×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество


Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество
Работата му впечатлява гостите на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли
20 Януари 2020, Понеделник, 16:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Диригентът на Средиземноморски ресторант Салини ще има свое вкусно събитие на Grand Wedding Expo 2020

Сватбеното тържество е изключително емоционално наситен момент. Всички бъдещи младоженци искат всеки миг от него да е съвършен и споделен с най-близките им. Затова, дълго и внимателно избират отделните детайли, които заедно да формират сватбата на мечтите им. За да им помогне в избора, Гранд Хотел и СПА Приморец за втора поредна година организира свое авторско сватбено изложение: Grand Wedding Expo. На 25 и 26 януари то ще събере специалисти от сватбения бранш, ще покаже сватбени декорации, великолепно ревю булчински рокли и облекла за най-малките гости и включително - идеи за сватбено меню, които всеки може да опита. Грижа за този кулинарен момент ще има шеф-готвач Красимир Петров и неговия екип от Средиземноморски ресторант Салини. Вкусното им събитие ще стартира на 26 януари (неделя) от 13 часа. Повече - разказва неговият автор.

- Бихте ли се представили?

- Казвам се Красимир Петров и се занимавам с кулинария от над 10 години. Смело мога да кажа, че това е моето поприще, което ми носи истинско и неподправено удовлетворение. Работя в Средиземноморски ресторант Салини от няколко години, като в последно време съм диригент на кухнята - и заемам поста главен готвач. Моя е отговорността за всичко - от избора на качествени продукти, изготвянето на нови менюта и добрата колаборация между колегите до доволството на гостите ни. Занимавам се и с друго изкуство - рисувам. В последно време обаче, платната ми са основно кулинарни. Стремя се постоянно да надграждам знанията и уменията си. Крада си идеи от кулинарните канали, готварски книги от къде ли не, пътувания и реални ресторанти в които откривам чудесни неща. В най-голяма степен съм повлиян от любимите ми средиземноморска и френска кухня. Щастлив съм, че мога да работя това, което обичам и работата ми носи радост на гостите на Гранд Хотел и СПА Приморец.

- Ще имате собствено събитие на Grand Wedding Expo. Какво ще покажете на  него?

- Ще представя в коктейлен формат най-предпочитаните от нашите гости предястия и основни за сватбено меню. Всеки от гостите на събитието ще има възможност сам да опита популярните вкусове. Освен това, ще разкажа повече за кулинарната страна на сватбеното тържество - и разбира се, ще съм на разположение за въпроси.

- Колко време преди сватбата е добре младоженците да изберат менюто за тържеството?

- За да могат да запазят точно своята предпочитана дата за сключване на брак в Гранд Хотел и СПА Приморец, много бъдещи младоженци резервират деня година преди тържеството. Моята среща с тях е няколко месеца преди най-важния ден. Разполагаме с готови богати менюта, от които могат да избират. Има многобройни предложения за салати, студени предястия, топли предястия, основни. С радост откликваме и на желания за ястия, които не са налични в картите.

- Знаят ли обичайно бъдещите семейства, какво меню искат?

- Повечето се затрудняват при избора. Обичайно, посочват основен продукт, който предпочитат - свинско, телешко, пилешко, риба, около който изграждаме менюто. Грижим се, за хармонията между отделните степени. Като цяло, търсенето е за традиционни вкусове, които биха се харесали на всеки. Посрещаме и много чуждестранни гости, включително като домакини на сватбеното им тържество. За тях сме изпълнявали и много интересни предизвикателства. Примерно, скоро приготвихме като предястие в сватбено меню скаген - традиционно скандинавско ястие.

- Какво трябва да имат предвид бъдещите младоженци, когато избират ресторант и меню за сватбеното тържество?

- Кулинарното изживяване е интегрална част от всяко сватбено тържество. Затова, изборът на ресторант е много важен детайл. Храната събира хората, носи радост на сетивата, дава сили и енергия. Тя винаги е била и ще бъде важна част от тържествата в живота на човек. На сватбата, младоженците гощават своите гости, грижат се за комфорта им, включително в кулинарно отношение. Това е част от традиционната благодарност за споделения радостен ден. Затова, моят съвет е да изберете ресторант с екип, който има отношение към храната, влага винаги пресни продукти, има изградени дългосрочни отношения с местни производители. За подобен повод, с качеството не би трябвало да се прави компромис. Задължително е и всяка степен от менюто да се приготвя непосредствено преди поднасянето ѝ, независимо дали гостите са 20 или 200. Това изисква добре оборудвана кухня, достатъчно пространство, професионален отлично стикован екип. Друг важен момент, който трябва да се има предвид при избора на сватбено меню е своевременното събиране на информация от гостите относно различни специфични диети, хранителни алергии и непоносимости. Менюто за вегани, вегетарианци, за децата се избира отделно.

- Какво се случва след първоначалния избор на меню?

- Бъдещите младоженци, техни близки и приятели идват на дегустация. Представяме им избраните ястия в пълен формат, за да могат не само да се насладят на вкусовете, но и на визията на всяко от тях. Случвало се е да приготвим няколко различни неща, които бъдещи младоженци, живеещи в чужбина пристигат специално за да опитат със свои близки.

- Как изглежда съвършеното сватбено меню?

- Хората познават гостите си и знаят, какво обичат. Няма храна, която не препоръчвам, всичко е позволено. Достатъчно е да има хармония между отделните продукти и степени на менюто. В този смисъл, всяко сватбено меню е съвършено, когато е избрано с мисъл за гостите, съобразено с тях и приготвено добре, с качествени продукти и поднесено в точния момент.

Красимир Петров е човекът, който винаги е готов с отговор на екзистенциалния въпрос „Какво ще сготвим днес?“. Работата му впечатлява гостите и на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли. Заповядайте да опитате предложенията за сватбено меню (предястие и основно), поднесени в подходящ коктейлен формат на 26 януари (неделя) от 13 часа. Входът за Grand Wedding Expo 2020 е свободен. Партньор на изложението за втора поредна година са DJ Service.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори