×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сунгурларе получи подарък три електронни часовника от Община Османгази 


Сунгурларе получи подарък три електронни часовника от Община Османгази 
Кметът д-р Георги Кенов благодари на делегацията от Турцуя за новите технологии, които ще са в полза на жителитр и гостите на
23 Януари 2020, Четвъртък, 15:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Делегацията от Турция посети основни обекти в Сунгурларе

Община Сунгурларе получи специален подарък от Община Османгази, провинция Бурса, Турция. Сунгурларе вече има три електронни табла, показващи часа и градусите в града. Кметът д-р Георги Кенов благодари на заместник-кметовете Юнуз Шахин, Халил Дюнер и техния екип за новите технологии, които ще бъдат ежедневна помощ на всички граждани и гости на град Сунгурларе. 

Трите електронни часовника ще бъдат поставени на видими места в града. Монтажът на най-новата технология започна и вече първият часовник е поставен върху сградата, където се помещава Общинският съвет и част от администрацията. Следва поставяне на другите два часовника върху сградата на Общината и центъра. 

„Благодаря от името на гражданите на Сунгурларе за изключителния подарък от Османгази. Електронните часовници ще бъдат от голяма полза за града не само че са ново поколение технология, но и носят духа на промяната. Надяваме се да продължим да си сътрудничим с Община Османгази в бъдещи проекти”, каза кметът д-р Георги Кенов.

Делегацията от Турция успя да посети основни обекти в гр.Сунгурларе, да разгледа централната част, читалището и се срещна с многократният шампион на България по маратон и планинско бягане Шабан Мустафа.

Делегацията от Турция срещна с многократният шампион на България по маратон и планинско бягане Шабан Мустафа

 




В категории: Сунгурларе


12
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
12
Коментара по темата
12.
Хикмет
24.01.2020 11:19:56
2
2
За другите села няма ли да има? Всички заслужаваме!
11.
рфф
24.01.2020 10:50:56
0
2
Другари и другарки от ДПС И eВРОМАНГАЛ,цитираната от Вас напоследък най-редовно и с най-големи подробности истерична бръсната другарка е бедствието за общината.
Напънете се малко,за да изглеждате поне малко,както се казва,от самолетна снимка,по-обективни и балансирани.Макар че,отдавна е късно.
Най-добре е,а и е по-евтино e.
10.
Нямам думи
24.01.2020 09:36:15
1
0
Кой ще ги гледа тези часовници?
9.
*********
23.01.2020 20:30:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
рамзито руeн
23.01.2020 19:27:12
0
3
а ллюбов имашe ли ,а,нeкой влюбeн нeма ли да нe свeтнe......
7.
Наблюдател
23.01.2020 19:05:39
0
8
Най-ценната, след църквата, сграда в Сунгурларе е старата сграда на общината с часовникова кула. Състоянието на сградата и часовника, който все още работи, показва каква е ценностната система, която е управлявала и управлява Общината. А там трябва да е официалният офис на кмета и приемна за гости на общината. Коригирайте си критериите, за да се възпита и изгради някакво истинско естетическо възприятие у младите. А и не само.
6.
Джони Браво
23.01.2020 17:13:26
0
5
Голям подарък, голяма работа! Аферим!
5.
Османски Българин
23.01.2020 16:25:53
0
3
Часовниковата кула в Ботевград е символ на града и е част от Стоте национални туристически обекта на България. С подновен часовников механизъм, тя все още сигнализира всеки кръгъл час със съответен брой камбанни звънове. Построена е през 1866 г.Кулата е построена като част от мащабно строителство през 1866 г. по повод обявяването на село Самунджиево за град и околийски център по предложение на Мидхад паша от врачежанския майстор Вуно Марков. Часовниковият механизъм е направен от местния железар Генчо Наков, а камбаната – от банския майстор Лазар Димитров.

Първоначално на върха на кулата имало дървена къщичка, от която на всеки кръгъл час излизал турчин с фес, който се покланял докато камбаната отброявала часа. След Освобождението местните хора свалят и изгарят турския символ.
4.
Балкански Турчин
23.01.2020 16:18:00
1
1
Първи Осман , Осман Гази , Осман бей или Осман Хан ( османски турски : عثمان بیک Osman Bek ), с псевдонима Fahrüddin или Osmancık (1258, Söğüt - 1 август 1326, Бурса ), основателят на Османското княжество и Османската династия и първенството на Османската династия . Турски владетел със султан . Дядо Сюлейман Şah (Според някои източници Gündüz Alp) , баба Hayme Hatun (съпруга на Süleyman Şah), баща Ertuğrul Gazi и майка Халиме(Хайме) Дама .Невъзможно е, ако посетиш Елена, да не чуеш Часовниковата кула – един от най – значимите и ценени символи, заемащ заслужено място в герба на града. Създадена е през 1812г. от неизвестен майстор. До ден днешен кулата функционира, като отбелязва с камбанен звън всеки кръгъл час. Висока е над 15 метра, забелязваща се от всяка точка на града. Долната част на кулата е изградена от камък, средната е във формата на призма, съставена от варовити скали, а горната й част е дървена. Часовниковият механизъм е закупен от турския градски управител – Фейзи ага. Той е разположен в средната част, а в горната се намира камбаната, също закупена от турчина и изваяна в Габрово, за което свителства самия надпис върху нея.
3.
RE-1
23.01.2020 16:01:14
3
9
Подаряване на часовник означава,че времето им изтича. Време е закриване и подялба със съседните общини, в реалните исторически и географски граници.
2.
Делегацията от Турцуя
23.01.2020 15:46:54
0
5
Препоръча да се учи българския език .
1.
За какво им са
23.01.2020 15:40:23
4
13
Там времето е спряло
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори