×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В задънена улица ли е сметопочистването на Карнобат


В задънена улица ли е сметопочистването на Карнобат
Съветниците не приеха предложеното увеличение на такса смет и битови отпадъци, отхвърлиха и план-сметката
23 Декември 2019, Понеделник, 21:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Има опасност общината да остане без сметопочистване за една година

Изпадна ли сметопочистването на община Карнобат в задънена улица? Мнозинството в Общинския съвет в Карнобат не прие предложеното от кмета Георги Димитров увеличение на таксата за  смет и битови отпадъци, а впоследствие отхвърли поставената на обсъждане „план-сметка“ за годишния размер на приходите и разходите, свързани с управлението на отпадъците.

По този начин общинските съветници от БСП, ГЕРБ и „Българска пролет“ гарантираха недостиг от 700 000 лв., т.е годината в Карнобат ще започне с дефицит в общинските финанси. В резултат от приетото решение от 1 януари 2020 год. Общинската администрация няма да има право да изразходва средства за сметопочистване и сметоизвозване, тъй като няма одобрена план сметка, а новият бюджет не е приет, твърдят от Община Карнобат.

За да бъде компенсиран очертаващият се недостиг на средства, кметът Георги Димитров и екипът му  ще бъдат принудени да намалят разходите за сметопочистването. Заради решението на мнозинството администрацията ще трябва да обмисли и въвеждане на още една непопулярна мярка, т.е съкращаване на работници от звеното, отговарящо за чистотата в общината - града и съставните селища.

„Просто ще бъдем принудени да „отрежем“  редица други услуги за гражданите. Разбирайте, че става въпрос за средства, които трябва да бъдат буквално взети от социални дейности, култура, спорт и от всичко онова, което е дейност на общината града и в съставните селища, т.е в селата. Бих попитал колегите от БСП, ГЕРБ и „Българска пролет“ дали ще поемат отговорността за това, че ще трябва да спрем финансирането на Балканския фестивал на изкуствата, да намалим дейността на пенсионерските клубове, на клубовете по интереси и да вземем пари от издръжката на детските градини и от социалния патронаж. С това решение мнозинството обрече карнобатлии и хората от съставните селища на по-лош живот през 2020 год. Дано поемат отговорност за това“, коментира кметът Георги Димитров след края на заседанието на Общинския съвет.

В момента нивото на таксата „смет и битови отпадъци“ в община Карнобат е 1.3 / 1000 и едно от най-ниските в цялата страна. Таксата не е била променяна нито веднъж през последните десет години, категорични са от Общината.

Същевременно след въведените промени в Закона за управление на отпадъците преработката на един тон отпадъци в регионалното депо вече е 95 лв. вместо досегашните 57 лв.

Пред Флагман.бг общинският съветник от БДЦ Стефан Кенов коментира, че до края на годината трябва да се проведе извънредно заседание на местния парламент, за да се изчисти това недоразумение. В противен случай общината ще остане без сметопочистване за една година. 

"В юридически колапс сме. Ако до 31 декември не приемем план-сметка, Общината няма да има право да събира боклука през следащата година. Надявам се мнозинството от глупост или недообмисляне да го е направило. Иначе още на 1 януари кметът трябва да прекрати дейността на сметопочистването и всички работещи да получат предизвестие и да останат без работа. За една седмица ще настъпи хаос, градът ще заприлича на сметище. В първия работен ден на 27 декември ще се опитаме с част от общинските съветници да стигнем до консенсус, не можем да оставим общината без сметопочстване една година", обясни съветник Стефан Кенов. 


В категории: Карнобат


14
Коментара по темата
14.
Сунгурларе
24.01.2020 14:55:49
1
1
Попитайте Големия политик Стефан Кенов защо използва като лични автомобили ,за лични нужди противопожарните джипове които са на Община Сунгурларе за гасене на пожари и са по програма и където баща му Георги Кенов е кмет на Сунгурларе. Всеки ден пътува Сунгурларе-Карнобат и също ходи на лов със тях,вместо да се използват за гасене на пожари.Това го попитайте и дайте гласност,а не да правите големия разбирател. Айде сега да ви видим ФЛАГМАН.
13.
*********
27.12.2019 10:14:49
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
27.12.2019 08:59:33
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Браво!
27.12.2019 08:58:10
2
27
Така е редно . Едно от предизборните обещания на Димитров бе ,че общината е в добро финансово състояние и няма да вдига данъците.Що сега иска
10.
БСП,ГЕРБ ,БП
25.12.2019 13:58:24
23
11
БСП винаги е била вредна за обществото, ГЕРБ са крило на БСП -все същите, Българската пролет е най-вредното ново комунистическо явление- дано издържат до пролетта с тази корпоративна политика иначе ще бъдат пометени заедно със скапаните корпорации(фирми) които ги сложиха в ОбС.
9.
До 3.
24.12.2019 17:17:14
14
5
Дернев ,тази теория е абсолютна глупост преписана от учебник по политикономика.
8.
Вземете парите от
24.12.2019 16:25:59
15
8
тези , които си сложиха общинските съветници.
7.
Катнобатман
24.12.2019 13:55:08
3
34
Теодора Кенова взима заплата, а не работи нищо. Едно едно перо от което да се вземат пари...
6.
RE-1
24.12.2019 13:35:27
2
9
Не случайно си имат река Боклуджа.
5.
Иван
24.12.2019 10:44:50
3
35
Целият персонал е надут в общината.Който има да оправя някой било то сестри,братя, любовници всички се назначават без необходимия ценз. Трябва съкращение голямо.Чудят се какво да правят цял ден.Некомпетентни,излагат се като кифладжии.
4.
Живка
24.12.2019 09:57:34
26
11
Заради тези дето гласуваха за БСП,ГЕРБ и Българска пролет ще тънем в боклук.
3.
Дернев
24.12.2019 09:53:58
1
22
Явно нещо в преразпределението не е договорено и си дават допълнително време. Иначе 700х. лева не са проблем за Кб. Пори всипки случаи има какво да се оптимизира в разходите особено в персонал и заплати и трябва да се направи. Но правилния подход е увеличаване на приходите и то не по най-лесния начин, както прави и съветва държавата чрез увеличаване на данъците, а инвестиране в собствени дейности за получаване на собствения доход. Привличане на инвеститори също и не чрез продажба на общинска собстврност, а апортирането й за участие на общината. В това отношение Кб има същите възможности като Бс и Вн, но трябва инициативни и не много алчни хора. Такива могат да се намерат, ако алчноста не изкривява целите и погледа. Работете в тази надока. Не пакайте от горе да ви кажат какво да правите, защото при всички случаи интересите ви ще бъдат орязани.
2.
*********
24.12.2019 08:36:32
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
*********
23.12.2019 21:59:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Установиха подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Установиха подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков направил пълни самопризнания и завел разследващите до веществени доказателства, които имат пряко отношение към палежа Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите одобряват служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% - не
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори