×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те


Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те
Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си
07 Февруари 2020, Петък, 18:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Иванка Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос , получи специална награда

Бургаската пожарна отличи най-добрите за 2019 година. Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си. Вижте кои са те:

В категория „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението с индивидуална награда се отличава Иванка Тодорова Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос и педагогически ръководител на МПО ”Орел-160“

Благодарение нейната настойчивост и желание от няколко години обучението на 30 учащи млади огнеборци се извършва под формата на СИП и по различни програми, което значително спомага за придобиване на завидни умения на участниците и им дава възможност за по-сериозна и задълбочена състезателна подготовка. Многобройни са спортните успехи на нейните възпитаници, като само за последната година можем да споменем следните: безапелационен победител на районните състезания в гр. Айтос; победител за тринадесети път в областните състезания в с. Руен; завоюва първо място на дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и 4-то място в комплексното класиране на републиканското състезание; през м. октомври за трети път печели есенен турнир в Ловеч и преходната купа „Юлиян Манзаров“.

Лалева дава начало и подкрепя безкористно много идеи с превантивен характер като: сътворяване на химн на огнеборците „Ний сме млади огнеборци“ от петокласничката Катерина Димитрова, изработване на мартеница с името на отряда, вплетена в пожарникарски шланг, разнасяне на брошури и оказване на помощ на хора в неравностойно положение и др.

Със своите действия госпожа Лалева спомага за ранното формиране на необходимото поведение на учащите по предотвратяване и отстраняване причините и условията за възникване на пожари, аварии и други инциденти.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В – за държавни служители, работещи в направление „Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители със средно образование, е отличен младши инспектор Живко Веселинов Дяков мл. инспектор във Втора РСПБЗН-Бургас.

Мл. инспектор Дяков осъществява ДПК и ПД в обекти, разположени на територията на ЦАУ „Възраждане“. Участъкът се характеризира с множество административни, обществени, търговски и жилищни сгради и е с много динамично развиваща и променяща се икономическа среда.

За едногодишния период, предшестващ провеждането на конкурса, мл. инспектор Дяков е съставил 8 Акта за установяване на административно нарушение, връчил е 32 писмени разпореждания и 20 констативни протокола.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Обучава и ръководи МПО ’’Млад огнеборец” към Основно училище „Елин Пелин” гр. Бургас.

За втора поредна година служителят е с основен пронос за организацията и провеждането на турнир по тенис на маса за служителите на РДПБЗН-Бургас във връзка със седмицата на пожарната безопасност.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В - за държавни служители, работещи в направление ,.Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители с висше образование, е отличен инспектор Георги Димитров Божков – инспектор V степен ДПК и ПД към РСПБЗН-гр. Несебър.

През 2019 г. служителят е изключително активен по отношение извършване на ДПК на територията на община Несебър. Като резултат от извършените проверки инспектор Божков е връчил 57 броя писмени разпореждания и е съставил 51 констативни протокола. През отчетния период служителят е съставил и връчил 2 броя актове за установяване на административни нарушения, взел е участие в 30 комплексни и 105 контролни проверки, 21 броя Държавни приемателни комисии , 13 експертни съвета по устройство на територията на Община Бургас и е извършил проверки на 133 инвестиционни проекта.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Оказва методическо съдействие на колегите си при обученията и провеждането на състезанията на МПО „Млад огнеборец” към СУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Г. С. Раковски“ с. Оризаре.

C вдъхновението и натрупания опит спомага за издигане имиджа на професията в обществото.

 

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители, работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”,  подраздел Държавни служители със средно образование, предвид безпрецедентния факт, че двама от служителите на дирекцията са спасили човешки живот при ситуации в извънработно време, са отличени и двамата служителя, а именно:

Младши инспектор Динко Вълев Анастасов – водач на СА Iст. в група „ПГСД“ към Сектор „ПБЗН“ – Летище Бургас.

 

През 2019 г. мл. инспектор Анастасов проявява висок професионализъм, както в работно, така и в извънработно време. На 24.06.2019 г. малко след 19 ч. на плажа в района на ресторант Нептун, забелязал че на дъното на морето лежи човек. Без да губи самообладание извадил човека на брега и започнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане до идването на линейката. В тази връзка постъпката на Динко Анастасов бе отразена от национални и регионални медии. Мл. инспектор Анастасов е награден с почетна значка на община Бургас на основание чл. 21 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Постъпка като тази издигат професията на пожарникаря на пиедестал, както и кара всеки един от нас да се замисли и възхищава. Това ни насърчава да бъдем по-подготвени, дисциплинирани и мотивирани огнеборци в задълженията си.

С умел подход допринася за протичане в добра атмосфера на служебните дейности.

 

Младши експерт Валентин Георгиев Иванов командир на екип /водолаз/ в Сектор СОД при РДПБЗН – Бургас

Добрата му професионална подготовка и уверените действия вдъхват сигурност и желание на останалите служители от водолазния екип да работят с него. Себеотрицанието и всеотдайността му го правят истински пример за подражание. През годините мл. експерт Иванов е участвал в мисии и спасителни операции, получили широк обществен отзвук, като например: международната мисия през 2004 г. в Република Сърбия, където автобус падна в река Лим и 12 български деца се удавиха; спасителни операции през 2005 г. в руенския и айтоския балкан, където с МТЛБ са спасени и транспортирани до лечебни заведения родилки и болни хора, нуждаещи се от хемодиализа.   

На 07.11.2019 г. в извънработно време, разхождайки се в Приморски парк, мл. експерт Иванов става свидетел на инцидент, при който седемнадесет годишно момиче се дави в морето. Без да се замисли той се хвърля в ледените води и спасява момичето. За тази своя постъпка мл. експерт Иванов е номиниран и впоследствие безапелационно печели приза „Личност на годината 2019“ в класацията на Флагман.бг, която протича под патронажа на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Освен всичко изброено, мл. експерт Иванов е част от представителния отбор по футбол на РДПБЗН-Бургас. С активността и успехите си, той популяризира спорта сред по-младите си колеги.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” , подраздел Държавни служители с висше образование, отличен е инспектор Валентин Красимиров Великов инспектор „ПГ и СД“ в Първа РСПБЗН – Бургас.

През периода на службата си в МВР инспектор Великов е натрупал професионални знания и умения, израствайки през различни длъжности. Проявява отговорност, дисциплинираност и принципност. Умее да мотивира и сплотява колектива. Като инспектор в група ПГСД взема бързи, професионални и законосъобразни решения в трудни ситуации при погасяване на пожари и ликвидиране на аварии. Професионалната му дейност се характеризира със задълбоченост, отговорност и добра мотивация. Служителят се занимава активно с пожаро-приложен спорт и участва във всички състезания на местно и национално ниво. Подпомага младите състезатели и отделя време да обучава ученици. През 2019 г. инспектор Великов ръководи 20 бр. Пожаротактически занятия и участва в ликвидирането на произшествия на територията на област Бургас, като най-характерните от тях са:

На 04.01.2019 г. - Участва в гасенето на заведения – павилиони на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“;

На 08.05.2019 г. - Ръководи гасенето на пожар в магазин-шоурум на „Делта мебел груп“ на площ около 250 кв. м.;

На 09.07.2019 г. - Ръководи гасенето на горски пожар в иглолистна гора над к-кс „Грийн лайф“ община Созопол;

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел А - за държавни служители, работещи в различни направления на дейност, е отличен главен инспектор Димитър Стоянов Грозев началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Карнобат.

Благодарение на опита и качествата си, главен инспектор Грозев успешно мотивира и вдъхновява деца и ученици в района. На разбираем език той успява да достигне до тях и да разпали вниманието им към пожарната безопасност. През годината е провел множество беседи и демонстрации сред подрастващи, ученици и служители. Отличава се със сериозна активност в посока подобряване на противопожарната култура и уменията на населението, както и за издигане имиджа на професията.

През 2019 година главен инспектор Димитър Грозев съвместно със служители от РСПБЗН-Карнобат са участвали в ликвидиране на множество произшествия. Има съществен принос в организацията по изграждането на новата сграда на РСПБЗН-Карнобат.

 


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
RE-14
16.02.2020 13:51:38
0
8
Че кой купува ракия в Дремиград ?
Там или си я варят или е на аванта. Прословути са със "спестовността си".
14.
Гласоподавател
15.02.2020 21:56:30
1
11
аз ще гласувам за него белким свали цената на ракията за града
13.
*********
14.02.2020 22:23:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
13.02.2020 21:23:20
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
P.S.10
13.02.2020 10:05:02
10
10
Това не е ли служебно задължение ?
С кои средства и ресурси е построена ?
Ако е така защо го възстановяват на работа и му удължават службата ?
10.
РЕ-6
12.02.2020 18:57:23
14
21
Нали човека построи цяла пожарна какво значение има че е долна пияница?
9.
До "Оня Гошо"
12.02.2020 17:32:45
11
11
1. Не всеки може да издържи на подобен маратон.
2. Все пак за кого става въпрос ?
2. А може и да е условие за печеливша кметска кандидатура.
8.
Бат Гошо
12.02.2020 13:47:42
15
17
Защо награждавате човек, който с дни наред не изтрезнява???
7.
RE-6
09.02.2020 15:19:14
22
21
Не бързайте с квалификациите. Има всички предпоставки да бъде следващият кмет на Дремиград. Пожарникар (като Б.Б.), инженер, икономист, преподавател, спортист, активист, местен, комуникативен, политически неутрален, мургав, семеен .
6.
*********
09.02.2020 14:25:51
5
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
RE-3
08.02.2020 06:26:43
2
29
Започнат ли да награждават, да показват по медиите е ясно, че кроят шапка за пенсиониране или уволнение.
4.
Аз
07.02.2020 22:12:34
1
3
Георги Божков е един от малкото грамотни и кадърни инспектори, познава закона и прави едни от грамотно написани и аргументирани предписания. Много кротко и без излишни емоции и подскачания с посещения и предупреждения успява да убеди собствениците на обектите, че закона трябва да се спазва. Ако всички инспектори бяха като него, кротко и полека обектите щяха да са с наистина работещи пожарни системи и отговарящи в голямата си част на разпорежданията на закона за експлоатация на обектите.
Това е човек, който никога не е отказал консултация, такива трябва да са всички.
Честито за наградата, заслужена е, като в приематалните комисии има и един млад офицер (до колкото разбрах началника им) също прекрасно познаващ нормативните документи - много педантичен и систематичен в изискванията за критериите на пожарната безопасност. Няма софри и моабети, човека си е хванал проектите, наредбите и изисква ... няма значение кой е "бизнесмена" има си закон, казва си срока за отстраняване, ако не е отстранено няма да разпиша и толкова. Чупиш не чупиш стойки има си проект като не изпълняваш не се разписва протокола и комисията не минава ... кратко и ясно.
Малкото което съм видял пряко от тях двамата, ме кара да вярвам, че най-накрая и тази "колибка" ще бъде подредена!
3.
Разочарован
07.02.2020 20:04:02
30
30
Евала на служителите. Обаче Грозев защо? Срамота, пияница и безочлив тип. Наглец до безобразие. Вместо да е наказан дисциплинарно....... награда..... що за пример
2.
Гражданин, който плаща заплатите на пожарникарите.
07.02.2020 19:44:06
1
12
Началника атестира и награждава подчинените си-пожарникар на годината, защото забележете, написал n броя актове, предписания и други, които са му преки служебни задължения. А забравих нещо важно - организирал турнир по тенис на маса?!? Приемам това като подигравка към данъкоплатците, които плащат заплатите на на началника и тенис организатора актосъставител. Ако искате да награждавате, единствените които имат право да определят първенците са ГРАЖДАНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. Mоля попитайте ги и спрете с тези нелепости. Не петнете тази достойна професия.
1.
бургазлийка
07.02.2020 19:10:24
3
10
Браво на героите! Достойни хора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Над 30 хиляди останаха без работа заради COVID-19 Над 30 хиляди останаха без работа заради COVID-19

Безработни по време на пандемия

Майсторова визия за възстановяване от кризата Майсторова визия за възстановяване от кризата

Предприемач с опит в администрацията предлага програма, свързана с възстановяване на интензивното земеделие

Падат драстичните глоби от 5000 лв. за нарушения при COVID-19 Падат драстичните глоби от 5000 лв. за нарушения при COVID-19

Санкциите вече ще са между 300 и 1000 лв. за физически лица при първо провинение

Броят на починалите от COVID-19 у нас вече е 20, издъхнаха още две пациентки Броят на починалите от COVID-19 у нас вече е 20, издъхнаха още две пациентки

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, новите са 9

Парламентът коригира мярката 60/40 – държавата ще плаща и част от осигуровките Парламентът коригира мярката 60/40 – държавата ще плаща и част от осигуровките

Правната комисия гласува промяната

Излекуваната от COVID-19 карнобатлийка: Д-р Йотов и екипът му от Бургас ме върнаха към живота Излекуваната от COVID-19 карнобатлийка: Д-р Йотов и екипът му от Бургас ме върнаха към живота

Тя вече е изписана от Инфекциозното отделение в Бургас, заедно с още двама излекувани

Банкова ваканция за редовно обслужвалите кредита си до 1 март Банкова ваканция за редовно обслужвалите кредита си до 1 март

В понеделник се очаква и последната дума на БНБ

Това е бруталният млад убиец от Елхово, майка му се опитала да го отърве Това е бруталният млад убиец от Елхово, майка му се опитала да го отърве Пинк се излекува, заклейми правителството, че не осигурява тестове за коронавирус Пинк се излекува, заклейми правителството, че не осигурява тестове за коронавирус

Хората трябва да знаят, че този вирус засяга и млади, и стари, здрави и болни, богати и бедни, казва популярната певица

Изследват спешно за коронавирус 100-те служители на Бърза помощ в Бургас Изследват спешно за коронавирус 100-те служители на Бърза помощ в Бургас

Още една бургаска фирма се е включила в изработването на защитни костюми, предоставят предпазно облекло приоритетно на центровете за диализа

Защитник на Манчестър Сити си поръча проститутки по време на карантина Защитник на Манчестър Сити си поръча проститутки по време на карантина

Кайл Уокър ще бъде глобен

Роби Уилямс подозира, че е заразен с коронавируса Роби Уилямс подозира, че е заразен с коронавируса

46-годишният певец от Великобритания прекара последните три седмици в апартамент на няколко пресечки от дома и семейството си

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

Комплексът, който е разположен на площ от около 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната

559 са жертвите на COVID-19 в Швейцария, заразените - 21 100 559 са жертвите на COVID-19 в Швейцария, заразените - 21 100

Швейцария е тествала над 158 000 души за COVID-19

Бременната годеница на Борис Джонсън е заразена с коронавирус Бременната годеница на Борис Джонсън е заразена с коронавирус

Кари Симъндс съобщи, че една седмица е била на легло, но вече е по-добре

Роналдо го закъса: Джорджина хвана машинката за подстригване Роналдо го закъса: Джорджина хвана машинката за подстригване

Суетният португалец призова да си стоим у дома

В Гърция безпощадни: Глоба до 1 млн. евро за спекула с цените В Гърция безпощадни: Глоба до 1 млн. евро за спекула с цените

От днес в страната започват мащабни проверки на цените на горива, храни, лекарства и предпазни маски

Конспирация: Коронавирусът променя играта сред гигантите, на никой не му пука за възрастните Конспирация: Коронавирусът променя играта сред гигантите, на никой не му пука за възрастните

 Дейвид Айк представя интерсна конспиративна теория за COVID-19  и неговия изход

Починалите от Covid-19 по света надхвърлиха 59 000 Починалите от Covid-19 по света надхвърлиха 59 000

Най-засегнатата от заразата страна остава Италия

Ирак забрани „Ройтерс”, глоби агенцията с 25 млн. динара Ирак забрани „Ройтерс”, глоби агенцията с 25 млн. динара

В четвъртък агенцията публикува репортаж, в който няколко източника твърдят, че иракското правителство признава само за стотици заразени, при условие че реалният им брой се измерва в хиляди

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ И карантината раздели народа ни. По-простите хора по цял ден си разменят мемета, а интелигенцията си разменя миймове.
Виц на деня Виц на деня Настана време, в което човек може да спаси света, седейки у дома по пижама Виц на деня Виц на деня Глaвeн лeкaр извършвa визитaция.
- Кaк e пaциeнтът c пoдoзрeниe зa кoрoнaвируc?
- Нoрмaлнo, изoлирaн e в oтдeлнa cтaя, нaзнaчихмe му cпeциaлнa диeтa.
- Кaквa диeтa?
- Хрaним гo c биcквити.
- Нo зaщo c биcквити?
- Aми caмo тe минaвaт прeз прoцeпa нa врaтaтa.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какво е извънредно положение: Жените добиха представа какво е казармен режим, а мъжете - майчинство
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори