×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 неща, които още ни навяват спомени за социализма


10 неща, които още ни навяват спомени за социализма
30 години след демократичните промени все още в домовете ни има вещи, които рядко използваме, както и сгради, чиято външност напомнят за духа на онова време
08 Декември 2019, Неделя, 08:07 ч.

От чушкопека до чугунените радиатори, вижте кои вещи в домовете ни са съхранили духа на отминалото време

30 години след демократичните промени все още в домовете ни има вещи, които рядко използваме, както и сгради, чиято външност напомнят за духа на онова време, съобщава socbg.com.

Ето кои са 10-те неща, които най-често ни връщат в миналото. С тях ни най-малко не целим да възбуждаме носталгия към комунизма, а просто да си припомним какво от онова време все още използваме.

1. Чушкопекът

Първият чушкопек е произведен в частен гараж във Велико Търново от инж. Николай Пиперков. Той може да се използва за печене още на картофи, патладжани и каквото ни скимне. Уредът е бил един от най-ценните в миналото, като е изкупуван от щандовете буквално за минути. Прототипът на чушкопека - една от основните емблеми на тоталитаризма, е създаден през 1974 г. При нормални условия, печенето на чушките отнема не повече от 5 минути. Заради огромното търсене на чушкопеци в страната и чужбина тогавашната власт легализирала уреда, който преди това се е произвеждал нелегално във Велико Търново.

2.Термометрите с живак

Почти няма семейство в България, което да не съхранява като реликва поне един живачен термометър за измерване на телесната температура. И когато новите термометри без живак, отговарящи на стандартите за безопасност на Европейския съюз сдадат багажа или изчезнат измежду възглавници, матраци и одеяла, термометърът с надпис "Сделано в СССР" спасява положението.

Живачните термометри обаче не са съвсем безопасни, именно заради това са забранени. Проблемът възниква, когато се счупят и изпаренията от живака се вдишат. Но от един път нищо няма да ви стане.

Форумите са пълни с обяви за живачни термометри, които се продават и скъпо, поради причината, че хората вярват, че мерят по-точно от електронните термометри.

3. Чугунените радиатори

Днес радиаторите за отопление се правят предимно от алуминий и съдържащи алуминий сплави. Но най-разпространените отоплителни уреди по време на соцаа, особено в неговите първи години, бяха тежките чугунени радиатори.Освен че са по-тежки, чугунените радиатори оскъпяват отоплението в дома, те се нагряват по-бавно и по-бавно изстиват.

Въпреки всичко обаче, все още много домакинства ги предпочитат поради факта, че са практически "вечни" и издържат повече от 50 години. Съвременните алуминиеви радиатори обикновено имат гаранция от около 10 години.

4. Панелните блокове

През комунизма масово се строят панелки, тъй като отделните едри панели просто се сглобяват чрез заварки и процесът е бърз. Наличието на сериозна жилищна криза тогава налага бързото построяване на цели панелни жилищни комплекси, особено в столицата София и големите градове като Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора.

Днес в панелни жилища в България живеят близо 2 милиона души. Почти всички тези сгради са характерни с ниската си енергийна ефективност, което прави разходите за отопление доста по-големи за обитателите им, отколкото биха могли да бъдат в тухлена сграда.

Макар да сме свикнали толкова много с гледката на едропанелното строителство в нашите градове, което от поне 20 години не се прилага изобщо, то без съмнение е най-яркият архитектурен символ на така наречения соц

5. Съветските хладилници

Съветските хладилници от едно време, макар и да са неикономични и шумни, все още се използват от много домакинства. Ако влезете в жилище на възрастно семейство - без значение в голямо или в малко населено място - голяма е вероятността да видите такъв уред. Причината тези хладилници да са толкова издръжливи е, че поддръжката им е лесна и са правени така, че да работят максимално дълго време.

6. Печките-"чудо"

И до днес в много български домове, особено в малките градове и селските райони, печката тип "чудо" се използва за отопление.

В миналото това е била най-разпространената печка за огрев чрез дърва и въглища. Недостатъците са като при всяка печка - огънят понякога се пали трудно, а в помещението макар и малко, на моменти винаги има пушек.

7. Електрическа възглавница

И днес се продават електрически възглавници. Но почти няма домакинство в страната, което да няма такъв престижен електроуред от времето преди 1989 г. При болки в корема, кръста и врата, електрическата възглавница е незаменима.

Внимавайте обаче да няма някой оголен кабел, за да не ви хване ток. Изобщо с всеки стар електроуред човек е добре да внимава извънредно много.

8. Лимоновите резенки

Десертът-връх на социалистическата кулинария са лимоновите резенки. Ако никога не сте яли лимонови резенки, може да ги опитате и днес, има ги във всеки супермаркет. Лимоновите резенки са прекрасен вариант за подарък на дядо и баба за рождения ден.

9. Табелите "Образцов дом"

Табелите "Образцов дом", останали от времето преди 1989 г., все още може да се забележат на фасадите на много къщи и или окачени на дворните порти. Макар и те на практика да не означават нищо днес, в миналото са били символ на престиж, защото са били поставяни само на наистина добре поддържани за времето си къщи. Някои ги използват и като майтапчийско украшение.

10. Холните секции

Масивните холни секции със скучен дизайн също са част от символите на соца, които често забелязваме и днес в много български домове, макар и тази епоха да я няма отдавна.

Липсата на стоки е принуждавала хората да съхраняват всякакви предмети, често и абсолютно ненужни. Затова тези секции за съхранение са били неизменна част от всеки хол.


В категории: Ретро Флагман


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
Горски дух
08.12.2019 18:03:21
1
3
Червените цървули нещо не могат да се поберат в черните си кожички, а? Спокойно, другаре цървули, вие отдавна сте прецакани, социализмът ви няма да се върне. Предадоха го и предадоха и вас - идиотите - вашите най-главни червени тартори. Сега вождовете ви и техните дечурлига служат на онези, които ги купиха. Вие, знайно е, понеже сте безродници и без морал, лесно се продавате, стига да има кой да ви купи и усърдно му служите, даже и сексуално. Колкото и да се пените, соца. ви беше тъпанарски, некадърен, като самите вас. Мизерия и недоимък, съветски скапани коли, опашки за всичко, връзкарство, курварство, доноси, концлагери, злоупотреби, некадърност, продажничество. Ще си носите последствията. Кой каквото е правил, неизменно ще си плати. Не малко другари вече си платиха, че и семката ми окончателно се затри. България още дълго, явно, ще носи последиците от вашата некадърност и предателство, българоубийства и българомразие, но слава Богу, вече няма червена армия, която да ни окупира отново и да ви направи пак "партийни секретари" борци срещу фашизма и капитализма, директори, милиционери ДС и други грабежчии. Умря тая работа със непрежелаимото ви СЕСЕСЕРЕ. ха-ха. Капичнаха го СССР-то, нали не сте забравили? Капична се и НРБ-то ви - която беше нищо повече от съветска колония, източвана от съветските ви другари. Освен да се пените по форумите, друго не ви остава. Слагайте адидасите и бегайте да пийните по една ракийка в кварталната дупка. Тъпанари! За нищо неставате, некадърници! Мамини синчета и дъщерички, курви червени.
18.
Горски дух
08.12.2019 17:50:43
1
3
До комунистическият тъпанарин, писал под номер 15 - същият и под номер 11, Тъпанарино червен, гнусуляв антибългарино комунистически. Руснаците НИ разказаха играта, след като платените с руски пари партизани и присъдружната им останала комунистическа сган, с тяхна помощ извършиха държавен преврат в условията на чужда, враждебна военна окупация осъществена от СССР. Фактите: 1 избити по най-консервативни оценки между 30-35 хиляди българи, обикновени граждани и селяни, без съд и присъда, само за първите месеци след окупацията на 09.09.1944 г. 2. Унищожаен чрез създадения от окупационната власт извъреден, неконституционен и незаконен съд държавен, икономически и политически елит. 3. Отворени концлагери, които функционират до 1989 г., в които са унищожени над двеста хиляди българи (архивите на МВР така или иначе са вече разсекретени). 4. СССР налага на България за 45 години режим на несуверенно управление на България, като във всяко министерство на България е зачислен дублиращ състав от руснаци, които контролират изпълнителната власт и реално вземат решенията за управлението на страната. 5. СССР слага ръка изцяло върху природните богатства на България, изнасяйки оттук Цирконий, уран, Уран, злато, тютюн, памук, земеделска продукция. 6. Окупирана от СССР България плаща издръжката на съветската окупационна армия, която възлиза на 133 милиарда лева /финансовата документация на БНБ по този въпрос е публикувана още преди години/. За три години на съветска окупация от България са изнесе в посока СССР: въоръжение / по онова време доста модерно немско оръжие/, техническо оборудване, финансови средства и т.н., които в края на 1947 година възлизат на обща стойност БВП на България за цели три години. Освен това България праща армия да се бие срещу Германците и в резултат на това загиват около двадесет хиляди души, но на България, въпреки това, по настояване на СССР, е отредена съдбата на победена и дори не е призната за съвоюваща. В резултата на това източването на българската икономика от СССР продължава чак до 1989 г., а в енергетиката - и до ден-днешен.
СССР, налагайки комунизма тук, започва чудовищен социален експеримент, който унищожава структурата на обществото, съсипва икономиката и ограбва /национализира/ имуществото/ на населението. Отнети са: къщи, жилища, магазини, цехове, фабрики, леки коли, печатници, машини за производство, земеделски земи, добитък, складове, плавателни средства. Направени са парични реформи, в следствие на което реално населението обеднява още. Хората бяха принудени да напуснат селата и бяха заселени в панелни коптори, в следствие на което от многодетните български здрави селски семейства, с епоявиха дву и еднодетните соц. семейства, които и взеха ада се разпадат, тъй като бумът на разводите е фенеомен от социализма. Така демографската криза се очерта още от 70-те години на 20 - ти век, но не се забелязваше толкова, понеже имаше многобройни по-стари поколения. Нататък, самият Петър Младенов и върхушката на БКП обяви официално, по телевизията, окончателния икономически колапс на България през 1989 г.. Даже, вашият непрежалим другар Тодор Живоков, простият каскет, сам заяви, че социализмът е едно недоносче. От друга страна, той го знае много добре това, защото именно през неговото управление България фалира три пъти - последният, през 1989 г.- фатален.
Сега, няколко думи, червен тъпанарино, за партизаните и ятаците. Партизаните са платени от чужда държава подривни, терористични групи, които се занимават: с терор, убийства, кражби, палежи и имат за цел да поставят страната под чужд контрол. Това се нарича антидържавна, в случая ПРОТИВОБЪЛГАРСКА дейност. Партизани и ятаци има съдени с присъди, разстреляни или вкарани в затвора. Да приравняваш избитите десетки хиляди обикновени българи до няколкотод есетки убити в акции на полицията и жандармерията терористи е показателно, че нямаш и грам разум, за нравственост и морал, да не говорим. Я кажи, колко струва един партизанин, терорист, служещ на чужда държава, платен от нея, вършещ убийства и грабежи, пред такива личности като синовете на Баба Тонка Обретенова, на семейство Вазови, избити и репресирани от червените антибългари?
Комунистите сте боклуци, напълно негодни за нищо отрепки, необразовани, мързеливи, тъпи, долни, продажни, безродни. За нищо не ставате, даже и за слуги. Социализмът ви беше един кенеф на битова мизерия, но същият е и капитализмът, който правите. За престъпленията срещу България, трябва да бъдете драни живи с бръснарски ножчета.
17.
До 13
08.12.2019 17:34:22
2
1
Ех, Духи, де го духаш??!
Голяма мъка ви е , че Хитлер така или иначе не е могъл да въведе неговият "Нов ред" ! Ако не беше нападал СССР , след това и руснаците нямаше да нахлуват в България ! И партизани нямаше да има ....И руска "окупация" нямаше да има!
Обвинявай Хитлер и неговата завоевателна политика, останалото, което си избрoил в пасквила си е последствие от безумните му действия!
Зная, ще изхленчиш, че е трябвало да пребори комунизма ! Е, не е успял ! Успяха години по-късно банкерите ...!И затова сега лаете...!
16.
До 13
08.12.2019 16:40:43
2
1
ТЪПАНАРА СИ ТИ БЕ ....НЕЩАСТНИК
15.
Ако и тъпият дух
08.12.2019 15:06:12
5
3
беше живял по онова време (по 05.09.1944год) руснаците наистина щяха да ни разкажат играта заради такива като него !
Я кажи духче, кашкавала и сиренето, платовете и другите храни закъде са заминавали от България по това време ?
Сигурно за руската армия ,а? Изботите партизани и ятаци без съд и присъда също ги няма в твоята история, нали?
Така наречният "Народен съд "просто е пропуснал няколко такива като теб !По-скоро котолото ти! Жалко!
14.
даааа
08.12.2019 14:37:08
6
2
лошо нещо е социализма ,много лошо . не трябваше да го има още да си ходите със свинските цървули по селата и да газите калта до нивичките , лошо нещо е социализма докара всички ратаи в града ,щото на село бил тежък живота , ех село ,село що ти беше тоз социализъм . затуй са казали ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА , селяндура където и да отиде ,в какъвто и строй да живее си е селяндур цял живот , вече трето поколение селяндури живее по градовете и няма никакъв прогрес
13.
Горски дух
08.12.2019 13:07:01
9
7
До комунистическия тъпанар под номер 11, писал се "Виж ти". Другарю, знаем, че всеки, който е комунист по дефиниция и практика е необразован и прост цървул, но щом си такъв, трябва да си мълчиш и да си седиш на задника. Фактите: До 05.09.1944 г. Царство България не е във война със СССР и никога нашата държава не е обявявала война на СССР. Именно СССР обявява ни война и нахлува с въоръжени сили на нашата суверенна територия и извършва държавен преврат чрез поддържаните от нея терористични банди известни като партизани. Същите терористични банди, наречени партизани, се занимават с незаконна, антидържавна дейност, която включва: терористични актове, убийства на държавни служители, кметове, полицаи, военнослужещи, включително и редови войници, въоръжени грабежи на частно имущество, палежи по села и убийства на цивилни граждани, в това число и селяни. След държавния преврат от 09.09.1944 г., извършен от терористичната групировка БКП и присъдружните й в условията на чужда военна окупация са избити без съд и присъда, в рамките на около 3-4 месеца, по най-консервативни оценки, между 30 и 35 хиляди човека - в повечето случаи най-обикновено граждани и селяни. Отделен е въпроса с разграбването на имуществото на хората. Да не забравяме, че и щабът на съветската окупационна армия е в сградата на БНБ, откъдето е изнесен и златният запас на Царство България в посока СССР. Отделен е въпросът за избитите с "присъди" вследствие на така наречения "народен съд" няколко хиляди човека в цялата страна. За последствията от съветската окупация е отделна тема, архивите вече са достъпни и ясно се вижда какво е дереджето и досега теглим от тия последици.
Освен това, Царство България не само не е във война със СССР до 05.09.1944 г., когато точно СССР обявява война на България, но и имаме дипломатически отношения, които точно СССР къса. Царство България не изпраща и един войник на източния фронт срещу СССР за разлика от: Румъния, Унгария, Словакия, Хърватска, Словения, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Норвегия. Срещу СССР и на негова територия воюват големи доброволчески корпуси от Сърбия, Латвия, Литва, Естония, Албания, доброволчески корпус във Вафен СС от Босна, финландски доброволци. Тъпанарино комунистически, срещу СССР воюват най-много руснаци, за генарал Власов чувал ли си и за руската освободителна армия (РОА), която има численост близо двеста хиляди човека, руснаци, граждани на СССР? Ами за украинските и казашки батальони в СС, за военните подразделения от кавказци, в това число и арменци, за белорусите? Май на комунистите като тебе не им уттърва да знаят, че най-големия военен корпус от доброволци, воювал срещу СССР е сформиран от граждани на същия този СССР, главно руснаци и украинци.
Не само си лъжец, но и си неграмотен, и неук. Аман от колхозници като тебе, дето нямат съзнание на българи, а са готови за една паница леща да предадат страната си. Такива сте вие комунистите, продажници и мразещи България.
12.
Чугун
08.12.2019 11:43:58
3
7
Ся пък щом е от комунизма чугуненият радиатор не топли, бавно истива а топлината се изпарява защото е комунистическа топлина)
Но за сметка на това акъла им се изпарява бавно
11.
Виж ти
08.12.2019 11:36:23
12
7
"Марин Стоянов" във фейса направо се е задъхал от злоба срещу "руските окупатори" и техните "помагачи шумкарите терористи" !!
Маринчо, ;пиле шарено, трябва ли да ти напмням, че България е била във война със СССР и съвсем заслужено е била окупирана !
колкото до шумкарите терористи, точно тяхното наличие е спряло руските войски да не направят кървава баня в България , когато са преминали оттук, защото са приели , че това е все пак приятелски народ !
Ако ги беше посрещнал ти , със кипящата си злоба, щяха да попилеят всичко !
И напълно заслужено !
10.
Физик
08.12.2019 11:27:09
1
13
Изумен съм от фразата;Чугунените радиатори оскъпяват отоплението , тъй като бавно се нагряват и бавно изстиват ??!!
Въпроса е при "бавното изстиване" топлината къде отива , според написалия тази глупост ?
9.
ееееееех
08.12.2019 10:33:52
2
20
Продължавате да ги „дъвчите” тия двайсетина статии копирани от един друг сайт.Мине се не мине месец и пак от същото.Половината от тия твърдения не са верни!Който не е разбивал панел,той не знае,че е като сандвич с изолация стиропор и смола,хем топлоизолационнно хем хидроизолационно ишумоизолационно.Проблемът идваше от старите зейнали чамови дограми.Влезте в тухлена НЖСК и сравнете,че са по-калпави от панела.15 годишна „НЖСК” е гробница в сравнение с 40 годишен панел или „стара тухла” от времето на соца.
8.
Бургазлия
08.12.2019 10:24:33
1
13
Майка ми навремето купи чушкопек,печеше по 3 чушки наведнъж,но никога не сме го ползвали така си стои в мазата
Чушките печахме на тенекия пред блока на тенекия,и лютеница си правехме пред блока имаше си направено огнище с камъни много вкусно беше
7.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
08.12.2019 09:57:36
15
3
ДО НОМЕР 1 АЗ НАПЬЛНО ТОЧНО НЕКА ПЛЮЯТ ТО ВОЛА КОГАТО РИЕ НА ГЬРБЬТ МУ ПАДА
6.
*********
08.12.2019 09:47:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
08.12.2019 09:40:43
3
9
Тъпунгерите и неграмотниците, психичноболните не ги правиха " журналисти ", модератори, и админи по сайтовете а принудително ги вкарваха в психиатриите които работеха. По голямата част от тях повече от общи работници не можеха да си и помислят да станат.
4.
Дядо Мраз
08.12.2019 09:39:34
8
15
Флагман, закривайте тоя форум. Това е образец за плурализъм по комунистически. Чиста пропаганда. Публичен форум с един участник.
3.
*********
08.12.2019 09:26:07
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Гала
08.12.2019 09:09:55
20
7
А в хигиеничния дом не се пръцкаше и на мен това много ми тежеше! И не даваха да се разхождам по цици и гола - само с едни бикини, които аз си ги слагах в дупето, по подобие на днешните прашки, които тогава не съществуваха все още...
1.
Аз
08.12.2019 08:33:22
48
30
11.Чест и достойнство
12.Развита икономика и селско стопанство.
13.Безплатно здравеопазване и образование
14.Гарантирано работно място
15.Българска армия...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори