×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът изпопада от смях след подигравателна реч на Румен Гечев за кадри в НАП


Парламентът изпопада от смях след подигравателна реч на Румен Гечев за кадри в НАП
Маноил Манев от ГЕРБ (долу) се обиди, че го наричат комунист, а от БСП припомниха, че и премиерът Бойко Борисов е бил член на БКП
20 Февруари 2020, Четвъртък, 11:52 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Щурман-насочвач и експерт по спортна стрелба пазели информационните системи

Скандалът с източването на данни от НАП на милиони български и чужди граждани през 2019 г. предизвика бурен спор в парламента днес.

Повод бе обсъждане на доклада на анкетната парламентарна комисия, създадена във връзка с казуса.

От БСП не бяха доволни от констатациите в него, като кулминацията бе изказване на проф. Румен Гечев - бивш икономически министър от правителството на Жан Виденов. Той е известен със сарказма си, затова и понякога е наричан Гумен Речев.

Депутатът от БСП предупреди депутатите, че ще стане изключително интересно и обяви: „Как е възможно да се допусне такава катастрофа в НАП? Ами възникват кадрови въпроси. И сега внимавайте, уважаеми колеги, телевизионни зрители и радиослушатели! Има две дирекции в Националната агенция за приходите, които се занимават с информационното обслужване. И какво излиза? Погледнах образованието – по закон те отговарят, с висше образование са. Само че – много любопитни неща.“

В първото звено имало назначени 65 души, от които 65% нямали образование в областта на компютри, софтуер, математика и т.н.

„Във втората дирекция - „ Информационни системи и моделиране на бизнес процесите“, са назначени 57 души. От тях 23-ма имат образование в тази област – т.е. под 50%. Другите са с дипломи и професии извън тази сфера. И какви има? Много интересно. Има учители – достойна професия, има пожарникар (висше образование), има топлоядрена енергетика, има аграрикономика-експерт, има химик, има „Технология на хранително-вкусовата промишленост“, има геодезист, има фотограф, има „Опазване на околната среда“.

И с'я две интересни професии има в Информатиката на НАП. Щурман-насочвач“, обяви Румен Гечев и предизвика бурен смях в залата: „Да, изглежда при трета световна война той ще заблуди вражеските самолети да не би да ударят сървъра на НАП“.

Последваха възгласи „браво“ и аплодисменти.

Насърченият Румен Гечев продължи духовито: „Ха! Така че каквото и да стане, сървърът е гарантиран. Има един специалист – това е информация на НАП, която искахме, 'щото трябва да има и малко чувство за хумор накрая, тъй като данните са много притеснителни. Та там има назначен – в „Защита на информационните системи“, да сте спокойни, това е най-сигурно - със средно образование има един, завършил „Спортна стрелба“ в спортно училище. Това даде отговор на моето размишление от много дни какво прави този специалист по спортна стрелба и намирам отговора – обърнали ли сте внимание, като минавате покрай НАП, че отгоре винаги има един отворен прозорец на последния етаж? Ми това е специалистът-стрелец там бе!“

В този момент залата изпопада от смях, а Гечев продължи: „Ма там само да се появи някой хакер, някъде в София, той го отстрелва с математическа точност. И аз препоръчвам на парламентарната група на ГЕРБ и на правителството, трябва да назначите още трима, тъй като сега сте покрили само едната посока – на север. Това не е добре! Още трима трябва да се назначат – тогава никакви гении няма да проникнат в НАП. И поради тази причина искам да ви кажа, че трагедията е огромна, защото нито на един човек не е потърсена отговорност. Това нормално ли е?“

Речта на Румен Гечев разгневи депутати от ГЕРБ.

Александър Иванов от партията на Бойко Борисов реагира спокойно, като опроверга някои от твърденията на колегата си от БСП.

Скандалът обаче дойде, след като на трибуната излезе Маноил Манев. Депутатът от ГЕРБ каза на няколко пъти, че са станали свидетели на един цирк. Той попита защо в НАП да няма щурман-насочвач, щом президентът може да е летец.

Да, вие наследниците на комунистите обичате да раздавате присъди, само че това време няма да се върне, избухна Манев.

Румен Гечев отговори че по статистика 80% от депутатите от ГЕРБ са били членове на БКП, включително и техният партиен лидер Бойко Борисов.

И други представители на БСП припомниха това от трибуната. Те призоваха ГЕРБ да не обиждат премиера.

Маноил Манев обаче се засегна на подвиквания от място от лявата страна на залата. Той излезе на трибуната и обясни, че е обиден, че са го обявили за бивш член на БКП, след като това не било истина. Скандалът и нападките продължиха с ред процедурни изказвания по начина на водене, лични обяснения и т.н.

В крайна сметка по призив на Филип Попов от БСП бе дадена почивка за успокояване на страстите.

След това шефката на НАП Галя Димитрова обясни, че военният щурман-насочвач всъщност имал и гражданско образование, свързано с електроника и разработване на информационни системи. 

Човекът със средно образование по спортна стрелба пък бил и с висше икономическо. 

След бурните дебати докладът на анкетната парламентарна комисия бе приет с 94 гласа "за", 52 "против" и 9 "въздържал се". 

 


В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
15
Коментара по темата
15.
Anton
20.02.2020 15:24:46
3
33
само като видя министъра на правосъдието и разбирам, че ГЕРБ набира управленските си кадри главно от завършилите училища за бавноразвиващи се! Премиерът не се брои, той не е бавноразвиващ се, просто си е много прост, от мутренските му години си стои това!
14.
Сега вече съм сигурен
20.02.2020 15:17:29
20
6
БСП и Радев избори няма да спечелят. Как не разбраха, че ГЕРБ печели защото БСП и муцуните и са крайно кмпрометирани. А Радев с всеки изминал ден затъва повече. Ако беше стоял на дистанция от БСП и тъпите интриги, можеше да заблуди някой, но той влезе в една помия в която затъва все повече. Румбата Гечев-вицепремиера на Виденов хахахааа
Зърнена криза, банкова криза, долар по 3 000лв. и приватизация започнала при тях и довършена от машата на Луканов-Костов, по чието време е 40% от приватизацията. Затова квичат БСП и СДС защото заедно ограбиха всичко.
13.
XX
20.02.2020 15:00:31
9
4
На мен хапчетата доктор Саян ми ги изписва по здравна каса, имам си и рецептурна книжка. Едно време ме взеха в Държавна сигурност без образование, но се представих достойно.
12.
Просто питам
20.02.2020 14:26:28
9
31
кадрите на ГЕРБ са най-некадърната корумпирана сган, която е възможно да бъде назначена на възлови държавни позиции!

Да ходят в столицата на Виетнам Пекин, заедно с Караянчева и Тиквата!
11.
Морена
20.02.2020 14:22:54
20
13
Гечев е талант-професор.Може да фалира всека държава .Само му дайте шанс гербаджии.!95a
10.
gradski
20.02.2020 13:50:21
1
29
Калинки, калинки..... а, и калинки... То само калинки бре.
9.
ХХ
20.02.2020 13:08:09
6
8
@7
станко, беден ли си, че нямаш пари да си купиш хапчета? да ти дам някой и друг лев, а?
8.
Симов
20.02.2020 12:59:46
17
13
Откакто стана ясно, че е свързан с лотарийната мафия на геча му припари под опашката и стана много активен, а иначе се спотайваше като фръднал в трамвай, гузен от гечево-виденовата зима.
7.
Станко
20.02.2020 12:59:33
11
6
ДОХХ НА МАЙКАТИ МИНДЖАКА ЛЪХА ЛИ НА МЪРША ААААА АДАШЧЕ ДУШИ СМРАДТА И СА НАДЪХВАЙ
6.
*********
20.02.2020 12:59:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
ХХ
20.02.2020 12:43:22
10
10
@3
сега си вземи хапчетата, че да се успокоиш.
4.
Кутев
20.02.2020 12:36:57
36
29
БСП не е алтернатива,а зло за България!Луканов много точно си го каза,когато БСП е на власт се краде и фалира България,за което БСП пада от власт.Когато България се замогне,БСП пак иска да дойде на власт за да окраде натрупаните активи!Има ли управление на БСП,което да е било полезно за България и да не е фалирало банки и държавата? Гечев е наточил секирата да ограби пак България,обеща да станем милионери 1$=6000лв.С такива финансисти,като Гечев,не ти трябва Армагедон,вижда се какво направи неговият ученик Мадуро с боливара за няколко години 10 000% инфлация!Нинова и Радев с Гечев се консултират,как да унищожат България!
3.
Мечтите на престъпниците
20.02.2020 12:34:16
31
39
Мечтаела Нинова да ни яхне и Виденовата зима да ни се вижда като пролетен дъждец!Гечев пак да е Финансов Министър и да дофалира банките и България,защото Гечев мечтае да ни направи милионери,дори милиардери,по примера на Венецуела!В момента 1 долар се сменя за 248488,75 боливара!Това е мечтата на Нинова и Гечев и на кредитните милионери!
2.
не съм изненадан
20.02.2020 12:33:43
49
58
Че те всичките кадри на ГЕРБ са такива! Неграмотни идиоти, назначени на ключови позиции само защото са верни на партията или имат роднини от ГЕРБ!
Да си припомним оная с фалшивата диплома, дето беше шеф на фонд Земеделие, да си спомним оная хахавата дето беше министър на здравеопазването, да си спомним и за шефката на Народното събрание, която не знае къде се намира Пекин.
Ами онзи Лъчо Мозъка помните ли го? А Цветан Цветанов като шеф на МВР? Ами онзи неграмотния футболен съдия, депутат от ГЕРБ, на когото се наложи да чете някакъв законопроект и сричаше като първолак, та се наложи да му помагат с думичките!
А онзи алкохолик дето беше главен секретар на МВР?
И накрая черешката на тортата- минситър-председателя, който нито може да чете правилно, нито да говори като човек, но това не му попречи да ни управлява 10 години!

Това са кадрите на ГЕРБ и нищо чудно, че са оставили пожарникар и учителка да отговарят за класифицираната информация на НАП!

Когато мафията управлява, всичко е възможно, дори най-големия абсурд!
1.
ХХ
20.02.2020 12:26:47
17
11
голям прас!
в евроатлантическата кочина Холандия, министър на отбраната беше секретарка по образование.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори