×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сунгурларе има много потенциал, ще развием атрактивните маршрути, за да привлечем туристи


Сунгурларе има много потенциал, ще развием атрактивните маршрути, за да привлечем туристи
Ще станем център за младежки спортен туризъм. В Бюджет 2020 сме предвидили още проекти както за пътната и ВиК инфраструктурата, така и за образователната, казва д-р Кенов
08 Февруари 2020, Събота, 19:15 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Отново ще бъдем образец за толерантност и ще продължим европейския си път на развитие, категоричен е той

Д-р Георги Кенов е кмет на община Сунгурларе. Градоначалникът неведнъж е доказвал, че е истински обединител, не дели хората на етноси, а управлява в интерес на всички граждани. За него това е правилната формула за успеха на една община. Въпреки ударите под кръста, той е категоричен, че няма да се откаже да следва своя път за европейското развитие на Сунгурларе. При гласуването на Бюджет 2020 дори се стигна до скандал с опозицията, тъй като съветниците от ДПС не подкрепиха финансовата рамка. (ВИЖ ТУК) Д-р Георги Кенов разказа пред Флагман.бг за задълженията на администрацията, които е наследил, както и за проектите, които ще превърнат общината в по-добри място за живеене, а и ще привлекат туристи от цял свят.

- Д-р Кенов, за никого не е тайна, че наследихте Община, която е в тежко финансово състояние. По време на гласуването на Бюджет 2020 обаче директно обвинихте опозицията от ДПС - бившите управляващи, за дълговете. Какви са финансовите задължения  към този момент?

- За съжаление финансовото състояние на Община Сунгурларе никак не е розово. Около 7-8 млн. лв. са дълговете ни. Нямаме конкретни данни, тъй като постоянно пристигат фактури за неизплатени задължения на Общината. 

- Обвинявахте се взаимно с опозицията за дълговете на Общината. Кой докара до това състояние администрацията?

- Аз никога не съм отричал, че оставих задължения, но те бяха около 600-700 хил. лв. Това не е толкова голяма сума, за разлика от тази, която аз заварих. Тези средства можеха да се изплатят с приходите от горите. В момента имаме заем от държавата, който така и не е върнат. Отделно не са изплатени средства за асфалтиране, които са ни отпуснати от държавата. Дължим към фирмите 600 хил. лв. и се наложи да теглим нов заем, за да ги върнем. Никой не знае къде са отишли тези пари. И много такива примери има. Нека хората сами да преценят кой е виновен. Мисля, че е ясно. 

- Ще успеете ли да вдигнете администрацията на крака?

- Разбира се, аз съм оптимист. Ще се мобилизираме и ще коригираме всичко, ще се изплатим както към фирмите, така и към държавата. Имаме възможност да реагираме, ще намерим и правилната формула.  С приходи от общински имоти, с продажба на земеделски земи - ще успеем. Искам да използвам случая и чрез Флагман.бг да благодаря за съдействиеро както на кмета на община Бургас Димитър Николов, който е зам.-председател на ГЕРБ, така и народния представител Галя Желязкова. Защото извън бюджета ние започваме да работим и по много важни стратегически обекти. Това са канализацията с пречиствателната станция на Сунгурларе, както и подмяната на водопроводната мрежа - дългогодишен проблем и болна тема на местните. Само преди дни със съдействието и помощта на изп. директор на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев успяхме да реализираме водопроводната мрежа на село Велислав. Така спасихме населеното място от водна криза.

- Действително ВиК мрежата е наболяла тема на гражданите на Сунгурларе. Кога се очаква да стартира проектът и ще обхване ли целия град? 

- Да, ще бъде подменена канализацията на целия град. Имаме разработен проект за нея, както и за пречиствателната станция, който трябва да се актуализира. Съвсем скоро ще стартираме предпроектните проучвания. 

- Какви други проекти влизат в плановете на Община Сунгурларе за 2020 г.?

- Другият най-важен проект е ремонтът на детските градини на територията на цялата община. Надявам се, че ще успеем да го реализираме със собствени средства. Нашите деца са нашето бъдеще - ще им осигурим добри условия. Благодарен съм и на управителя на винпрома в Сунгурларе, който прави подобрение на обзавеждането на забавачниците с оборудване. Той плаща и процент от таксите на децата. Това са само част от идеите. Сигурен съм, че ще успеем да привлечем допълнителни приходи, с които да реализираме всяка наша идея. 

- В Бюджет 2020 ни направи впечатление, че искате да развивате пешеходен туризъм на територията на общината? В плановете ви влиза ремонт на стадиона, както и организиране на крос кънтри "Сунгурларска долина". 

- Да, този вид туризъм набира все по-голяма популярност и ние искаме да го развием тук при нас. Както знаете, Сунгурларе има шампион по маратон и планинско бягане - Шабан Мустафа. След триумфа му на полумаратона "Атанасовско езеро" в Бургас, организиран от Сдружение "Зелена Странджа", обсъдихме с него идеята Сунгурларе да стане център за младежки спортен туризъм. Ние със "Зелена Странджа" си партнираме и съм убеден, че с тях ще успеем да организираме редица събития, които ще привлекат туристи в нашата община. Имаме готов проект за стадиона с писта за бягане, където ще организираме спортни мероприятия. Също така планираме да развием и местността Ичмята. Имаме много атрактивни маршрути, които с малко средства биха привлекли много туристи както от Бургас и региона, така и от цяла България, а защо не и от света. Преди отделяхме много пари за футбол, но вече няма деца, които да играят, това пренасочи нещата към бягането. Идеята ми е спортът да е масов. Всичко това ще споделя със зам.-председателя на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов. С негово съдействие и обмена на опит ще успеем да реализираме амбициозните ни планове. 

- Сунгурларе чества своя празник на 14 февруари - Св. Трифон Зарезан. Подготвили сте богата програма, разкажете ни повече за нея. 

- На Деня Сунгурларе ние не само отбелязваме празника на лозята и виното, но и рутално си спомняме за своите корени и предци, които са наследили една от най-древните традиции в света - лозарството и винопроизводството. Тази година ще празнуваме подобаващо. Началото ще бъде дадено в 10:30 ч., а нашият специален гост ще бъде емблематичната народна певица Жечка Сланинкова. (ВИЖ ТУК) Всеки е добре дошъл! Сигурен съм, че въпреки отрицателната енергия, която насаждат опонентите ми от ДПС, в лицето на Хатидже Георгиева, ще бъде незабравим празник. Община Сунгурларе е била и пак ще бъде образец за толерантност и ще продължи своя европейски път на развитие! 


В категории: Сунгурларе


35
Коментара по темата
35.
До 33 и 34 взети заедно :)
25.02.2020 13:24:08
0
1
И аз моето, и ти твоето да напишеш, все тая! Фактите и резултатите, нито могат да се променят, нито времето да се върне, та да пробвате отново! За съжаление!
34.
до 29 "неизвестен"
19.02.2020 14:54:35
1
1
Като си толкова курназ, защо не си напишеш името, а се водиш неизвестен.
33.
до 29 "неизвестен"
19.02.2020 14:54:31
1
1
Като си толкова курназ, защо не си напишеш името, а се водиш неизвестен.
32.
До 30 "Известния"
18.02.2020 13:00:57
1
1
Моята мания за величие /която нямам, но даже и да имам такава/, не е свързана с нищо и не се отразява на твоя живот там! Който не приема съвети, не се развива в положителна посока и не се мъчи да се усъвършенства в годините, той има някакви дефицити и мания, не мислиш ли?!
31.
До Сунгурларци
13.02.2020 20:13:41
1
8
На вашата община и вашият кмет, Бил Гейтс и Джеф Безос, да си прехвърлят всичките активи, пак няма да направите нищо, накрая пак ще сте вътре.

С толкова стотици хиляди декари гори пак не може да дръпнете.
30.
извeстeн
13.02.2020 18:52:03
5
3
Неизвестен, от известно време ти чета коментарите, и се убеждавам, че имаш нужда от специализирана помощ. Обърни се към психиатър, защото страдаш от мания за величие, неоправдана с НИЩО.
29.
Неизвестен
13.02.2020 12:36:21
1
6
Защо бившите се увеличаваме, а настоящите намалявате! Това не е нормално! Защо така! Огледайте се! Почистете си Общината и си преподредете приоритетите. В тази Община почти всички завършиха висше - задочно, до като работеха там през последните 20 години. Нима нямаше готови и образовани хора през тези години, та се налагаше работещите там да се дообразоват в движение/то пък едно дообразоване, или пък едно движение/. Май всички там са навързани по някакъв начин и винаги има несменяеми Председатели, Секретари, Директори, Началник отдели, абе хора, без значение от тяхното образование и коя партия през годините е на власт. Толкова ли са добри и незаменими тези хора? Пък Вие не получавате удовлетворение от това как подреждат живота Ви! Направете си рекапитулацията за последните 20 години, кой какво е работил, кой на кого е приятел или кой от кого е зависим! Кой колко струва и какво е успял да направи със собствения си живот. И най-важното-какво е успял да даде на Вас и Общината. Имайте предвид, че "Никой не може да надскочи боя си!", колкото и години да се натиска /работи/ там! Щом милеете толкова за Общината, започнете от нея, но не само с това кой да е кмет, а кой и какво да работи за Вас, в нея! Само с правилен подход и професионално свършена работа, се постигат истински и трайни резултати!
28.
марин циганина от лузарeву
13.02.2020 08:49:20
0
1
eй тукмак и ас искам зако само на тeби бe на нас мангалити ништо такали бe зимя има много бe за сички шти дукарам ошти мангали от звиздeц и малку тарново шти работим зимята бe шти рeжeм сас штилкитe бe само за тeби за нас йок нидeй така
27.
izvesten
11.02.2020 19:21:19
4
3
i kakva stana tq korenqcite sungurlarci se mychat da gi unihtojat nqkqkvi prihylci... komu e neobhodimo tova ? mai nqkoi ohte izbiva stari kompleksi...da se zlepostavqt nevinni hora...ne e hubavo da drapah sys zybi i nokti no da si vyv vlastta e dolno i nizko,neuvajitelno i ako htete nevyzpitano...
gospod zabavq no ne zabravq...tova e...
26.
Сербез Токмак
09.02.2020 20:23:50
3
2
От евтината земя искам и аз!
25.
осата
09.02.2020 17:02:07
0
13
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
24.
осата
09.02.2020 17:02:07
0
13
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
23.
осата
09.02.2020 17:02:05
0
12
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
22.
осата
09.02.2020 17:01:49
0
13
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
21.
осата
09.02.2020 17:01:32
0
14
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
20.
може може всичко
09.02.2020 16:33:42
1
3
ама немате влак , с ко да дойде туриста до там ,като пътищата са като орана нива на есен ,рейса не върви ,ВЛАК нямате ,пътищата от социализма ,е как да стане тоз туризъм ,а . май халхабер нямате .ама приказките големи .а .една жп гара на ичмята и тогаз вече може да се говорят приказки за туристи и туризъм , до тогава са празни приказки ,то и децата от детската градина нема са вържат на празните обещания .бе кмете
19.
90 лв на декар
09.02.2020 14:50:13
4
6
ура хайде на евтината общинска земя 90 лв на декар пак жеков ще намаже както беше преди няколко години хубаво че пандалиев развали сделката през съда
18.
Коцето-Сунгурларския
09.02.2020 10:20:26
2
5
Аз съм на тировете, то в Сунгурларе не се издържа от двуличници. Сядаш ядеш пиеш с някой на другия ден те гласи. Оставих къщата и газ , сега си живея живота.

Съвет към всички останали да теглят в град Сунгурларе;
Хора бягайте докато е време, недейте гледа нищо събирайте си куфарите и се махнете от района, докато американците от военната база не са ви изтровили и вас и децата ви.
17.
халилка
09.02.2020 10:14:32
6
18
Докато има предатели и върти опашки като Кенов тази община никога няма да се оправи. Сунгурларци избраха най-лошото, което можеха. И сега ще берат горчиви плодове. Ще направят Кенов богат и Бозов с милиони, а Сунгурларци лапайте мухи с отворени усти
16.
*********
09.02.2020 01:21:56
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Didko
09.02.2020 01:13:16
1
11
Хахаха,какви туристи ,кви 5 лв ,виж само входа на града ти откъм Черница ,толкова мръсотия събрана на едно в НАЧАЛОТО НА ГРАДА(подчертавам),то само който види мизерията в началото и ще тръгне назад,ти за туристи говориш,поне не се излагай с думите си
14.
Ангелков
09.02.2020 00:44:50
1
11
Трябва да поканим Дънди Крокодила да рекламира Сунгурларе!
Добре е да поканим и кака Памела от спасители на плажа да рекламира, новият с**кс туризъм, който тепърва ще развиваме в най-бедната и обезлюдяваща община.
13.
*********
09.02.2020 00:34:25
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Наблюдател
08.02.2020 22:37:36
3
15
Кмета сам не може да вдигне администрацията. Това е работа на сектретаря на Общината. За там трябва знаещ и можеш човек, добър администратор и организатор. А това не е Чанева и никога не е била. Докатоне се махне тя, не може да се пака администрацията да заработи ефективно. Йрайно втеме е тоьи проблем да бъде решен.
11.
Балкански Турчин
08.02.2020 21:09:12
0
6
Какво би накарал Турчина да изпълняват заповедите на един мангал доган
10.
Кара Дайъ
08.02.2020 20:57:23
3
1
И Ахмед Доган е Д-р
9.
Ремзито от Съединението
08.02.2020 20:25:12
2
2
Ще има и футбол,аз ще съм тренер,искам допълнителна заплата!
8.
до 2
08.02.2020 20:22:23
0
1
религията на турците е исляма
7.
Бат ви Венету
08.02.2020 20:12:54
1
25
Циганите в Грозден убиха чичо ми !!!
Измисените куки и ченгета в ясунгурларе - никой не реаргира !
Всички ги е страх от мангалите !
Сонгурларе е под циганска обсада !!!
Убиха чичо ми в Грозден , и никой не си повдигна прьста да разследва !
Става вьпрос за убийство от мангали - цигани !
И всичко се замаза !
Като всичките престьпления на Бойко Борисов !
6.
ьагат
08.02.2020 20:03:35
0
2
футбол ще има ли?
5.
Ремзито от Съединението
08.02.2020 19:48:44
1
4
Чакам ги туристките,но с къси полички,искам да правя цуни гуми.
4.
Гост
08.02.2020 19:39:04
0
14
Имам добри спомени от града през 89-та. В почивните дни от нарядите на полигона в Ново село, ходихме да помагаме във Винзавода. Хубав край, хубави хора! Сега минавам от там чат-пат, ама много орки бе... Дано кмета има успех!
3.
Фекални отпадъци
08.02.2020 19:26:45
1
13
Ставате жалки с това неприятно селце , срещу някой лев взет от някъв индивид който дори не помни на коя партия е д......л .
2.
за сунгурларе
08.02.2020 19:20:50
4
12
Как да не дели? Не е ли същия този Кенов , който излезе и каза , че турците са ислямисти....
1.
дядо
08.02.2020 19:20:09
8
11
Туристи в сунгурларе....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори