×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честният пояс на Пресвета Богородица пристига в Бургас на Кръстовден
  • Повечето германци се страхуват от руска атака срещу НАТО
  • След дроновете над Полша и Румъния: Зеленски обвини Русия в разширяване на войната
  • Над 100 хиляди души се събраха на антимигранстки митинг в Лондон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество


Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество
Работата му впечатлява гостите на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли
20 Януари 2020, Понеделник, 16:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Диригентът на Средиземноморски ресторант Салини ще има свое вкусно събитие на Grand Wedding Expo 2020

Сватбеното тържество е изключително емоционално наситен момент. Всички бъдещи младоженци искат всеки миг от него да е съвършен и споделен с най-близките им. Затова, дълго и внимателно избират отделните детайли, които заедно да формират сватбата на мечтите им. За да им помогне в избора, Гранд Хотел и СПА Приморец за втора поредна година организира свое авторско сватбено изложение: Grand Wedding Expo. На 25 и 26 януари то ще събере специалисти от сватбения бранш, ще покаже сватбени декорации, великолепно ревю булчински рокли и облекла за най-малките гости и включително - идеи за сватбено меню, които всеки може да опита. Грижа за този кулинарен момент ще има шеф-готвач Красимир Петров и неговия екип от Средиземноморски ресторант Салини. Вкусното им събитие ще стартира на 26 януари (неделя) от 13 часа. Повече - разказва неговият автор.

- Бихте ли се представили?

- Казвам се Красимир Петров и се занимавам с кулинария от над 10 години. Смело мога да кажа, че това е моето поприще, което ми носи истинско и неподправено удовлетворение. Работя в Средиземноморски ресторант Салини от няколко години, като в последно време съм диригент на кухнята - и заемам поста главен готвач. Моя е отговорността за всичко - от избора на качествени продукти, изготвянето на нови менюта и добрата колаборация между колегите до доволството на гостите ни. Занимавам се и с друго изкуство - рисувам. В последно време обаче, платната ми са основно кулинарни. Стремя се постоянно да надграждам знанията и уменията си. Крада си идеи от кулинарните канали, готварски книги от къде ли не, пътувания и реални ресторанти в които откривам чудесни неща. В най-голяма степен съм повлиян от любимите ми средиземноморска и френска кухня. Щастлив съм, че мога да работя това, което обичам и работата ми носи радост на гостите на Гранд Хотел и СПА Приморец.

- Ще имате собствено събитие на Grand Wedding Expo. Какво ще покажете на  него?

- Ще представя в коктейлен формат най-предпочитаните от нашите гости предястия и основни за сватбено меню. Всеки от гостите на събитието ще има възможност сам да опита популярните вкусове. Освен това, ще разкажа повече за кулинарната страна на сватбеното тържество - и разбира се, ще съм на разположение за въпроси.

- Колко време преди сватбата е добре младоженците да изберат менюто за тържеството?

- За да могат да запазят точно своята предпочитана дата за сключване на брак в Гранд Хотел и СПА Приморец, много бъдещи младоженци резервират деня година преди тържеството. Моята среща с тях е няколко месеца преди най-важния ден. Разполагаме с готови богати менюта, от които могат да избират. Има многобройни предложения за салати, студени предястия, топли предястия, основни. С радост откликваме и на желания за ястия, които не са налични в картите.

- Знаят ли обичайно бъдещите семейства, какво меню искат?

- Повечето се затрудняват при избора. Обичайно, посочват основен продукт, който предпочитат - свинско, телешко, пилешко, риба, около който изграждаме менюто. Грижим се, за хармонията между отделните степени. Като цяло, търсенето е за традиционни вкусове, които биха се харесали на всеки. Посрещаме и много чуждестранни гости, включително като домакини на сватбеното им тържество. За тях сме изпълнявали и много интересни предизвикателства. Примерно, скоро приготвихме като предястие в сватбено меню скаген - традиционно скандинавско ястие.

- Какво трябва да имат предвид бъдещите младоженци, когато избират ресторант и меню за сватбеното тържество?

- Кулинарното изживяване е интегрална част от всяко сватбено тържество. Затова, изборът на ресторант е много важен детайл. Храната събира хората, носи радост на сетивата, дава сили и енергия. Тя винаги е била и ще бъде важна част от тържествата в живота на човек. На сватбата, младоженците гощават своите гости, грижат се за комфорта им, включително в кулинарно отношение. Това е част от традиционната благодарност за споделения радостен ден. Затова, моят съвет е да изберете ресторант с екип, който има отношение към храната, влага винаги пресни продукти, има изградени дългосрочни отношения с местни производители. За подобен повод, с качеството не би трябвало да се прави компромис. Задължително е и всяка степен от менюто да се приготвя непосредствено преди поднасянето ѝ, независимо дали гостите са 20 или 200. Това изисква добре оборудвана кухня, достатъчно пространство, професионален отлично стикован екип. Друг важен момент, който трябва да се има предвид при избора на сватбено меню е своевременното събиране на информация от гостите относно различни специфични диети, хранителни алергии и непоносимости. Менюто за вегани, вегетарианци, за децата се избира отделно.

- Какво се случва след първоначалния избор на меню?

- Бъдещите младоженци, техни близки и приятели идват на дегустация. Представяме им избраните ястия в пълен формат, за да могат не само да се насладят на вкусовете, но и на визията на всяко от тях. Случвало се е да приготвим няколко различни неща, които бъдещи младоженци, живеещи в чужбина пристигат специално за да опитат със свои близки.

- Как изглежда съвършеното сватбено меню?

- Хората познават гостите си и знаят, какво обичат. Няма храна, която не препоръчвам, всичко е позволено. Достатъчно е да има хармония между отделните продукти и степени на менюто. В този смисъл, всяко сватбено меню е съвършено, когато е избрано с мисъл за гостите, съобразено с тях и приготвено добре, с качествени продукти и поднесено в точния момент.

Красимир Петров е човекът, който винаги е готов с отговор на екзистенциалния въпрос „Какво ще сготвим днес?“. Работата му впечатлява гостите и на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли. Заповядайте да опитате предложенията за сватбено меню (предястие и основно), поднесени в подходящ коктейлен формат на 26 януари (неделя) от 13 часа. Входът за Grand Wedding Expo 2020 е свободен. Партньор на изложението за втора поредна година са DJ Service.

 


В категории: Бургас


Бързото хранене поскъпва
Бързото хранене поскъпва 14/09/2025, Неделя 20:20 4
Флагман.БГ Двама загинаха при тази тежка катастрофа Двама загинаха при тази тежка катастрофа 14/09/2025, Неделя 19:39 0
Михаил ДИМИТРОВ Представят „Лунно цвете“ в Бургас Представят „Лунно цвете“ в Бургас 14/09/2025, Неделя 18:40 0
Флагман.БГ Земетресение в район край... Земетресение в район край... 14/09/2025, Неделя 18:20 0
България Всички новини
Бургас прие една от най-ценните реликви на християнството Бургас прие една от най-ценните реликви на християнството Светата майка ни избра, за да ни спаси, защото тук се случват много нещастия - уж инциденти, уж случайни, загиват деца, майки на малки деца, младежи умират без причина, смята Владиката  Бързото хранене поскъпва Бързото хранене поскъпва Посещенията падат Звездна вечер и хиляди аплодисменти в Летния театър на Бургас Звездна вечер и хиляди аплодисменти в Летния театър на Бургас Симфоничен оркестър, бенд и златни гласове изпълниха сцената в спектакъла, който ще се помни дълго Новите евробанкноти: Бетовен на 10 евро, Мария Кюри на 20, а Да Винчи на 100 Новите евробанкноти: Бетовен на 10 евро, Мария Кюри на 20, а Да Винчи на 100 Те ще имат по-интензивен цвят и се очаква да бъдат пуснати в обращение през следващите месеци на 2026 г. Двама загинаха при тази тежка катастрофа Двама загинаха при тази тежка катастрофа Случаят отново поставя фокус върху слабия контрол върху водачи с чуждестранна регистрация, Най-честите и показателни признаци, че тялото ви не получава достатъчно вода Най-честите и показателни признаци, че тялото ви не получава достатъчно вода Жаждата е ясен знак, но организмът обикновено подава по-дискретни сигнали, които лесно могат да останат незабелязани Ултраскъпо Ламборгини се размаза при брутална катастрофа Ултраскъпо Ламборгини се размаза при брутална катастрофа Зад волана на автомобила е бил 56-годишен Безпрецедентен случай с въздушната линейка в Ямбол Безпрецедентен случай с въздушната линейка в Ямбол Мъжът е постъпил в спешното отделение на ямболската болница с ампутирана ръка, вследствие на инцидент в домашни условия при рязане на дърва Представят „Лунно цвете“ в Бургас Представят „Лунно цвете“ в Бургас Премиерата на романа на Катрин Ди, с който спечели наградата "Кризалис" на европейския фантастичен фестивал Еврокон 2025 в Оланд, ще е в библиотека "Пейо Яворов" Посрещнаха тържествено Свещения Пояс на Дева Мария в Бургас Посрещнаха тържествено Свещения Пояс на Дева Мария в Бургас Започва литийно шествие по ул. „Александровска“ и ул. „Успенска“ до храм „Св. Богородица“, където ще бъде отслужена Архиерейска празнична вечерня
Убиецът на Чарли Кърк живял с трансджендър съквартирант Убиецът на Чарли Кърк живял с трансджендър съквартирант Сега младежът помага на ФБР Расте броят на жертвите след клането в Непал Расте броят на жертвите след клането в Непал Най-новите данни на здравното министерство на страната сочат, че загиналите вече са 72 Израел разклати „Евровизия“ Израел разклати „Евровизия“ Заради масовите убийства в Газа няколко страни заплашиха, че ще напуснат конкурса, ако еврейската държава участва в него Земетресение в район край... Земетресение в район край... Епицентърът е локализиран на 55 километра източно от град Брашов НАСА с амбициозен план: Първи полет с екипаж до Марс в началото на 30-те НАСА с амбициозен план: Първи полет с екипаж до Марс в началото на 30-те Ръководителят на американската космическа агенция очерта графика за завръщането на Луната, което ще послужи като трамплин за достигане до Червената планета Китай и САЩ преговарят в Мадрид за митата Китай и САЩ преговарят в Мадрид за митата Президентът Тръмп одобри удължаването на съществуващите мита върху китайски стоки (около 55%) до 10 ноември Българин стана кмет в Англия Българин стана кмет в Англия В продължение на година Мариан Несторов успешно ръководи област с население от 285 000 души Гълъбин Боевски отвлечен и убит като "Наглите"? Гълъбин Боевски отвлечен и убит като "Наглите"? Никой не го е виждал от месеци, върви слух, че е ликвидиран от наркокартела, който му бе издал смъртната присъда Учениците от тази гимназия ще посрещнат 15 септември без покрив Учениците от тази гимназия ще посрещнат 15 септември без покрив ържавата не е отпуснала обещаните средства, а застрахователят – не е изплатил щетите НАСА проучва планета, подобна на Земята НАСА проучва планета, подобна на Земята Тя е една от седемте планети с размерите на Земята, които орбитират около червеното джудже
Володимир ЗЕЛЕНСКИ Володимир ЗЕЛЕНСКИ Руската атака срещу Полша е подобна на събитията в Крим Виц на деня Виц на деня – Докторе, чувам гласове!
– А какво ви казват?
– Че съм луд.
– Ами, слушайте ги – те явно ви познават!
Виц на деня Виц на деня Дядо с внучето гледат снимки от сватбата му:
– Дядо, защо си тъжен на снимката?
– Защото съм разбрал, че вече е късно да избягам…
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Истински мъж никога не пита за посоката… той просто кара, докато жената вика.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори