×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Банев проговори от затвора: Иван Гешев искрено ме забавлява с матросовския си ентусиазъм


Николай Банев проговори от затвора: Иван Гешев искрено ме забавлява с матросовския си ентусиазъм
Иван Гешев ще се превърне в герой на абсурда, коментира Николай Банев
22 Февруари 2020, Събота, 12:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Приемам разпореждането на главния прокурор с иронична усмивка поради неговата глуповата амбициозност, сподели бизнесменът

Иван Гешев искрено ме забавлява с матросовския си ентусиазъм, с който се впуска в непознати за него материи. Това каза обвиненият във финансови престъпления бизнесмен Николай Банев в интервю за бТВ, дадено от затвора.

Според него прокуратурата и ДАНС имат скромен капацитет, за да извършат преглед на приватизацията.

Той отговори писмено от ареста на въпросите на Жени Марчева, като за целта съдейства неговият адвокат.

Банев категорично отрича да е провалил работещи предприятия и нарича „мит“ твърденията, че чрез „обезкостяването“ на фирмите е станал милиардер. В същото време признава, че „с връзки“ е направил първия си милион, но не смята, че това е нещо лошо – а и сумата била скромна, ако човек инвестира мащабно.

„Българската приватизация беше неизбежен процес. Този сложен, труден, многопластов процес на преминаване на обществената, общонародна, според комунистическата терминология, а „де юре“ и „де факто“ държавна собственост, в частни ръце, беше непозната и се извършваше под сериозен външен политически и икономически натиск“, коментира бизнесменът.

„Главният прокурор и ДАНС имат скромен капацитет, за да извършат такъв т.нар „цялостен“ преглед на толкова многолик и специфичен за различните отрасли на икономиката процес“, добави той.

„Приемам разпореждането на главния прокурор с иронична усмивка поради неговата глуповата амбициозност и предизвестено фиаско. Лично за мен и пострадалото от действията и бездействията на държавата публично дружество „АКБ Корпорация“ ХАД - един сериозен и задълбочен експертен анализ на договорните неизпълнения на приватизиращите органи, както и на отговорните държавни и местни институции в следприватизационния договорен период, ще бъде едно удовлетворение и изчистване на опетненото ми име“, сподели Банев.

Но реализацията на тази потенциална възможност приемам с недоверие и повече от скептично, добави той.

„Иван Гешев искрено ме забавлява с матросовския си ентусиазъм, с който се впуска в непознати за него материи. Оставям настрани факта, че вече съм изпратил недопустимите за един магистрат квалификации и откровени клевети срещу мен за разглеждане от Съда по правата на човека в Страсбург“, сподели бизнесменът.

„Гешев квалифицира като „бандитски“ законни приватизационни сделки… ако изпълнението на приватизационните договори е „престъпление“...“, добави той.

„Ако инвестициите в иновациите; социалната политика за развитие на трудовите ресурси; жестоката конкурентна борба за оцеляване и развитие в условия на световния пазар – много, много различен от пазара на СИВ, в който работеха предприятията преди краха на т.н. реален социализъм и преди тяхната закъсняла приватизация са престъпления, тогава Гешев ще се превърне в герой на абсурда – достоен за аплодиране от конкурентите на българската икономика“, коментира Николай Банев. 

„Милиардът на Баневи е екзистенциален проблем на главния прокурор. Този псевдо милиард е символ на мало-неподготвеността му и на козируващата публична безотговорност към истинността на фактите и презумпцията за невинност“, добави той.

„Когато все пак Гешев ще трябва да заяви, че милиардът всъщност се е оказал мит, а последващите действия на подчинената му прокуратура – жертвоприношение, тогава българското общество ще се е отърсило от заблудите за панацеята – прокуратура, вездесъща“, изтъкна бизнесменът.

„Империята Баневи се завръща“. Обещавам Ви това ще е следващата серия от битката между нарочените за обезкостители и техните врагове, добави той.
 


В категории: Темида


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
АнтонСперманян
22.02.2020 23:03:50
0
2
ТОЗ на снимкуту чист мангасарянец комунсарянец талибанец
9.
БТВ адв кантора
22.02.2020 17:29:51
0
7
На Чоков, Иванчева, Очите, Черепа, Банев и др. невинни хахаа
Ама добре де, защо един път не адвокатстваха на някой безпаричен обвиняем? Само заможните ли са несправедливо обвинени?
Валери е прав за тази авантаджийска пасмина. АнтонСперманянГълтанян
8.
до АКАДЕМИКА ОТ""ОВЧА ПРАВДА""
22.02.2020 15:57:21
1
4
ВЯРНО Е ЧЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК !!Вярно е че от КРАЖБАТИЗАЦИЯТА се възползваха Отрочетата на ЦК на БКП .службите ДС .Комунисти внедрили се в ""КЕЛИПИРДЖИИСКОТО""СДС.Всички тези КЕЛИПЕРДЖИИ СИ СЪЗДАДОХА ПРАВИЛА //ЗАКОНИ///ЗА Грабежа !!УФЦЕТЕ ЗЯПАХА И ГЛАСУВАХА //кой не ги хвана той не ги излъга//!!!!""ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА""!!!!!Ей затова пенсиите в Гърция са 1000ХИЛЯДА ЕВРО А ТУК 200 А НАШТЕ ПЕНСИОНЕРИ СИ ГЛАСУВАТ ЗА БСП//БКП//Пълни идиоти //МАЗОХИСТИ//!!!!ФЕЙК СА НАПАНИТЕ НА ГЕШЕВ ВМЕСТО ДА ЛОВИ СЕГАШНИТЕ КРАДЦИ ТОЙ СЕ МЪЧИ ДА НИ ОТВЛИЧЕ ВНИМАНИЕТО !!!!
7.
Академик
22.02.2020 15:28:28
0
11
БАНЕВ - КОМУНИСТИЧЕСКИ БОК. УК, СЪСИПАЛ ХИЛЯДИ СЪДБИ, АКО ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС НЯМАТ КАПАЦИТЕТ ТО В ДЪРЖАВАТА ИМА ДОСТАТЪЧНО АНАЛИЗАТОРИ, ИКОНОМИСТИ И ЮРИСТИ, КОИТО ЩЕ ИЗВАДЯТ СКЕЛЕТИТЕ ОТ ГАРДЕРОБА! МАЙКА ТИ ЖАЛНА!!!
6.
*********
22.02.2020 14:45:02
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Дани
22.02.2020 14:34:55
2
23
Какъв бизнесмен е този банев и жена му с циганската физиономиа. Плосто измамник и крадец
Защо когато ги вкараха в затвора не си забавляваши а сега много муъзнае устата. Такива като тях са много здрави а когато гизакопчеят се разболяват от пиляда болести.d
4.
Станко
22.02.2020 14:30:27
1
37
Не виждате ли че Нкойлайчо е ашладисан мангасар а жена му е чиста "индийска миганка" всички изедници и разсипители на държавата са с един и същи кофти етнически произход дали е случайно??????? Като знаем специфичните особености на този етнос учудва ли ви че сме на този хал цялата държава?????
3.
hahahahaha
22.02.2020 14:19:26
4
28
аз пък искрено се забавлявам, че "проговаряш" от затвора, скоро и божков ще "проговаря" заедно с теб
2.
Истината
22.02.2020 13:07:41
8
30
Е само в БСП-ТВ,която черпи вдъхновение от сайтовете на Бабикян,който действа като Нинова и Радев,по метода на Гьобелс:Една лъжа,повторена 100 пъти,става истина!Големи сте мисирки,лапнишаранчета и червеноперки!То не бяха острови,тонове злато,дворци по целия свят,дори Милиончева обвини Борисов,че си построил незаконен палат от 2000м2 в дворното място от 800м2! Лъжата,клеветата и далаверите,са скрепени в устава на БСП като чл.1,за това и Радев само него е прочел,едноуставника тъп,та дори на английски са му го превели,да го каканиже с придихание!Прошляци бяха и прошляци си остават,независимо от накраденото!
1.
Пеевски
22.02.2020 12:51:37
28
12
Точно така, четете само ПИК и Блиц!
Там са най-честните журналисти, които нямат нищо общо нито с ГЕРБ, нито с мен! Напълно независими журналисти!
Той и Гешев уж е независим, ама атакува само нашите противници с Бойко!
И съм му казал, Бойко няма да го пипаш, нито къщата и любовницата му в Барселона!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори