×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Сунгурларе има много потенциал, ще развием атрактивните маршрути, за да привлечем туристи


Сунгурларе има много потенциал, ще развием атрактивните маршрути, за да привлечем туристи
Ще станем център за младежки спортен туризъм. В Бюджет 2020 сме предвидили още проекти както за пътната и ВиК инфраструктурата, така и за образователната, казва д-р Кенов
08 Февруари 2020, Събота, 19:15 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Отново ще бъдем образец за толерантност и ще продължим европейския си път на развитие, категоричен е той

Д-р Георги Кенов е кмет на община Сунгурларе. Градоначалникът неведнъж е доказвал, че е истински обединител, не дели хората на етноси, а управлява в интерес на всички граждани. За него това е правилната формула за успеха на една община. Въпреки ударите под кръста, той е категоричен, че няма да се откаже да следва своя път за европейското развитие на Сунгурларе. При гласуването на Бюджет 2020 дори се стигна до скандал с опозицията, тъй като съветниците от ДПС не подкрепиха финансовата рамка. (ВИЖ ТУК) Д-р Георги Кенов разказа пред Флагман.бг за задълженията на администрацията, които е наследил, както и за проектите, които ще превърнат общината в по-добри място за живеене, а и ще привлекат туристи от цял свят.

- Д-р Кенов, за никого не е тайна, че наследихте Община, която е в тежко финансово състояние. По време на гласуването на Бюджет 2020 обаче директно обвинихте опозицията от ДПС - бившите управляващи, за дълговете. Какви са финансовите задължения  към този момент?

- За съжаление финансовото състояние на Община Сунгурларе никак не е розово. Около 7-8 млн. лв. са дълговете ни. Нямаме конкретни данни, тъй като постоянно пристигат фактури за неизплатени задължения на Общината. 

- Обвинявахте се взаимно с опозицията за дълговете на Общината. Кой докара до това състояние администрацията?

- Аз никога не съм отричал, че оставих задължения, но те бяха около 600-700 хил. лв. Това не е толкова голяма сума, за разлика от тази, която аз заварих. Тези средства можеха да се изплатят с приходите от горите. В момента имаме заем от държавата, който така и не е върнат. Отделно не са изплатени средства за асфалтиране, които са ни отпуснати от държавата. Дължим към фирмите 600 хил. лв. и се наложи да теглим нов заем, за да ги върнем. Никой не знае къде са отишли тези пари. И много такива примери има. Нека хората сами да преценят кой е виновен. Мисля, че е ясно. 

- Ще успеете ли да вдигнете администрацията на крака?

- Разбира се, аз съм оптимист. Ще се мобилизираме и ще коригираме всичко, ще се изплатим както към фирмите, така и към държавата. Имаме възможност да реагираме, ще намерим и правилната формула.  С приходи от общински имоти, с продажба на земеделски земи - ще успеем. Искам да използвам случая и чрез Флагман.бг да благодаря за съдействиеро както на кмета на община Бургас Димитър Николов, който е зам.-председател на ГЕРБ, така и народния представител Галя Желязкова. Защото извън бюджета ние започваме да работим и по много важни стратегически обекти. Това са канализацията с пречиствателната станция на Сунгурларе, както и подмяната на водопроводната мрежа - дългогодишен проблем и болна тема на местните. Само преди дни със съдействието и помощта на изп. директор на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев успяхме да реализираме водопроводната мрежа на село Велислав. Така спасихме населеното място от водна криза.

- Действително ВиК мрежата е наболяла тема на гражданите на Сунгурларе. Кога се очаква да стартира проектът и ще обхване ли целия град? 

- Да, ще бъде подменена канализацията на целия град. Имаме разработен проект за нея, както и за пречиствателната станция, който трябва да се актуализира. Съвсем скоро ще стартираме предпроектните проучвания. 

- Какви други проекти влизат в плановете на Община Сунгурларе за 2020 г.?

- Другият най-важен проект е ремонтът на детските градини на територията на цялата община. Надявам се, че ще успеем да го реализираме със собствени средства. Нашите деца са нашето бъдеще - ще им осигурим добри условия. Благодарен съм и на управителя на винпрома в Сунгурларе, който прави подобрение на обзавеждането на забавачниците с оборудване. Той плаща и процент от таксите на децата. Това са само част от идеите. Сигурен съм, че ще успеем да привлечем допълнителни приходи, с които да реализираме всяка наша идея. 

- В Бюджет 2020 ни направи впечатление, че искате да развивате пешеходен туризъм на територията на общината? В плановете ви влиза ремонт на стадиона, както и организиране на крос кънтри "Сунгурларска долина". 

- Да, този вид туризъм набира все по-голяма популярност и ние искаме да го развием тук при нас. Както знаете, Сунгурларе има шампион по маратон и планинско бягане - Шабан Мустафа. След триумфа му на полумаратона "Атанасовско езеро" в Бургас, организиран от Сдружение "Зелена Странджа", обсъдихме с него идеята Сунгурларе да стане център за младежки спортен туризъм. Ние със "Зелена Странджа" си партнираме и съм убеден, че с тях ще успеем да организираме редица събития, които ще привлекат туристи в нашата община. Имаме готов проект за стадиона с писта за бягане, където ще организираме спортни мероприятия. Също така планираме да развием и местността Ичмята. Имаме много атрактивни маршрути, които с малко средства биха привлекли много туристи както от Бургас и региона, така и от цяла България, а защо не и от света. Преди отделяхме много пари за футбол, но вече няма деца, които да играят, това пренасочи нещата към бягането. Идеята ми е спортът да е масов. Всичко това ще споделя със зам.-председателя на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов. С негово съдействие и обмена на опит ще успеем да реализираме амбициозните ни планове. 

- Сунгурларе чества своя празник на 14 февруари - Св. Трифон Зарезан. Подготвили сте богата програма, разкажете ни повече за нея. 

- На Деня Сунгурларе ние не само отбелязваме празника на лозята и виното, но и рутално си спомняме за своите корени и предци, които са наследили една от най-древните традиции в света - лозарството и винопроизводството. Тази година ще празнуваме подобаващо. Началото ще бъде дадено в 10:30 ч., а нашият специален гост ще бъде емблематичната народна певица Жечка Сланинкова. (ВИЖ ТУК) Всеки е добре дошъл! Сигурен съм, че въпреки отрицателната енергия, която насаждат опонентите ми от ДПС, в лицето на Хатидже Георгиева, ще бъде незабравим празник. Община Сунгурларе е била и пак ще бъде образец за толерантност и ще продължи своя европейски път на развитие! 


В категории: Сунгурларе


35
Коментара по темата
35.
До 33 и 34 взети заедно :)
25.02.2020 13:24:08
0
1
И аз моето, и ти твоето да напишеш, все тая! Фактите и резултатите, нито могат да се променят, нито времето да се върне, та да пробвате отново! За съжаление!
34.
до 29 "неизвестен"
19.02.2020 14:54:35
1
1
Като си толкова курназ, защо не си напишеш името, а се водиш неизвестен.
33.
до 29 "неизвестен"
19.02.2020 14:54:31
1
1
Като си толкова курназ, защо не си напишеш името, а се водиш неизвестен.
32.
До 30 "Известния"
18.02.2020 13:00:57
1
1
Моята мания за величие /която нямам, но даже и да имам такава/, не е свързана с нищо и не се отразява на твоя живот там! Който не приема съвети, не се развива в положителна посока и не се мъчи да се усъвършенства в годините, той има някакви дефицити и мания, не мислиш ли?!
31.
До Сунгурларци
13.02.2020 20:13:41
1
8
На вашата община и вашият кмет, Бил Гейтс и Джеф Безос, да си прехвърлят всичките активи, пак няма да направите нищо, накрая пак ще сте вътре.

С толкова стотици хиляди декари гори пак не може да дръпнете.
30.
извeстeн
13.02.2020 18:52:03
5
3
Неизвестен, от известно време ти чета коментарите, и се убеждавам, че имаш нужда от специализирана помощ. Обърни се към психиатър, защото страдаш от мания за величие, неоправдана с НИЩО.
29.
Неизвестен
13.02.2020 12:36:21
1
6
Защо бившите се увеличаваме, а настоящите намалявате! Това не е нормално! Защо така! Огледайте се! Почистете си Общината и си преподредете приоритетите. В тази Община почти всички завършиха висше - задочно, до като работеха там през последните 20 години. Нима нямаше готови и образовани хора през тези години, та се налагаше работещите там да се дообразоват в движение/то пък едно дообразоване, или пък едно движение/. Май всички там са навързани по някакъв начин и винаги има несменяеми Председатели, Секретари, Директори, Началник отдели, абе хора, без значение от тяхното образование и коя партия през годините е на власт. Толкова ли са добри и незаменими тези хора? Пък Вие не получавате удовлетворение от това как подреждат живота Ви! Направете си рекапитулацията за последните 20 години, кой какво е работил, кой на кого е приятел или кой от кого е зависим! Кой колко струва и какво е успял да направи със собствения си живот. И най-важното-какво е успял да даде на Вас и Общината. Имайте предвид, че "Никой не може да надскочи боя си!", колкото и години да се натиска /работи/ там! Щом милеете толкова за Общината, започнете от нея, но не само с това кой да е кмет, а кой и какво да работи за Вас, в нея! Само с правилен подход и професионално свършена работа, се постигат истински и трайни резултати!
28.
марин циганина от лузарeву
13.02.2020 08:49:20
0
1
eй тукмак и ас искам зако само на тeби бe на нас мангалити ништо такали бe зимя има много бe за сички шти дукарам ошти мангали от звиздeц и малку тарново шти работим зимята бe шти рeжeм сас штилкитe бe само за тeби за нас йок нидeй така
27.
izvesten
11.02.2020 19:21:19
4
3
i kakva stana tq korenqcite sungurlarci se mychat da gi unihtojat nqkqkvi prihylci... komu e neobhodimo tova ? mai nqkoi ohte izbiva stari kompleksi...da se zlepostavqt nevinni hora...ne e hubavo da drapah sys zybi i nokti no da si vyv vlastta e dolno i nizko,neuvajitelno i ako htete nevyzpitano...
gospod zabavq no ne zabravq...tova e...
26.
Сербез Токмак
09.02.2020 20:23:50
3
2
От евтината земя искам и аз!
25.
осата
09.02.2020 17:02:07
0
11
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
24.
осата
09.02.2020 17:02:07
0
11
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
23.
осата
09.02.2020 17:02:05
0
10
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
22.
осата
09.02.2020 17:01:49
0
11
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
21.
осата
09.02.2020 17:01:32
0
12
Пумпала рулсев,да спре да пиши по сайтовите и да дава оценки на хората.
20.
може може всичко
09.02.2020 16:33:42
1
2
ама немате влак , с ко да дойде туриста до там ,като пътищата са като орана нива на есен ,рейса не върви ,ВЛАК нямате ,пътищата от социализма ,е как да стане тоз туризъм ,а . май халхабер нямате .ама приказките големи .а .една жп гара на ичмята и тогаз вече може да се говорят приказки за туристи и туризъм , до тогава са празни приказки ,то и децата от детската градина нема са вържат на празните обещания .бе кмете
19.
90 лв на декар
09.02.2020 14:50:13
4
6
ура хайде на евтината общинска земя 90 лв на декар пак жеков ще намаже както беше преди няколко години хубаво че пандалиев развали сделката през съда
18.
Коцето-Сунгурларския
09.02.2020 10:20:26
2
5
Аз съм на тировете, то в Сунгурларе не се издържа от двуличници. Сядаш ядеш пиеш с някой на другия ден те гласи. Оставих къщата и газ , сега си живея живота.

Съвет към всички останали да теглят в град Сунгурларе;
Хора бягайте докато е време, недейте гледа нищо събирайте си куфарите и се махнете от района, докато американците от военната база не са ви изтровили и вас и децата ви.
17.
халилка
09.02.2020 10:14:32
6
18
Докато има предатели и върти опашки като Кенов тази община никога няма да се оправи. Сунгурларци избраха най-лошото, което можеха. И сега ще берат горчиви плодове. Ще направят Кенов богат и Бозов с милиони, а Сунгурларци лапайте мухи с отворени усти
16.
*********
09.02.2020 01:21:56
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Didko
09.02.2020 01:13:16
1
11
Хахаха,какви туристи ,кви 5 лв ,виж само входа на града ти откъм Черница ,толкова мръсотия събрана на едно в НАЧАЛОТО НА ГРАДА(подчертавам),то само който види мизерията в началото и ще тръгне назад,ти за туристи говориш,поне не се излагай с думите си
14.
Ангелков
09.02.2020 00:44:50
1
11
Трябва да поканим Дънди Крокодила да рекламира Сунгурларе!
Добре е да поканим и кака Памела от спасители на плажа да рекламира, новият с**кс туризъм, който тепърва ще развиваме в най-бедната и обезлюдяваща община.
13.
*********
09.02.2020 00:34:25
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Наблюдател
08.02.2020 22:37:36
3
15
Кмета сам не може да вдигне администрацията. Това е работа на сектретаря на Общината. За там трябва знаещ и можеш човек, добър администратор и организатор. А това не е Чанева и никога не е била. Докатоне се махне тя, не може да се пака администрацията да заработи ефективно. Йрайно втеме е тоьи проблем да бъде решен.
11.
Балкански Турчин
08.02.2020 21:09:12
0
6
Какво би накарал Турчина да изпълняват заповедите на един мангал доган
10.
Кара Дайъ
08.02.2020 20:57:23
3
1
И Ахмед Доган е Д-р
9.
Ремзито от Съединението
08.02.2020 20:25:12
2
2
Ще има и футбол,аз ще съм тренер,искам допълнителна заплата!
8.
до 2
08.02.2020 20:22:23
0
1
религията на турците е исляма
7.
Бат ви Венету
08.02.2020 20:12:54
1
25
Циганите в Грозден убиха чичо ми !!!
Измисените куки и ченгета в ясунгурларе - никой не реаргира !
Всички ги е страх от мангалите !
Сонгурларе е под циганска обсада !!!
Убиха чичо ми в Грозден , и никой не си повдигна прьста да разследва !
Става вьпрос за убийство от мангали - цигани !
И всичко се замаза !
Като всичките престьпления на Бойко Борисов !
6.
ьагат
08.02.2020 20:03:35
0
2
футбол ще има ли?
5.
Ремзито от Съединението
08.02.2020 19:48:44
1
4
Чакам ги туристките,но с къси полички,искам да правя цуни гуми.
4.
Гост
08.02.2020 19:39:04
0
14
Имам добри спомени от града през 89-та. В почивните дни от нарядите на полигона в Ново село, ходихме да помагаме във Винзавода. Хубав край, хубави хора! Сега минавам от там чат-пат, ама много орки бе... Дано кмета има успех!
3.
Фекални отпадъци
08.02.2020 19:26:45
1
13
Ставате жалки с това неприятно селце , срещу някой лев взет от някъв индивид който дори не помни на коя партия е д......л .
2.
за сунгурларе
08.02.2020 19:20:50
4
12
Как да не дели? Не е ли същия този Кенов , който излезе и каза , че турците са ислямисти....
1.
дядо
08.02.2020 19:20:09
8
11
Туристи в сунгурларе....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП-Бургас дари предпазни шлемове на Белодробната болница в града БСП-Бургас дари предпазни шлемове на Белодробната болница в града

Защитните шлемове са изработени от висококачествен материал, може да се регулират и са изключително леки и удобни за носене

Рак уби излекуван от коронавирус шуменец Рак уби излекуван от коронавирус шуменец

66-годишен мъж е починал, въпреки отрицателните резултати на вируса

Дневен бюлетин на УМБАЛ "Дева Мария": Настанени са 112 пациенти и са извършени 14 операции Дневен бюлетин на УМБАЛ "Дева Мария": Настанени са 112 пациенти и са извършени 14 операции

Към 7 април в университетска болница „Дева Мария“ няма пациент, суспектен или диагностициран за COVID-19

Търговци мамят клиентите си, пробутват им ярешко месо вместо агнешко Търговци мамят клиентите си, пробутват им ярешко месо вместо агнешко

Прокуратурата е разпоредила незабавни проверки по търговската мрежа

Държавата трябва да стимулира малките стопанства, а не крупните земеделски производители Държавата трябва да стимулира малките стопанства, а не крупните земеделски производители

Много хора биха могли да се върнат да работят на село, но да си живеят в града, казва създателят на идеята за програма за интензивно земеделие

Големите вериги на контра с правителството, не искат да продават българска продукция в магазините си Големите вериги на контра с правителството, не искат да продават българска продукция в магазините си

"Предложените промени биха довели до изключително вредни последици за всички участници на пазара на хранителни стоки – българските потребители, търговците на дребно и самите български производители“, смятат от Сдружението за модерна търговия

Черна вест! Лекар от Лом се самоуби с изстрел в главата Черна вест! Лекар от Лом се самоуби с изстрел в главата

Медикъл бил неизлечимо болен

Общинските съветници от Бургас се включиха в кръводарителската акция Общинските съветници от Бургас се включиха в кръводарителската акция

Кметът Димитър Николов призова служителите на Община Бургас, които имат възможност и желание, също да се включат в инициативата

Министър настоява големите вериги да продават български продукти Министър настоява големите вериги да продават български продукти

В търговската мрежа на Сливен няма продукция от оранжерията, която е само на 5 километра от града, каза Десислава Танева

Дезинфекцират поморийските храмове за Цветница и Великден Дезинфекцират поморийските храмове за Цветница и Великден

„Празникът е в душите ни, а храмът – пред иконата. Нека тази година смирено да погледнем навътре към себе си, да продължим да спазваме ограничителните мерки и да останем вкъщи.“, призовава кметът Иван Алексиев

Пример! Гърция започва безплатно тестване по домовете Пример! Гърция започва безплатно тестване по домовете

Очаква се затваряне на пътната мрежа преди Великден

Мис Англия свали короната и се връща на работа като лекар Мис Англия свали короната и се връща на работа като лекар

Тя няма търпение да се притече на помощ на колегите си

Падна блокадата на Ухан, Китай победи пандемията от коронавирус Падна блокадата на Ухан, Китай победи пандемията от коронавирус

Хората ще могат да напускат 10-милионния град и провинция Хубей, откъдето тръгна заразата

Наблюдавахме Супер розова Луна, Пълнолунието активира огромна енергия Наблюдавахме Супер розова Луна, Пълнолунието активира огромна енергия

То настъпи точно в 5 часа и 35 минути тази сутрин

Британската кралица изрази признателност към медиците по света Британската кралица изрази признателност към медиците по света

Вижте посланието й

Енрике Иглесиас показа третото си дете Енрике Иглесиас показа третото си дете

Маша се появи на бял свят преди 2 месеца

Турция лекува пациенти с COVID-19, като им прелива кръвна плазма от оздравели Турция лекува пациенти с COVID-19, като им прелива кръвна плазма от оздравели

Лечението се извършва, като се взима плазма от възстановил се от COVID-19 пациент, който е вече с негативен резултат за коронавирус

Япония дава безплатно на България противогрипно средство за COVID-19 Япония дава безплатно на България противогрипно средство за COVID-19

Безвъзмедната помощ ще бъде дадена на още 19 страни

От кабинета на Борис Джонсън с първи добри новини за състоянието му От кабинета на Борис Джонсън с първи добри новини за състоянието му

Британският премиер е получил кислород през нощта, но не е бил интубиран

Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19 Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19

Такава тенденция имаше и в Китай заради изолацията

Томислав Дончев Томислав Дончев Когато двама се карат, виновен е по-умният Виц на деня Виц на деня След с*кс, тя се обръща нежно към него:
– Скъпи, за бъдещето ли мислиш?
– Дааа, чудя се дали вече да не сложа летните гуми?!

Виц на деня Виц на деня Катантинно:
- Мило, нали знаеш, че при нагряване телата се разширяват?
- Да, и?
- Ми ето, не съм дебела, а дяволски гореща!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако това положение продължи, неделята ще загуби своя чар
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори