Новогодишен лукс: Баровци броят 80 лева за череши от Чили
Малините празнично вървят по петдесетачка
По 80 лева за кило череши от Чили броят баровци в София в навечерието на Новата 2020 г., твърди Lupa.bg. Големите и сладки червени плодове, докарани от далечната южноамериканска страна, се предлагат в малките магазинчета за плод и зеленчук в различни столични квартали.
Явно за да не стряскат потребителите на много места търговците са написали цената за 100 грама, която е 8 лева. "Черешите за Нова година не са по джоба на всеки", цъкат с език купувачи, на което пък продавачите отговарят: "Цената е такава, защото тези череши все пак идват отдалече".
Почти на същата цена търговци предлагат и череши от Аржентина. В интерес на истината чилийските плодове са големи, сочни и вкусни. Но пък и цената им е доста солена за българския джоб. Когато излизат първите български череши в края на май се продават около 15-20 лева.
За колосалните 50-60 лева се предлагат малини и боровинки от Испания, Чили и Канада на столичните пазари. Ягоди от средиземноморските страни по Нова година се продават между 35 и 70 лева в зависимост от големината и сорта. Ако все пак се изкушавате да сложите на празничната трапеза череши, ягоди, малини и боровинки може да си купите кесийка от по 100 или 200 грама.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
