×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да отложим влизането в сила Наредба Н-18, защото хиляди фирми ще бъдат съсипани


Да отложим влизането в сила Наредба Н-18, защото хиляди фирми ще бъдат съсипани
Наредбата не е изчистена, има ситуации, в които търговецът не знае как да постъпи, за да не е в нарушение, категоричен е Николай Димитров
27 Януари 2020, Понеделник, 13:38 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Разходите ни по осчетоводяване ще се вдигнат 3-4 пъти, това ще е непосилно за дребния бизнес, наредбатна трябва да се преработи, зове председателят на браншовата организация 

Наредбата H-18 разбуни духовете в бизнеса. Националната агенция по приходите твърди, че целта на въвеждането й е да елиминират възможностите за манипулиране на фискалните устройства. Представители от малкия и средния бизнес, които издържат семействата си с търговия, са категорични, че новата наредба ще ги съсипе и принуди да затворят. Флагман.бг разговаря с Николай Димитров, председател на най-голямата браншова организация за проблемите, които ще породи прословутата Наредба H-18.

-Г-н Димитров, какви са основните Ви притеснения, свързани с въвеждането на Наредба H-18?

-Притесненията ни са основателни и засягат най-вече нас, дребни търговци, без значение дали е ресторант или павилион за зеленчуци, или пък малък автомобилен сервиз. Разходите ни по осчетоводяване ще се вдигнат изключително много – около 3-4 пъти. Трябва да въвеждаме всяка стока, която сме закупили по фактуна стойност с точните килограми и съответно подлежим на санкции. Така, например, за да приготвим една пилешка супа, купуваме 5 кг сурово пиле, което в последствие разфасоваме. На фактурата ни пише, че имаме 5 кг пилешко месо, но реално от него ползваме около 3,750, защото останалата част не може да се сготви. Т.е. - ежедневно счетоводителят ни трябва да вписва бракуваната стока, да прави нови пресмятания и да ги изпраща до НАП. Нали разбирате, че това довежда до увеличаване на плащанията към този експерт. В момента малките фирми, които не са по ДДС регистрирани, счетоводството им е около 120-150 лв. на месец, а ако е по ДДС – в зависимост от обема и фактурите е между 250 и 700 лв. на месец. Заради новата наредба този хонорар ще се увеличи до 3 пъти, една малка фирма ще трябва да плаща около 1000 лв. само за осчетоводяване. Кой малък търговец ще издържи на това? В тази наредба е заложено именно това да се въвеждат ежедневно да се въвеждат доставките по бройка и по грамаж, за да може във всеки един момент, когато дойдат проверки на НАП, влизайки в програмата, да могат да видят с каква складова наличност разполага обектът. Другият вариант е всеки да си наеме персонален счетоводител и да му плаща месечно от 1500 до 2000 лв.

-Ще трябва да приготвите и бюджет за новите програми на касовите апарати...
-Да, и това много притеснява колегите. В зависимост дали ще ползваш само касов апарат или касов апарат с програма, търговецът трябва да инвестира от долу-горе 400 до 300 лв. Всички устройства трябва задължително да са вързани към НАП, тоест всеки трябва да ползва и интернет услуга, което означава по още 30 лв. на месец за доставчик. Ако пък трябва да се направи и нова кутия и устройва на интернет услугата, а не с кабелен интернет, е около 800 лв. Дотук разходът на малкия търговец се оскъпява изключително много. А, ако стана някоя авария и не може да маркираш, какво правиш? Просто спираш работа! Викаш техник, отнема време, през това време обектът не работи, настъпва хаос. Ето това са неща, които в тази наредба не са догледани и не са изяснени. Това притеснява малкия търговец.

-А има ли възможност конкурент да ви хакне системата, за да ви принуди да спрете работа?

-Разбира се, че има. Трябва да се инвестира и в киберсигурност, защото хакери всеки един момент могат да атакуват системат ти.. Тогава и дейността на обекта трябва да спре. В такъв случай Наредбата не дава отговор какво да прави търговецът и как да действа. Заради това търговците искат преработка на наредбата и отлагането и за следващата година. Проверяващите работят по законите, но контролирането не става ефикасно.

-В предварителния разговор споделихте, че туристическия бранш желае да се намали ДДС-то в туризма, за да сме конкурентни на другите пазари. Колко процента трябва да е налогът според Вас?

-Официални данъчни ставки показват, че в Германия е 7 %  върху туристическата услуга и 19 % върху всички останали. В Белгия е 6 % данъка върху туристическата услуга и 21 % върху всички останали. В Кипър е от 5 до 9%, според разпределението на туристически сигмент и 19 % за всички останали услуги. Това са държави със заплати и стандарт в пъти по-високи от нашите. У нас за хотелите е 9 % и за всички останали продукти е 20 %,  но каква икономика имаме, какви заплати взимаме, колко е прагът на минималната заплата, че да правим сравнение с тези страни. Затова ресторантьори и хотелиери протестират, те искат ДДС около 5%, иначе стигат до невъзможност да плащат толкова разходи. Другият вариант е хората да рискуват да укриват обороти и да влязат в сивия сектор. В крайна сметка всичко това рефлектира върху крайния продукт и услуга. Затова не трябва обществото да сочи всичките фирми и бизнеса като лоши. Ние се съобразяваме с наредбите и законите и цените ни се определят от всичко това. Ако търговецът не работи с новите касови апарати и системи, подлежи на глоба от 2 до 10 хил. лв., което пък ще доведе или до затваряне на голяма част от действащите фирми или преминаването им сивия сектор.

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
94
Коментара по темата
94.
Asad
30.01.2020 09:08:43
0
1
Според мен онези психично болните Дражев и Луков коменират ,а те щото са никой в този град и затова са озлобени много.
93.
Нападки
29.01.2020 22:26:38
0
3
Обсъдете темата на по една идея по културен начин бе българи, ще се избиете кой кой да нападне като животните пъвоинстинктивно. Докато не се научим да се изслушваме един друг все така към задънени улици ще вървим.. Обединете се стигнете до консенсус който е в интерес и на двете страни станете облечете се и на протест така в сайтовете и да плюем и да не плюем по скоро се изяждаме един друг заслепени от злоба отколкото да променим нещо..
92.
Реалл
29.01.2020 19:39:19
0
1
Но нали точно това е идеята или дати ограбят бизнеза и да унищожат малкия бизнес и бедния да стане по беден
91.
777
28.01.2020 20:28:25
2
5
Aide murshi 6 meseca se otloji da go duxate tiq det q podkrepqxte taq naredba neshatstnici bavni
90.
До 82 Браво.Много точно
28.01.2020 20:08:51
1
2
89.
84,87
28.01.2020 17:26:16
0
2
Пичове, няма смисъл! Не сте разбрали и 10% от това, което съм казал. Но то е до капацитет. Всъщност наистина е вярно, че всеки народ си заслужава управниците!
88.
До 86
28.01.2020 16:05:44
0
9
Верно ли си толкова прост ??? Малките не укриват ДДС те си издават ФИСКАЛЕН БОН . Такива като била , които издават на клиента СИСТЕМЕН БОН те укриват данъци и Обороти и те крадат от пенсията на дядо ти.
87.
до 82 трагичния ""БезнеСМЕН""
28.01.2020 14:35:21
8
2
Какво точно се МЪЧИШ ДА НАПРАВИШ В ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС ОСВЕН ДА СЕ ЗАЛЕПИШ КАТО КЪРЛЕЖ!!!Каква точно УСЛУГА ИЛИ ПРОДУКТ ПРОИЗВЕЖДАШ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС????????????????????????Това че храниш ТУРИСТИ ТРИМЕСЕЦА А ПРЕЗОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ """РЕВЕШ ""КОЛКО ТРУДНО И КАКВА МЪКА БИЛО ДА СИ ""БезнеСМЕН"" И КАК ТРЯБВАЛО ДА ВЗЕМАТ ОТ ЗАЛЪКА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ПОМОЩИТЕ ЗА НАЙ БЕДНИТЕ///%ставката чрез което няма да внасяте в ХАЗНАТА НИЩО!!!!!!Ай сиктир бе СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ ИЗМАМНИЦИ!!!!!!!!!
86.
До 83
28.01.2020 14:21:03
15
2
Не издават заради такива като вас с мизерните си магазинчета, които крадете ДДС!!! Всеки магазин на Била струва милиони, а вашите обекти струват 5-10 000 лева. От Била да не са идиоти да плащат, след като 100 000 мизерни магазина укриват ДДС!!! Вие, дребните палячовци, научихте големите да се държат като вас. Големият като види, че дребосък прави каквото си поиска и той казва, че ще е като него да краде ДДС и да не спазва никакви условия за качество, хигиена и прочие. Затова масово закриване на скапаните дребосъци, или да спазват всички правила и да си плащат ДДС-то, което е държавна собственост!!!
85.
*********
28.01.2020 14:15:54
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
84.
До 82
28.01.2020 14:07:43
6
3
Абе, абдал, кой злорадства??? Всеки клиент плаща 20% ДДС, което е за държавата и с него трябва да платят пенсии, ТЕЛК, лечения. Кой си ти, бе, боклуко мръсен, че да крадеш ПЕНСИЯТА на дядо ми??? АЙ СИКТИР!!! Никой не взима вашите надценки, държавата си иска нейното ДДС!!! Изроди мръсни крадливи. Оставатяе деца да умират и да събират капачки, защото им крадете парите за лечение. См*ърт за вас и вашите семейства до дрвето коляно, крадци долнопробни!!!
83.
Гг
28.01.2020 11:39:36
1
12
В БИЛА не издават фискален бон а издават системен бон ???
120 магазина по 20000 лева на ден е равно на 2 400 000 На Ден Обороти. По 365 дни е равно на около 1 МИЛЯРД ОБОРОТ на година ДДС около 200 милиона . Хахаха и издават СИСТЕМЕН БОН . Ай сиктир драги зрители и вие гоните мишките
82.
трагедията
28.01.2020 08:57:00
2
23
Трагедията на българския народ. Тези 81 коментара под мен с изключение на 69ти могат да бъдат основа на задълбочено изследване, как на тази територия населението е доведено до тотален срив. Едната част, които опитват да направят нещо с живота си, Държавата им бърка в джоба. Другата част, кято по една или друга причина е на заплата, злорадства и казва :Хак ви е. Типичното римско правило: Разделяй и владей. Народът е доведен до там, да се мрази сам себе си, вместо да мрази тези, които го доведоха до това положение. Никой не вика Хак ви е, като окрадоха цяла банка, като закриха Булгартабак, продадоха Нефтохим и т.н. Единият купи незнам си колко самолета от Щатите, че и ги плати от раз. Другият ден през ден ходи в Русия на спявка. Даже за прокурор ни назначиха милиционер от Симеоново, а не доказан юрист. Обаче ние се мразим помежду си. И понеже Държавата от едрия бизнес нищо не може да вземе, щото там са най-големите кражби, най-лесно е от дребния бизнес. Там няма мърдане и той е съвсем беззащитен. Всички живеем в условията на абсолютно недоверие и омраза един към друг. В която и друга държава от Европа ако се случваше тази кражба, този разпад, отдавна вече щеше да има гражданска война.
81.
Несебър
28.01.2020 08:11:48
2
9
Много коментари чета тук от разни душички, които са на заплата и си.
80.
77 и 76
28.01.2020 05:00:19
1
10
Един и същ прост селяндур-Не селянин! Толкова си глупав и смешен със простотията която си написал че чак се гордееш със нея.Първо си избърши лигите от плюнки,и после стани и се разходи по белият свят за да имаш възможност да осезнаеш колко си смотан и жалък.ДДС знаеш ли какво е “философче”? Хранилката за всяка Администрация във Цял свят.
79.
До 76
28.01.2020 04:51:04
2
8
Ти от името на всички се изказваш като някой трубадур,ако знаеш какво е! Паляк е на майка ти сина и,който през целият си жалък живот освен да плюе и да клекне на гърнето друго със Сигурност по писаните ПРОСТОТИИ Не е вършил! Ти къщичка за пиленца правил ли си някога за да “разсъждаваш” над толкова сложни за “мозъка” ти теми?
78.
До 75
28.01.2020 04:49:24
17
2
Политиците не крадят ДДС, бе, малоумнико лъжлив и долнопробен!!! Политиците крадят от концесии, сделки с фирми и така нататък!!! Приходите от ДДС са толкова малки, че едвам покриват пенсиите!!! ДДС-то е най-ценното за народа, защото единствено ДДС не се краде от политиците и отива за гражданите!!! Затова гражданите трябва да се борят жестоко за опазване и събиране на ДДС!!!! ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ В ЗАЩИТА НА НАРЕДБА 18!!!!
77.
До 75
28.01.2020 04:45:06
12
4
Ти май мислиш всички за много прости? Ако се намали ДДС такива паляци като теб веднага ще вдигнат цените и ще си увеличат печалбите!!!! ДДС не трябва да се намаля в никакъв случай!!! Само и единствено трябва да се следи и наказва строго всяко укриване на ДДС!!! Държавата трябва да конфискува бизнеси, дори при 1лев укрито ДДС!!!
76.
До 74
28.01.2020 04:35:52
4
10
Ти си Много прост бе! Ами нали ако намалят ДДС и ти проста кратуно ще плащаш по малко през покупките си! Защото както сам каза малоумник ДДС отива във “държавата” която си раздава бонуси и крадат парите политици избрани именно от такива ПРОСТАЦИ като тебе.
75.
Гацата до 74
28.01.2020 02:22:00
3
4
Ами аз ти пиша от Германия, бе мойто момче! В момента цялата държава се крепи на такива като мен, които всеки месец поддържат семействата си с някаква сума! Така че не ме изпращай ако обичаш, защото вместо да рева като мушката гайда като теб, съм стиснал зъби и си решавам проблемите сам! Щом смяташ, че въпросната наредба ще ти оправи живота и самочувствието, стискам ти палци!
74.
До 72
28.01.2020 01:40:15
14
5
Стига сте ревали нагли крадливи паразити!!!! Клиентите си плащат 20% ДДС и вие сте длъжни да го предаде на държавата, а не да го откраднете!!!! Това ДДС клиентите го плащат за да има пенсии, болници, ТЕЛК, обезщетения за безработни, а не го дават за да купувате Мерцедеси и да ходите по проститутки!!! Народът трябва да излезе и да ви помете, защото вие го ограбвате!!! Не само, че го таксувате с 20% повече, ами и го ограбвате!!! Държавата ви намали данъците на 10%, а вие пак ревете, че ви е много, ама искате гладки пътища като стъкло, за да ви идва стоката пп-бързо и да си карате колите по-бързо. Толкова нагли идивиди като вас няма!!! По нагли сте от политици!!! Политиците поне имат малко акъл, а вие сте по-зле от примати!!! Който не ну харесва Наредба 18 да напуска държавата!!!! Ставайте бизнесмени в Германия!!!! Има много българи с бизнес в Германия, отивайте и вие там!!! Хайде пътя, на никой не сте нужни в БГ!!!
73.
€€€ до 52
28.01.2020 01:36:18
2
4
Имаш ли и най-бегла представа какви уникални глупости си написал? Абе ти да не учиш за инженер?!! 100%!!! Надушвам я аз висшата класа отдалеч!
72.
Гацата
28.01.2020 01:29:38
1
11
Голям сеир под мен! Ще ви кажа нещо- зависта, злобата и комплексите(не жилищните) ще затрият тази държава! Всеки гледа в канчето на другия и ако може да го преебе, си осмисля съществуването! Не защитавам никого, но искам да попитам всички под мен, които с трепет се грижат да напълнят държавната хазна с "справедливи данъци", ВИЕ аджеба колко акциз платихте като си варихте ракийката миналата година?!! Щото съм сигурен, че сте ИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ!! А боклука хвърляте ли си разделно? Или като го пуснете с торбичката от терасата, той вятъра сам си го разделя! Усещате накъде бия. Всеки иска да живее по правилата и да е спокоен. Обаче в България НИКОЙ не живее по правилата!! И за да е спокоен, плюе по всеки който е на мушка....е, докато не дойде неговият ред!
71.
До 67
28.01.2020 00:56:17
8
3
Първо се почва от долу нагоре! Първо "бизнесмените" трябва да дадат пример, а после политиците. Ако бизнеса е престъпен и корумпира, няма как държавата да е нормална!!!
70.
До 68
28.01.2020 00:50:14
0
1
Как ти стигна листа да го напишеш, ебаси!
69.
Дълбоката Държава
28.01.2020 00:28:52
0
8
Каквито и да са обясненията на конкретната ситуация днес, големият въпрос, обаче, а той е за доверието на обществото към себе си, за отношението на частното към публичното, стои днес със страшна сила. Има десетки форми на псевдодържавност, на доминиони, на протекторати, на изхранвани територии и наглеждани земи. Съвсем не е случайно, че в българското интернет-пространство някой от време на време изпищява: „Айде, да идват европейците да ни управляват”. Това е израз не толкова на това, че българинът не може да носи отговорност, колкото е отчаяние от този провален елит. Това е отношението и към висшите форми на публичността – а винаги тази най-висша форма е държавата. Българите, след няколкогодишно объркване и мърморене, от миналата година задвижиха някакви атавизми, някакви дълбинни социо-културни, подсъзнателни механики. В съзнанието на нашето общество се задвижи полузабравеният спомен как можем да живеем дори и без държава, в условия на чужда държавност, дори в условия на враждебност към самата държава. Ние го умеем това – и то не по-зле от евреите. Реално векове наред сме живели по този начин в състояние на държава, в която сме ние, която е при нас, но не е наша, а е чужда.
Събуди се атавистичният рефлекс на живот без държава. Държавата стана „ония там” – за какво доверие тук може да става дума? Просто част от елитът ни е напълно доволна от статуквото, а другата част – не е, но ще бъде ощастливена, ако успее да заеме мястото на първата част. С други думи, в България елитът вече не функционира като водач на обществено мнение, като механизъм, който произвежда форми на колективна воля. Той не е в състояние да формулира дневния ред на обществото. Българският елит деградира от 70-те години до края на минали век. Ние сега живеем в субпродуктите от разпада на ония елит. Може ли обществото да произведе друг елит – аз лично вярвам, че може, вероятно защото съм пристрастен, защото става дума за България и съм българин. Но ако гледаме по-отдалече и с погледа на съвестни, безпристрастни изследователи – следва да помним, че всичко това не е приказка с гарантиран щастлив край. Може пък да не може да се възпроизведе този елит, което значи друг тип бъдеще за българската държавност. Имам и тревожното усещане, че българите са уморени от самата идея за държавност. Днес българите възприемат своята държава като опасна пирамида, която може да се срути и да ги смачка. Наистина днес българският политически живот има логиката на пирамида, а всички пирамиди са обречени да се срутят – и тогава една много малка част от участниците се спасяват, избягвайки на друго място – а останалите бедстват в отломките на илюзиите си.

Тоест, цялата тази Лукановска, Лиловска, Желюжелевска и Филипдимитровска България като пирамида се срутва пред очите ни. И хората правилно мечтаят за нещо друго, но и не виждат пътя към него. Това са Ботевски времена – елитът е разколебан и несъстоятелен, а пътищата не са уточнени. Все пак трябва да пазим достойнството си. Все пак нас ни има. Има много интересни народи в човешката история, които вече са изчезнали – а ние продължаваме да тъпчем земята и да упорстваме. Така, че напук на всичко и всички трябва да опитаме да погледнем и отвъд хоризонта. Упорствайки.
68.
Smith
28.01.2020 00:19:45
0
15
Наредбата имаше много добри намерения и можеше да е изключително полезна, но както обикновено, бунаците и калинките в ГЕРБ постъпиха като слон в стъкларски магазин. Едни размити и неясни текстове, програмистите от 2 години се мъчат да ги разшифроват. Големи компании с интегрирани ERP системи са принудени да плащат стотици хиляди за да си осакатят софтуера по калъп на нападжии. За капак са принудени да остявят дупки в сигурността, през които всеки данъчен може да рови в корпоротивните тайни. Дребния бизнес въобще пък не знае какво да прави, някои връщат кочаните с фактури. И понеже разходите на бизнеса до момента по груби сметки са няколко стотин милиона, дори осъзнали грешката си, връщане назад няма. Сега Горанката измънкал, че щели да пишат предписания и да не глобяват. Абе типично за бг - герберско-депесарски тюрлугювеч!
67.
kopy/paste
28.01.2020 00:04:39
2
19
От Петър Христов:
Реципрочно на Наредба Н18, настоявам държавата да въведе Софтуер за Управление на Разходите осъществени от Държавната Администрация и Бюджетните предприятия (СУРДАБ) с блокчейн технология, до който да има публичен достъп през уеб платформа и информация за всички извършени транзакции в реално време. Искам всички да знаем как се харчат парите ни внесени под формата на данъци и осигуровки перо по перо, минута по минута. Всички направени разходи да бъдат подробно описани, като бъде дадено адекватно обяснение за тяхното извършване. Задължителните реквизити на отчета да съдържат задължителните реквизити от Наредба Н18 за издаването на ФБ. Нека първо самата Държава да излезе на светло и даде пример на всички нас, които по презумпция третира като престъпници.
ПП. Допълненено от мен: при несъответствие, превантивно да се затваря (запечатва) Народното събрание, Министерски съвет, НАП и всички други институции, които са съпричастни към деянието и да им се спират заплатите, хонорарите за извършваните дейности докато тече проверката плюс акт за сумата равностойна на нарушението преди да бъде доказано и актувано на крайна инстанция!
66.
*********
27.01.2020 23:14:22
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
65.
До 61
27.01.2020 23:11:58
2
5
Точно това е целта, да се спре укриването на ДДС, защото такива като теб ощетяват държавата с над 10 милиарда годишно!!!!
64.
До 62
27.01.2020 23:10:40
4
5
Тоз пък, май си избягал от психиатрията? А нещеш ли държавата да ти плаща, за да се изживяваш на чорбаджия с пилешкия си акъл? Аман от готованковци като теб, чакащи цял живот работниците, държавата и клиентите да му дават, за да вдигнеш телефона и да поръчаш 10 кила банани. Много ви е трудно с атрофиралите мозъчета да отидете до борсата и да поръчата плод и зеленчук за сергията си. Ще ви даваме и инвалидни пенсии за мозъчните ви проблеми!!
63.
До 58
27.01.2020 23:06:36
6
6
Пълен лъжец си!!! Преди 3 години като я нямаше наредбата и си укривахте 90% пт ДДС-то, що всички цени на стоките растяха месец след месец?? Крадците много ревете, ве, бреййй, по-полека, че наводнение ще направите. Отидете да ревете в язовир Студена, поне да направите едно добро дело като го напълните със сълзите си
62.
Фалирал
27.01.2020 22:56:08
2
11
В Швейцария райони като северозападна България фирмите се освобождават от данъци за 10 години. Само и само да се върнат хората. В България малкия бизнес го убиват с непосилни данъци и нови такси, нови апарати, програми и всичко по веригата поскъпна.
61.
Наблюдател
27.01.2020 22:15:04
3
16
Явно доста от коментиращите са убедени, че целта на поредната Наредба е да бори сивата икономика, а не данъчен и административен произвол. Колкото я пребориха сивата икономика с всичките предишни, толкова ще я ударят и сега. Защо не си размърдаха дебелите корумпирани задници да съберат 16 милиарда ДДС, ами го писаха на вятъра и тръгнаха да дирят под вола теле в кварталното магазинче и селския плод-зеленчук.
60.
Проблемът е
27.01.2020 21:48:22
10
6
Че сега няма да могат да манипулират апаратите и дори да източват ДДС от държавата с фалшиви бележки. Колко мошеници от един малък магазин си накупиха къщи, коли и яхти
59.
Много неук е този
27.01.2020 21:44:25
4
4
Кой му каза, че трябва да завежда стоката,че не разбрах? А от такива като него с не фискалните се стигна до там. И какъв интернет го гони? Те фискалните устройства си комуникират а таксата е 60 лв. За година защо лъже?
58.
Bingo
27.01.2020 21:30:44
4
16
Нека всички които защитават тази наредба да разберат, че благодарение на нея много цени вече се завишиха и това рефлектира освен на нашата печалба най-вече на вашите заплати. Да не се чудете що заплатите ви не се увеличават. Щом като предпочитате държавата респективно Бойко, Пеевски и Доган да харчат вашите пари така да бъде. Ние ще се оправим по един или друг начин ама вие все така ще си работите и ще оцелявате с 800-1000 лв. заплати.
57.
Do vsichki
27.01.2020 21:29:30
4
5
Vseki koito komentira tuka raboti za zaplata 200 leva i jivee kato prostitutka i kato ste tolkova otvoreni napishete gi tezi neshta v komentarite da vi eba maikata no nqma nishto de vie nakraq shte si ostanete samo sus plueneto. To neizbejnoto shte stane
56.
Той съм
27.01.2020 21:28:41
3
2
До 49
М дааа, данък печалба и пътища, разбираш ги работите, и кво викаш дребните крадат ддс:))).. Как се краде Ддс(пере се) ама не от дребни средни.
И знаеш ли ако един дребен пусне първото 6месечие фактури за 1200лв, от които има брутна печалба 200лв,
Обаче наредба 18 го подтиква да са по банка, НО държавата не гарантира м/у фирмени разплащания, НО той трябва да внесе ддс-то(200)лв?!,, и какво се случва???
Сега си представи среден бизнес 1200000лв фактури 200К ддс и 200К назад, сума 400к честито
55.
До 46
27.01.2020 21:23:42
2
9
Много си тъп бе,ами ако намалят ДДС-то и ти тъпчо ще внасяш през покупки по малко пари на държавата! И вместо да плюеш Плюнчо,стана и свърши някаква реална работа а Не да мързелуваш и акъл да даваш който е видно че Нямаш.
54.
*********
27.01.2020 21:20:36
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
53.
РАДАН търси помощ от ЕС
27.01.2020 20:48:31
1
1
https://www.facebook.com/watch/?v=260594318157026
52.
До 46
27.01.2020 20:31:17
23
8
В нормални държави бизнесмените са най-нисшата класа!!! Всички умни стават инженери, лекари, космонавти, строители, счетоводители, следователи, журналисти, механици, учители и така нататък. Всички корави стават миньори, земеделци, фермери, рибари, чистачи и прочие професии. А всички прости, изнежени и мързеливи стават търговци, ресторантьори, кафеджии и прочие професии, които изискват интелект по-малък от на примат!!! Затова в нормален свят НАЙ-НИСШАТА ПРОСЛОЙКА СА БИЗНЕСМЕНИТЕ, ОСОБЕНО ТИЯ ОТ МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС, ТЕ СА ПО-НИСШИ ОТ ГЛИСТИТЕ В АКОТО!!! Но ние не живеем в нормален свят, затова природни грешки и политически недоразумения като вас се водят за висша класа!!!!
51.
сигорно е
27.01.2020 19:53:56
6
2
https://demokrati.bg/nap-da-otlozhi-i-preraboti-iztsyalo-naredba-n-18-za-1-yanuari-2021/?fbclid=IwAR29civYfTCevlAkzVoAZbmkueFFjG1dGSlG4Qy-x0xt9M10d04GfFYGvu8
50.
*********
27.01.2020 19:44:30
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
49.
До 46
27.01.2020 19:41:01
16
9
Палячо, ДДС-то го внасят клиентите, а не ти, долен мошеник!!! Ти си тоя, който уктива това ДДС!!! Ти нищо не даваш!!! Ти си крафец на народните пари!!! Клиентите идват и дават 20% ДДС, което ти трябва да го прехвърлиш на държавата, но ти го КРАДЕШ!!! Недей говори кво ти даваш, щото ти нищо не даваш!!! Бизнесмените нищо не плащате!!! Взимате от клиентите и от държавата едновременно. Няма по-големи крадци от вас!!! А данък печалба отива за да има пътища, през които да минава стоката ти!!! Ама понеже ТИ ДИ ПАРАЗИТ, дори не искаш да си платиш за стокитею свикналите сте винаги да чакате наготово - връзкарчета и мамини синчета!!!
48.
До 47
27.01.2020 19:36:33
4
15
Големите вериги не внасят и лев в хазната , какво да ти обяснявам , нещастник ще си останеш
47.
До 46
27.01.2020 19:30:56
14
6
Щот на всички им писна държавата да дава бизнес в ръцете на некадърници като теб, след като държавата сама може да продава парцалчета, да поддържа хранителни магазини, хотели и прочие!!! Държавата е време отново да управлява бизнеса, а не да го дава на палячовци със съмнителни пари и връзки... Или поне да дойдат големи вериги, които да предлагат по-добри условия и стоки
46.
Бб
27.01.2020 19:27:35
9
20
Едно неразбирам , защо работници , държавни служители и всякаква паплач , коментират тема , която им е далечна !
Когато имате бизнес , тогава говорете , когато внесете ДДС и данък печалба , тогава се изкажете . 80% от вас не са наясно , какво е СУПТО , а коментирате !
Сега : една салата , манджа , ракия и в леглата , че утре сте на работа ! Във всяка нормална държава има слоеве : най долу са работническата класа . Лека нощ !
45.
До 36
27.01.2020 19:26:26
6
8
На калпав работодател работника му е крив!!! Заради калпави бизнесмени като вас с връзки, с престъпни пари, с агресия, затова в БГ никой свествен не може да стане работодател и само измет като вас са работодатели!!! Познавам много свестни хора, които са опитвали да правят бизнес и калпави изверги като вас - псевдо бизнесменчатата - не спират да правят поръчки на своите познати в общината, докато не ги съсипят. Така всички кадърни избяха в чужбина, а неладърниците като теб станаха бизнесмени
44.
До 40
27.01.2020 19:23:36
5
6
Чукаш жената на баща си, палячо долнопробен, измет!!! Като имаш акъл кво ревеш за разпоредбата, бе, утайко? Хората с акъл не реват, само карикатури като вас реват! Айде закриване и хващай лопатата да копаеш, мързеливец и паразит!!!
43.
наско
27.01.2020 19:22:20
4
13
на 29.01.2020 г. На паркинга на МЕТРО сборен пункт за протеста в СОФИЯ това е решението,ако мислите че без кръв нещата ще се получат грешите.Протеста е на 29.01 от 12 часа пред НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.Да покажем че и в Бургас живеят достойни хора.
42.
Смешника 40
27.01.2020 19:17:27
5
10
Ще караме каквито коли си искаме , ще чукаме жена ти , ще излизаме на заведения всяка вечер , ще ходим по почивки , защото ние имаме акъл и знаем как да вадим пари , а ти ще си останеш нещастен до пенсия !
41.
*********
27.01.2020 19:14:40
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
40.
Смешни бизнесмени
27.01.2020 19:14:19
20
5
Само като ги видите кви са прости и долни бизнесмените - 90% мошеници и връзкарчета. Искат с едно магазинче да карат Мерцедес и БМВ от последните модели и с най-мощните двигатели. Успяват благодарение на укриването на ДДС, лошото качество, огромните надценки и мижави заплати. После що няма пенсии, що няма ТЕЛК, що работниците не могат да лекуват нараняванията си. Трябва масово закриване на тия палячовци!!!!
39.
КВИ ""БИЗНЕСМЕНИ""СТЕ ЕЕЕЕЕЕ
27.01.2020 19:10:45
13
5
Нито данъци нито качествени услуги!!!!!!!!!!!!!Вие сте тумор в обществото никаква полза от вас само смучете.
38.
oleg
27.01.2020 18:53:36
3
15
НАП ще ми броят стоката в склада !!!?? Че нап откога са инвентаризатори на стоки?? НАП се занимава само с пари и парични потоци !!!!
37.
ПРОТЕСТ
27.01.2020 17:57:15
1
19
Наредба 18, свързани със софтуерите за управление на продажбите /СУПТО/ е написана на 300 страници и има 242 поправки вече. Личи се че някой се упражнявал да прави наредба. На всяка страница поправка !!!
36.
ДО 33 ""ДЕБИЛА БИЗНЕСМЕН""&quo
27.01.2020 17:45:01
11
7
НАПИШИ С КАКВИ ПО ДОБРИ УСЛУГИ ПО ДОБРИ ЦЕНИ ИЛИ КАКВО ПО ДОБРО И КОНКУРЕНТНО Е КАЧЕСТВОТО НА ТВОЯ БИЗНЕС С КОИТО ДА ЗАДОВОЛЯВА ГРАЖДАНИТЕ?????????????????????? НИЩО ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МНОГО СТЕ МАЙМУНИТЕ НА КЛОНА ЧЕ И НАГЛИ ЩЕ СПАЗВАТЕ ПРАВИЛАТА И ТОВА Е!!!
35.
Todor
27.01.2020 17:42:47
3
11
Страхливи заплатаджии да не пишат.мишки.после що ебът жените ви.мишкииииии
34.
Винету
27.01.2020 17:38:18
14
13
Точно тия меринджей изгониха туристите от черноморието. Само знаят дай. Хитър Петър с боклуци и лайна и пенсии за готвачи - големия бизнес и големите заведения. Да няма едно заведение в Бургас дето да искаш да повториш. Това е пътя - да се спазват правилата и хитреците и измамниците аут! Качеството е скъпо ! Те хем искат с боклуци да правят меню, хем с пенсии с мизерни заплати да правят качество. Да не споменавам за обслужване и хитри сервитьори, дет все искат да те минат и те. Затрихте туризма ревящи бизнесмени, ходете да копате картофи, за друго не ставате.
33.
До 32
27.01.2020 17:35:15
6
3
Не е за 4 година, а и не спомена, че цените скочиха двойно
32.
ив
27.01.2020 17:33:50
5
33
Ей вие сте едни карикатури,90 % от коментарите са на недоволи зависливи служители който нямат кураж да опитат да създадат нещо свое,некомпетентни да знаят как за да ти останат пари да платиш заплата на персонала,да платиш наем,разходи,ток,вода и счетоводство ДДС и данък печалба ще е нужно/не нужно а задължително /да направиш някоя мушенгия за да оцелееш - ти и хората който работят за теб.Защото другия избор е ......далече от България.
31.
Kosta
27.01.2020 17:32:26
3
24
0т 320 лв. Основна заплата само за 4 години стана 620. А малкия бизнес какво стана Праг 50 000 лв. За толкова години 1лв.не го увеличиха. ТАКА В България се затрива бизнеса......
30.
ДО 24 ОФФ СЕГА ГО МЕСТЯ
27.01.2020 17:26:53
6
7
ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИТЕ ВИ ХАХА!!!!КАКВА ТОЧНО ПО ДОБРА///КОНКУРЕНТНА /// УСЛУГА ПРАВИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НИЩО ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!ФАЛИРАЙТЕ И РАЗЧИСТВАЙТЕ ТЕРЕНА ЗА КАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИ И ПЛАЩАНЕ НА ДАНАЦИ !!!
29.
до 28 ПРОБЛЕМА ИМ Е ЧЕ СА МНОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.01.2020 17:17:30
7
7
И НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ """ПЕЧЕЛИВШ ОБОРОТ""И СЕ КРЕПЯТ ЧРЕЗ ИЗМАМИ И ///СКРИТИ ОБОРОТИ///!!!ДА ФАЛИРАТ КОЙТО ОСТАНЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ОБОРОТ И ДА ВНАСЯ В ХАЗНАТА!!!НАГЛИ СА И С ИСКАНЕТО ДА ВЗЕМАТ ОТ ПЕНСИОНЕРИ И ХОРА НА ПОМОЩИ ОТ ХАЗНАТА С ИСКАНЕТО ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ 5% СТАВКА ХАХА НАГЛОС БЕЗ ГРАНИЦИ!!!
28.
До 25
27.01.2020 17:06:31
3
7
Мазохист ли си? Щом е трудно да си бизнесмен стани сервитьор!!! Много е лесно да си сервотьор или чистач, бачкаш до 17:00, ама то едно бачкане - 5000 заплата да лежиш по цял ден, а после със семейството обикаляш заведения и магазини, ходиш по Дубай, страшен кеф е!!!
27.
До 24
27.01.2020 17:03:12
20
12
Лесно е!!!! Трябва ти обект, малко пари и малко контакти!!! Отварянето на павилион или търговски обект не е за математици, физици, инженери, а е за хора с 3.00 дипломна оценка!!! Не може апартамент на морето да ти струва 20-30 лева на вечер, с включени ток и вода, а 100 грама цаца да е 2.50 лева!!! Какъв е този малък бизнес с тези огромни надценки? Малкият бизнес трябва да е с малки надценки и да се работи предимно от собствениците!!! Тия "малките" бизнесмени-мошеници изгониха туристите по морето, защото всички се оплакват колко са скъпи цените и ниско качеството. Заради тях всички туристи бягат от БГ и идват само тия туристи, които не могат да намерят свободни квартири в Гърция и Турция. А що се страхуват от наредбата? Нали са изрядни? Да не протестират срещу наредбата, а срещу своите колеги, които укриват доходи!!! Всеки трябва да плаща!!! Щом работник с 500 лева заплата може да плаща данъци, осигуровки и такси, значи и малкия бизнес може!!!
26.
*********
27.01.2020 17:03:12
9
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Бургас
27.01.2020 17:02:14
9
38
Много ме дразнят служители , които само реват , че бизнеса не им давал големи заплати и им завиждат на коли , жени , имоти .....
Всеки в БГ , може да се захване с бизнес , но на повечето коментиращи не им стиска , да останат без пукнат лев , да се чудят ден и нощ , защо няма работа , да работят денонощно , да не виждат децата си , както вас -всеки ден след 17 часа . , да се чудят как да платят заплати , осигуровки , СУПТО , нови апарати пред две години , счетоводство , консумативи , стока .......Всичко е на главата на тези , на които завиждате !!! Засрамете се !
24.
Офф
27.01.2020 16:52:25
6
62
До 19 : Ами отвори и ти павильон , като е толкова лесно . И познати от общината , не те оправят пред НАП , но откъде да знаеш , като не си платил и лев данък , през живота си .
Наредбата ще доведе до фалити на малки фирми , защото ако вдигнат цената на даден продукт , никой няма да купува от тях ( пример : едно дънки от 50 лв , ще стане 60 , а в МОЛ-а , ще си остане на старата цена , защото те данъци не внасят ) След фалита на малкия бизнес , ще останат хиляди хора без работа , и глупави хора , като Георги от долните коментари , ще останат без работа , защото на пазара на труда , ще има умни и работливи хора! Малкия бизнес първо трябва да се обясни със закон : какво е малък бизнес ? Да се увеличи ДДС прага на 200 000 лв . Ако имаш повече фирми , пак да е 200000 ,общо! Да натиснат доставчиците и вносителите на дрехи , обувки ....., защото не издават фактури , дори не са по ДДС ! Тогава на влезе наредбата и всички да си маркират и да има СУПТО!
Всички на 29 ( сряда) ,12:00 часа пред общината !!!
23.
Офф
27.01.2020 16:52:23
5
34
До 19 : Ами отвори и ти павильон , като е толкова лесно . И познати от общината , не те оправят пред НАП , но откъде да знаеш , като не си платил и лев данък , през живота си .
Наредбата ще доведе до фалити на малки фирми , защото ако вдигнат цената на даден продукт , никой няма да купува от тях ( пример : едно дънки от 50 лв , ще стане 60 , а в МОЛ-а , ще си остане на старата цена , защото те данъци не внасят ) След фалита на малкия бизнес , ще останат хиляди хора без работа , и глупави хора , като Георги от долните коментари , ще останат без работа , защото на пазара на труда , ще има умни и работливи хора! Малкия бизнес първо трябва да се обясни със закон : какво е малък бизнес ? Да се увеличи ДДС прага на 200 000 лв . Ако имаш повече фирми , пак да е 200000 ,общо! Да натиснат доставчиците и вносителите на дрехи , обувки ....., защото не издават фактури , дори не са по ДДС ! Тогава на влезе наредбата и всички да си маркират и да има СУПТО!
Всички на 29 ( сряда) ,12:00 часа пред общината !!!
22.
Бг
27.01.2020 16:43:07
16
11
Сульо и Пульо станаха "бизнесмени" в тази държава. В цивилизованите държави един успешен бизнес се развива години наред и от там нататък се "берат плодове" от определена дейност, а тук нашите пишман бизнесмени искат за 3 месеца да забогатеят и никакви данъци да не плащат. А пък и ако има и някой да им работи и за без пари още по добре.
21.
Сик маджо маргините
27.01.2020 16:41:26
3
9
Ей ти амая бийч и твоя бизнес ще вземем
20.
В малките градове?
27.01.2020 16:37:05
2
32
Хората в малките градове не могат да съберат за осигуровки, които също са вдигнати достатъчно, какво говорим за тия глупости за хиляди левове.?
С какво ще влезе в историята това управление? С изтребването на животновъдството, земеделието и малкия бизнес.
19.
Мошениците реват
27.01.2020 16:30:26
19
15
Познавам един от Поморие с малък жълт павилион за риба/скара на пристанището. Яката укрива ДДС и данъци, дори се оплакваха от него, че укрива яката ДДС, ама има свой хора в общината и нищо не му направиха. От обекта се хранят 4 гърла!!! През зимата не работят и си гледат кефа, само на лятото разчитат за доходи. Имат 4 коли за 150 000 лева общо!!! Купуват килограм цаца за 50 стотинки, а продават 100 грама цаца за 2.50 лева!!! Ей това е сладък бизнес!!! Другите бачкат здраво по строежи, в полето, ферми, болници за жълти стотинки, а тия тарикати искат лесни и бързи пари да правят, докато истинските работещи изнемогват да им плащат ОГРОМНИТЕ НАДЦЕНКИ на некачествените им продукти и услуги
18.
До 14 “гражданин”
27.01.2020 16:30:25
5
16
Тъпи и прости затова сме на това дередже!!! Ако си направил труда да прочетеш,това засяга Не само малкият а Всички търговци включително и във Туризма.Толкова тъп коментар Не бях чел отдавна.
17.
Да фалират!!!
27.01.2020 16:15:04
24
15
Като са прости и мързеливи и чакат големи лесни печалби, е нормално да фалират!!! Аман от пишман бизнесмени!!! Всеки селяндурин вече е бизнесмен. Какво е това нещо? Масови съкращения на фирмите и да се хващат да бачкат нещо, а не да се правят на чорбаджии тия палячовци
16.
*********
27.01.2020 16:10:12
15
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Некадърници
27.01.2020 15:48:09
6
14
Мачкой мутро, мачкай, да останат само големите фирми и теяот заверата, дето изкупуват всички хранителни магазини в Бургас... слънчо...сега правят дъмпинг, после цените по две. Мачкай мутро!
14.
Гражданин
27.01.2020 15:47:02
15
23
Концесията на плажове и тя ли е към малкия бизнес господин Димитров,вие в крайна сметка към кой бизнес спадате .... към дребните търговци с по едно магазинче ,или към дребните с по 10 обекта само че разхвърлени по 2 на член от семейството??
13.
*********
27.01.2020 15:31:05
3
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Георги
27.01.2020 15:29:52
4
8
Георги е най- големия бизнесмен
11.
До Георги
27.01.2020 15:28:35
1
12
Mnogo si tup
10.
до Георги
27.01.2020 15:28:09
1
14
Не можем като теб да се шибаме и да сме на високо
9.
Мюмюн
27.01.2020 15:25:47
6
33
Нека да няма бизнес, да видим от къде ще има пари за заплати на така наречените държавни службички а пък за пенсиите да не говорим
8.
Койчо
27.01.2020 15:16:14
12
23
българите са тъпи и прости, затова сме на това дередже ! Трябва да има ред и правила! Когато има един гнил плод - загниват и останалите. Когато хитрите тарикати не издават бележка бъркат на всеки един от тая скапана държава в джоба ! За да искате да има правосъдие, полиция, здравеопазване, образование - трябва да сте нетърпими към такива мангалски прояви ! Дебнете, снимайте, разобличавайте корумпираните НАПаджии и др. държавни служители - ОК, но се научете да защитавате и собствените си интереси - прости българи...
7.
Георги
27.01.2020 15:00:39
61
17
Ами аз, много добре прочетох. Като искат да имат бизнес да се оправят, не само да реват по медийте. Същото е и с туризма.В България няма туризъм, защото са алчни, ето за това от години не почиваме тук. За сравнение, аптека в румънско село издава касова бележка, квартална аптека в Сливен - не. Ами Не ни пука за малкия бизнес
6.
До 5 Георги
27.01.2020 14:52:55
9
34
Много си тъп и ограничен,прочети за какво иде реч и тогава Лей “мисъл”!!!
5.
Георги
27.01.2020 14:40:30
53
19
Аз пък съм'За' новата наредба, всички знаем малките магазинчета как издават касови бележки. Като искат да имат бизнес ще си плащат данъците като всички нас.Като не искат и не им е рентабилно, да фалират. Магазини много
4.
Бизоне духай пилешки супи
27.01.2020 14:37:00
46
16
Ако ще и милиони фирми да бъдат съсипани, ние от "бизнеси" неплащащи данъци нямаме нужда. Откъде на къде някакви дребни бизнеси ще се правят на свещени крави и няма да плащат данъци, и ще претендират за жизнен стандарт равен на останалите. Да фалирват и на борсата. Има кой да ни прави пилешка супа.
3.
*********
27.01.2020 14:04:52
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Бизона
27.01.2020 13:56:48
7
39
Те тези еничари искатда срутят държавата, не ви ли стана ясно?
1.
Asas
27.01.2020 13:50:43
6
63
Ебало си м...та ебаси и диктата все едно турското робство се е върнало и еничари обикалят да събират кръвнишки данък
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори