×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симов: САЩ убиха надеждата с изплютото име на съдия вместо корумпиран политик


Симов: САЩ убиха надеждата с изплютото име на съдия вместо корумпиран политик
Наложи се да търся информация на съдия Андон Милталов в Google, защото нищо не знам за него, а всички очакваха САЩ да ни избавят от корупцията, каза депутатът Александър Симов
06 Февруари 2020, Четвъртък, 09:52 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Чуха се версии, че американците ще посочат Делян Пеевски, Владислав Горанов или Бойко Борисов, каза депутатът от БСП

С изплютото име на съдия Андон Милталов вместо корумпиран политик САЩ убиха надеждата, че ще ни спасят от корупцията. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от БСП Александър Симов.

Оказа се, че и надеждата е измамна, добави той.

„Името, което беше обявено от държавният секретар на САЩ, трябваше да го търся в Google. Нямах представа кой е той”, сподели депутатът.

„Хората очакваха името на някой човек, който всички подозират, че е свързан с корупция. За съдия Миталов тепърва трябва да научаваме какви са основанията за подобно посочване”, добави той.

„В социалните мрежи се създаде едно усещане от начина, по който бе анонсирано, че САЩ ще обяви името на човек, който ще разтърси българското общество. Чух какви ли не версии – че ще посочат Делян Пеевски, Владислав Горанов. Някои предполагаха, че дори Бойко Борисов едва ли не ще бъде изобличен. Тази надежда, че американците ще свършат вместо нас тази антикорупционна битка е измамна“, коментира Симов. 

„Тежката работа се пада на нас. Разбирам защо хората разчитат някой друг да я свърши. Това е заради огромното недоверие в българските институции. Не може обаче да разчитаме на външна помощ“, добави той.

„Нагнетяването на очакванията и изплюването на името по никакъв начин не са съизмерими като усещания, защото хората очакваха името на човек, за който всички знаят или поне подозират, че е реално свързан с корупция, докато за съдия Миталов трябва тепърва да научаваме какви са основанията. Не знам той да е разследван за корупция“, заяви депутатът. 

„Американците използват този инструмент като геополитика, а ние очаквахме да се намесят в нашите вътрешни работи и да решат вместо нас големите ни проблеми с корупцията“, добави той.

Според него президентът е станал изразител на гласа на хората, които търсят промяна. 

„Не беше на хаос това, което президентът направи, сваляйки доверието си към правителството. Не смятам че целта му да е подпалва протести. Гласът на недоволните, които все повече не приемат това, което се случва в България, се нуждаеше от реален изразител“, коментира Симов. 

„От една страна имаме медийни напомпвания и тупане в гърдите, че всичко в държавата е добре. Имало локални кризи, които управляващите ги преодолявали бързо и напрежение нямало. Това се случи, когато ГЕРБ спечелиха вота на недоверие в парламента. Няколко часа по-късно след това тупане в гърдите на площада пред парламента се събраха между 3 и 5 хиляди души, които имаха съвсем друго настроение спрямо това управление“, добави той.

„Протестът бе разноцветен, за да го сведем до една партия или кауза. Действията на президента не дойдоха от нищото. Има поредица от кризи, които влизаме. Има и атаки срещу президентството, преминаващи границите на нормалния разум като цялата сага със СРС-та, с питането на Конституционния съд за държавна измяна“, заяви народният представител. 

„БСП показва, че върши работата си като единствената опозиционна партия в този парламент. Когато дойде времето, тя ще покаже своята сила и дали е спечелила доверието на хората“, добави той.

„Разговорите за президентска партия са резултат от вечната интрига в българското общество за разделяне хората, които са недоволни от управлението. Не виждам действия за правене на такава партия“, коментира Симов. 

„Хората са недоволни и все повече от българите не могат да приемат това, което се случва. Идеята е не някой да ги води, да ги оглавява, да твърди, че той е начело, а всички, които искат промяна, заедно да намерят начин да я извоюват“, добави той.

„Атаката срещу Радев дойде като логичен завърших на цяла серия от действия срещу президентската институция. Те минаха всякакви граници. Все сме виждали дивотии през този безкраен преход, но е върха ваденето на СРС-та, които не били СРС-та, с намесването дори на съпругата на президента, която не се ползва с имунитета му и спокойно може да има разследване“, подчерта Александър Симов. 

Това е някаква много нечестоплътна медийна атака от страна на много сили, които са заинтересовани да няма алтернатива в тази държава, каза още той.


В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 0
2
Коментара по темата
2.
Червен интригант
06.02.2020 12:06:28
2
21
Ние пък подочухме за Румен Льотчика, Нинова, Кире контрабандата и др. червени зандани.
Голямбтарикат стана червен келеш бил чул за Бойко и Горанов, интриганта БСП арски хихии
А за Пеевски бил чул келеша. Да не би да забрави че го предложихте за шеф на ДАНС,а Паржо?
Много са ми интересни такива анимационни герои с визия на прасенце от анимационно филмче.
Паржооо, не се орави на хитър, че следващия ще е май Грипенчо.
1.
един нормален
06.02.2020 10:11:40
40
24
Наистина, как пък американците не назоваха Пеевски, Домусчиев или Борисов, а казаха съдия, чието прегрешение е че е пуснал някакъв русофил на свобода да получи орден от Путин!

Значи за американците по-голям грях е да си русофил, отколкото да си престъпник!

Да ви имам американските ценности!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време 
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори