×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Няколко неща от детството през 90-те, които днес са незаконни


Спомени от соца: Няколко неща от детството през 90-те, които днес са незаконни
Ядеш каквото ти даде съседката. Или баба ти понякога пържи картофи в тава, пълна със свинска мас. И пак си си кльощаво дете
02 Февруари 2020, Неделя, 08:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Епохите се менят и понякога всичко изглежда сякаш изпадаш от някаква паралелна действителност, случила се преди има-няма 30 години

Когато си роден в края на осемдесетте или началото на деветдесетте, помниш неща от ранните си години, които вече не се случват на децата в свестни семейства.

Епохите се менят и понякога всичко изглежда, сякаш изпадаш от някаква паралелна действителност, случила се преди има-няма 30 години, за която никой не говори по една или друга причина, пише goguide.bg.

И все пак ние бяхме там, играехме волейбол на улицата, където моторно превозно средство минаваше веднъж на 15 минути с шофьор, търпеливо изчакващ да отместим мрежата, за да продължи по пътя си.Возехме се в колички за дърва и въглища, бутани от смущаващо ухилен приятел по тротоара, а някои от нас общуваха отблизо с почти екзотични животни, които после биваха убивани по особено жесток и показен начин малко преди Коледа…

Ето 8 неща от нашето детство, които сега често звучат, меко казано, смущаващо:

Излизане от къщи без телефон, цел и придружител

Понякога и без предупреждение.

ПРОСТО СТАВАШ СУТРИН ПРЕЗ ЛЯТОТО И ОТИВАШ ДА ИГРАЕШ СЪС СЪСЕДЧЕТО НЯКЪДЕ ТАМ – НАВЪН.
За целта първо се проверява дали човекът си е вкъщи посредством звънене на входната му врата и любезен разговор с баба му, която винаги е сигурна, че именно ТИ ще научиш внучето ? на наркотици и лоши неща в този живот, нищо че си в четвърти клас и за наркотици и лоши неща си чувал само от баба си.

Евентуално хвърляш дребни на вид камъни по прозорец, ако другарчето живее в ниското и стаята му е разпознаваема отвън.

Не го ли завариш у дома, тръгваш да го издирваш из квартала. Друг начин за среща няма. По някое време неочаквано се стъмва и в най-добрия случай близък роднина ти крещи с всичка сила от балкона да се прибираш да ядеш ВЕДНАГА, „защото иначе не знам“, а в най-лошия те търси да те бие.

Ползване на прашки, фунийки, бой с пръчки, кеч

Значи, във фунийките по-отворените слагаха иглички. Става дума за хартиени фунийки, които се изстрелват през метална тръба чрез духане срещу даден обект. Идеята е уж да стреляш по неодушевени предмети и статични мишени, но масово дечицата на 90-те таргетираха дребни животни, защо не и досадни лели.

Хулиганчета.

За да се запази вселенският баланс, се намираха и добри деца, които да стрелят по тях в съпричастност с дребните животни. Без иглички. Нали сме добри…

В този ред на мисли веднъж с братовчедките и компания решихме да играем на „замерванка с павета“. Не знам на кого му хрумна тази брилянтна идея. Наредихме се в две колони по един и почнахме.

Представител на нашия лагер уцели по-малката с паве в главата някъде на петнайсетата секунда от старта. Всичко стана в кръв и рев. Позашемети се, но оцеля. Още има белег.

Това – отделно от кеча и „задушаващите тръшвания“, които се практикуваха на дневна база за купона. По едно време пуснаха дори миришещи листчета с кечисти, помня… Култ!

Катерене по дървета и други височини

Прескачаш разни огради из квартала по цял ден, навлизаш в чужди територии и се катериш по дървета, за да ядеш неузрели плодове, от които после те боли коремът, или просто за да наблюдаваш какво се случва там долу с простосмъртните, без никой да те вижда. Важно е да си във високото.

Веднъж, докато баща ми си работеше нещо из двора, пред нас паркира патрулка и от нея излязоха чичковци, които съобщиха, че взимат брат ми в районното, защото е хванат да се катери по строителния кран до болницата над нас заедно със съседското момче Миленчо. Беше някъде пети клас. Отиде да дава обяснения.

Детски (физически) труд

Друг спомен: събирахме охлюви за пари. Просто наблизо едни хора в един склад изкупваха охлюви и ние им ги събирахме и им ги носехме. Една част, де. Една малка част.

НА ПО-КЪСЕН ЕТАП ОСЪЗНАХ, ЧЕ ГИ УБИВАТ НЯКЪДЕ ТАМ ПО ВЕРИГАТА, И МИ СТАНА ТЪПО. НО СИ БЕШЕ РАБОТА. КАТО ЗА ГОЛЕМИ.
В тази връзка се сещам как веднъж твърде ексцентричната ни преподавателка по изобразително изкуство, светла ? памет на жената, в 6 клас ме изпрати до болницата в съседство на училището да проуча работното време на гинеколог Еди-кой си. Снаха ? чакаше дете. Беше голямо вълнение, в което всички ученици, щем не щем, бяхме въвлечени. Други деца ходеха да ? купуват разни неща от магазина примерно. При нужда. Ей така – между другото, по време на час…

Ядене на каквото ти даде съседката

Или как баба ти понякога пържи картофи в тава, пълна със свинска мас. И пак си си кльощаво дете. Да не е по-лошо от буритото „на мола“? Питам.

Ако живееш или прекарваш летата си в населени места с къщи и градини, то ядеш всичко, което хората са си посадили. Понякога дори да не е за ядене. А и все някой ще те нахрани с нещо. Обикновено с филия с лютеница или с мед и масло. Оферта отвсякъде.

На мен дядо ми беше най-добрият сладкар в Искърското дефиле. Може би и на планетата. Непрекъснато идваха хора да поръчват торти вкъщи, а в работилницата му имаше едно канче с течен шоколад, вечно пълно, от което тайно кусах всеки ден по няколко пъти. Водех при възможност и избрани приятели, особено ако исках да ги впечатля или спечеля на своя страна за определена кауза. Работеше. Вече сладко не ям.

Строене на съоръжения, работене с машини, майсторене на неща

Вкъщи, помня, имахме един пирограф. И въпреки че изобразителното изкуство така и не ми се удаде в тоя живот, обичах да горя дърво с тази машинка и да си правя разни артове за спорта. Бях леко пироман дете. Огън да има.

Пирографът е уред, който се включва в контакта, за да се нагрее една метална пластина до червено, след което започваш да дълбаеш с нея в дърво с цел правене на изкуство. Разбира се, винаги можеш да си изгориш главата от несъобразителност или твърде много вдъхновение.

Иначе по едно време баба ми и дядо ми, с които споделяхме един дом, гледаха зайци. В един момент, разбира се, ги убиваха и от тях оставаха само опашките. С братовчед ми веднъж ги събрахме и погребахме малките пухкави топчета козина около къщата.

ЦЕЛИЯТ ДВОР БЕШЕ В КРЪСТОВЕ ОТ ДЪСКИ, КОИТО САМИ ЗАКОВАВАХМЕ С ПИРОНИ.
Помня как майка ми се прибра от работа и откачи. Помня го ясно.

Возене в кола без столче, въздушни възглавници и други обезопасяващи приспособления

В бяла лада комби човек се вози, стига да успее да затвори вратата. От петия опит. Няма 56 хиляди протекции и системи за сигурно придвижване на деца, но то и трафик няма толкова по улиците.

Скоростите са ниски, а до морето се пътува 8 часа с кола, ако си от Западна България, като се спира по няколко пъти да се яде на капака или да се повръща (тогава – по-често) заради острата миризма на бензин в автомобила и заради завоите. Все пак не си на магистрала. А и децата си повръщат на общо основание, да не забравяме това.

Управляване на немоторни превозни средства без каска и предпазители

Учиш се да караш колело в двора на училището, което все още не посещаваш, и веднага се забиваш в огромен храст, който, разбира се, се оказва шипка или коприва и те прави червен, ранен, подут и ревящ за секунди.

Спускаш се с найлон по улиците, с шейна – ако баща ти има пари за такава и/или на него също му се спуска с шейна.

Помня как в по-горните класове с приятелки редовно се влюбвахме в скейтъри.

Заради едно момче със скейт за първи и последен път влязох в погото на един концерт някъде на „Пиротска“. Големи бяхме вече, в първите класове на гимназията. Изгубих си обувката, след като паднах в мелето. Вдигнаха ме и ме и ме изкараха. Той дори не забеляза.

Ами, така беше. Много други неща също се случиха. Като компреси и разтривки с ракия например при лека настинка. Или пък да вземеш дъвка от земята… Не беше изключено. Пълен скандал.

И все пак станахме хора някак. Каквото и да значи това. Понякога не значи нещо особено, друг път е УАУ. Всичко е в първите седем години, казват…


В категории: Ретро Флагман


29
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
29
Коментара по темата
29.
XX
03.02.2020 20:58:56
2
2
@25
Простият човек знае всичко, щот кратуната му повече от ограничените му знания не може да вдене.
Те тва са автентичните олигофрени - антикомунисти набори на демокроцията.
28.
€€€ до 27
03.02.2020 07:00:18
0
7
Ако тези откровенни простотии, които си написал ти помагат да избиеш поне малко от богатата си палитра с комплекси която носиш като раница, мога да го разбера! Ако не, си обикновен средностатистически завистливко!
27.
истината
03.02.2020 01:24:07
7
4
от тези които са в чужбина само 3-4 % живеят по-добре, другите са по мизерни квартири наблъскани по 10 човека вътре, цял ден яко работа и после спане и после пак същото до безкрай.
в чужбина българина се унижава много, целува задници и ближе краката на другите и работи като куче, но поне е далеч от близките си и познатите си и никой не вижда как го гаврят и унижават.
26.
TWICER
02.02.2020 22:27:52
1
5
ЯВНО АВТОР/А/КАТА/ НЕ Е НА ТИ С ВРЕМЕТО ОТ ПЕРИОДА/ А СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ ИЗОБЩО НЕ СЕ ВПИСВАТ В НАСТОЯЩИЯТ ПРЕЛОМЕН ПЕРИОД/ КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,КЕРВЕНА СИ ВЪРВИ А БЕЗВРЕМИЕТО ТЛАСКА ХОРАТА НА ЗАПАД ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ! ! ! !
25.
Демократа
02.02.2020 21:46:43
6
7
Вярно, аз не хванах “Балш Комунизма” тъй като съм роден 88-ма.
Четя с интерес изказванията на старите комуняги... И ми става много интересно как плюят върху анархичната демокрация(която, всъщност те докараха/наложиха, нищо, че комунист не може да прави демокрация). И как видиш ли едно време нямало- наркомани, психари, мутри и т.н. Да... вярно, сигурно ги е нямало. Обаче пък аз помня агресивното комунистическо възпитание(което, все още доминира защото все пак анархично-агресивни комунисти ни възпитаха). Тааа аз помня как за всичко за да бъде в норма трябва БОЙ. Как голям процент, да кажем 60-70% прилагаха домашно-битовия алкохолизъм и после биеха жените и децата си за няма нищо. Как убиваха интелигентни хора(защото бяха по-умни от тях). Как хората с психични разтройства ги пращаха в с.Заберново и Раднево, защото комунизма е перфектен и не “ражда болни хора”.
Не се сърдете комунистчета... Вие ДОКАРАХТЕ КОМУНИЗМА и 89-та ВИЕ го свалихте(Андрей Луканов и компания). И все още ВИЕ управлявате(Бойко Борисов).
Но ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО!! Не се сърдете на ДЕМОКРАЦИЯТА, защото чрез Вашето комунистичеко мислене Вие Я НАПРАВИХТЕ ПО ТОЗИ МОДЕЛ!
Лека нощ, дано да спите спокойно.
24.
Тодор
02.02.2020 17:08:58
8
7
Заглавие на друг материал в този сайт: "Дебилите - основната движеща сила на съвременния капитализъм". То обяснява всичко.
23.
Бургазлия
02.02.2020 15:33:02
14
16
Помня кяк дя не помня
Страшен глад и мизерия беши кумунизма
22.
kodjakafaliqta
02.02.2020 15:28:17
19
13
Чикиите ги почнах на 14 щото нямаше толкова достъпност на порнографията , после вече имаше вестник чук чук и т.н., събираха се кибритени кутийки на които имаше еротични снимки и така ставаха нещата , но жените даваха лесно , ако се харесате не се правеха на интересни а хващаха момента , сега е друго, имат секса за разменна монета и му предават пазарна стойност , вдигат му "цената" като се обличат по скъпо или се снимат в скъпи авто и т.н. затова масово ученичките на 16-17 са с батковци на 30+ , виждал съм и с чичаци на по 45+ , а момчетата са на чикии до 25 ако ги огрее е голям късмет, превръщаме се в нация от чикиджии, жените се чукат с богати и един по богат може да има 20-30 държанки , като почнат да остаряват и хващат някое момче на тяхната възраст неопитно и му раждат дете и му казват "айде сега щото ме имаш а аз съм се чукала с ей тоя ,тоя и тоя все бизнесмени , сега ти ще ме гледаш" и момчето почва да бачка на 2 работи а тя да си вдигат самочуствието като се чука с комшиите
21.
До номер 16 Ама как така
02.02.2020 14:14:02
9
4
Забрави ли, че ти ни учеше на бастуни, като ни лъскаше с дясната си ръка чурките ни?
20.
наско
02.02.2020 13:25:28
2
7
И секси милфчета тупалки
19.
наско
02.02.2020 13:15:34
5
28
Сега децата си имат всичко - цигари, алкохол, наркотици, по цял ден изгниват на компютрите и смартфоните. Ядат гадна храна безгранично. Преди години във всеки клас имаше най-много по един двама дебеланковци, а сега поне половината дори повечето от класа са шишковци. През свободната демокрация навън по улиците дебнат наркомани, педофили, сводници, крадци, психари и всякаква долна измет. Да живее демокрацията.
18.
Гошо Петров
02.02.2020 13:11:34
30
6
До 1ВЯРНО ЛИ ЧЕ ПО КОМУНИЗЪМЪТ МАЙКА ТИ БИЛА ЩАТНА ХАЛКА НА ДСто И Я ТЪПАНИЛИ КАТО ПРАСЕ И ТА ВОДИЛА И ТЕБЕ ДА ТА ТЪПАНЯТ В ТЯСНОТО ДУПЦЕ ЧИЧКОВЦИТЕ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ
17.
Пахама дъртия швестър
02.02.2020 12:39:07
17
10
Аз много лъсках ха Саманта Фокс и Сандра.
16.
Ама как така
02.02.2020 12:24:30
10
7
До Чекинджър, как правихте чекии по онова време, като е нямало порно канали, Интернет и списания с голи каки? И кой ви учеше тогава на това удоволствие и примерно бъркахте ли си в дупето преди и по време на оргазъм?
15.
Какви глипоасти пишете бе
02.02.2020 12:10:44
24
17
Това което сте описали може да важи за 60-те, 70-те и донякъде за 80-те, но за 90-те ще ме.извинявате. тогава си имаше и телефони, и пейджъри, и електронни игри и, и, и. А'ре моля ви се. По пътя 15 минути не минавала кола. Да бе, да. Пълно беше.с коли. Е, не бяха днешните западни трошки от моргит, но поне бяха нови. Имаше скейтове, ролери. Както и сега.
Баси малоумницитр сте. Поне годините кажете, че бяха други. През 90-те точно се появиха новобогаташитр, веригите за бързо хранене, наркотиците. Това което го описвате, беше по-рано.
14.
Чекинджър
02.02.2020 12:08:24
20
11
По времето на соскализма ни учеха, че чекиите са вредни, но аз лъсках много. Как да спреш тези сладки бастуни!
13.
Гошо Петров
02.02.2020 11:36:11
16
6
До 1 А НА НАС ЛЮБИМОТО НИ БЕШЕ ДА СА ГАВРИМ С ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И ПОСЛЕ ДА ТА БИЕМ С КАМАНИ ДА НЕ МОЖЕШ ДА СА ПОЗНАЕШ В ОГЛЕДАЛОТО
12.
Xaxxa
02.02.2020 11:05:04
1
22
Те и днес момите много си играят с прашки! Слагат си ги най-вече в дyпeтo и така привличат момчетата към себе си!
11.
Не можах
02.02.2020 10:47:58
1
7
да разбера къде е драмата
10.
Реалист
02.02.2020 10:33:44
7
21
И кое днес е незаконно, а тогава е било законно?
Да излезеш от къщи без тел, днес незаконно ли е? Не знаех!
Да имаш прашка или тръба с фунийки днес незаконно ли е?
А катеренето по дървета кога е било незаконно?
Детски (физически) труд, мислите че днес няма деца, които събират билки и гъби за предаване? Или да иде дете до магазина е незаконно?
Казвате ли, че днес е незаконно съседка да ти даде филия с лютеница?
Днес казвате незаконно било децата да имат допир до нагряти инструменти или да сковат две дъски с пирон?
Замислих се сериозно над въпроса дали днес е законно момиче да се влюби в скейтър?
Ех 90-те години през соца са били страшна работа!!!!!
9.
1010
02.02.2020 10:25:00
12
5
https://youtu.be/Koi685iwWm8
Това истината за България. Една смела жена да я каже и те я "профилактират чрез респектиране"....
8.
за статията
02.02.2020 10:19:25
30
24
сегааааа....
от цялата статия мога да направя следните изводи:
1.През соц-а се живееше по "простичък" -обикновен живот ,т.е. хората бяха по-близо до човешките ценности . Това е така защото болшинството бяхме Равни - нямаше богати и презадоволени.А точно богатството и охолството е доказано ,че довеждат човека до морален упадък=стават буквално като отпадък-боклуци(нямат ценностна система и Не могат да оценят реалните ценности на живота-любов,скромност,морал и т.н.)
2.Тогава през соц-а а и преди 09.09.1944-царска България- Имахме ДЪРЖАВА !-Това означава ,че има здраво държавно ръководство което полага грижи за ДЪРЖАВАТА и Народа !
3.Сега Не е така защото Няма Държава - няма единно държавно и неподвластно ръководство= Има 240 депутата всичките представители на различни политико-Олигархични групировки,които владеят властта и определят съдбата на държавата.
4-то Докато влстта Не се Изземе от лицата по т.3 НИКОГА няма да има оправия - няма да има спокойно детство ,морал и ценности .
5-то Изказвам искренни съболезнования на обществото залято от чалга културата , от децата които имат свободен достъп до наркотици ,алкохол ,хазарт ,порно филми .
п.п.
Най ме отвръщава следния демократичен факт :
Отидох да писна кабелна телевизия на баба и дядо на село.(те гледаха ефирна).Та всички Оператори дори в най-обикновенните си пакети от минималните 10 канала -Задължително са включили по 1 (един) Порно канал. Питах -АЗ порно канал Не ща - и баба и дедо НЕ щат . Всички кабеларки ми отговориха -Г-не това е положението искаш или не искаш получаваш и по 1 Порно канал !
Е те това е "Демокрацията" и липсата на държава у нас - в България- тотална Анархия и деградация - пълна Свободия
7.
//
02.02.2020 09:51:00
6
25
Много тъпо заглавие, особено частта "днес са незаконни".
6.
Много по-рано трябва да си роден
02.02.2020 09:40:11
9
29
Когато си роден в края на осемдесетте или началото на деветдесетте общо взето нищо не помниш.
5.
Балкански Турчин
02.02.2020 09:24:13
6
17
От сътрудниците на доносник доган Турските жени имаха забрана да носят забрадки като на снимката и шалвари и да говорят на Турски език
4.
КГБ
02.02.2020 09:17:07
5
22
Пак едни и същи статии с цел събиране на гледания на реклами. А има и идиоти, които се вързват и спорят безмислено
3.
питанки
02.02.2020 09:09:45
29
23
"...че точно ТИ ще научуиш внучето и на наркотици.." Какви наркотици през соца бре ? И що за рубрика е "Спомени от соца" а включвате и 90-те години ?!? Разбирам, че парите за пропаганда по направление "ДАНО" на братското американско посолство са необходими на всеки свободен български журналист ама ха де поне малко мислете, като пишете !
2.
;)
02.02.2020 09:08:41
15
6
Роден съм 97ма и аз в ранните години до 2007 си играех на тези неща. брояхме колите които минават през улицата, бягахме от вкъщи с пуснат през прозореца чаршаф, дори помня имаше в центъра един човек с маймуна и мечка. Така че мога да кажа и аз че съм прекарал детството си както всички родени през 90те.
1.
трепането
02.02.2020 08:58:16
13
28
На котки и гларуси беше любима занимавка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК
Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори