×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ към БСП в декларация за 1 февруари: Тепърва ще си платите за греховете, коленичете за прошка!


ГЕРБ към БСП в декларация за 1 февруари: Тепърва ще си платите за греховете, коленичете за прошка!
Спас Гърневски изчете декларация по повод 1 февруари и жертвите на "народния съд", Александър Симов от БСП му отвърна също емоционално
31 Януари 2020, Петък, 16:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Подобни перверзни изявления са част от проблема на България, отвърнаха от соцпартията

ГЕРБ излязоха с изключително остра декларация в Народното събрание по повод утрешния 1 февруари – ден, в който се почитат жертвите на комунистическия режим.

Тя бе изчетена от депутата от гражданската квота на парламентарната група Спас Гърневски.

„Утре, 1 февруари, се навършват 75 години от „народния съд“, действал в Царство България от декември 1944 до април 1945 г. Всъщност той е играл ролята на фактически орган на левия революционен терор в абсолютно противодействие и противоречие на Търновската конституция“, посочи Гърневски.

Той припомни какво се е случило на черната дата, като изнесе статистика за убитите политици и държавници. Те били застреляни в тила - по болшевишки патент.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че още десетки хиляди българи са намерили смъртта си по време на червения терор през комунизма.

Както обичаят повелява, Спас Гърневски в един момент насочи декларацията си към приемниците на Българската комунистическа партия в лицето на БСП.

„Гордите наследници на комунистическата наглост и арогантност ежедневно и популистки настояват от трибуната на Народното събрание за социална справедливост, за по-високи заплати и пенсии и по-високи доходи, но не казват колко по-ниски са били те в годините на техните управления“, обяви Гърневски.

Така било и по отношение на социалните плащания, на здравеопазването, образованието.

Депутатът от ГЕРБ попита риторично - кой завеща амортизираната канцерогенна мрежа за водоснабдяване у нас, кой скри за Чернобилската авария...

След това се обърна към председателя на БСП Корнелия Нинова: „И питаме, другарко Нинова, сега или тогава народът ни бе накаран от Вашата партия да диша рак и да пие отрова. Потъналите в лукс, демагогия и антибългарщина днешни посткомунисти показно искат, настояват, обещават – и все в името на народа, който партията им ограби и докара до просешка тояга, но никога не дават същите придобивки, когато те управляват. Хайде, върнете само 30% от ограбеното през криминалния преход и халът на народа ще бъде чувствително различен!“

По думите на Гърневски, БСП сега имали друга визия, а държавата е стабилна.

„В хазната има спастрени едни пари за черни дни – ех, да може да ги докопате, пък много важно е дали ще хванете белия автобус след това, когато, както винаги, ви гонят от управлението, с камъни! Когато, другарки и другари, вече 30 години разигравате ролята на пречистени херувими, на ангели бели, знайте, че нито един от греховете ви не е забравен! Тепърва предстои да си платите към народа достатъчно сметки - и то доста дебели. Няма как да лъжете повече! Няма как да се криете! Друго е времето. Няма как да убивате! Греховните ви маски са срутени от лицата ви! Греховете ви пулсират издайнически в сърцата ви! По християнски ви остава един-единствен шанс – да коленичите пред народа и да поискате прошка за всички безчинства, за всяка капчица кръв. Няма значение кой е съгрешил последен и кой е посегнал пръв. Само тогава вие имате и то изход един – да помолите да ви прости България“, избухна емоционално Гърневски и завърши с: „Поклон пред паметта на жертвите от червения терор!“

Веднага след това обаче излезе Александър Симов от БСП с пропорционално емоционална контрадекларация.

„Респект към поетичното въображение на г-н Гърневски“, възкликна Симов. „За мен винаги е странно как антикомунистически есета може да чете човек, който е писал стихотворения във възхвала на комунизма! Винаги е чудно за мен как един пролетарски поет може да си позволи подобна стилистика. Много е особено това поетично въображение, което описва България като държава на стабилност, просперитет и възход. Две правителства на Бойко Борисов падат заради улични протести и третото е напът да падне, защото България е по улиците. Къде я видяхме тази стабилност? Къде го видяхме този просперитет? Къде е този икономически възход? Само преди два дни хората бяха тук, отпред, пред парламента, за да искат за пореден път оставката на Бойко Борисов, а междувременно ние ще четем възторжени есета. Както навремето четяха в прослава на комунизма, сега ги четем, за да четкаме егото на Бойко Борисов. Това е част от проблема на съвременна България – именно подобни неморални, именно подобни чисто етично перверзни изявления.“

Според Симов всяка жертва на политически режим в България заслужава уважение.

„Ние изказваме своя поклон пред всички загинали заради политическо насилие. Крайно време е обаче да спрем да ровим костите на тези хора, за да трупаме политически дивиденти. Това е най-голямата гавра с тях, която можем да си позволим“, каза още депутатът от БСП.

Според него ГЕРБ постоянно зоват за национално съгласие, за обща визия и за обединение, но това не кореспондира с днешната им декларация.

„Спрете да използвате историята! Махнете си мръсните отпечатъци от нея, защото това е гавра с всяко минало на България“, заключи Александър Симов.

Спас Гърневски след това поиска думата за лично обяснение, но се отказа след призив на председателя на парламента Цвета Караянчева.


В категории: Политика


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
19
Коментара по темата
19.
По принцип
01.02.2020 10:26:43
1
4
добре, ама да не забравяме, че в правителството след девети е имало само двама комунисти и то на ниво министър без портфейл А вълната процеси - тн народен съд не е българско творение. Пак е изпълнявана директива на големите. Това са фактите.
18.
00
31.01.2020 23:02:04
0
1
това като че ли сме го чували и още го чакаме
17.
До 11 и 14
31.01.2020 22:04:41
8
6
Били са убити 60000 само в първите години след 09.09.1944. Това не са били престъпници , а елита на нацията. Истинските криминални престъпници са били пуснати от комунистите от затворите и са участвали заедно с тях в масовите убийства.Били са убивани политици, офицери, индустриалци, инженери, адвокати, лекари, писатели, поети, художници, редактори, професори, свещеници, занаятчии, работници и селяни. Елитът на нацията е унищожен. Убийствата на несъгласните с тоталитарншя режим продължават до края на този режим. И ти много добре го знаеш това нещо, защото си възрастен човек.
16.
Голям смях
31.01.2020 19:32:12
4
16
Спас Гърневски първи лизач на БКП преди 89 година,писал стихотворения във възхвала на партията сега квичи като недозаклана свиня за някакви комунисти:)
15.
Пещерняк
31.01.2020 19:22:08
11
14
Криза, Суша, Язовир,
Бойко, Медии, Ефир.
Лилето, Стена, Проект,
Водолаз, Лъжа, Дефект.

Премиер, Идиот, Дебил,
Вот, Доверие, Резил.
Божков, Антики, Хазарт,
Гешев, Акции, Милиард.

Турция, Поток, Пари,
Тунели, Изкопи, Тръби.
Чуми, Вируси, Ваксини,
Боклуци, ТЕЦ-ове, Токсини.

Фалш, Измама, Документ,
Цирк, Държава, Парламент.
Еврозона, Борд, Инфлация,
Години, 30, Демокрация...
14.
XX
31.01.2020 19:03:15
3
9
@6
Кретен неграмотен, къде съм писал колко чърчил е казал да бъдат осъдени?! А за 60 000 - може - предполагам толкова са били всички престъпници по това време...
13.
гражданин
31.01.2020 18:59:40
3
14
След 75 години в България това което за десет годишно УПРАВЛЕНИЕ НА Борисов сенуждаем от реставриране на народен съд и конфискация на незаконно придобито имущество както и незаконни фирми в полза на държавата .
12.
пенсионер
31.01.2020 18:52:09
4
1
Къде е правото в демократична България Врезултат от на лошото десеит годишно управление ишуробаджинащината в МВР вместо борба с престъпноста се стигна до там.Малолетни да получават доживотни присъди без право на замяна .Позор за ГЕРБ.
11.
XX
31.01.2020 18:33:33
2
3
@10
Е и?
То и сега в демокрациите за убийство от малолетен дават макс. 2 години.
10.
Национал
31.01.2020 18:05:44
1
5
От 20 декември 1944 до 2 април 1945 г. са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 11 122 души са повдигнати обвинения,[2] съдбата на много други арестувани е неизвестна. Процесите се извършват в Софийския университет, в Съдебната палата и в цялата страна. За около 4 месеца са издадени 9155 присъди, с които са осъдени на смърт 2730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години.[2][4] Така един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“, а Константин Муравиев е единственият оцелял министър-председател на България отпреди 9 септември 1944 г. За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12. - "Уикипедия"
9.
Лично мнение
31.01.2020 18:02:09
7
13
Тоя Спас е много зле с изказванията.
8.
демократ
31.01.2020 17:51:23
5
17
Според нас-демократите,без съд и присъда,гадните комунисти са избили над 3 милиарда българи без съд и присъда,то и затова нямаше гейпаради!
п.п. Само да припомня,че другаря Спас Гърневски е потомствен комунист и пишеше псалми и оди за възхвала на предишния режим.Той,както и целия гроб,са олицетворение на идиотизираната пасмина демократи в България!
7.
SF
31.01.2020 17:44:06
3
19
А вие, ГРОБ, защо ли си мисля че скоро точно вие ще си платите...
6.
До номер 2
31.01.2020 17:33:30
15
6
Помияр, не заблуждавай хората, Чърчил никога не е казвал да се осъждат и разстрелват 60000 човека, само в първите години след 09.09.1944. Отделно убитите без съд и и присъда от комунистическите убийци и техните съветски помагачи от НКВД.
5.
Луканов и Манол Велев
31.01.2020 17:32:27
5
16
Абе ние станахме жертви не на народният съд, а на новата "червена болест" - социалистите милионери. Орионци, Черепи, МВР-Маджо вика Румен.
Нас кой ще ни почете, че Лечева нещо не и се говори, а партията и не подкрепи новия закон за хазарта, а застана зад синчето си Черепа?
Хахахаа
4.
Дай Боже комунистите да си платят за престъпленият
31.01.2020 17:20:26
5
22
И на първо място хард комуниста, който още си пази комунистическата партийна книжка -борисоФ
3.
Мислещ
31.01.2020 17:10:42
5
9
Член за комунистите и за новите комунисти от герб.
2.
ХХ
31.01.2020 16:53:54
9
23
Не би било зле, олигофренът спас гърневски са си беше направил труда да прочете, че Народният съд е по инициатива на чърчил и по времето, когато премиер е професионалния превратаджия, демократът кимон георгиев.
Това са историческите факти.
Герб разпрострснввс Fake news демек... в съзвучие с ес ценностите лъжа, власт и повече еврос.
1.
ДълбокатаДържава
31.01.2020 16:44:00
3
14
Ние живеем в България “4 и половина”. Тази система е нежизнеспособна, неморална, несуверенна и нелегитимна. Обикнoвено всичко се обяснява с “принципа на прогреса”. Да, има много отрицателни явления, но ние вървим в правилната посока и лека-полека ще се оправим... Това е принципът на Тодор Живков. Днес полупроводници, утре - цели проводници! Днес сме бандити и мутри, но утре децата ще се изучат с нашите пари, които не ни питайте откъде взехме. Ние сме мръсни, но те ще станат чисти управленци. Такъв разговор съм водил с милионери с „мръсни пари”, които ми казват: Ти знаеш как стана работата с парите, но децата учат в чужбина. Те ще се върнат начисто. Класата ще се произведе.

А аз много добре знам, че от мутрата се ражда мутра, от бандита - бандит.

Ако правиш секс с монстър, ще забременееш от монстър и ще родиш монстър. Кръглата маса беше секс с монстър и затова се роди монстър. Управляващата тогава прослойка, не класа, а държавно-партийно-комунистическа номенклатура от 80-те години се договори със собствените си отрепки, че ще бъде вечно на власт, ще се променят за една нощ, от комунисти ще се превърнат в антикомунисти, като арестуват този, който най-много им пречеше - Тодор Живков. Ще царуват безпроблемно следващото хилядолетие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща 
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори