×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 причини да не сте богати


29 Декември 2019, Неделя, 17:00 ч.

И те нямат нищо общо с това колко пари печелите

Причината, поради която не сте милионер (или дори не сте на път да станете такъв), е наистина доста проста. Вероятно предполагате, че това е така, защото не печелите достатъчно пари, но истината е, че за повечето хора, независимо дали накрая ставате милионер или не, има много малко общо с количеството пари, което печелите. 

Това е начинът, по който се отнасяте към парите в ежедневието си, пише The Street.

Ето 10 възможни причини да не сте милионер:

10. Грижа ви е какво мислят съседите

Ако се състезавате срещу тях и материалните им притежания, вие губите трудно спечелените пари за играчки, за да ги впечатлите, вместо да изграждате богатството си.

9. Не сте търпеливи

До ерата на кредитните карти беше трудно да похарчите повече, отколкото сте имали. Днес това не е така. Ако имате дълг по кредитна карта, защото не можете да изчакате, докато имате достатъчно пари, за да закупите нещо в брой, вие правите другите богати, докато се вкарвате в дългове.

8. Имате лоши навици

Независимо дали става въпрос за тютюнопушене, пиене, хазарт или някакъв друг лош навик, навикът използва много пари, които биха могли да отидат за изграждане на богатство. Повечето хора не осъзнават, че цената на техните лоши навици се простира далеч над непосредствената цена. 

Вземете например пушенето - то струва много повече от закупения пакет цигари. Освен това се отразява негативно на богатството ви под формата на по-високи застрахователни ставки и намалена стойност на вашия дом.

7. Нямате цели

Трудно е да се изгради богатство, ако не сте отделили време да разберете какво искате. Ако не сте си поставили цели за богатство, няма вероятност да ги постигнете. Трябва да направите повече, отколкото да заявите: „Искам да съм милионер“. Трябва да отделите време, за да определяте целите за спестяване и инвестиране на година и да измислите план как да постигнете тези цели.

6. Не сте се подготвили

От време на време се случват лоши неща на най-добрите хора и ако не сте се подготвили подобно нещо да ви се случи чрез застраховка, всяко богатство, което може би сте изградили, може да изчезне за миг.

5. Опитвате се да направите бързи пари

За огромното мнозинство от нас богатството не идва моментално. Може би вярвате, че хората, които печелят от лотарията, са хиляди, но истината е, че е много по-вероятно да бъдете ударени от мълния, отколкото да спечелите лотарията. Това желание за бързо забогатяване вероятно се разпростира в начина, по който инвестирате, със сходни резултати.

4. Разчитате на другите да се грижат за парите ви

Вярвате, че другите имат повече знания за паричните въпроси и разчитате изключително на тяхната преценка, когато решавате къде да инвестирате парите си. За съжаление, повечето хора искат сами да печелят пари и това е тяхната основна цел, когато ви кажат как да инвестирате парите си. 

Вслушвайте се в съветите на други хора, за да получите нови идеи, но в крайна сметка трябва да знаете достатъчно, за да вземете свои собствени решения за инвестиране.

3. Инвестирате в неща, които не разбирате

Чувате, че Боб е направил много пари, правейки нещо, и искате да хванете и вие този влак. Ако Боб наистина правеше пари, той ги прави, защото разбира как работи инвестицията. 

Хвърляйки парите си, защото някой друг е направил пари, без да разбирате напълно как работи инвестицията, само ще ви лиши от богатство.

2. Страхувате се

Толкова сте изплашени от риска, че държите всичките си пари в спестовна сметка, която всъщност губи пари, когато инфлацията влезе в уравнението, но въпреки това отказвате да ги преместите на място, където са възможни по-високи нива на възвращаемост, защото се страхувате, че ще загубите пари.

1. Пренебрегвате финансите си

Заемате нагласата, че ако изкарате достатъчно, финансите ще се погрижат сами за себе си. Ако в момента имате дълг, той по някакъв начин ще се реши в бъдеще. 

За съжаление е необходимо планиране, за да станете богат. Това не се случва магически на огромното мнозинство от хора.

В действителност вероятно не само един от горните лоши навици са ви попречили да станете милионер, а комбинация от няколко от тях. Погледнете внимателно списъка и направете своята преценка. 

Ако искате да бъдете милионер, това е напълно във вашата сила, но ще трябва да се сблъскате с проблемите, които в момента ви пречат да създадете това богатство, преди да имате шанс да се наречете такъв.

Източник: economic.bg


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Дернев
29.12.2019 21:36:04
0
3
Това не се отнася за БГ, страната на Алиса. Примери колкотобискаш.
2.
10 причини да не сте богати
29.12.2019 17:57:12
1
7
Беден е тос който знае Бройката на своето Богатство!
1.
AZ
29.12.2019 17:27:23
1
21
Богатство, милиони, блага, пари, инвестиция. Само Луцифер е доволен от този, който повярва, че това е смисълът на живота. Хора, къде оставяте любовта, семейството, привързаността, отношенията между хората ? Нали си давате сметка, че докато се борим за богатство, сакрални неща от живота ни се изнизват. Богатството ни не трябва да се мери само с пари и блага, защото това са толкова тленни и смешни неща, които усещаме винаги в края на живота си, или тогава когато в борбата за богатство сме пренебрегвали близките, истинските си приятели и роднини, които сме загубили като естествено движение на кръговрата живот. Богатейте хора, но не забравяйте душите си, защото е доказано, че право пропорционално с богатството в портфейла/банката/имотите се осиротява душевно. На човек не му е нужно богатство, на човек му е нужно точно толкова, колкото може да изхарче. И помнете друго. Ваши са само изхарчените пари, ония които са ви в повече и в сметката не са ваши, или поне докато ВИЕ не ги изхарчите. И не забравяйте, животът ни е дар, той не ни принадлежи и в тази връзка знайте, че загубата на време в печелене, печелене, печелене на пари, пари и пари е по-голяма от тази да сте по-скромни, но да сте до близките, децата си, семействата и приятелите си. Бъдете умни, а тези статии ги оставете. Нека да ги четат материалистите. Те са на друга вибрация и друго ниво на духовно развитие. На тях им трябват още много животи за да се вразумят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Миналата година Канарските острови са посрещнали 16 милиона туристи, което е седем пъти над населението от 2,2 милиона души Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори