×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Божков: Гешев бърка закона, а талибаните от МВР унищожават културното наследство


Васил Божков: Гешев бърка закона, а талибаните от МВР унищожават културното наследство
Не му прави чест на Гешев да ме свързва с някакви криминални типове и да говори съм съм ограбил българското население, каза Васил Божков
31 Януари 2020, Петък, 09:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Проблемът на България е кликата, която се задържа повече от 10 години на власт, каза бизнесменът

Не съм заплашвал никой с убийство, но срещу мен скалъпиха безброй измислени обвинения. Това каза в интервю по телефона за „Здравей, България“ по Нова телевизия бизнесменът Васил Божков. 

Той категорично отрече да е нарушавал законите.

„Срещу мен има злостна пропаганда. Никой не казва, че компаниите ми са внесли 500 млн. лева в хазната. Не може да се смята механично данъка. Всичко е законно. В друго интервю посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния“, добави бизнесменът.

„Прокурорката твърди, че съм предлагал пари. Твърденията не са доказани. Не може да правят квалификации за криминален тип, за олигарх. Това е пропаганда. Крайно време е да престанат“, подчерта той.

„Какво са ми искали през тези пет години ще го кажа на други места, за да не вземат виновните мерки да се прикрият. Не считайте, че ще си мълча при тази злостна атака срещу мен. Не виждам защо съм аз виновният, като съм си платил всяка една стотинка“, добави той.

Не знам какво се случи, изведнъж държавата рязко ме нападна благодарение на бръщолевенията на някои хора, които нямат никакво покритие, подчерта Божков. 

„Заради това предложение на главният прокурор за психологическа помощ не искам да се прибера. Ще ме държат 8 месеца и после ще сложат друго измислено обвинение. Ще ме държат месеци наред и ще ме обработват психологически. Защо да им доставям това удоволствие“, попита той.

„Не му прави чест на Гешев да ме свързва с някакви криминални типове и да говори съм съм ограбил българското население. Исках да питам Бойко Борисов защо подкрепя закон, който противоречи на Конституцията, но той не ми вдигна телефона, не ми отговори“, заяви бизнесменът. 

„Приятели ме търсят, но прокуратурата не. Предявиха ми обвинение пред служебни адвокати. Аз малолетен ли съм? Социално слаб ли съм или нямам упълномощени адвокати? Това е грубо нарушение на правото ми на защита. Те могат и да ме осъдят така без да разбера“, коментира той.

„Ограбиха картините ми. Сега ще плячкосат колекцията ми. Това са талибани (б.а. полицаите). Как могат ли да унищожат такова културно наследство? Ясно е, че нямат възможност да го съхраняват. Отидоха с торбички да вземат артефакти, които съм събирал по цял свят, по търгове и от частни колекционери. Някои от тях бяха изнесени от България нелегално“, разказа Божков. 

„През тези години работех въпреки политиците, които се опитваха да ми пречат. Проблемът на България е, че една клика се задържа повече от 10 години на власт“, каза още той.

Бизнесменът Цветомир Найденов разкри, че е бил заплашен от бившия си съдружник Васил Божков с убийство.

В „Здравей, България“ по Нова телевизия пък бившият му съдружник – бизнесменът Цветомир Найденов, който подал сигнал срещу него в прокуратурата, каза, че той и брат му са били заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. 

„Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис”, заяви Найденов.

Към държавното обвинение той се обърнал в началото на декември миналата година, защото около два месеца преди това получил доказателство за извършени от Божков нарушения.

„Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната”, сподели Найденов.

   „Не познавам нито прокурори, нито нищо. Искам да ги поздравя за куража. Отидох до деловодството в прокуратурата и там си подадох сигналите. Не съм провеждал предварителни разговори с никого”, обясни бизнесменът. И допълни, че е бил повикан за разпит преди 10 дни – повече от месец, след като е подал сигнала.

„В Търговския регистър оборотите на фирмите на Васил Божков са старателно замазани от 2010 г. насам. Това е публична информация, всеки може да го прочете. Аз съм установил факта, че четирите фирми на Божков от 2015 г. нямат нито един четим отчет. Какво крие? Защо си крие оборотите и колко данъци е платил?”, пита Найденов.

„Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Божков. Този човек е сериен изнасилвач - зад гърба си има стотици изнасилвания, които са обществени тайни. Това са нощни заведения, коли, побоища. Аз познавам три жени, пострадали от Васил Божков”, разкри бившият партньор на Васил Божков.

„Четох по медиите, че са арестувани украински и грузински килъри, които са били поръчани за нас. Трябва да се разгледат случаите на Йордан Динов, момчето, което беше убито в Благоевград, и на Манол Велев. Мисля, че Божков е съпричастен към тези работи. Каквото имам като доказателства и факти, съм го дал в прокуратурата”, каза още Найденов.

Той разкри, че срещу сайта на Efbet се извършва петата по големина хакерска атака. Според него именно заради това Божков „ще бъде подгонен” от испанските власти и Европол.

В интервю за „Тази сутрин“ по бТВ Божков отрече да е заплашвал бившия си бизнеспартньор с убийство. Не виждам защо трябва да го заплашвам, като 700 000 лева - парите, които ми дължаха, си ги получих чрез съда, заяви бизнесменът - колекционер.

Той отхвърли обвиненията на Найденов, че е изнасилвал момичета и че бил замесен в убийства, отрече и да е свързан с хакерски атаки. 

„Изземването от служители на реда на предмети от частната ми колекция сигурно са част от репресивните мерки на държавата. Не виждам връзка между културното наследство и обвиненията срещу мен“, заяви Божков.

За част от колекцията ми преди години, когато не беше толкова пълна, ми бяха предложили 600 млн. евро от една държава, която правеше нов музей и аз отказах, сподели той.




24
Коментара по темата
24.
Haha
31.01.2020 15:36:14
0
1
Bojka veche ne si faktor
23.
yori
31.01.2020 11:08:45
5
8
Честито на спечелилите от лотарията, а държавата, тоест вие потресените, ще плащате още 500млн. обезщетения. Но когато селяните рекетират, не ги интересува кой ще плаща. С вашите пари си решават личните интереси. Ето това става. А да, и един малоумник ще го изкарат мъченик в учебниците по история.
22.
Морска Батка
31.01.2020 11:07:09
1
14
А за всичките тези години през които се изнася златото на България а държавата полуава 2% само !? И защо не може това да е държавна компания и парите да отиват директно в фонд пенсии и тези не малко суми да премахнат тавана на пенсия както и повишаването на минималната такава !? популистки крадци !!!
21.
*********
31.01.2020 11:00:03
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
До Гешефиста
31.01.2020 10:43:30
10
15
Другарю комунист, поне по конституция живеем в свободна и правова държава в която всеки е невинен до доказване на противното и всеки може да пътува, до там до където си иска. Нито Бойко, нито Гешеф, нито ти, можете да ми казвате, къде да ходя и с кой да се срещам. Да ти напомня, че от тази държава си заминаха/избягаха милиони българи. Защо ли???
А по отношение на Гешеф искам да те помоля, да не му се възхищаваш толкова, защото сега Черепа освен, че ще осъди държавата за отнетия му бизнес, ще я осъди и за това, че "разбиращата" прокуратура му прибра античната колекция в торбички от Била. Тази колекция е оценена на около 1 милиард евро и още толкова от отнетия му бизнес???
Сега ми отговори на въпроса: КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТЕЗИ ПАРИ???
Отговори и пак си ставай ПАПА !!!
19.
Абе
31.01.2020 10:39:33
2
19
То не бе тайна че тоз, рекетираше всички и оравеше каквото си иска. Въпроса, е кой му даде това право. Някъде е плащал. Той е бушона. Не го ли виждате какъв глупак е. Казали са му какво да прави и къде да внася парите. Толкова години да е най видния бизнесмен а изведнъж крадец. Спрял е да плаща. Няма да живее много. Ще го очистят някъде. Той е бил нещастен комарджия. Сега ще му вземат всичко. Самозабравил се глупак. Нее възможно без, да, си е плащал да му дадат такова нещо
18.
XS
31.01.2020 10:36:56
6
24
Водната криза да не е свършила? За един приятел от Перник питам. От два - три дни водещите новини са само за Черепа. Явно народът само зрелища иска, ни хляб, ни вода му трябват.
17.
Хахахахахаха
31.01.2020 10:34:25
17
19
Червените тролчета,пак налазиха сайта.Защитават беглец ,търсен от Интерпол.
И пак Бойко им е крив.
16.
Badr Hari
31.01.2020 10:33:59
10
2
Ei mn zavijdate e palqci che ne ste vii s biznesa za milioni boli go kyro za vas i ko mislite otivaite da bachkate ko mi sa obqsnqvate kat momi na stoqnka
15.
Наско Ментата
31.01.2020 10:25:42
10
14
Пха-ха-ха,гледам по ТВто споделящият съдружник (чист като момина сълза и невинен),лее помия по черепа. Вика даже,че изнасилвал масово "млади невинни момичета"...Начи,да не стават смешни колегите на колегата ,да викнат Васето от Бургас,дето преди отговаряше само коя другарка да се допуска и коя не...Изнасилвал!! Вие в час ли сте бе,да пуснете такава хавра по телевизията,колеги на колегите?!
14.
*********
31.01.2020 10:21:09
6
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
До всички знаещи
31.01.2020 10:19:24
14
22
Добре бе, как може да сте такива овце - склонни сте да повярвате на всичко, що каже Височайшата Тиква.
1. Да направят дело, да мине и да решат на ЗАКОНОВА база - виновен/ невинен. Те дето се бият в гърдите, че "богатите трябвало да се съдят като нормалните хора" - ми не се. За два дни го обвиниха, "доказаха" медийно за виновен, иззеха противозаконно неща и чак вече и го издирвали. Все тая кой е и какъв е - има си процедури, които трябва да се спазват.
2. Каква е тая държава и тоя народ, дето се КЕФЯТ, че безценни предмети на културно-историческото ни наследство се съсипват в чували? Ми в НИМ като тече покрива и във витрините има МУХЪЛ... МОЖЕ ли бедна държава като нашата да СЪХРАНИ тези неща - не. Ама няма как да снаете, щото в музей не сте съпвали.
3. НИЩО от тази колекция не може да се продаде - нито от Божков, нито от държавата. Това е Закона за културното наследство и той е такъв. Тия експонати се водят със същия статут, като Панагюрското съкровище - няма да му "изплатят" предполагаемите дългове, щото не могат да ги претопят в пломби за Боко, примерно.

МИСЛЕТЕ КРИТИЧНО и не се поддавайте на държавната пропаганда, която цели връщане към тъмните векове на комунизма и изкореняване на всички културни ценности!
12.
Вся власт Советом!
31.01.2020 10:11:03
14
21
Йосиф Висарионович Борисов поръчал на другаря Лаврентий Павлович Гешев да подгони лошия кулак Божко Василев. Хляб и зрелища, другарки и другари :)
11.
До8
31.01.2020 10:10:37
9
20
Ако този е невинен аз съм папата хахаха.Като е невинен защо бяга и се крие бре?????? Също като Цветанчо в Белград.
Ама Гешев и него ще захапе.Въпрос на време е.
10.
*********
31.01.2020 10:08:27
1
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
До 4
31.01.2020 10:07:29
0
7
И ДС сигурност си покри
8.
Незнайко
31.01.2020 10:04:34
19
19
До 2 и 1, вие пък от къде знаеш че са 500 милиона или пък са 0. Ако някой каже , че ти си укрил 600 милиона ще бъде ли вярно, а бе вие тези милиони за нищо ги нямате. А бе в тази държава има една презумция и те гласи: всеки е невинен до доказване на противното. А според вас излиза, че: всеки е виновен до доказване на противното. После да не ревете, когато стигнат и до вас, плямпалници.
7.
Данчо щайгата
31.01.2020 10:04:25
18
16
Изкарай "Левски" на улицата и Боко е пътник
6.
Наско Ментата
31.01.2020 09:59:48
7
10
Дежавю.Появи се споделящ близък до обвиняемия.Как па не смениха плочата.Все тая песен :
Сближаване с колега,споделяне,екипна работа..И хопала-излиза че колегата имал униформени колеги.
Не ме е_е за черепа, просто е много безинтересен сюжета у нас.
Иначе: общувайте с всякакви мили хора,сближавайте се, споделяйте!
Даже и в кауша ше ви осигурят психолог да споделяте.
5.
Черепило, Черепило
31.01.2020 09:59:36
4
30
Ся, разбра ли колко е лошо да си повярваш, че си се самосъздал. И по-големи от теб го направиха. Ма де са сега. Имат хубави надгробни паметници. ДС те създаде, ДС ще те унищожи. Ти кво? Помисли си, че като ти дадоха да.направиш някой и.друг милион, и си недосегаем. Да, ама не. Ай ся, яж дръвцето.
4.
*********
31.01.2020 09:58:15
5
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
До2
31.01.2020 09:56:42
0
16
Защо те учудва ? Флагман е вестник Дума специално идмислен за Черноморието .
2.
Hkjf
31.01.2020 09:51:39
6
24
май флагман защитава тоя нещастник,500милиона укрити данъци,20г. пари под масата за комисията по хазарта,заплахи за убийство,убийство на трима беше казано преди малко в ефира на Нова тв,изнасилвания??
1.
Хахахахахаха
31.01.2020 09:49:38
13
30
Голям майтап.Този "честен "човек който точно в деня в който щяха да го арестуват се оказа..в чужбина. Търсен от Интерпол .Плюе гл прокурор, и държавата по медиите.Америка от 30 те години. Гешев яко ги подкара Като питбул е захапе ли не пуска.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори