×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Георги Илиев отново ще е кмет на "Слатина", в "Искър" ще има балотаж
  • Димитър Маринов ще снима филм със Скарлет Йохансон
  • Шефът на Renault подаде оставка
  • Печки, перални и хладилници поскъпват с до 1000%
  • МВР се събира на национално съвещание
  • Над 50 хил. десетокласници се явяват на НВО по математика
  • В Източните Родопи се родиха три нови зубърчета
  • Официално: Стартират разговорите между Филипов и Зингаревич за ПФК Ботев
  • Смърт на пътя затапи движението на важен участък на магистрала Струма
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество


Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество
Работата му впечатлява гостите на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли
20 Януари 2020, Понеделник, 16:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Диригентът на Средиземноморски ресторант Салини ще има свое вкусно събитие на Grand Wedding Expo 2020

Сватбеното тържество е изключително емоционално наситен момент. Всички бъдещи младоженци искат всеки миг от него да е съвършен и споделен с най-близките им. Затова, дълго и внимателно избират отделните детайли, които заедно да формират сватбата на мечтите им. За да им помогне в избора, Гранд Хотел и СПА Приморец за втора поредна година организира свое авторско сватбено изложение: Grand Wedding Expo. На 25 и 26 януари то ще събере специалисти от сватбения бранш, ще покаже сватбени декорации, великолепно ревю булчински рокли и облекла за най-малките гости и включително - идеи за сватбено меню, които всеки може да опита. Грижа за този кулинарен момент ще има шеф-готвач Красимир Петров и неговия екип от Средиземноморски ресторант Салини. Вкусното им събитие ще стартира на 26 януари (неделя) от 13 часа. Повече - разказва неговият автор.

- Бихте ли се представили?

- Казвам се Красимир Петров и се занимавам с кулинария от над 10 години. Смело мога да кажа, че това е моето поприще, което ми носи истинско и неподправено удовлетворение. Работя в Средиземноморски ресторант Салини от няколко години, като в последно време съм диригент на кухнята - и заемам поста главен готвач. Моя е отговорността за всичко - от избора на качествени продукти, изготвянето на нови менюта и добрата колаборация между колегите до доволството на гостите ни. Занимавам се и с друго изкуство - рисувам. В последно време обаче, платната ми са основно кулинарни. Стремя се постоянно да надграждам знанията и уменията си. Крада си идеи от кулинарните канали, готварски книги от къде ли не, пътувания и реални ресторанти в които откривам чудесни неща. В най-голяма степен съм повлиян от любимите ми средиземноморска и френска кухня. Щастлив съм, че мога да работя това, което обичам и работата ми носи радост на гостите на Гранд Хотел и СПА Приморец.

- Ще имате собствено събитие на Grand Wedding Expo. Какво ще покажете на  него?

- Ще представя в коктейлен формат най-предпочитаните от нашите гости предястия и основни за сватбено меню. Всеки от гостите на събитието ще има възможност сам да опита популярните вкусове. Освен това, ще разкажа повече за кулинарната страна на сватбеното тържество - и разбира се, ще съм на разположение за въпроси.

- Колко време преди сватбата е добре младоженците да изберат менюто за тържеството?

- За да могат да запазят точно своята предпочитана дата за сключване на брак в Гранд Хотел и СПА Приморец, много бъдещи младоженци резервират деня година преди тържеството. Моята среща с тях е няколко месеца преди най-важния ден. Разполагаме с готови богати менюта, от които могат да избират. Има многобройни предложения за салати, студени предястия, топли предястия, основни. С радост откликваме и на желания за ястия, които не са налични в картите.

- Знаят ли обичайно бъдещите семейства, какво меню искат?

- Повечето се затрудняват при избора. Обичайно, посочват основен продукт, който предпочитат - свинско, телешко, пилешко, риба, около който изграждаме менюто. Грижим се, за хармонията между отделните степени. Като цяло, търсенето е за традиционни вкусове, които биха се харесали на всеки. Посрещаме и много чуждестранни гости, включително като домакини на сватбеното им тържество. За тях сме изпълнявали и много интересни предизвикателства. Примерно, скоро приготвихме като предястие в сватбено меню скаген - традиционно скандинавско ястие.

- Какво трябва да имат предвид бъдещите младоженци, когато избират ресторант и меню за сватбеното тържество?

- Кулинарното изживяване е интегрална част от всяко сватбено тържество. Затова, изборът на ресторант е много важен детайл. Храната събира хората, носи радост на сетивата, дава сили и енергия. Тя винаги е била и ще бъде важна част от тържествата в живота на човек. На сватбата, младоженците гощават своите гости, грижат се за комфорта им, включително в кулинарно отношение. Това е част от традиционната благодарност за споделения радостен ден. Затова, моят съвет е да изберете ресторант с екип, който има отношение към храната, влага винаги пресни продукти, има изградени дългосрочни отношения с местни производители. За подобен повод, с качеството не би трябвало да се прави компромис. Задължително е и всяка степен от менюто да се приготвя непосредствено преди поднасянето ѝ, независимо дали гостите са 20 или 200. Това изисква добре оборудвана кухня, достатъчно пространство, професионален отлично стикован екип. Друг важен момент, който трябва да се има предвид при избора на сватбено меню е своевременното събиране на информация от гостите относно различни специфични диети, хранителни алергии и непоносимости. Менюто за вегани, вегетарианци, за децата се избира отделно.

- Какво се случва след първоначалния избор на меню?

- Бъдещите младоженци, техни близки и приятели идват на дегустация. Представяме им избраните ястия в пълен формат, за да могат не само да се насладят на вкусовете, но и на визията на всяко от тях. Случвало се е да приготвим няколко различни неща, които бъдещи младоженци, живеещи в чужбина пристигат специално за да опитат със свои близки.

- Как изглежда съвършеното сватбено меню?

- Хората познават гостите си и знаят, какво обичат. Няма храна, която не препоръчвам, всичко е позволено. Достатъчно е да има хармония между отделните продукти и степени на менюто. В този смисъл, всяко сватбено меню е съвършено, когато е избрано с мисъл за гостите, съобразено с тях и приготвено добре, с качествени продукти и поднесено в точния момент.

Красимир Петров е човекът, който винаги е готов с отговор на екзистенциалния въпрос „Какво ще сготвим днес?“. Работата му впечатлява гостите и на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли. Заповядайте да опитате предложенията за сватбено меню (предястие и основно), поднесени в подходящ коктейлен формат на 26 януари (неделя) от 13 часа. Входът за Grand Wedding Expo 2020 е свободен. Партньор на изложението за втора поредна година са DJ Service.

 


В категории: Бургас


Две седмици пост от днес
Две седмици пост от днес 16/06/2025, Понеделник 10:40 0
Флагман.БГ Почина един от най-богатите мъже в света Почина един от най-богатите мъже в света 16/06/2025, Понеделник 09:50 1
"Лъвовете" не успяха срещу Канада
"Лъвовете" не успяха срещу Канада 16/06/2025, Понеделник 09:00 0
Сирени за тревога звучат в Израел
Сирени за тревога звучат в Израел 16/06/2025, Понеделник 08:03 0
Полетя отново
Полетя отново 16/06/2025, Понеделник 07:30 0
Флагман.БГ Жега в страната Жега в страната 16/06/2025, Понеделник 07:03 0
България Всички новини
Две седмици пост от днес Две седмици пост от днес Петровият пост е по-малко строг и по-щадящ от Великденския Смърт на пътя затапи движението на важен участък на магистрала Струма Смърт на пътя затапи движението на важен участък на магистрала Струма Трафикът от Кулата към Благоевград и София се осъществява само в дясната лента на аутобана Почина един от най-богатите мъже в света Почина един от най-богатите мъже в света Той беше икона и пионер, спечелил уважението на хората по целия свят Зрелищна катастрофа край Камено! Млад шофьор направи ключова спасителна маневра Зрелищна катастрофа край Камено! Млад шофьор направи ключова спасителна маневра Бе избегнат челен удар в последния възможен момент Открито е огнище на шарка по овцете в Бургаско Открито е огнище на шарка по овцете в Бургаско Заболяването е установено в обект със 183 дребни преживни животни След кончината на Явор от Варна: Имат ли полицаите нужните помощни средства за арести? След кончината на Явор от Варна: Имат ли полицаите нужните помощни средства за арести? "Униформените нямат лютив спрей и тейзъри", каза бившият зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и уточни, че въпросните са много ефективни при задържане Развитие по шокиращия случай във Велинград Развитие по шокиращия случай във Велинград Кола удари дете в инвалидна количка, жената зад волана избяга, но после сама отиде в полицията Жега в страната Жега в страната Термометрите ще достигат до 34 градуса „Бургас и морето“ удължава срока за участие – знак за липса на силни песни? „Бургас и морето“ удължава срока за участие – знак за липса на силни песни? Има още няколко седмици за приемането на нови песни, а причината може да е творческа суша Задава ли се сух режим? Казаните за ракия са пред фалит, но не заради еврото Задава ли се сух режим? Казаните за ракия са пред фалит, но не заради еврото Чудо невиждано стана тази пролет - за първи път акацията не цъфна, а това е страшно знамение, защото от нея се прави най-пивката огнена вода
Царя посрещна световноизвестен гост Царя посрещна световноизвестен гост Дизайнерът е в България по покана на Борис Делчев, художник и декоратор, завършил Националната художествена академия „Боз-Ар" в Париж Защо този път режимът на аятолласите в Иран ще падне Защо този път режимът на аятолласите в Иран ще падне Израел първо разчисти терена наоколо, за да отслаби властта в Техеран. Помага му и турбулентният свят Илон Мъск включи Starlink над Иран Илон Мъск включи Starlink над Иран Счита се, че това е удар по правителството в Техеран   Нови смъртоносни атаки в Израел и Иран! Ударен е и щаб на специални части Нови смъртоносни атаки в Израел и Иран! Ударен е и щаб на специални части В Тел Авив и Йерусалим не спаха тази нощ Сирени за тревога звучат в Израел Сирени за тревога звучат в Израел Иран с нови военни удари От Иран с тежки обвинения към Израел От Иран с тежки обвинения към Израел Стотици са убити при израелските удари, от Техеран сочат, че 90 процента от жертвите са цивилни Полетя отново Полетя отново Дуплантис с пореден рекорд Историческо назначение! Жена оглави МИ6 Историческо назначение! Жена оглави МИ6 Премиерът Стармър заяви, че решението идва в момент, когато Великобритания е изправена пред заплахи с безпрецедентен мащаб Любовни приключения за Козирога, но да внимава с парите, а жените от Скорпион – със свалячите! Любовни приключения за Козирога, но да внимава с парите, а жените от Скорпион – със свалячите!  Хороскоп за деня – 16 юни 2025, понеделник  Ужасяваща трагедия: Загинал и 19 ранени при инциденти с балони в Кападокия (ВИДЕО/СНИМКИ) Ужасяваща трагедия: Загинал и 19 ранени при инциденти с балони в Кападокия (ВИДЕО/СНИМКИ) Пилотът е паднал от кошницата и краката му са се оплели във въже
Томислав Дончев Томислав Дончев Влизането в Еврозоната да не би да е градушка или друго стихийно бедствие Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, купих си крокодил и го гледам на вилата.
- Съседите не реагират ли?
- Кви съседи?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, достави ми ор*лно удоволствие!
- Кво бе? Свирка ли искаш?
- Не ма! Замълчи малко!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За разлика от мъжa жената е готова с изводите още преди началото на разговора.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори