×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евгений Мосинов с труда и личността си надскочи пределите на Бургас


Евгений Мосинов с труда и личността си надскочи пределите на Бургас
Правото бе в кръвта на Евгений. Говореше с такава лекота и увлекателност, че приковаваше всички погледи в себе си. Не поглеждаше, нямаше нужда от справка – сякаш всичко бе събрано в него, каза Вълчо Чолаков
09 Декември 2019, Понеделник, 19:03 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

За мен е чест да бъда патрон на първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“, споделя областният управител на Бургас

-Г-н Чолаков, какво Ви подтикна да станете патрон на първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“?

-Личността Евгений Мосинов – адвокатът, учителят, общественикът, политикът, приятелят, човекът. Евгений, който с труда си, с личността, отдавна е надскочил пределите на Бургас. Той е един от примерите какъв трябва да бъде адвокатът – като теоритична подготовка, практика, поведение в съдебна зала. Първата ми среща с него бе на лекция по фундаменталния за правото предмет - Обща теория на правото. Аз студент, той асистент по дисциплината. Говореше с такава лекота и увлекателност, че приковаваше всички погледи в себе си. Не поглеждаше, нямаше нужда от справка – сякаш всичко бе събрано в него. Носеше правото в себе си. Правото бе в кръвта му. И днес пазя записките си от лекциите, които ми е преподавал. И до днес, следвайки адвокатската практика в съзнанието ми често излиза Евгений – какво би направил той, как би постъпил. Евгений оказваше цялостно въздействие върху студентите и колегите си. Изключително ерудиран, начетен и борбен. Не делеше хората – нито по политически, нито по други принципи. Даваше много от себе си, за всички.

В личен план за мен е чест да бъда патрон на първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“. От гледна точка значимостта на Евгений Мосинов като юрист, като човек, считам за достойно Областният управител, независимо кой е той като физическо лице, да бъде патрон на събитието. Достойно е Институцията Областен управител – тази най-висока държавна длъжност на регионално ниво да стои зад каузата на Фондацията. Защото Евгений винаги ще бъде пътеводител за още много поколения юристи.

-В голяма степен събитието цели да насърчи и подпомогне млади хора по пътя на правото, какъв съвет бихте им дали?

-Не съм от хората, които обичат да дават съвети или да поучават. Мисля, че младите хора са достатъчно умни, амбициозни и трудолюбиви. Но ще споделя личен опит, който може да им бъде полезен, а той се състои основно, в това да си поставяш високи цели. Да бъдеш неподражаем, оригинален, да търсиш нестандартното, да се развиваш като по-добър в професията. Да бягаш от рутината, да не се поддаваш на алчността. При преследване на професионалната цел винаги водещо да бъде преследването на компетентността, задълбоченото познание и уменията. Никога да не се предават и да не бягат от поетия път. И нека отговорността в поведението, в действията да им бъде втора кожа.

-Какво мислите за фондацията? Това ли е неговият завет?

-Като общество се нуждаем от такива каузи, от тяхната реализация. Като общество имаме нужда от примери, които да вдъхновяват, да мотивират. Но не да се кланяме пред примера, като пред икона, а да следваме положителното. Да вземем всичко добро и стойностно, което може да ни превърне в по-добри личностни. В качеството си на областен управител, на гражданин, на човек ще подкрепя всяка кауза, насочена към стимулиране на талантливите, трудолюбивите, можещите. Като десен човек считам, че таланта и труда, упоритостта, целенасочеността трябва да бъдат подпомагани от най-ранна детска възраст. Да помагаме на тези членове от обществото, който показват отдаденост, старание, резултати. Това е начинът да се справим с посредствеността и да създадем „хора-примери“, „хора-образци“ във всяка една сфера на икономическия, политически и обществен живот. Пожелавам на Фондация „Евгений Мосинов“ дълъг и смислен живот, за да живее Евгений Мосинов - адвокатът, учителят, общественикът, политикът, приятелят, човекът.


В категории: Политика


Две коли изгоряха пред къща
Две коли изгоряха пред къща 21/05/2024, Вторник 14:59 0
Мъж почина при пожар в Трявна
Мъж почина при пожар в Трявна 21/05/2024, Вторник 13:20 0
10
Коментара по темата
10.
*********
09.12.2019 23:51:55
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
AБе
09.12.2019 22:51:10
0
9
Велик беше Майкъл Джексън. Толкова хора направиха бая кинти на негов гръб. И сега е същото. Фондации, мондации, абе кинтити да вървят.
8.
Бай Ставри
09.12.2019 21:36:47
6
5
Хубав човек беше, но комунист!
7.
Десислава Костова
09.12.2019 20:50:23
5
4
Колегата Мосинов упражняваше професията ни с чест, достойнство и почтеност.
Горда съм, че го познавах!
Правната общност загуби истински професионалист.
Успех на тази фондация! Желая ви да следвате принципите на адвокат Мосинов пламено и неотклонно и да уважавате и пазите законноста като него!
Така той няма да бъде забравен!
6.
Дo 9
09.12.2019 20:18:58
1
3
ТЪПАНАР НЕЩАСТЕН
5.
Д
09.12.2019 19:57:32
0
10
Колкото по сложен е закона толкова повече лъжи има в него. Щом ти трябва цял курс значе лъжеш и крадеш. Законе се разбира ясно от Библията и след това от 2-3 класически автори. Какво толкова го увъртате закона че паднахте на последно място в Европейския съюз по развитие?
4.
*********
09.12.2019 19:55:09
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Bai
09.12.2019 19:46:59
1
15
Бая дълъг език изкара автора, от горe до долу го облиза!
2.
Шегаджия
09.12.2019 19:34:22
2
9
“Не съм от хората, които обичат да дават съвети или да поучават”.
1.
1.
09.12.2019 19:20:48
11
17
Бургас загуби най -интелигентният и начетен адвокат ,другото е просто БСУ ,БЕЗ КОМЕНТАР.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Пеевски посочи още, че предложението на лидера на ДБ е включвало пенсиониране на Бойко Борисов Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Според бизнесмена Крепостната стена и терасата върху бойната кула на Стария Созопол били съвсем различен казус с незаконно строителство, свързан с друг областен управител - Константин Гребенаров Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения
Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори