×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Боже, накажи Англия


Боже, накажи Англия
В 23 часа по Гринуич Великобритания ще излезе официално от Европейския съюз
31 Януари 2020, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Референдумът беше демократичната фасада на внимателно премислен от част от английския елит план за спасяването на Великобритания от фалит

Само след час официално Великобритания ще излезе извън Европейския съюз. По този повод препечатваме аналитичния материал на колегите от Glasove.com.

Германия я побиват тръпки от британския Изход. Разбира се, не върви от Берлин публично да оповестят истината за това къде ги стяга чепикът. Вместо това през изминалата 2019 г. германските медии го удариха на истерични жалби за очакващата Англия катастрофа, пригласяйки на медиите, свързани с глобалния капитал, за които излизането на британците е удар по транснационалния проект, наречен Европейски съюз.

Е, сега след като Брекзит вече е факт, в Германия им остава само да дъвчат яда си със статии от рода на „Няколко съвета към британците как да отпразнуват Брекзит“. И да се надяват Бог да накаже Англия за нейното „предателство“. Във всеки случай традиционното българско кръчмарско презрение към онези „меки китки франсетата“ и инфантилното превъзнасяне на „желязната Германия“ може да изиграе лоша шега на България в бъдещата Европа без Британия.

На 23 юли 2016 г. Брекзит дойде като гръм от ясно небе за всички вярващи, че британското напускане е невъзможно. Веднъж станал реалност, английският Изход беше яростно атакуван от могъщата пропагандна машина на всички онези, на които обърка сметките.

Няма живот извън ЕС

По темата Брекзит огромната част от медиите у нас предпочетоха да се плъзгат по линията на най-малкото съпротивление, задоволявайки се вяло да превеждат онова, което идваше до тях от чуждестранния печат. Изключение бяха две медии, за които антибрекзит пропагандата се превърна в основен елемент от редакционната им политика.

Едната медия е сайт, известен с форума си, а другата е страницата на българското подразделение на една официално притежавана от германската държава радио-телевизионна медия. През втората половина на 2019 г. двата сайта се превърнаха в машини за внушаване на паника и страхове, обрисувайки британския Изход като по-малкия брат на Апокалипсиса от откровението на свети Йоан. А съответно оставането в Европейския съюз беше индиректно представяно като животворна необходимост за всяка страна, така както слънцето и въздуха са нужни на тревите, дърветата и всички дишащи твари.

Ето с какви материали обсипваше читателите си известният с форума си сайт:

Твърд Брекзит: Великобритания няма да остане без тоалетна хартия, но плодовете ще са малко“ (12.09.2019 г.);

По-лошо от луда крава: Брекзит без сделка може да струва на фермите 850 млн. паунда“ (21.08.2019 г.);

Недостиг на храни, безредици: Лондон обяви какво може да стане при Брекзит без сделка“ (12.09.2019 г.);

Недостиг на гориво, храни и лекарства заплашва Великобритания при Брекзит без сделка“ (19.08.2019 г.);

Всеки пети британец се запасява със стоки в очакване на Брекзит без сделка“ (13.08.2019 г.);

Може месеци наред да не достигат храни при Брекзит без споразумение“ (07.08.2019).

Но тъй като нещата трябваше да бъдат представени като още по-тревожни, се появиха и материали от рода на „ЕС може да определи Брекзит без сделка като природно бедствие“ (03.09.2019 г.) и „Великобритания е на път да последва съдбата на бившата Югославия“ (30.07.2019 г.). 

Българското подразделение на германската държавна радио-телевизионна медия чертаеше още по-страховито бъдеще при настъпване на Брекзит.

Старият континент се оказа заплашен от Рагнарьок и от огньовете на Зуртер, а напускането на обетования ЕС щеше да направи живота на британците невъзможен, така както той не е възможен сред пустошта на Марс. Част от германските прокоби дублираха някои от гореспоменатите:

Всеки пети британец се запасява с храна. Заради Брекзита“ (03.09.2019 г.);

Британците са похарчили 4 милиарда евро за запаси от храна. Заради Брекзита“ (03.09.2019 г.), както и „Великобритания след Брекзита: хаос, размирици и липса на лекарства“ (19.08.2019 г.). Други като „Пет тежки последици: ето какво ще се случи при „твърд“ Брекзит?“ (05.09.2019 г.) предричаха полупразни супермаркети, транспортен хаос, остър недостиг на лекарства, финансови сътресения.

Тази кошмарна прогноза може само да буди усмивка у българския читател, преживял Лукановата и Виденовата зими, но пропагандата по принцип дели да въздейства на емоциите, а не на разума. По тази причина българското подразделение на германската държавна радио-телевизионна медия продължи да вещае апокалиптично бъдеще за откъсналата се от стадото Британия: „Това може да разцепи Великобритания“ (06.09.2019 г.), предричайки напускане на Шотландия. За по-сигурно въздействие месец по-късно чрез статията „Владения на Короната: Брекзитът ще ги порази фатално“ (05.10.2019 г.) читателят осведомен за ужасните перспективи за няколко отвъдморски британски владения с по няколко хиляди души, ако метрополията реши наистина да се махне от ЕС.

На германската държавна радио-телевизионна медия обаче явно и това се стори недостатъчно и затова реши да вдигне още повече градуса, навлизайки директно в сферата на личностните нападки. Така например с „Общото между Джонсън и комунистическите режими“ (12.08.2019 г.) аудиторията беше плашена, че, ако Борис Джонсън продължи да управлява, Англия я чака комунизъм.

Дори и посред отпускарския август българското подразделение на немската държавна медия не спираше да обработва читателите си с материали като: „С Борис напред - към следващата британска беда“ (09.08.2019 г.) и „Емоциите във Великобритания кипят: „Живеем в хаос, а ни управляват идиоти“ (06.09.2019 г.). А в „Ако сега британците не се събудят, няма вече кой да им помогне“ (29.08.2019 г.), Борис Джонсън директно беше определен като политически лумпен, опортюнист и диктатор. Затова авторката Барбара Везел призова здравите сили в Англия да въстанат срещу демона Джонсън, да го свалят от неговия мордорски трон и тогава „нещата отново ще си дойдат на място“.

Антиджонсъновата канонада достигна апогея си със статията „Остана ли някаква надежда за Великобритания?“ (30.09.2019 г.), в която авторът, британец, окачествява Борис Джонсън като непригоден за поста келеш и лигльо, довел (според статията „Великобритания: как една страна се самоизяжда“ от 07.11.2019 г.) британския парламентаризъм до невиждана криза, а политическия живот – до бандитизъм.

Интересно как в Берлин биха реагирали, ако в британската държавна Би Би Си излязат няколко истерични пасквила, представящи Ангела Меркел като недодялан слон в стъкларски магазин? На какво се дължи тази толкова нетипична да германците истеричност? Дали пък британският Изход не обърка здраво нечии сметки?

Не, не си отивай!

Медиите са си медии и затова човек не трябва да обръща много внимание на бълвания от тях талаш, ще каже някой. Само че „от високо“ идваха същите сигнали, разбира се, облечени в благоприличието на дипломатическия език.

Например през март 2019 г. председателят на Европейския съвет Доналд Туск настоя за отлагане на Брекзит, а през април същата година той уточни, че предложението му е за 12-месечно отлагане.

В края на октоври пък Туск препоръча на 27-те страни от съюза да удовлетворят молбата на Борис Джонсън за отлагане на Брекзит до 31 януари 2020 г. А в началото на ноември, седмица преди избирането му за председател на Европейската народна партия и месец преди последните британски парламентарни избори, Туск призова англичаните да продължат да се борят за спирането на Брекзит и с гласа си да обърнат нещата. 

Човек може да влезе в положението на Туск и на Жан-Клод Юнкер. През есента на 2019 г. предстояха избори за Европейски парламент и двамата не желаеха историята и най-вече гласоподавателите да ги запомнят като хората, оставили Британия да си отиде. Това беше една от причините тупането на топката да продължи кажи-речи до края на годината. Имаше обаче и друга причина.

Като високопоставен член на Европейската народна партия, която реално е доминирана от Германия, Доналд Туск правеше изявления и в качеството си на немски говорител и на изразител на немските интереси. В Берлин също тупаха до последно топката с тайната надежда „нещо да се случи“ или „да стане чудо“ и Брекзит да бъде отменен или поне толкова проточен, че накрая да се обезсмисли.

Например в края на януари 2019 г. германският министър на икономиката Петер Алтмайер призова върху Британия да не се оказва прекален натиск по въпроса за Брекзит. Явно в Берлин се бояха, че в Лондон могат да се изнервят и да вземат някое необмислено решение. На 29 септември пък немският външен министър Хайко Маас заяви, че Германия е готова да даде (поредната) отсрочка на Британия за излизане след 31 октомври. Както и стана, впрочем.

Същевременно французите играеха срещу германците. На 27 февруари 2019 г. Еманюел Макрон заяви, че Франция е против ново отлагане на Брекзит, ако то няма ясна цел и смисъл. Три седмици по-късно Париж повтори тази декларация, а французинът Мишел Барние, главният преговарящ от страна на ЕС, декларира, че съюзът трябва много внимателно да прецени плюсовете и минусите, породени от отлагането на Брекзит. На 10 май 2019 г. Франция каза, че ѝ е писнало от повтарящите се удължавания на срока за Брекзит и че прави-струва, до 31 октомври Англия трябва да е решила какво ще прави.

Как така „големите приятели“ Париж и Берлин изведнъж започнаха да се ритат по кокалчетата? Защо противно на геополитическата логика Франция натиска третия голям играч в ЕС да се разкара, оставайки сама против много по-мощната икономически Германия? И защо пак противно на геополитическата логика вместо да иска остане сама с Франция и чрез богатството си да сложи ярем на шията й, Германия отчаяно се надява английския балансьор в този триумвират да не си тръгва? 

64 милиарда причини за Брекзит

В края на миналата година на страницата на британския парламент се появи един интересен доклад за търговията между Великобритания и Европейския съюз, изготвен по поръчка на Долната камара на парламента. Докладът със заглавие Statistics on UK-EU trade, с автор Матю Уорд, е всичко на всичко 16 страници, но казва много. В обобщен вариант той може да бъде сведен до следните главни моменти:

  • За 2018 г. под формата на търговия с услуги Великобритания има излишък от 29 млрд. евро с ЕС. Същевременно под формата на търговия със стоки страната има дефицит от 93 млрд. евро. Общо в търговския си баланс със страните от ЕС Лондон има 64 млрд. евро дефицит. 
  • За 2018 г. търговският баланс на Великобритания със страни извън ЕС е положителен – 33,1 млрд евро. Което, съчетано с онези 64 млрд. евро дефицит с ЕС, смъква общия британски търговски дефицит „само“ до 31 млрд. евро.
  • За 2018 г. в търговския си баланс със страните от ЕС Великобритания има излишък с Ирландия (+16,4 млрд. евро), следвана от Люксембург (+0,6 млрд. евро), Малта (+0,3 млрд. евро) и Швеция (+0,04 млрд. евро). С всички останали страни от ЕС за 2018 г. Великобритания има търговски дефицит, в т.ч. и с България (-0,3 млрд. евро)
  • За 2018 г. в търговския баланс със страните от ЕС най-голям дефицит Великобритания има с Германия (-21,9 млрд. евро), Испания (-14,7 млрд евро), Белгия (-9,7 млрд евро) и Полша (-6,1 млрд евро).

Сега става ли ясно защо Германия я побиват тръпки от британския Изход?

От 64 млрд. евро британски отрицателен търговски баланс в търговията със страните от Европейския съюз, 21,9 млрд. евро се падат на търговията с Германия. Едни нови митнически бариери автоматично ще оскъпят немския внос в Обединеното кралство и ще го направят по-неконкурентен. 

Работата обаче е още по-дебела, защото немският излишък от търговията с Лондон се формира предимно от продажбата на стоки, а не на услуги, какъвто е случаят с испанския излишък. Чистият размер на немския стоков излишък от търговията с британците е 32 млрд. евро. Тоест след Брекзит под новите британски митнически тарифи ще попаднат немски стоки, които сега генерират излишък от 32 млрд. евро.

Това ще се отрази зле на експортно ориентираната немска икономика, специализирана в износ на стоки, а не на услуги (каквато е британската) и тази перспектива изпълва Берлин с тревоги за бъдещите „пропуснати ползи“. На всичко отгоре тази беда се стоварва върху Германия като увертюра към задаващата се истинска търговска война със САЩ. Тя вече чука на прага на Берлин, след като в средата на януари 2020 г. Вашингтон и Пекин сключиха примирие и само преди дни Тръмп гръмко заплаши ЕС, че след Китай идва неговият ред. 

Немските неприятности с марка „Брекзит“ обаче не се изчерпват само с това. За 2018 г. в кошницата на британския внос от ЕС най-голям дял имат сухопътните превозни средства от всякакъв вид – 17,4 процента на стойност 46,5 млрд. евро. От тези 46,5 млрд. евро, съгласно една статистика от март 2019 г., 20,6 млрд. евро се падат на вноса на автомобили и автокомпоненти от Германия. Спрямо само 4,1 млрд. евро британски автомобилен износ към Германия. Като се има предвид, че автомобилната индустрия дава хляб и на други индустрии, британските мита върху автомобилния внос след 31 януари 2020 г. ще нанесат сериозен удар изобщо по немското производство и износ.

Разбира се, не върви от Берлин публично да оповестят истината за това къде ги стяга чепикът.

Вместо това през изминалата 2019 г. германските медии го удариха на истерични жалби за очакващата Англия катастрофа, пригласяйки на медиите, свързани с глобалния капитал, за които излизането на британците е удар по транснационалния проект, наречен Европейски съюз. Е, сега след като Брекзит вече е факт, в Германия им остава само да дъвчат яда си със статии от рода на „Няколко съвета към британците как да отпразнуват Брекзит“.

И да се надяват Бог да накаже Англия за нейното „предателство“.

Новото „величие на Франция“

За разлика от немската паника от Брекзит, на французите видимо не им пука от него. От Париж с лекота пожелаха au revoir на англичаните, че и за изпроводяк сложиха французина Мишел Барние да преговаря по условията на британския Изход.

Разбираема позиция – френският търговски излишък с Британия е само 0,7 млрд евро и новите мита след Брекзит няма да нанесат чувствителен удар по френския износ. Защо обаче Еманюел Макрон направо бърза да изрита британците от ЕС?

За разлика от днешна Германия, раздираната от лакомия и страх да не изгуби едни пари, и за разлика от провинциалните германски райхове между 1871 и 1945 г., Франция някога е била истинска имперска сила и имперското мислене все още не е угаснало сред елитите ѝ. Те отлично съзнават, че след Брекзит Франция ще остане военно най-мощната държава в ЕС и единствената ядрена сила в него. Германия е не само политическо джудже, както отдавна е прието да се говори, тя е и военно джудже. С Брекзит французите изведнъж ще си върнат военното лидерство в Европа, каквото имаха през 20-те и първата половина на 30-те години на ХХ век.

Но има и нещо друго. Еманюел Макрон говори за още по-голяма интеграция между Франция и Германия. За подобно сближаване настоява преди повече от половин век и генерал Дьо Гол. Но той, действайки винаги в името на укрепването на „величието на Франция“, вижда френско-германския тандем като конник, в който Германия е конят, а Франция е ездачът. Тоест немски мускули плюс френски мозък. Вероятно и Еманюел Макрон вижда по подобен начин нещата.

Във всеки случай традиционното българско кръчмарско презрение към онези „меки китки франсетата“ и инфантилното превъзнасяне на „желязната Германия“ може да изиграе лоша шега на България в бъдещата Европа без Британия.

Не бяха Путин и Джак Простака

През последните три години социалните мрежи се пръскаха по шевовете от всякакви страховити прогнози и глупости на тема "Брекзит", но номер едно в списъка на мозъчно лоботомираните внушения беше това, че Путин бил организирал британския Изход с цел да подкопае европейското единство и да отслаби ЕС. Само че статистиката от доклада на Матю Уърд казва нещо съвсем различно: 

  • Между 2000 и 2018 г. търговският баланс на Великобритания със страните от ЕС прогресивно се влошава от минус 9,6 млрд. евро на минус 64 млрд. евро, като след известни колебания през предходните години, рязкото влошаване започва през 2012 г.
  • За същия период търговският баланс на Великобритания със страни извън ЕС прогресивно се подобрява от минус 11,1 млрд. евро през 2000 г. на плюс 33,1 млрд. евро през 2018 г., като след известни колебания през предходните години рязкото подобрение започва през 2012 г.
  • Между 2002 и 2018 г. износът към страните от ЕС пада от 55 на 43 процента като дял от общия британския износ, а между 2002 и 2018 г. вносът от страните от ЕС пада от 58 на 53 процента като дял от общия британския внос. 
  • През 2018 г. Великобритания има положителен баланс в търговията със САЩ, които поглъщат 19 на сто от нейния износ.

С други думи, през петнайсетината години преди референдума бавно, но неизменно британската търговия се откъсва от ЕС и се преориентира към страни извън Стария континент. Насрочването на национално допитване през 2016 г. не беше някакъв опит от страна на премиера Дейвид Камерън да стресне Брюксел, за да издейства за страната си по-изгодни условия на членство в ЕС.

Референдумът беше демократичната фасада на внимателно премислен от част от английския елит план за спасяването на Великобритания от фалит.

А не част от пъклен кремълски заговор за разпадане на ЕС или катастрофа, предизвикана от правото на английските пенсионери и простаци да гласуват (по неправилния начин), както хленчеха онези, на които Брекзит обърка сметките.

Иначе казано, вместо да оставят британското национално богатство да бъде системно изсмуквано от европейската и най-вече от германската търговска прегръдка, в Лондон предпочетоха да се отскубнат от нея, търсейки нови пазари и възможности в рамките на САЩ, Британската общност и Азия.

Кога обаче Лондон взе решение да търси спасение извън Европа? Датата може да се предположи по косвени признаци като например крайния срок на присъствието на британските войски в Германия. Британските сили в Германия (British Forces Germany, BFG) трябва окончателно да се изтеглят до края на март 2020 г. Този срок съвсем „случайно“ съвпада с финалната дата на Брекзит – 31 януари 2020 г. Британците взеха решението да се изтеглят от Германия през пролетта на 2010 г. Когато явно е било взето и решението да се изтеглят от Европейския съюз.


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
XX
04.02.2020 11:27:08
3
3
Ох, сладки чурки ближа емигрантски.
18.
*********
04.02.2020 00:22:12
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
XX
03.02.2020 21:26:25
3
4
@16
Аз и свинско ям, но не лижа задника на свинята... за разлика от теб, шебек слабоумен.
16.
До номер 15
03.02.2020 01:48:31
3
4
Простак си ти, защото употребяваш просташки и груб език. Липсва ти възпитание и обноски защото си израснал в такова семейство, обаче ползваш техника от "кочините". Виж се колко си лицемерен. Не трябва ли човек да е принципен докрай. Ако обича комунизма и СССР, редно е да ползва съветска техника. Това е морал. Говори с истински аргументи. И не съм гласувал за "другия примитивен силски простак".
15.
ХХ
01.02.2020 21:51:57
4
7
@14
Първо трябва да вденеш, че си примитивен селски простак, гласуващ за друг примитивен селски простак... заради когото хората продължават да бягат.
Дотогаз - таковай си майкота.
14.
До номер 13
01.02.2020 16:00:20
10
7
Нямаш какво да отговориш. Затова повтаряш изтъркани лафове, кучко.
13.
ХХ
01.02.2020 15:08:38
6
7
@12
Щот си прост дебил, затова.
12.
До номер 10
01.02.2020 14:33:05
8
6
Как така ползваш техника от държави кочини. Веднага сменяй всичко с руска техника. Купи духовка 130 кг. Само се пази да не получиш херния при вдигането. Какво е лошото на културата и системата в Германия? Уж кочина, ама всеки иска там да емигрира. И последен въпрос - защо никой не емигрира в Русия Куба, Венецуела, Иран или Северна Корея?
11.
ХХ
01.02.2020 14:23:16
4
8
@8
Понеже си първосигнален дебил - техниката ми е atag, miele, boretti и siemens (клас 6). Колата ми в момента е японска. Винаги макс. 5 г. Демек, не ми е зелено гроздето...
И всичко съм си го платил, защото мога. И до там. Същото е като да обичам странджанки (другаде освен в Бургас не съм ги ял). Плащам си ги и ги ям.
Не виждам защо трябва да лижа задник на немските говеда или на странданкиджията :). Но това си е лично мнение. Ти лижи.
Моето мнение за кочината германия е базирано на същността на културата, системата и простотията на немските говеда.
ПП. В предния пост казах "балканските примитивни селяни"... факт е, че огромна част от тези 300 000 са избягали от политиката на балкански примитивни селяни (избрани И от тези избягали 300 000 балкански примитивни селяни), които провеждат политика съгласувана с немските изроди...
10.
ХХ
01.02.2020 12:44:51
6
7
@8
Понеже си първосигнален дебил - техниката ми е atag, miele, boretti и siemens (клас 6). Колата ми в момента е японска. Винаги макс. 5 г. Демек, не ми е зелено гроздето...
И всичко съм си го платил, защото мога. И до там. Същото е като да обичам странджанки (другаде освен в Бургас не съм ги ял). Плащам си ги и ги ям.
Не виждам защо трябва да лижа задник на немските говеда или на странданкиджията :). Но това си е лично мнение. Ти лижи.
Моето мнение за кочината германия е базирано на същността на културата, системата и простотията на немските говеда.
9.
До номер 2 и 7
01.02.2020 12:14:32
6
7
ХХахо ХХахов е бил свинар в Странгята и е свикнал да живее в кочина. Любимата му кочина е Русия. Ако го пратят да живее в чиста и уредена европейска държава, той ще се ужаси. Освен това баща му е бил активен борец против фашизма и капитализма, лапал е здраво благинки и за това е свикнал да мързелува пред компютъра.
8.
€€€ до 7
01.02.2020 10:53:28
3
13
Зададох ти конкретен въпрос! Но при теб конкретиката не е на мода, нали?!! Да, просто момче съм и затова анализирам нещата простичко- където и да стъпя в "кочината" Германия, попадам на все повече българи, вадещи прехраната си там. Официалната статистика е за над 300000 души. Нали знаеш каква е вероятността ТЕ ВСИЧКИТЕ да са " криви", а ти прав?!! И много от тези " балкански примитивни селяни" са хирурзи, анестезиолози, IT специалисти, автомонтьори, корабни инженери и т.н. Демек, не сме тук само да чистим тоалетни и мием чинии!! И точно тези " балкански примитивни селяни", работещи в "кочината" Германия сме една от главните причини, ПАРАЗИТИ КАТО ТЕБ да не работят нищо, но въпреки това да са на топло, да имат интернет и да бълват злобни полуистини ежедневно. Защото да пикаеш срещу вятъра и да твърдиш че си сух, не те прави такъв!! Прави те едно напикано, лъжливо прасе!
7.
ХХ
01.02.2020 10:08:43
9
8
@5
Както казах - само балканските примитивни селяни (статията също го казва) вземат кочината германия насериозно. Ти си образцово доказателство за такъв примитив - прост си, да го разбереш.
6.
До 5
01.02.2020 07:46:17
9
17
Ти XX не го мисли! И колата,и пералнята,и хладилника,и телевизора-всичко е "Сделано в СССР" Много е качествено! Децата му учат и работят в русия,а парите му са в руски банки,където редовно му превеждат копейките за троленето.Маратонки и обувки не му трябват ,защото носи цървули.
5.
€€€ до 2
01.02.2020 01:35:10
8
19
Карам VW, хладилника ми е BOSCH, пералнята AEG, ютията SIEMENS. Приятелката ми пере с капсули PERSIL и имаме по 3 чифта маратонки ADIDAS и PUMA. При теб как е, студио X(X)?!! Ама честно!....
4.
ха ха ха
01.02.2020 00:36:52
6
21
много им се иска на някои ЕС да се разпадне. само че няма да познаят, защото това е съюз между държави, които по собствено желание са в него. Да, излизането на британците ще донесе много сътресения, но това ще е за хубаво. ЕС има нужда от реформи и Брекзит ще спомогне за това. А британците наистина ги чакат трудни години, защото вече не са част от европейският пазар, Мислят си, че още са империя, но ще останат много изненадани, още повече, че другите държави в Британия ще ги изоставят. А Англия като самостоятелна държава вече не е фактор.
3.
Чиста статистика
31.01.2020 23:56:54
24
13
200 години България под византийско робство - е.а и са мамата на Византия!
500 години осмаско робство - е.а и са мамата на Османската имерия!
2 световни войни Германя губи със съюзник кой - България!
45 години под крилото на Съветската империя и резултата е? - е.а и са мамата и на нея!
Кво им трябваше на ЕС да ни взимат? Сами са си виновни като не четат исторята! Сега Великобритания я няма в ЕС, а скоро няма да го има и самия съюз! С нас никой не е прокопсал. Способни сме да разбием и най - силния враг и най - добрия съюз!
2.
ХХ
31.01.2020 22:37:16
47
33
Единствено балканските селяни вземат кочината германия на сериозно.
Браво на островитяните, че не се поддадоха на брюкселските лъжи и наритаха за втори път европейските отрепки в муцуната.
1.
Плагиат
31.01.2020 22:05:07
2
15
Пак сте го преписали с грешки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори