×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Ваксините на AstraZeneca и Pfizer са ефективни срещу индийските варианти на COVID-19
  • Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си и за юли
  • ЕК предприема съдебни действия срещу Унгария заради анти-ЛГБТ законодателството
  • Джером Пауъл: Фед няма да вдига лихвите заради опасенията за инфлацията
  • Икономическата активност в еврозоната достигна 15-годишен връх
  • Криптовалутите няма да са необичаен актив завинаги
  • "Купон на острова" - концертът със суинг и джаз музика със специалното участие на Еделина Кънева - на 25 юни от 21 часа на остров "Света Анастасия"
  • Мария Белколева е назначена за заместник-министър на туризма
  • Дерматохирургът д-р Иван Литов отново ще преглежда в МБАЛ Бургасмед, вижте как да запазите час
  • Регата “Черноморец Бургас 2021“ ще изпълни с платна Бургаския залив този уикенд
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те


Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те
Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си
07 Февруари 2020, Петък, 18:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Иванка Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос , получи специална награда

Бургаската пожарна отличи най-добрите за 2019 година. Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си. Вижте кои са те:

В категория „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението с индивидуална награда се отличава Иванка Тодорова Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос и педагогически ръководител на МПО ”Орел-160“

Благодарение нейната настойчивост и желание от няколко години обучението на 30 учащи млади огнеборци се извършва под формата на СИП и по различни програми, което значително спомага за придобиване на завидни умения на участниците и им дава възможност за по-сериозна и задълбочена състезателна подготовка. Многобройни са спортните успехи на нейните възпитаници, като само за последната година можем да споменем следните: безапелационен победител на районните състезания в гр. Айтос; победител за тринадесети път в областните състезания в с. Руен; завоюва първо място на дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и 4-то място в комплексното класиране на републиканското състезание; през м. октомври за трети път печели есенен турнир в Ловеч и преходната купа „Юлиян Манзаров“.

Лалева дава начало и подкрепя безкористно много идеи с превантивен характер като: сътворяване на химн на огнеборците „Ний сме млади огнеборци“ от петокласничката Катерина Димитрова, изработване на мартеница с името на отряда, вплетена в пожарникарски шланг, разнасяне на брошури и оказване на помощ на хора в неравностойно положение и др.

Със своите действия госпожа Лалева спомага за ранното формиране на необходимото поведение на учащите по предотвратяване и отстраняване причините и условията за възникване на пожари, аварии и други инциденти.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В – за държавни служители, работещи в направление „Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители със средно образование, е отличен младши инспектор Живко Веселинов Дяков мл. инспектор във Втора РСПБЗН-Бургас.

Мл. инспектор Дяков осъществява ДПК и ПД в обекти, разположени на територията на ЦАУ „Възраждане“. Участъкът се характеризира с множество административни, обществени, търговски и жилищни сгради и е с много динамично развиваща и променяща се икономическа среда.

За едногодишния период, предшестващ провеждането на конкурса, мл. инспектор Дяков е съставил 8 Акта за установяване на административно нарушение, връчил е 32 писмени разпореждания и 20 констативни протокола.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Обучава и ръководи МПО ’’Млад огнеборец” към Основно училище „Елин Пелин” гр. Бургас.

За втора поредна година служителят е с основен пронос за организацията и провеждането на турнир по тенис на маса за служителите на РДПБЗН-Бургас във връзка със седмицата на пожарната безопасност.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В - за държавни служители, работещи в направление ,.Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители с висше образование, е отличен инспектор Георги Димитров Божков – инспектор V степен ДПК и ПД към РСПБЗН-гр. Несебър.

През 2019 г. служителят е изключително активен по отношение извършване на ДПК на територията на община Несебър. Като резултат от извършените проверки инспектор Божков е връчил 57 броя писмени разпореждания и е съставил 51 констативни протокола. През отчетния период служителят е съставил и връчил 2 броя актове за установяване на административни нарушения, взел е участие в 30 комплексни и 105 контролни проверки, 21 броя Държавни приемателни комисии , 13 експертни съвета по устройство на територията на Община Бургас и е извършил проверки на 133 инвестиционни проекта.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Оказва методическо съдействие на колегите си при обученията и провеждането на състезанията на МПО „Млад огнеборец” към СУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Г. С. Раковски“ с. Оризаре.

C вдъхновението и натрупания опит спомага за издигане имиджа на професията в обществото.

 

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители, работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”,  подраздел Държавни служители със средно образование, предвид безпрецедентния факт, че двама от служителите на дирекцията са спасили човешки живот при ситуации в извънработно време, са отличени и двамата служителя, а именно:

Младши инспектор Динко Вълев Анастасов – водач на СА Iст. в група „ПГСД“ към Сектор „ПБЗН“ – Летище Бургас.

 

През 2019 г. мл. инспектор Анастасов проявява висок професионализъм, както в работно, така и в извънработно време. На 24.06.2019 г. малко след 19 ч. на плажа в района на ресторант Нептун, забелязал че на дъното на морето лежи човек. Без да губи самообладание извадил човека на брега и започнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане до идването на линейката. В тази връзка постъпката на Динко Анастасов бе отразена от национални и регионални медии. Мл. инспектор Анастасов е награден с почетна значка на община Бургас на основание чл. 21 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Постъпка като тази издигат професията на пожарникаря на пиедестал, както и кара всеки един от нас да се замисли и възхищава. Това ни насърчава да бъдем по-подготвени, дисциплинирани и мотивирани огнеборци в задълженията си.

С умел подход допринася за протичане в добра атмосфера на служебните дейности.

 

Младши експерт Валентин Георгиев Иванов командир на екип /водолаз/ в Сектор СОД при РДПБЗН – Бургас

Добрата му професионална подготовка и уверените действия вдъхват сигурност и желание на останалите служители от водолазния екип да работят с него. Себеотрицанието и всеотдайността му го правят истински пример за подражание. През годините мл. експерт Иванов е участвал в мисии и спасителни операции, получили широк обществен отзвук, като например: международната мисия през 2004 г. в Република Сърбия, където автобус падна в река Лим и 12 български деца се удавиха; спасителни операции през 2005 г. в руенския и айтоския балкан, където с МТЛБ са спасени и транспортирани до лечебни заведения родилки и болни хора, нуждаещи се от хемодиализа.   

На 07.11.2019 г. в извънработно време, разхождайки се в Приморски парк, мл. експерт Иванов става свидетел на инцидент, при който седемнадесет годишно момиче се дави в морето. Без да се замисли той се хвърля в ледените води и спасява момичето. За тази своя постъпка мл. експерт Иванов е номиниран и впоследствие безапелационно печели приза „Личност на годината 2019“ в класацията на Флагман.бг, която протича под патронажа на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Освен всичко изброено, мл. експерт Иванов е част от представителния отбор по футбол на РДПБЗН-Бургас. С активността и успехите си, той популяризира спорта сред по-младите си колеги.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” , подраздел Държавни служители с висше образование, отличен е инспектор Валентин Красимиров Великов инспектор „ПГ и СД“ в Първа РСПБЗН – Бургас.

През периода на службата си в МВР инспектор Великов е натрупал професионални знания и умения, израствайки през различни длъжности. Проявява отговорност, дисциплинираност и принципност. Умее да мотивира и сплотява колектива. Като инспектор в група ПГСД взема бързи, професионални и законосъобразни решения в трудни ситуации при погасяване на пожари и ликвидиране на аварии. Професионалната му дейност се характеризира със задълбоченост, отговорност и добра мотивация. Служителят се занимава активно с пожаро-приложен спорт и участва във всички състезания на местно и национално ниво. Подпомага младите състезатели и отделя време да обучава ученици. През 2019 г. инспектор Великов ръководи 20 бр. Пожаротактически занятия и участва в ликвидирането на произшествия на територията на област Бургас, като най-характерните от тях са:

На 04.01.2019 г. - Участва в гасенето на заведения – павилиони на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“;

На 08.05.2019 г. - Ръководи гасенето на пожар в магазин-шоурум на „Делта мебел груп“ на площ около 250 кв. м.;

На 09.07.2019 г. - Ръководи гасенето на горски пожар в иглолистна гора над к-кс „Грийн лайф“ община Созопол;

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел А - за държавни служители, работещи в различни направления на дейност, е отличен главен инспектор Димитър Стоянов Грозев началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Карнобат.

Благодарение на опита и качествата си, главен инспектор Грозев успешно мотивира и вдъхновява деца и ученици в района. На разбираем език той успява да достигне до тях и да разпали вниманието им към пожарната безопасност. През годината е провел множество беседи и демонстрации сред подрастващи, ученици и служители. Отличава се със сериозна активност в посока подобряване на противопожарната култура и уменията на населението, както и за издигане имиджа на професията.

През 2019 година главен инспектор Димитър Грозев съвместно със служители от РСПБЗН-Карнобат са участвали в ликвидиране на множество произшествия. Има съществен принос в организацията по изграждането на новата сграда на РСПБЗН-Карнобат.

 


В категории: Бургас


Времето днес ще е слънчево
Времето днес ще е слънчево 24/06/2021, Четвъртък 08:31 0
15
Коментара по темата
15.
RE-14
16.02.2020 13:51:38
0
8
Че кой купува ракия в Дремиград ?
Там или си я варят или е на аванта. Прословути са със "спестовността си".
14.
Гласоподавател
15.02.2020 21:56:30
1
12
аз ще гласувам за него белким свали цената на ракията за града
13.
*********
14.02.2020 22:23:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
13.02.2020 21:23:20
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
P.S.10
13.02.2020 10:05:02
10
10
Това не е ли служебно задължение ?
С кои средства и ресурси е построена ?
Ако е така защо го възстановяват на работа и му удължават службата ?
10.
РЕ-6
12.02.2020 18:57:23
14
21
Нали човека построи цяла пожарна какво значение има че е долна пияница?
9.
До "Оня Гошо"
12.02.2020 17:32:45
11
11
1. Не всеки може да издържи на подобен маратон.
2. Все пак за кого става въпрос ?
2. А може и да е условие за печеливша кметска кандидатура.
8.
Бат Гошо
12.02.2020 13:47:42
16
17
Защо награждавате човек, който с дни наред не изтрезнява???
7.
RE-6
09.02.2020 15:19:14
22
22
Не бързайте с квалификациите. Има всички предпоставки да бъде следващият кмет на Дремиград. Пожарникар (като Б.Б.), инженер, икономист, преподавател, спортист, активист, местен, комуникативен, политически неутрален, мургав, семеен .
6.
*********
09.02.2020 14:25:51
5
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
RE-3
08.02.2020 06:26:43
2
29
Започнат ли да награждават, да показват по медиите е ясно, че кроят шапка за пенсиониране или уволнение.
4.
Аз
07.02.2020 22:12:34
1
3
Георги Божков е един от малкото грамотни и кадърни инспектори, познава закона и прави едни от грамотно написани и аргументирани предписания. Много кротко и без излишни емоции и подскачания с посещения и предупреждения успява да убеди собствениците на обектите, че закона трябва да се спазва. Ако всички инспектори бяха като него, кротко и полека обектите щяха да са с наистина работещи пожарни системи и отговарящи в голямата си част на разпорежданията на закона за експлоатация на обектите.
Това е човек, който никога не е отказал консултация, такива трябва да са всички.
Честито за наградата, заслужена е, като в приематалните комисии има и един млад офицер (до колкото разбрах началника им) също прекрасно познаващ нормативните документи - много педантичен и систематичен в изискванията за критериите на пожарната безопасност. Няма софри и моабети, човека си е хванал проектите, наредбите и изисква ... няма значение кой е "бизнесмена" има си закон, казва си срока за отстраняване, ако не е отстранено няма да разпиша и толкова. Чупиш не чупиш стойки има си проект като не изпълняваш не се разписва протокола и комисията не минава ... кратко и ясно.
Малкото което съм видял пряко от тях двамата, ме кара да вярвам, че най-накрая и тази "колибка" ще бъде подредена!
3.
Разочарован
07.02.2020 20:04:02
30
30
Евала на служителите. Обаче Грозев защо? Срамота, пияница и безочлив тип. Наглец до безобразие. Вместо да е наказан дисциплинарно....... награда..... що за пример
2.
Гражданин, който плаща заплатите на пожарникарите.
07.02.2020 19:44:06
1
12
Началника атестира и награждава подчинените си-пожарникар на годината, защото забележете, написал n броя актове, предписания и други, които са му преки служебни задължения. А забравих нещо важно - организирал турнир по тенис на маса?!? Приемам това като подигравка към данъкоплатците, които плащат заплатите на на началника и тенис организатора актосъставител. Ако искате да награждавате, единствените които имат право да определят първенците са ГРАЖДАНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. Mоля попитайте ги и спрете с тези нелепости. Не петнете тази достойна професия.
1.
бургазлийка
07.02.2020 19:10:24
3
10
Браво на героите! Достойни хора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почивките на 150 000 българи в Гърция пред провал заради потънал в дългове туроператор Почивките на 150 000 българи в Гърция пред провал заради потънал в дългове туроператор "Музенидис травъл“ иска държавна помощ, фирмата ще се опита да се разплати с кредиторите Ще премахнат ли караваните от дюните на къмпинг „Смокиня“ Ще премахнат ли караваните от дюните на къмпинг „Смокиня“ Уволнената директорка на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова водила разговори за отстраняването им от ивицата Скандал! Милен Михов обвини „мутрите“ на Манолова и активисти на Слави за престъпление Скандал! Милен Михов обвини „мутрите“ на Манолова и активисти на Слави за престъпление Той призова вътрешният министър да разследва теча на лични данни от служебните компютри на РИК във Велико Търново  Еньовден е, билките днес са с най-голяма лечебна сила Еньовден е, билките днес са с най-голяма лечебна сила Вярва се, че сутринта на празника Слънцето "трепти" и който види това, ще бъде здрав през цялата година Експертиза доказва дали Кристиан умишлено е убил Милен Цветков Експертиза доказва дали Кристиан умишлено е убил Милен Цветков Вещите лица трябва да представят пред съда резултатите от изследването за психологическото състояние на подсъдимия Обзор на протест: Раздават флагчета на шофьорите на пътя Бургас - Варна Обзор на протест: Раздават флагчета на шофьорите на пътя Бургас - Варна Вижте защо вместо да празнуват, жителите се бунтуват 93 са новите заразени с COVID-19, петима починали 93 са новите заразени с COVID-19, петима починали 39 с коронавирус в София, двама в Бургас Стрелецът да се погрижи за здравето си, Лъвът е в бунтарско настроение Стрелецът да се погрижи за здравето си, Лъвът е в бунтарско настроение Хороскоп за деня – 24 юни 2021, четвъртък Тикнаха в ареста известен айтоски наркодилър Тикнаха в ареста известен айтоски наркодилър 32-годишният криминоген е стар познайник на органите на реда   10 секси неща, които подлудяват мъжете 10 секси неща, които подлудяват мъжете
В Гърция свалят маските навън заради жегите В Гърция свалят маските навън заради жегите Решението е и поради подобрената епидемична обстановка Ресторантите в Москва могат да загубят 90% от клиентите си заради нови строги мерки Ресторантите в Москва могат да загубят 90% от клиентите си заради нови строги мерки В заведенията ще бъдат допускани само посетители, които са преболедували от COVID-19, ваксинираните и хората с отрицателен PCR тест за коронавирус Турция маха полицейския час от 1 юли Турция маха полицейския час от 1 юли Държавните и публичните институции ще преминат в нормален режим на работа Кубинска ваксина срещу COVID-19 показа 92% ефикасност Кубинска ваксина срещу COVID-19 показа 92% ефикасност От Центъра за генно инженерство и биотехнологии, който е създал ваксината, поясняват, че тази ефикасност е постигната след три дози Извънземните се превърнали в роботи? Извънземните се превърнали в роботи? Търсенето на същества, подобни на нас, на другите планети било безсмислено  Писмо в бутилка пропътува повече от 4000 километра Писмо в бутилка пропътува повече от 4000 километра То е стигнало от Род Айлънд до Азорските острови Китаристът на “Тату” почина от COVID-19 Китаристът на “Тату” почина от COVID-19 Той е издъхнал снощи   Учени разкриха дългосрочните последици от Covid-19 Учени разкриха дългосрочните последици от Covid-19 В съобщение на Европейската академия по неврология (EAN) се посочва, че са установени съществени поведенчески и когнитивни проблеми, които се проявявали няколко месеца след като пациентите са оздравели   Китай затвори "фермите" за биткойни Китай затвори "фермите" за биткойни В краткосрочен план се спират над 90 процента от капацитета за добиване на биткойни в страната   Стрелба в центъра на Берлин, трима души са ранени Стрелба в центъра на Берлин, трима души са ранени Извършителят е избягал и в момента се укрива Прочети още на: ttps://www.dnes.bg/eu/2021/06/21/strelba-v-centyra-na-berlin-trima-dushi-sa-raneni.494397
Огнян Герджиков Огнян Герджиков Ако законът е религия, то българинът е атеист Виц на деня Виц на деня - Много добре се справяте с работата, време е да Ви увеличим...
- Заплатата?
- Обема работа.
- Но нали с повишаването на натоварването пада качеството?
- Тогава няма да Ви дадем бонус.
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, защо стоиш пред прозореца?
- Чудя се дали да скоча или да го затворя.
- Не го мисли толкова, скочи, а аз ще затворя!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук “Безкрайност” - времето, в което пържиш тиквички за цялото семейство.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори