×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почивен или старчески дом за бивши военни планира да строи Каракачанов в спорен парцел в Поморие


Почивен или старчески дом за бивши военни планира да строи Каракачанов в спорен парцел в Поморие
Военният министър Каракачанов и кметът Иван Алексиев имат претенции към 56-те декара в Поморие
05 Март 2020, Четвъртък, 12:39 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

56-те декара бяха подарени на общината, но след това бяха върнати в МО, похвали се министърът в парламента

Военният министър Красимир Каракачанов има идея да строи старчески или социално-почивен дом в спорни 56 декара в Поморие. Това стана ясно по време на изслушването му днес в Народното събрание, провокирано от депутати от „Атака“ начело със зам.-председателя на партията Десислав Чуколов.

Дискусията премина в скандални реплики и обиди. След това в кулоарите Чуколов се опита да провокира Каракачанов, като го гонеше и му подвикваше пред скупчилите се оператори и репортери.

В пленарната зала военният министър обаче отхвърли критиките, че пласира имоти на безценица.

Той направи и видеопрезентация със статистика, за да докаже тезата си, че по негово време няма свръхпродажба на парцели, а напротив.

Каракачанов направи и следното допълнение: „За пръв министър на отбраната връща имоти на Министерство на отбраната. За пръв път! 56 декара, които бяха подарени на Община Поморие, бяха върнати в собственост на Министерството. Казвам „подарени“, а са върнати. Шест имота в Пловдив, почти в центъра, над 90 декара – бяха върнати. Така че политиката ми като министър на отбраната не е била да продавам, неуважаеми господине, а е била да съхранявам.“

Обидното обръщение бе към депутата Десислав Чуколов, което накара председателят на парламента Цвета Караянчева плахо да помоли министъра за почтително отношение

Красимир Каракачанов продължи: „В онези райони, примерно, Поморие – имот, който си върнахме, 56 декара – там, в града, нямаме нужда от жилища за военнослужещи. Там може пак през отстъпеното право на строеж да се поиска да бъде построен социално-почивен дом или нещо подобно; старчески дом за бивши военнослужещи. Строиш го и им осигуряваш, тъй като другият проблем е с почивките. Още 90-те години една част от почивните станции са продадени или до такава степен занемарени, че те са неизползваеми. Справка – Витоша.“

Там имало полуразрушена станция.

„Ние нямаме 15 милиона да извадиме да я ремонтираме. Ще я дадеме на Агенцията по приватизация – нека да я реализира, поискана е. Даваме да я реализира то, парите ще ни се върнат за нещо друго. Но там, където можеш – даваш го; там, където нямаш жилищни нужди, строи се почивен дом, старчески дом. Има възрастни военни, пенсионери, вдовци, без семейства останали и т.н., които също имат нужда някой да се грижи за тях. Това ми е визията за социалната политика и ще бъде направено по най-публичния начин, включително като консултанти ще бъдат ползвани за процеса и процедурата водещи европейски и световни фирми, за да няма абсолютно никакво съмнение и да не сънуват някои хора острови, полуострови, архипелази и т.н. Но там, където дрънчи в главата копитата на червената конница – то няма как да се оправи...“, заяде се Каракачанов с представителите на „Атака“.

56-те декара в Поморие, за които Каракачанов говори, пък вероятно се отнасят за имот, за който претенции има и поморийският кмет Иван Алексиев.

Както „Флагман“ информира, общината получила парцела, но в последния момент военният министър го върнал обратно в Министерството на отбраната (МО).

Идеята на кмета Алексиев е мястото да стане градски парк. Миналата година той изрази съмнения, че имотът ще бъде предложен от МО за продажба и то на много по-ниска цена, отколкото е била планирана през 2012 г.


В категории: Поморие


5
Коментара по темата
5.
Treti park ?
05.03.2020 17:30:27
0
3
Kolko idei imashe Aleksiev za parkove v pomorie i vsichkite naujkim54b7b
4.
Дълбоката Държава
05.03.2020 15:23:16
2
4
Буквално за една нощ в България може да се появи новият консенсус. Не 40 000, а 4 000 имигранти да дойдат - това моментално ще промени българската политическа среда. И според мен Борисов много добре разбира това. Той има един регистър на усещане – знае кога „ще го бият” и какво ще се случи след малко. Ако си спомняте, той реагира съвсем определено, когато българското общество съвсем неочаквано за него се разгневи от Истанбулската конвенция. Този път българското общество буквално за една нощ ще промени нагласите си и Борисов, ако има инстинкт за самосъхранение, не бива да го позволява това. Борисов трябва да моли Ердоган да спре със своята късофокусна политика. Да моли от името на България, от свое име, от името на Гърция, от името на Германия и Франция. Защото той се оказа единственият канал, по който Европа да моли Ердоган да спре този тип политически експерименти.
Ако все пак на българска територия влязат няколко хиляди бежанци, това моментално ще смени политическия климат в страната и ще се окаже, че режимът Борисов е изчерпан. Той според мен знае това.
3.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
05.03.2020 15:06:57
1
3
Вип публични домове, кофи шопове, казина, стрийт рейс състезания и тъй ...
2.
дааааа
05.03.2020 13:27:11
2
4
затвори да строи
1.
1111
05.03.2020 13:03:45
2
7
Психодиспансери правете ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори