×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ключът към доверието на пациентите се крие в две неща – медицина от световна величина и лично отношение


Ключът към доверието на пациентите се крие в две неща – медицина от световна величина и лично отношение
Д-р Владимир Корновски, началник на отделение по Кардиохирургия към МБАЛ „Сърце и Мозък“ Бургас
12 Декември 2019, Четвъртък, 14:22 ч.
Автор: Флагман.бг

МБАЛ „Сърце и Мозък“ работи по този стандарт и непрекъснато се стреми да го надгражда

Д-р Владимир Корновски е роден във Варна през 1974 г. Завършва IV-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ в родния си град с френски език. През 2002 г. завършва Медицина в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- гр. Варна. Има защитени специалности по „Хирургия“ и „Кардиохирургия“. Медицинската си кариера също страртира и развива във Варна, като последователно започва първо като хирург в хирургичното отделение към МБАЛ „Св. Анна“ в през 2003 г. От 2005 г. работи като хирург в Клиниката по кардиохирургия към УМБАЛ „Св. Марина“. От 2003 г. д-р Корновски е асистент към Катедрата по хирургични болести на МУ-Варна и от 2018 г. към Катедрата по сърдечносъдова хирургия и ангиология.  Придобива образователна и научна степен „Доктор“. Владее френски и английски език. Участва в обучителни програми в Германия, Франция, Белгия и Англия.

- Д-р Корновски, Вие сте потомствен лекар, медицината ли беше единственият професионален път, който можехте да изберете?

- Семейството ми има афинитет към изкуствата и особено към музиката -  можех да се насоча в тази посока. Езиковата гимназията, която съм завършил също има специален отпечатък върху мен. Аз обаче имах блестящия пример пред себе си. Виждах какво означава любов към професията и какво се крие зад истинското удовлетворение от постигнатите резултати. Това беше примерът на моя баща - утвърден лекар-хирург в страната. Реших да го последвам. Така се насочих към медицината и хирургията.

- С какво Ви спечели сърдечната хирургия?

- Първо ме спечели хирургията, като общо понятие. Възможността с действията на ръката си, ръководена от мозъка, да променяш хода на заболяване и в повечето случаи да го излекуваш напълно, е нещо изключително вълнуващо. После дойде Кардиохирургията, която в първия момент ме смути с обема си от специализирана апаратура, който съпътства една сърдечна операция и уникалния синхрон между три различни звена: анестезиология, ЕКК и кардиохирургия. Кардиохирургията ме спечели с динамиката си, с надпреварата с времето и фактът, че винаги трябва да си крачка пред него. И не на последно място, колкото и тривиално да звучи: феноменалното усещане – да държиш човешкото сърце в ръцете си.

- Вие сте първият ученик на проф. Владимир Данов. Какви спомени пазите от обучението си при него?

- Да, така е. Проф. Данов е първият ми учител. Сърдечната хирургия е професия, при която има и трябва да има приемственост. За мен той беше менторът, който ми даде тласък и ме поведе по пътя напред. Той е изключителен хирург от световна величина, имащ уникално и вдъхновяващо хирургично възпитание. Не крие занаят. Всички можеха да „откраднат“ от него. От тогавашния му екип, мисля, че аз „откраднах“ най-много. Той вярваше в нас, разбира се, знаеше, че каквото и да се случи, можеше да ни помогне. Не пестеше време и средства в желанието си да ни даде най-добрата подготовка. Първото нещо, което ме научи той е да не се страхувам. Не ме разбирайте погрешно - не става въпрос за безрасъдство, а за чувство на увереност, което е необходимо на всеки хирург. Попих немската му прецизност, отношение към пациентите и се стремях да овладея безапелационната му хирургична техника. Проф. Данов е човекът, който ме създаде като сърдечен хирург и винаги ще му бъда благодарен!

- От месец оглавявате отделението по кардиохирургия към МБАЛ „Сърце и Мозък“. Какви са впечатленията ви от новооткритата болница?

- Познавам структурите на Български Кардиологичен Институт, с изпълнителен директор – проф. Данов, който винаги ме е впечатлявал с високото ниво на работа. УМБАЛ „Сърце и Мозък“ гр. Плевен е болница от световно ниво и заедно с бургаската структура работим като един организъм. Щастлив съм, че съм част от екипа на толкова модерна и високоспециализирана болница.

- Какво се крие зад толкова големия успех на МБАЛ „Сърце и Мозък“ според Вас? Само за няколко месеца специализираната болница се превърна в предпочитана за пациентите от Бургас и региона?

- Предполагам това се дължи на изключителните специалисти, които работят в МБАЛ „Сърце и Мозък“. Професионализмът е на световно ниво. Не на второ място, бих казал, е отношението към пациента. Ключът към доверието на хората се крие именно в тези две неща – предлагане на медицина от световна величина и лично отношение. МБАЛ „Сърце и Мозък“ работи по този стандарт и непрекъснато се стреми да го надгражда.

- Какви цели си поставяте като ръководител на кардиохирургичното отделение?

- Целта на всеки ръководител може да бъде само една: предоставяне на адекватна и изключителна по качество медицинска услуга, съизмерима със световната практика. Искам да поставя акцент и върху операциите на „биещо сърце“, които са вече рутинни в МБАЛ „Сърце и Мозък“.

Обръщам особено внимание и на специализантите, които са избрали да стартират професионалния си път при нас – влагам и ще продължавам да не пестя средства и усилия в изграждането им като качествени специалисти и отлични лекари.

- Споделете изпитана рецепта за здраво сърце!

- Все още съм много млад да издавам рецепти за здраво сърце. Запазвам си правото да отговоря на този въпрос след 15-на години. 


В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
България Всички новини
Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК
Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори