×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Николов предлага училището в бургаския квартал Горно Езерово да бъде до 10-ти клас


Димитър Николов предлага училището в бургаския квартал Горно Езерово да бъде до 10-ти клас
351 ученици, разпределени в 16 паралелки, са в дневна форма на обучение, 100 деца посещават 4 подготвителни групи, а други 12 ученици са в самостоятелна форма на обучение
11 Февруари 2020, Вторник, 13:07 ч.
Автор: Флагман.БГ

В момента в него се обучават общо 463 деца и ученици до 7-ми клас

Кметът Димитър Николов предлага Основно училище "Васил Левски" в кв. Горно Езерово да бъде преобразувано в Обединено училище "Васил Левски". В момента в него се обучават общо 463 деца и ученици до 7-ми клас. От тях 351 ученици, разпределени в 16 паралелки, са в дневна форма на обучение, 100 деца посещават 4 подготвителни групи, а други 12 ученици са в самостоятелна форма на обучение.

Целта на преобразуването е да се даде шанс на учениците да надградят своето образование от 7-ми до 10-ти клас. Така ще се предостави добра възможност на учениците, завършващи 7-ми клас в кв. Горно Езерово да продължат своето образование в същото училище, което има добра среда за развитие на професионално образование.

ОУ "Васил Левски" разполага с богата материално-техническа база. То е разположено в масивна двуетажна сграда със сутерен, построена през 1976 година, с 8 класни стаи и две административни помещения. Всички класни стаи са оборудвани с видеодисплеи, електронни учебници и ресурси, интерактивни дъски, лаптопи и таблети.

През септември беше открита нова двуетажна пристройка с топла връзка към съществуващата сграда с още 8 модерно обзаведени учебни стаи, където се провеждат занятията на учениците от начален курс. В нея се помещават здравен кабинет, модерна столова за хранене, кабинет на училищен психолог, голям физкултурен салон, асансьор и просторна тераса, където се осъществяват училищни занимания на открито, когато времето позволява. Средствата за строежа на новия корпус бяха осигурени от Община Бургас, ОУ "Васил Левски" - кв. Горно Езерово и Министерството на образованието и науката.

Повечето от учениците в училището са от социално слаби семейства и голяма част от тях попадат в категорията "уязвими групи". Родителите трудно допускат децата си да се обучават след 7-ми клас в професионални гимназии и средни училища в града, което се отразява основно на момичетата. Данните сочат, че даже и след постъпване в професионална гимназия, те постепенно отпадат поради финансови, социални и културни различия.

"За успешното им реализиране на пазара на труда, е необходимо да се предложи на учениците възможност за получаване на професионална подготовка в населеното място, в което живеят. Добрата база на училището дава много добра възможност в него да бъдат осигурени и оборудвани учебно помещение и работилница по учебна практика, снабдени с учебни помагала, видеофилми, снимков материал, кулинарни книги, рецептурници, табла с основния технологичен процес и учебници по изучаваните предмети", пише още в докладната на кметът Николов.

Към момента 33-ма ученици и родителите им имат изявен интерес за продължаване на образованието в гимназиален етап в ОУ "Васил Левски" в паралелка за придобиване на първа степен на професионална квалификация по професия "Работник в заведенията за хранене и развлечения" и специалност "Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения".

Предвижда се и сключване на договор с Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" за ползване на базови обекти и учителски кадри по специалните предмети. Учебните занятия по производствена практика ще се провеждат в действащи заведения за хранене и развлечения.

С преструктурирането на ОУ "Васил Левски" - кв. Горно Езерово ще се повишат условията за равен достъп до модерно и качествено образование, ще се намали рискът от отпадане от образователната система на учениците от уязвимите групи, ще се насърчи включването им в системата на професионалното образование и реализацията им на пазара на труда.




В категории: Просвета , Бургас


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
хитроооо
12.02.2020 01:21:49
0
10
мангалите ще остареят у училището дорде завършат 10 клас , намалят потока от мингяни към града , хитроооооо
6.
Съседка
11.02.2020 22:14:35
0
9
Аз не виждам повече от 40-50 деца сутрин.Дори на първият учебен ден бяха не повече от 7-8 класа...Николов май забрави,а го видях лично!!!И забрави как по време на ремонта директорката взе приз "Директор на годината" от Министерство на Образованието при затворено училище пълно с планини от пръст и бурени,посещавано от тези 40-50 деца.Децата вътре са само на книга-да направят проверка и да спрат да говорят небивалици!!!
5.
местен
11.02.2020 18:10:38
0
13
Кой ще обучават?Даскалото празно ,само персонал...
4.
Ученик
11.02.2020 17:28:27
0
7
Циганин към циганчето:
- Спирай цигарите!
- И ти си пушил в пети клас.
- Аз бях на 18 тогава, пикльо...
3.
хихи
11.02.2020 16:01:40
1
15
Те там са макс до 6ти клас и няма хора за нагоре, пък искали до 10ти клас да ги правят. Трябва да си внесат ученици
2.
висшист от Горно Езерово
11.02.2020 16:00:40
0
17
Аз предлагам да го напраят вишу към софийския
1.
XX
11.02.2020 13:30:46
9
5
Явно е трябвало да бъде направено отдавна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори