Вандали изрисуваха Кръста край жк. „Меден рудник” с нецензурни думи и сексуални послания
Един от скъпите прожектори, които осветяват Кръста, също е счупен
15-метровият Кръст в местността „Шилото” край бургаския жк. „Меден рудник” се превърна в арена на вулгарни "художници" за нецензурни думи и сексуално послания. За неприятната гледка сигнализира читател на Флагман.бг, който останал изключително разочарован от новата визия на християнския символ.
Върху монумента могат да бъдат разчетени различни имена, надписи, заръки, дори и телефонни номера. Жалката картина се появява едва няколко месеца, след като символът бе обновен. Освен вандалското посегателство, е счупен и един от скъпите прожектори, които осветяват Кръста.
Припомняме, че Кръста се намира в местността „Шилото”, която е много подходяща дестинация за любителите на екстремни спортове – планинско колоездене или парапланеризъм. Той е дело на ренесансовия творец Руси Стоянов.
Преди време имаше идея дори районът да се облагороди и да бъде поставена паркова мебел. За никого не е тайна, че градският символ „Кръста” е едно от най-любимите места на бургазлии. Монументът се вижда от различни точки на града през светлата и тъмната част на денонощието.
За жалост обаче той често става обект на необмислени действия от страна на посетители.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
