на парцелите, от три юридически (физически) лица, по четири парцела на цената на половин апартамент, а се изграждат по 15 бр. апартамента във всяка една жилищна кооперация“, пише в одитния доклад.

"В чия полза се изгради този квартал?2 Общината можеше да придобие собственост във всяка една от кооперациите, да има общински жилища, а не да подарява скъпоструващи терени за нищожни суми", се допълва като заключение в документа, изготвен от одитори и подписан от новоизбрания кмет Тихомир Янакиев.

Проверяващите изброяват и няколко съмнителни според тях договори. Сред примерите, които показват откъде са натрупани огромните дългове на Общината е контрактът с ДЗЗД „Енерджи ефект Интерхолд“ за модернизация на градското осветление за 4,2 млн.лева.

Основните дейности са свързани с подмяна на част от стълбовете с нови, окомплектоване с нови осветителни тела, а на останалите (по-голямата част) подмяна само на уличните осветители, със съответните специални и монтажни комплекти, без подмяна на кабелната мрежа. Цената която се получава за „точка стълб“ е около 8000лв., а за „точка уличен осветител“ около 1000лв., без да са отчетени, или да се знае къде са демонтираните чугунени стълбове.

Друг такъв договор е с „Комплектстрой“ ЕООД за инженеринг на детската градина в Равадиново – за 1,2 млн.лева. Цената за 1м2 възлиза на 1200 лв. – доста по-висока от предлаганите на свободния пазар.

Това са само част от констатациите в доклада, който ще бъде разискван на предстоящата общинска сесия в понеделник. Кметът Тихомир Янакиев иска разрешение от Общинския съвет да „предприеме необходимите законови действия за уведомяването на компетентните органи“.


В категории: Созопол


Днес имен ден празнуват...
Днес имен ден празнуват... 28/09/2020, Понеделник 10:40 0
57
Коментара по темата
57.
Светоподобрител
03.06.2020 01:33:27
0
0
Ами сега (*) (*) ???
Предлагам Крейзи-Рейзи да се бръкне в джоба и да плаща обезщетение на общината за щетите, които е нанесъл !!! Също така и всички октоподи около него !!! В кауша им е мястото.
Или обезщетение или да гният в затвора.
56.
Съдбата Божия
13.03.2020 18:10:09
4
12
Господа управляващи на Созопол, градът на спасението, драпахте 12 години плюхте и мрънкахте нали така. Властта е ваша радвайте и се,но се самозабравихте започнахте с реваншизън, започнахте с чистка , продалжавате да унищожавате , хора дълги години препитавали се с дребна търговийка , Вие с лека ръка премахнахте , изгонихте и казахте, че били свъртяните .Изгонихте и освободихте такива които имаха нужда от минималната заплата за оцеляване , но ви не , трябваше да си изпълните предизборните обещания, нали така.
Мили, помислили се за богове да ви е сладко управлението ,помните ли филма за египетският владетел на който господ му изпрати серия от поредни стихийни бедствия , докато се опомни и разбере че така не може.
.Вие не спряхте за краткото време което сте да си трупате грехове , сега да ви е честит новият Корона вирус , радвайте се на управлението си и се радвайте че сте на власт . Когато господ ни подава сигнали понякога трябва да се замислим , с отмъщение и злоба не може , който гроб копай други му сам пада в него има доста примери замислете се и бог да пази всички ни.
55.
ИЗУМЕН
12.03.2020 14:46:09
0
6
Акъли не давайте ,а учете правопис!!!ТЪПУНГЕРИ !!!
54.
До кмета на Созопол
12.03.2020 14:11:55
6
16
Тихомире , уволни всички хора на тъпанарчето Реизи , око искаш да тръгне работата . Не назначаваи хора по партиина линия, това го правеше и гнома . Повече от половината кадри в общината не знаят за какво са там .Не слушаи созополските бадараци .Решаваи смело и самостоятелно. Надяваи се на приятели и хора които ти помагаха и те поддържат.
53.
Гражданин
12.03.2020 11:36:39
3
9
Г-н Гешев обърнете внимание на този индивид , ще има доста материал , доживотна му е малко ...
52.
До 41-Гладни за пари
11.03.2020 20:49:16
4
9
Ей, Тъпчоо, ако си забравил високите данъци и картите за вход в Стария град са дело на Рейзи. Ти от лична карта нямаш нужда , защото вече си умрял! Градът няма нужда от такива като теб!
51.
До Созопол
11.03.2020 19:13:48
1
7
Кои сте вие и защо чакате ? Благотворителността ви пречи. Дано
да ви се случи да я чакате !!!!! Сигурен съм ,че и данъците не си плащате ама големи усти вадите! Jackass!!!!!!!!!!
50.
христо бляля
11.03.2020 14:53:49
1
4
хахаххаха колко сте смешни всички хахаххаха
49.
Ицо
11.03.2020 14:04:23
16
19
Кмета вместо да работи и да привлече финанси, се занимава с доладни, комитети и все подобни глупости. Айде малко работа, стига фейсбуци, стига минали неща. Рейзи вече не е кмет, запомнете го. Хващайте се на работа, че сезона идва и тогава няма оправдания.
48.
Оле Мале
11.03.2020 11:44:18
8
25
Мисля си аз, че посмамилият се господин Рейзи е изчезнал. Някой виждал ли го е? Ако е изчезнал трябва да се алармира прокуратурата не само за делата му но чисто физическото му присъствие. Трябва да му се търси сметка за всичките му дела засягащи гражданите на Созопол. Прокуратурата трябва да се самосезира, но така като гледам са го забравили. Кмета да действа по всички възможни законни начини .
47.
Жител
11.03.2020 10:40:03
0
32
Повечето общински жилища са продадени на настоящи служители на община Созопол - Валя Бученкова, получила преди години и отстъпено право на строеж, продала го и закупила апартаменти на дъщерите си в Бургас, вечна като египетска мумия в общината, на 70 години, Адриана Попова, с цяла наследствена къща в стария град, Нора Миланова, бивша секретарка на Рейзи, настанена навремето без основание, с невярна декларация за доходи, чийто съпруг работи като главен механик на кораб, с огромна заплата, можеща да си позволи настаняване на свободен наем. Норчето закупи жилището си с решение на общинския съвет на последната сесия преди изборите, целуваше и благодареше на Рейзи за това, сега ревностна поддържничка на Янакиев. Нека проверяващите да направят проверка на основанията за настаняване и продажба на въпросните лица, по тогава действащата наредба на общината. Ще се открият интересни неща и за прокуратурата.
46.
Смешен
11.03.2020 10:35:35
6
12
Цецко спри да пишеш коментари под различни имена, че си вече мнооооогоо смешен. Хващай пътя и отивай да бачкаш някъде има Бургас, има чужбина... спри да ревеш, че си гладен и са ти разбили бизнеса щото за толкова години без да плащаш наеми и при наличието на толкова обекти, апартаменти, къщи под наем за персонал, бмв-та, салони за маникюр, би трябвало да си натрупал бая капитал или ти пък си ги пръснал по изборите?! Смешно е вече, вървиш като някой бос, нагъл и с ироничния си поглед, пък се жалваш, че нямаш пари. Да те питам ти в предизборната кампания по селата ходил ли си да видиш малко гладни хора, на които твоя Рейзи никога не им е предоставил възможност да държат един обект дори, камо ли седем, осем?! Престани щото е долно!
45.
До 36
11.03.2020 10:21:03
6
11
То бива простотия и злоба но...чак толкова !Що за човек си ТИ!Явно много завиждаш на Светослав!Така е като не можеш да стигнеш гроздето , казваш ,че е кисело!Добре е да се научиш на по-добри обноски!ПРОСТАК ,ЗЛОБЕН БАДАРАК НЕКАДЪРНИК!
44.
Присто Хардуков
11.03.2020 08:50:09
6
34
Спахте два мандата в общинския съвет и сега се разработихте... толкова явни, нямаше ли медии тогава, нямаше ли прокуратура, чакахте положението да се сговняса максимално, за да можете да вземете властта и да си въртите вашите дребни игрички. До нищо хубаво няма да доведе управлението ви, само ще наврете общината в по-голяма дупка.
43.
Затвор
11.03.2020 08:12:18
5
24
Затвор за измекяра!!!
42.
До Кмета
11.03.2020 07:20:31
4
29
Кмете не забравяй хората около теб са тези, които пр...баха Рейзи с теб няма да е по-различно, даже ще е по-трагично!!!
41.
Гладни за пари
11.03.2020 07:17:23
7
16
Не ми ги хвалете нито единия нито другия след месец пак ще сложат бариера на стария град там е цокането, плащаме високи данъци че и карти да си вадим не ва ли е срам бе, мисля че с лична карта на която адреса ти е Созопол е достатъчно да си влизаш и излизаш?
40.
Рейзи
11.03.2020 06:48:30
5
15
Ей стига сега бардука ще оправи созопол жаден за власт и пари триото на созопол ще обърни касата и ще пълни мангизите яко ако не съм яз сега то те ще грабят с шепите хитлерката е голяма
39.
До 36
11.03.2020 01:37:54
2
5
Внимавай!
Започвате да миришите мухали!
38.
*********
11.03.2020 01:34:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
37.
Царевица
11.03.2020 00:11:14
5
17
До “Несебър”:Скъпи Цецко...има хора, които се бореха за живота на майка ти, дори с личния си микробус я возиха в ковчега в последния и път. Това не ти бе проблем да им забиеш нож в гърба. И днес дисциплинарно уволнената ти жена мяучеше пред кабинета на кмета. Не искам да изпадам в повече подробности, само искам да те попитам какво ти пречеше за минимум седемте ти търговски обекта в Созопол да платиш данък и наем поне 7 лв за последните четири години. Пожелавам ти да си по-малко злобен и глупостите, които жена ти ръси пред колегите от социалния патронаж, че се развеждате да са поредната луда лъжа, а всъщност да сте истински щастливи.
36.
Фефо
11.03.2020 00:01:25
9
15
До “Несебър”:
Фефо, вълноломът в стария град ще се даде на когото и да било след като майка ти си го извади от устата или ти се научиш да пееш. Това, че имаш афинитет към Мариите не значи, че хората имат афинитет към мидите. Вземи мерки с дрогата.....демек- смени дилъра или просто я прекрати! Не ти влияе добре. Ставаш все по-космат и потен. Явно ти личи слабостта към мъжкото съсловие на белия свят! Скъпи потен тигъре...не можа да изгрееш в Кипър но след последните ти издънки при Хитлерката успешно ще залезеш в Созопол. С най-добри пожелания, фирма “нито карам, нито пея, нито знам за какво ли и живея”.
35.
Несебър
10.03.2020 22:59:18
4
16
В несебър ще е много по зле ситуацията ама там са недостижими
34.
v neshtata
10.03.2020 22:48:36
9
5
sedite i opliuvate tozi i onzi vijte si vashte nasrani gazove ne mojete da izlezete sreshtu horata i da im govorite v ochite zashtoto nqmate sarca zashtoto ste strahlivi sedite pod skriti komentari na intrigi i pishete gluposti vmesto da si gledate semeistvata vie ste nai podlite dolnite i nai falshivite hora v sozopol jalko che tuk sme rodeni no me e sram ot vas cql jivot revete zashtoto prosto ste nekadarni marzelivi bezodgovorni i nie mojeshite raboteshtite vi prechim zashtoto ste edni pliunki boreshti za hlqb . No razberete koito zlobee zlobata go ubiva a zavista go izqjda.Badete jivi i zdrav , no ne stavate za nishto!
33.
към 31 - допълнение
10.03.2020 22:44:29
5
16
Пропуснах - проверете какви са тези лица, които Рейзака уволни преди 2-4 години, а Янакиев пак е назначил без конкурс.... При положение, че са уволнени, как пак са назначени .. ? Лесно ще откриете имената им - справка стар сайт на Община Созопол и нов такъв!
32.
До 29
10.03.2020 22:29:47
4
21
Ами няма и да видиш... те там са само касоразбивачи, бивши кметове на 90г. К. Калоянов хаха няма хора от туризма , абе борба за власт, червените са по-гладни и от децата в Сомалия !!!
31.
до РЕДАКЦИЯТА И КМЕТА
10.03.2020 22:24:19
2
30
Уважаема Редакция! Пиша в коментар, за да го видят всички читатели! Бих желала да остана анонимна за сега (знам, че ми имате IP-то, но нека го знаете само Вие, съгласно Закона, нали..)! На фона на „големите“ аз съм никой, обикновен гражданин на света, който си вади насъщния с много труд!
Аз съм (бях) привърженик на г-н Янакиев и СЪМ против Рейзи и неговото управление.
На пръв поглед човекът, г-н Настоящ кмет на Созопол, изкарва на яве всички язви в нашата Община. Откри административно пробойните, които всички граждани знаехме, че съществуват на теория, но не и юридически доказано! Пожелавам на г-н Янакиев да е жив и здрав и да извади колкото се може повече факти срещу Рейзи. Надявам се и прокуратурата да ги вземе под внимание, защото и там доста пари е налял бившият му колега.
Въпроси относно няколкомесечното управление на г-н Янакиев, които Вие, уважаема редакция, можете да проучите хронологично:
1. „Дигата“ на централния плаж в Созопол – да погледнем фактите:
- някой подава „уведомление“ до Общината, че ще извършва тази дейност
- същият този някой копае от заливаемата част на брега и прави дига
- някой друг подава оплакване
- някой трети издава някакви предписания
- някой четвърти издава още предписания
- първият някой събаря дигата, като разстила пясъка по сухия бряг
Тези, изброени по-горе, са некомпетентни да взимат подобни решения. За изкопаване на заливаемата част и морското дъно, компетенция има Института по океанология във Варна. За подобни мероприятия се изисква становище от въпросния институт. Не някакви си уведомления и измислени предписания!
2. От къде се взе този зам. кмет Румен Кисьов? Какъв е този човек? С какво се е занимавал до сега и къде? Поглед върху Созопол има ли (включва и предния въпрос)?
3. На сайта на Общината личи назначаване на хора без конкурс. А това, по закона за държавния и общински служител, не е законно. Къде са обявени публично свободните работни места? Кога се е провел конкурс? Тази архитектка Георгиева от къде се взе и тя? Има ли изобщо представа за проблемите в града ни?
4. Обществения съвет – кой сложи тези пенсии на чело на обществения съвет? Порожанова пък какво прави там? Созопол се превръща в един призрачен град със застаряващо население, че и пенсии ми сложили на чело, стига бе хора!!! Зимата като се разходиш вечер, е като някой филм за полтъргайст! Привлечете млади хора!
5. Нищо лично, но Бардука с какъв конкурс го назначиха? Този човек наистина върши добри дела. Но личността му не подхожда на Общината! Срам!
6. Направиха някакви масови корекции на местоположенията на дребните сезонни търговци в града. Отговори няма, информация няма, а сезонът идва. Защо новите „бачкери“ в общината не се задействат и да дават повече информация на заинтересованите лица, а по цял ден си бъркат в носа? Тези хора, търговците, имат много работа преди започването на летния сезон!
Разровете малко тая Община! Ще откриете и много други неща, които не искам да пиша!
30.
Народна поговорка
10.03.2020 22:15:41
4
14
Рейзака с двата крака...
29.
туроператор
10.03.2020 22:13:42
1
25
Основният поминък на хората в Созопол е туризъм.В този обществен съвет, не видях някой много компетентен да разбира от туризъм
28.
виладжия
10.03.2020 22:11:15
4
17
абе ,Одита провери ли как Рейзи взе бившото ракетно поделение на куку баир
27.
анонимен
10.03.2020 22:07:05
2
29
Първите паднаха в кърви,последните станаха първи.Много от хората които помогнаха на Тихомир за победата,останаха в девета глуха,а изплуваха долуспоменатите големи "бизнесмени",които обикаляха по селата и се правеха на охрана на Тихомир.Сега ще чакаме последствията да видим,на кой ,каква баница ще се раздаде.
26.
Достоен
10.03.2020 21:44:05
27
12
Самия факт, че 5 месеца след изборите и дори не беше кандидат да кмет и се занимавате с него, доказва колко голям е Рейзи и колко неща е направил...
25.
Несебър
10.03.2020 21:43:05
22
29
До всички от созопол :одит на 160 дни управление-весела уличка ще има ,ще я управляват-баничката,киряза и любчо милионера,а сега специално до всички староградчани-бардука и картофа и батоев взимат миденето плажче и ще правят бар там.Честита и наздраве за промяната Оле
24.
Онзи
10.03.2020 21:29:23
22
27
Ами да правил правил правил... и направеното се вижда, нови улици, алия, ДГ... а вие господа Червени, какво ще направите? Агитката - Кмет, Аспасия( Сивия кардинал), Бардуков,Пинелов, Баничката, Гребенаров, Савко Калата( виден касоразбивач както кмета сам написа все едно е гордост, а човека е рецидивист 18г затвор,) малкия Фашист и мн други видни фигури на промяната. Тежко на промяната, да ще има такава но надолу!
Господа свършиха изборите - събудете се, че народа ще ви събуди!
23.
Ссс
10.03.2020 21:27:48
8
32
Тази година сезон няма да има. В Созопол и Приморско ще пасете трева ,а зимата ще ловите риба за да не умрете от глад
22.
Smith
10.03.2020 20:56:53
6
40
Това е обобщаващ резултат за цялата Пандемия ГРОБ/лъжепатриоти/ДПС. Слагат се удобни хора, които са толкова мръсни, че изцапването им с далавери и схеми да не им личи. Ако се раздуха скандал случайно из купените медии, просто се сменя бушона и далаверите продължават. Държат доходите на простия електорат с лек ръст, за да създават впечатление на растеж, същевременно крадат и за правнуците, от които очакват да станат от прости селяндури до рафинирани аристократи. Естествено тази пародия ще завърши с фиаско, защото еволюцията не е подвластна на подобна селска манипулация, но наблюдавам с интерес докъде може да стигне дебелокожието на електората на тези уроди.
21.
Жител
10.03.2020 20:53:29
38
18
Нямам думи за града, за вас жители толкова много е правил Рейзи за вас, помагал на всички, а така да се отблагодарите?
Доброто се забравя бързо! Сега гледате само сеир! Помогнал е на Бардука на Кирил Кирязов, Баничката... все хора застанали днес срещу него, защо бе хора?
20.
Ха ха
10.03.2020 20:53:10
0
35
В Бургас е същата работа ..защо си мислите че има разлика...Реизито от къде взе пример....Бургас е метрополия на останалите градчета и села и примера се задава от метрополията...
19.
*********
10.03.2020 20:51:05
7
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Въпрос
10.03.2020 20:40:36
27
21
Кой направи този одит и как за 1 седмица направиха одит за 10 години. Тези жълтинки Аспасия заедно с Бардука ли ги написаха. За протокола тази инфарцая не е тайна и не веднъж и два пъти е била проверявана от компетентни институции, а не от общински служители, които вместо са си гледат работата вадят уж някакви компромати
17.
Яни Николов
10.03.2020 20:36:52
2
34
А кога ще грабнете и Несебърската клика покрай Николайчо, Панев и на Буба траверса мъжа от Ямбол.
16.
Шменти капели
10.03.2020 20:35:50
21
25
Пълни шменти капели!
Горко на Созопол с тази управа!!!
15.
На баце човек
10.03.2020 20:22:49
7
35
Гербаджийска ера. С благоволението на ГЕРБ. Няма виновни за злоупотребите както винаги. Като си на баце човек всичко може.
14.
Созопол
10.03.2020 20:17:44
43
21
Хубаво, че се говори за ЕРА Рейзи, защото човека правеше нещо, да видим сега какво Червените какво ще направят... ами те са толкова гладни, жадни за власт!
Изборите свършиха - какво сега ще слушаме , че няма пари, че Рейзи е виновен? Ще слушаме за благотворителност?
Хайде да ви видим, но за сега само Коледи, мартенички т.н. но сезона чука на вратата!
Стига приказки искаме дела!
13.
Конака
10.03.2020 20:06:31
1
33
В Несебър кога?
12.
*********
10.03.2020 20:00:04
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
в очите
10.03.2020 19:39:06
5
48
Защо на Кмета му е необходимо разрешение от Общинският Съвет за да уведоми компетентните органи ? Не е ли задължение на всеки който има съмнения за корупция и незаконосъобразни действия да уведомява компетентните органи ? А и г-н общинският съветник Янакиев, за толкова мандата там не се ли усети в разработването на плана за кв. 53 ? Не се ли усети в продажбата на имоти на себе си от Г-н Рейзи ? За цените от концесиите ? За Киро Водомера или за дивечовото стопанство Бакарлъка ? За това колко гора изсече Радостин Щ. ? За толкова години не се ли усети за най-крупният арендатор зетя на Рейзи ? За бизнесначинанията на Чесъна или Манджата ? Та сега правим медиен цирк вместо реални действия срещу корумпето П.Р. И поредното събрание което да избере комитет който да възложи да поръча ревизия на одита по случай 123 ден от възкачването му на власт.
10.
motofen
10.03.2020 19:38:03
0
31
"Смущаващ"!? Бих казал разгромяващ...
9.
Az
10.03.2020 19:37:29
4
48
На тоя май взе да му пари пот краката нещо е умарлушен няма го боко да му пази гърба забрави се тоя лилипут ама тва му беше грешката да скочи срещу вожда дано да влезе в панделата
8.
*********
10.03.2020 19:33:01
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Звездо
10.03.2020 19:32:49
2
87
Флагман, забравихте ли хвалебствените статии за Рейзи, как се целувахте по повод рождените ви дни, на които беше специален гост?!
6.
69- наблюдател
10.03.2020 19:31:53
10
82
Флагман винаги когато се пишеше против Рейзи, изтриваше негативните коментари. Е, и ако това не е закрила на един мошеник.
Сега се видя, че хората са били прави и нека вече дане се изтриват нещата които се пишат за Реизи и ерата Рейзи- 10 години мрак и загуба на млади хора, загуба на кадри, загуба за Созопол.... и защо зада може лизачите и подмазвачите на джуджето Рейзи да са там с голямо самочуствие....сега къде сте, дали се заровихте в дупките си или изведнъж станахте най-големите противници на Рейзи !!!
Г-н Янакиев, Тихомире, защо ги търпиш такива? Махай ги всички които са били с Рейзи, защото само могат да ти навредят и то много...
Желая ти успех. Прави това което знаеш и можеш и докажи че си мног, ама много повече от малкия и лъжлив гъбар и ловец- бракониер.
5.
Ремзи с пръстена
10.03.2020 19:29:12
3
46
Всички очакваме господ да го накаже!
4.
Поню
10.03.2020 19:28:32
3
51
Отивам за гъби! Най-обичам да ловя сърни, пардон, да бера сърнели...
3.
*********
10.03.2020 19:15:01
2
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
www
10.03.2020 19:14:53
3
74
Този си за затвора- чудя се, как не са го вкарали още!
Ами случката със сърната преди години, заради която изгоря невинен човек?
1.
Сарая
10.03.2020 19:14:33
0
109
А до вчера вашата медия му правеше федерки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Днес имен ден празнуват... Днес имен ден празнуват... Банка предотврати кражба на пари от дебитна карта след онлайн пазаруване Банка предотврати кражба на пари от дебитна карта след онлайн пазаруване

Бързата намеса на служителите спасили жена от източването на банковата й сметка

Оборотът на заведенията край морето паднал с 40%, намаляването на ДДС ги спасило от фалити Оборотът на заведенията край морето паднал с 40%, намаляването на ДДС ги спасило от фалити

Трябва да свикнем да живеем с COVID-19, каза Ричард Алибегов

Шефът на бургаския клон на "Напоителни системи" бил подложен на корупционен натиск Шефът на бургаския клон на "Напоителни системи" бил подложен на корупционен натиск

Той ми се оплака и с мен по-късно се свърза уреждач, който бе високопоставена личност от системата на МВР, каза Георги Харизанов

Безплатна ли ще е ваксината срещу COVID-19? Безплатна ли ще е ваксината срещу COVID-19?

 Темата за затягането на мерките се политизира, каза доц. Михаил Околийски

Класни стаи опустяват заради COVID-19 Класни стаи опустяват заради COVID-19

 Ученици от Габрово ще учат онлайн заради 16 заразени с коронавирус учители

58 заразени с коронавирус, а 16 са оздравели 58 заразени с коронавирус, а 16 са оздравели

 Двама от новите регистрирани с COVID-19 са от област Бургас

Красива алея в Бургас, където харесват жените пребити и мъртви Красива алея в Бургас, където харесват жените пребити и мъртви

Сексистки и мрачни лозунги и закани посрещат и изпращат пешеходци, колоездачи и туристи по отсечката Бургас-Сарафово

Меката на фолка в Бургас отваря врати, зимните купони в Planeta Payner започват с морската сирена Лидия Меката на фолка в Бургас отваря врати, зимните купони в Planeta Payner започват с морската сирена Лидия

Всяка седмица различни звезди ще гостуват в култовата дискотека, гответе се за диви партита до зори

Собственици на жилища в Бургас без адресни регистрации искат стикери за синя и зелена зона Собственици на жилища в Бургас без адресни регистрации искат стикери за синя и зелена зона

Проблемът съществува откакто бе въведена зелената зона в жк „Лазур”, до днес няма решение

Трагичните истории на звездите, които загубиха децата си Трагичните истории на звездите, които загубиха децата си

Трагедията не заобикаля и звездите, свикнали на слава и живот, който обещава само щастливи и спокойни дни

Зловещо предсказание: Хора без души ще атакуват градове и села Зловещо предсказание: Хора без души ще атакуват градове и села

Руският монах и мистик Григорий Распутин предсказал, че мюсюлмани ще запалят нова война в Европа

Война?! Пак "запалиха" Нагорни Карабах Война?! Пак "запалиха" Нагорни Карабах Армения открила огън по граниинистерството на отбраната на Азербайджан заяви, че е предприело „контраатака“цата, азерите отговарят с ракети и танкове Трима загинаха в пожар в научен център на Huawei Трима загинаха в пожар в научен център на Huawei

Твърди се, че в сградата се разработват проекти за 5-G технологии

Почина единствената съпруга на Джеймс Бонд Почина единствената съпруга на Джеймс Бонд

Дъщерята на актрисата Рейчъл Стърлинг уточни, че майка ѝ е издъхнала от рак, който бил диагностициран през март

 

Под натиск: Премиерът на Ливан подаде оставка Под натиск: Премиерът на Ливан подаде оставка

В същото време той подчерта необходимостта да се реализира инициативата на Франция за стабилизиране на ситуацията в Ливан

 

Ново огнище на зараза в кланица с български работници в Германия Ново огнище на зараза в кланица с български работници в Германия

До този момент поне 26-ма са идентифицираните с вируса

Ужасна трагедия! 25 души загинаха при катастрофа на военен самолет край Харков Ужасна трагедия! 25 души загинаха при катастрофа на военен самолет край Харков

На борда имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на ВВС

Задържаха 7 души за нападението на "Шарли ебдо" Задържаха 7 души за нападението на "Шарли ебдо"

Единият заподозрян е арестуван на една от близките метростанции до редакцията и е 33-годишен алжирец

Мечка свали дрон, който я снимал (ВИДЕО) Мечка свали дрон, който я снимал (ВИДЕО)

Кадрите показват как мечка, ядейки риба на брега, в един момент забелязва дрона и със скок се опитва да го удари с лапата си

Святлана Цихановска, кандидат-президент на Беларус Святлана Цихановска, кандидат-президент на Беларус Днес Лукашенко просто излезе в пенсия, единственият лидер съм аз. Виц на деня Виц на деня - Ало! Аварийната служба ли е? Заседнал съм в асансьора между етажите!
- Майсторът ще дойде след 30 минути. Само никъде не ходете.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, вижте болния....
- Какво, да не би да не съм виждал болни?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Впечатлението, което прави една гола жена в чорапи на един мъж е коренно различно от впечатлението, което прави гол мъж в чорапи на една жена...
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори