×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Една година без лошото момче Иван Ласкин


06 Януари 2020, Понеделник, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Васко да Гама от село Рупча не успя да спечели битката с алкохола, остана завинаги на 48

Точно преди година навръх Йордановден си отиде лошото момче на българското кино и театър Иван Ласкин. Актьорът, прочул се още като 16-годишен ученик с ролята си в детския тв сериал "Васко да Гама от село Рупча", издъхна на 48 години във ВМА от чернодробна недостатъчност и след множество здравословни усложнения, причинени от алкохола. Обичан и мразен заради бунтарския си характер и пиперливия си език Иван Ласкин имаше много приятели, но и много критици. Близките му обаче твърдят, че зад маската на лошото момче всъщност се е криел един романтичен и много раним мъж. Иван Ласкин бе започнал дълга битка с порока, но уви продължителното пиене вече си бе оказало влияние върху организма. Бунтарят бохем остави неутешими съпругата си Александра Сърчаджиева и две дъщери - Люба и София.

Още преди Новата 2019-та той постъпи в болница, след като 2 месеца бе прекарал на легло там. Ласкин беше приет в "Пирогов", а по-късно прехвърлен в реанимацията на ВМА. Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември 2018 г. бе приет по спешност във Втора градска болница. Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

Под снимката в униформа (долу в галерия) Ласкин е написал следното на 7 май 2017 г. - ден след Гергьовден: "Гордея се, че съм част от Българската армия! Гордея се със 7,62 X 54 R! Моята картечница))))) Наричах я Джулия! А, запасната ми цев се казваше Пенка!))) България трябва да има АРМИЯ! България трябва да има сила! Такива времена ще ни довтасат, че аз на 50, ще трябва да ходя запас. И 250 зарядната ми кутия, да я носи Пом. Карт. от Чучулигово!...с Джулия))) ПКМ." През февруари 2016 г. Васко да Гама от село Рупча бе приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и влиза в болницата, където минава прегледи и изследвания. Сам казва, че границата, която никога не е прекрачвал, е да излезе пиян на сцената, за разлика от други негови колеги.

Докато участваше в риалитито “Фермата", също се наложи да влезе в болница. Причината тогава бе, че вдигнал кръвно, а не след дълго се отказа от участието си в предаването. В края на 2012 г. районният съд във Велинград постанови 15 месеца без шофьорска книжка и 800 лв. глоба за Ласкин. Наказанието му бе заради отказа му да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол, докато шофирал джип “Тойота" през лятото на същата година. Тогава в колата с него е била и една от дъщерите му. В един момент той спира автомобила, за да говори по мобилния си телефон. Близо до него полицейски автопатрул проверява други коли. Според показанията им полицаите видели Ласкин да надига бутилка от бира, докато говорел по телефона, след което потеглил. Затова тръгват след него и го спират за проверка. Заради отказа му да го тестват с дрегер му съставят акт за административно нарушение.

Същата година за първи път актьорът публично призна за проблемите си. "Аз съм алкохолик, боря се! Имам проблеми с алкохола. Тежък проблем. Пия много", призна той през сълзи в предаването „Директно Карбовски". „Казвам го, защото това е първият начин, по който да започна лечението. Никой не знае как се случва. Идва изведнъж. Никога не съм се излагал на представление, но съм изключителен алкохолик и пияница", каза Ласкин. И обясни, че пие, защото нищо край него не му харесва, защото държавата не цени труда на талантите и младите. Смята да направи всичко възможно да изпрати и двете си деца в чужбина, за да ги спаси. В интервюто си той обеща да се пребори с пиянството си. „Ако ще, да ми се пръсне трътката. Боря се и ще се боря! Проф. Григоров и д-р Цонев ще ме спасяват. Искам да го призная, защото това е мъжка постъпка", добави още той.

Ето изповедта на актьора от 26 февруари 2016 г. под въпросната снимка (виж долу в галерия), на която е заедно с Фънки и Росен Цанков: "Разбра се истината за състоянието на Иван Ласкин: "Благодаря на целият лекуващ лекарски екип!" В средата е Лекуващият лекар с нова система за вливане в ръка. На заден план сестра и санитарка. На преден-болния! На болничната маса предимно мухлясали и ферментирали лекарства от Франция и Италия." И тогава, и до последно до него неотлъчно бе голямата му любов - актрисата Александра Сърчаджиева. Той често казва колко силно я обича, пише й мили послания в личния си профил във фейсбук като: "Толкова те обичам, че дори не забелязвам детето ни, когато притичва покрай теб! Толкова те обичам, че когато стоеше под дъгата в Гърция, тя ми се видя черно-бяла... Обичам бръчиците и нескопосаната ти прическа сутрин, когато се събуждаш и приличаш на мокро врабче... Толкова те обичам, че само когато съм с теб, не съм егоист. Толкова те обичам, защото ме правиш добър и нежен, защото цериш просташкия ми характер само с поглед... защото те обичам! Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя. Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Обичам да те галя и ти да се усмихваш насън."

Двамата се влюбват един в друг в труден и за двама им период от живота ни. Запознават се на снимачната площадка. Тогава Александра се обижда на чувството му за хумор и трябва да мине доста време, докато разбере, че не й се подиграва, а се шегува. "Точно тогава майка й, обичаната актриса Пепа Николова, се разболя неизлечимо от тумор в мозъка. Аз пък не се спогаждах с първата си съпруга (актрисата Мирослава Гоговска - б.ред.). Изнесох се и живеех сам с кучето си в стая само с едно легло, отрупано с хартии от сандвичи. Алекс промени и мен, и живота ми", разказа приживе в свое интервю актьорът.Иван Ласкин завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков. Малко преди това започва кариерата му в театъра - в „Сълза и смях“ играе от 1991 г. След това показва таланта си на сцените на почти всички софийски театри. От 1997 г. е актьор в театър „Българска армия“. Напуска го през 2014 г. с Александра Сърчаджиева. "Истината е, че се изчерпах там. Аз напуснах, защото стоях там заради Александра... а не трябваше. А Александра просто не издържа заобикалящото я режисьорско некадърие и малодушие. С изключение на Асен Шопов, Ивайло Христов и най-вече Крикор Азарян", написа в личния си фейсбук профил тогава Ласкин. Там обяви, че напуска Военния театър, след като 17 г. е играл на сцената му.Има и десетки роли в киното. Участва в сериалите "Дунав мост" и "Хайка за вълци", във филмите "Най-важните неща", "Стъклената река" и др. Стотици приятели и колеги изпратиха Иван Ласкин на 8 януари 2019 г. в столичния храм "Свети Седмочисленици". Година след смъртта му съпругата му Алекс Сърчаджиева призна, че не е имала пари да го погребе. Тогава приятели на актьора събрали пари за погребението му.




В категории: Животът


6
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
6
Коментара по темата
6.
И ко
06.01.2020 15:53:17
0
1
Е и?
5.
Здравко
06.01.2020 15:03:20
1
2
Кака плющи ли съ вече .
4.
град КОЗЛОДУЙ
06.01.2020 14:53:57
0
0
господине отГРАД ПОМОРИЕ прав сте
3.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
06.01.2020 14:51:45
1
3
бог ДА ГО ПРОСТИ но то повечето артисти пият преди години нали БАТАШОВ си отиде от пиянство то си е както казват курвалъка е до време пиянството до гроб
2.
ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
06.01.2020 14:48:14
0
5
ДО 1 КОМЕНТАР
ДЯВОЛСКИ СИ ПРАВ НА 100%...

ЩОТО.......

КОЙТО ПИЕ ВИНО И РАКИЯ....
ТОЙ НЕ ОСТАРЯВА....ЩОТО МЛАД УМИРА....
1.
Abe
06.01.2020 13:36:20
2
5
Абе лека му оръст ама той явно е бил глупак и пияница. Алкохола не прощава. И странното е при алкохолиците глупаци че знаят че ако продължават ще умрат и пак пият. Е то като си прост никой не може, да ти помогне. Ако си бе живял нормално щеше да, се радва на живота още
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори