×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

10 неща, които още ни навяват спомени за социализма


10 неща, които още ни навяват спомени за социализма
30 години след демократичните промени все още в домовете ни има вещи, които рядко използваме, както и сгради, чиято външност напомнят за духа на онова време
08 Декември 2019, Неделя, 08:07 ч.

От чушкопека до чугунените радиатори, вижте кои вещи в домовете ни са съхранили духа на отминалото време

30 години след демократичните промени все още в домовете ни има вещи, които рядко използваме, както и сгради, чиято външност напомнят за духа на онова време, съобщава socbg.com.

Ето кои са 10-те неща, които най-често ни връщат в миналото. С тях ни най-малко не целим да възбуждаме носталгия към комунизма, а просто да си припомним какво от онова време все още използваме.

1. Чушкопекът

Първият чушкопек е произведен в частен гараж във Велико Търново от инж. Николай Пиперков. Той може да се използва за печене още на картофи, патладжани и каквото ни скимне. Уредът е бил един от най-ценните в миналото, като е изкупуван от щандовете буквално за минути. Прототипът на чушкопека - една от основните емблеми на тоталитаризма, е създаден през 1974 г. При нормални условия, печенето на чушките отнема не повече от 5 минути. Заради огромното търсене на чушкопеци в страната и чужбина тогавашната власт легализирала уреда, който преди това се е произвеждал нелегално във Велико Търново.

2.Термометрите с живак

Почти няма семейство в България, което да не съхранява като реликва поне един живачен термометър за измерване на телесната температура. И когато новите термометри без живак, отговарящи на стандартите за безопасност на Европейския съюз сдадат багажа или изчезнат измежду възглавници, матраци и одеяла, термометърът с надпис "Сделано в СССР" спасява положението.

Живачните термометри обаче не са съвсем безопасни, именно заради това са забранени. Проблемът възниква, когато се счупят и изпаренията от живака се вдишат. Но от един път нищо няма да ви стане.

Форумите са пълни с обяви за живачни термометри, които се продават и скъпо, поради причината, че хората вярват, че мерят по-точно от електронните термометри.

3. Чугунените радиатори

Днес радиаторите за отопление се правят предимно от алуминий и съдържащи алуминий сплави. Но най-разпространените отоплителни уреди по време на соцаа, особено в неговите първи години, бяха тежките чугунени радиатори.Освен че са по-тежки, чугунените радиатори оскъпяват отоплението в дома, те се нагряват по-бавно и по-бавно изстиват.

Въпреки всичко обаче, все още много домакинства ги предпочитат поради факта, че са практически "вечни" и издържат повече от 50 години. Съвременните алуминиеви радиатори обикновено имат гаранция от около 10 години.

4. Панелните блокове

През комунизма масово се строят панелки, тъй като отделните едри панели просто се сглобяват чрез заварки и процесът е бърз. Наличието на сериозна жилищна криза тогава налага бързото построяване на цели панелни жилищни комплекси, особено в столицата София и големите градове като Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора.

Днес в панелни жилища в България живеят близо 2 милиона души. Почти всички тези сгради са характерни с ниската си енергийна ефективност, което прави разходите за отопление доста по-големи за обитателите им, отколкото биха могли да бъдат в тухлена сграда.

Макар да сме свикнали толкова много с гледката на едропанелното строителство в нашите градове, което от поне 20 години не се прилага изобщо, то без съмнение е най-яркият архитектурен символ на така наречения соц

5. Съветските хладилници

Съветските хладилници от едно време, макар и да са неикономични и шумни, все още се използват от много домакинства. Ако влезете в жилище на възрастно семейство - без значение в голямо или в малко населено място - голяма е вероятността да видите такъв уред. Причината тези хладилници да са толкова издръжливи е, че поддръжката им е лесна и са правени така, че да работят максимално дълго време.

6. Печките-"чудо"

И до днес в много български домове, особено в малките градове и селските райони, печката тип "чудо" се използва за отопление.

В миналото това е била най-разпространената печка за огрев чрез дърва и въглища. Недостатъците са като при всяка печка - огънят понякога се пали трудно, а в помещението макар и малко, на моменти винаги има пушек.

7. Електрическа възглавница

И днес се продават електрически възглавници. Но почти няма домакинство в страната, което да няма такъв престижен електроуред от времето преди 1989 г. При болки в корема, кръста и врата, електрическата възглавница е незаменима.

Внимавайте обаче да няма някой оголен кабел, за да не ви хване ток. Изобщо с всеки стар електроуред човек е добре да внимава извънредно много.

8. Лимоновите резенки

Десертът-връх на социалистическата кулинария са лимоновите резенки. Ако никога не сте яли лимонови резенки, може да ги опитате и днес, има ги във всеки супермаркет. Лимоновите резенки са прекрасен вариант за подарък на дядо и баба за рождения ден.

9. Табелите "Образцов дом"

Табелите "Образцов дом", останали от времето преди 1989 г., все още може да се забележат на фасадите на много къщи и или окачени на дворните порти. Макар и те на практика да не означават нищо днес, в миналото са били символ на престиж, защото са били поставяни само на наистина добре поддържани за времето си къщи. Някои ги използват и като майтапчийско украшение.

10. Холните секции

Масивните холни секции със скучен дизайн също са част от символите на соца, които често забелязваме и днес в много български домове, макар и тази епоха да я няма отдавна.

Липсата на стоки е принуждавала хората да съхраняват всякакви предмети, често и абсолютно ненужни. Затова тези секции за съхранение са били неизменна част от всеки хол.


В категории: Ретро Флагман


19
Коментара
Флагман.БГ Фейсбук може да спре работа в Европа Фейсбук може да спре работа в Европа 23/09/2020, Сряда 13:31 4
19
Коментара по темата
19.
Горски дух
08.12.2019 18:03:21
1
3
Червените цървули нещо не могат да се поберат в черните си кожички, а? Спокойно, другаре цървули, вие отдавна сте прецакани, социализмът ви няма да се върне. Предадоха го и предадоха и вас - идиотите - вашите най-главни червени тартори. Сега вождовете ви и техните дечурлига служат на онези, които ги купиха. Вие, знайно е, понеже сте безродници и без морал, лесно се продавате, стига да има кой да ви купи и усърдно му служите, даже и сексуално. Колкото и да се пените, соца. ви беше тъпанарски, некадърен, като самите вас. Мизерия и недоимък, съветски скапани коли, опашки за всичко, връзкарство, курварство, доноси, концлагери, злоупотреби, некадърност, продажничество. Ще си носите последствията. Кой каквото е правил, неизменно ще си плати. Не малко другари вече си платиха, че и семката ми окончателно се затри. България още дълго, явно, ще носи последиците от вашата некадърност и предателство, българоубийства и българомразие, но слава Богу, вече няма червена армия, която да ни окупира отново и да ви направи пак "партийни секретари" борци срещу фашизма и капитализма, директори, милиционери ДС и други грабежчии. Умря тая работа със непрежелаимото ви СЕСЕСЕРЕ. ха-ха. Капичнаха го СССР-то, нали не сте забравили? Капична се и НРБ-то ви - която беше нищо повече от съветска колония, източвана от съветските ви другари. Освен да се пените по форумите, друго не ви остава. Слагайте адидасите и бегайте да пийните по една ракийка в кварталната дупка. Тъпанари! За нищо неставате, некадърници! Мамини синчета и дъщерички, курви червени.
18.
Горски дух
08.12.2019 17:50:43
1
3
До комунистическият тъпанарин, писал под номер 15 - същият и под номер 11, Тъпанарино червен, гнусуляв антибългарино комунистически. Руснаците НИ разказаха играта, след като платените с руски пари партизани и присъдружната им останала комунистическа сган, с тяхна помощ извършиха държавен преврат в условията на чужда, враждебна военна окупация осъществена от СССР. Фактите: 1 избити по най-консервативни оценки между 30-35 хиляди българи, обикновени граждани и селяни, без съд и присъда, само за първите месеци след окупацията на 09.09.1944 г. 2. Унищожаен чрез създадения от окупационната власт извъреден, неконституционен и незаконен съд държавен, икономически и политически елит. 3. Отворени концлагери, които функционират до 1989 г., в които са унищожени над двеста хиляди българи (архивите на МВР така или иначе са вече разсекретени). 4. СССР налага на България за 45 години режим на несуверенно управление на България, като във всяко министерство на България е зачислен дублиращ състав от руснаци, които контролират изпълнителната власт и реално вземат решенията за управлението на страната. 5. СССР слага ръка изцяло върху природните богатства на България, изнасяйки оттук Цирконий, уран, Уран, злато, тютюн, памук, земеделска продукция. 6. Окупирана от СССР България плаща издръжката на съветската окупационна армия, която възлиза на 133 милиарда лева /финансовата документация на БНБ по този въпрос е публикувана още преди години/. За три години на съветска окупация от България са изнесе в посока СССР: въоръжение / по онова време доста модерно немско оръжие/, техническо оборудване, финансови средства и т.н., които в края на 1947 година възлизат на обща стойност БВП на България за цели три години. Освен това България праща армия да се бие срещу Германците и в резултат на това загиват около двадесет хиляди души, но на България, въпреки това, по настояване на СССР, е отредена съдбата на победена и дори не е призната за съвоюваща. В резултата на това източването на българската икономика от СССР продължава чак до 1989 г., а в енергетиката - и до ден-днешен.
СССР, налагайки комунизма тук, започва чудовищен социален експеримент, който унищожава структурата на обществото, съсипва икономиката и ограбва /национализира/ имуществото/ на населението. Отнети са: къщи, жилища, магазини, цехове, фабрики, леки коли, печатници, машини за производство, земеделски земи, добитък, складове, плавателни средства. Направени са парични реформи, в следствие на което реално населението обеднява още. Хората бяха принудени да напуснат селата и бяха заселени в панелни коптори, в следствие на което от многодетните български здрави селски семейства, с епоявиха дву и еднодетните соц. семейства, които и взеха ада се разпадат, тъй като бумът на разводите е фенеомен от социализма. Така демографската криза се очерта още от 70-те години на 20 - ти век, но не се забелязваше толкова, понеже имаше многобройни по-стари поколения. Нататък, самият Петър Младенов и върхушката на БКП обяви официално, по телевизията, окончателния икономически колапс на България през 1989 г.. Даже, вашият непрежалим другар Тодор Живоков, простият каскет, сам заяви, че социализмът е едно недоносче. От друга страна, той го знае много добре това, защото именно през неговото управление България фалира три пъти - последният, през 1989 г.- фатален.
Сега, няколко думи, червен тъпанарино, за партизаните и ятаците. Партизаните са платени от чужда държава подривни, терористични групи, които се занимават: с терор, убийства, кражби, палежи и имат за цел да поставят страната под чужд контрол. Това се нарича антидържавна, в случая ПРОТИВОБЪЛГАРСКА дейност. Партизани и ятаци има съдени с присъди, разстреляни или вкарани в затвора. Да приравняваш избитите десетки хиляди обикновени българи до няколкотод есетки убити в акции на полицията и жандармерията терористи е показателно, че нямаш и грам разум, за нравственост и морал, да не говорим. Я кажи, колко струва един партизанин, терорист, служещ на чужда държава, платен от нея, вършещ убийства и грабежи, пред такива личности като синовете на Баба Тонка Обретенова, на семейство Вазови, избити и репресирани от червените антибългари?
Комунистите сте боклуци, напълно негодни за нищо отрепки, необразовани, мързеливи, тъпи, долни, продажни, безродни. За нищо не ставате, даже и за слуги. Социализмът ви беше един кенеф на битова мизерия, но същият е и капитализмът, който правите. За престъпленията срещу България, трябва да бъдете драни живи с бръснарски ножчета.
17.
До 13
08.12.2019 17:34:22
2
1
Ех, Духи, де го духаш??!
Голяма мъка ви е , че Хитлер така или иначе не е могъл да въведе неговият "Нов ред" ! Ако не беше нападал СССР , след това и руснаците нямаше да нахлуват в България ! И партизани нямаше да има ....И руска "окупация" нямаше да има!
Обвинявай Хитлер и неговата завоевателна политика, останалото, което си избрoил в пасквила си е последствие от безумните му действия!
Зная, ще изхленчиш, че е трябвало да пребори комунизма ! Е, не е успял ! Успяха години по-късно банкерите ...!И затова сега лаете...!
16.
До 13
08.12.2019 16:40:43
2
1
ТЪПАНАРА СИ ТИ БЕ ....НЕЩАСТНИК
15.
Ако и тъпият дух
08.12.2019 15:06:12
5
3
беше живял по онова време (по 05.09.1944год) руснаците наистина щяха да ни разкажат играта заради такива като него !
Я кажи духче, кашкавала и сиренето, платовете и другите храни закъде са заминавали от България по това време ?
Сигурно за руската армия ,а? Изботите партизани и ятаци без съд и присъда също ги няма в твоята история, нали?
Така наречният "Народен съд "просто е пропуснал няколко такива като теб !По-скоро котолото ти! Жалко!
14.
даааа
08.12.2019 14:37:08
6
2
лошо нещо е социализма ,много лошо . не трябваше да го има още да си ходите със свинските цървули по селата и да газите калта до нивичките , лошо нещо е социализма докара всички ратаи в града ,щото на село бил тежък живота , ех село ,село що ти беше тоз социализъм . затуй са казали ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА , селяндура където и да отиде ,в какъвто и строй да живее си е селяндур цял живот , вече трето поколение селяндури живее по градовете и няма никакъв прогрес
13.
Горски дух
08.12.2019 13:07:01
9
7
До комунистическия тъпанар под номер 11, писал се "Виж ти". Другарю, знаем, че всеки, който е комунист по дефиниция и практика е необразован и прост цървул, но щом си такъв, трябва да си мълчиш и да си седиш на задника. Фактите: До 05.09.1944 г. Царство България не е във война със СССР и никога нашата държава не е обявявала война на СССР. Именно СССР обявява ни война и нахлува с въоръжени сили на нашата суверенна територия и извършва държавен преврат чрез поддържаните от нея терористични банди известни като партизани. Същите терористични банди, наречени партизани, се занимават с незаконна, антидържавна дейност, която включва: терористични актове, убийства на държавни служители, кметове, полицаи, военнослужещи, включително и редови войници, въоръжени грабежи на частно имущество, палежи по села и убийства на цивилни граждани, в това число и селяни. След държавния преврат от 09.09.1944 г., извършен от терористичната групировка БКП и присъдружните й в условията на чужда военна окупация са избити без съд и присъда, в рамките на около 3-4 месеца, по най-консервативни оценки, между 30 и 35 хиляди човека - в повечето случаи най-обикновено граждани и селяни. Отделен е въпроса с разграбването на имуществото на хората. Да не забравяме, че и щабът на съветската окупационна армия е в сградата на БНБ, откъдето е изнесен и златният запас на Царство България в посока СССР. Отделен е въпросът за избитите с "присъди" вследствие на така наречения "народен съд" няколко хиляди човека в цялата страна. За последствията от съветската окупация е отделна тема, архивите вече са достъпни и ясно се вижда какво е дереджето и досега теглим от тия последици.
Освен това, Царство България не само не е във война със СССР до 05.09.1944 г., когато точно СССР обявява война на България, но и имаме дипломатически отношения, които точно СССР къса. Царство България не изпраща и един войник на източния фронт срещу СССР за разлика от: Румъния, Унгария, Словакия, Хърватска, Словения, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Норвегия. Срещу СССР и на негова територия воюват големи доброволчески корпуси от Сърбия, Латвия, Литва, Естония, Албания, доброволчески корпус във Вафен СС от Босна, финландски доброволци. Тъпанарино комунистически, срещу СССР воюват най-много руснаци, за генарал Власов чувал ли си и за руската освободителна армия (РОА), която има численост близо двеста хиляди човека, руснаци, граждани на СССР? Ами за украинските и казашки батальони в СС, за военните подразделения от кавказци, в това число и арменци, за белорусите? Май на комунистите като тебе не им уттърва да знаят, че най-големия военен корпус от доброволци, воювал срещу СССР е сформиран от граждани на същия този СССР, главно руснаци и украинци.
Не само си лъжец, но и си неграмотен, и неук. Аман от колхозници като тебе, дето нямат съзнание на българи, а са готови за една паница леща да предадат страната си. Такива сте вие комунистите, продажници и мразещи България.
12.
Чугун
08.12.2019 11:43:58
3
7
Ся пък щом е от комунизма чугуненият радиатор не топли, бавно истива а топлината се изпарява защото е комунистическа топлина)
Но за сметка на това акъла им се изпарява бавно
11.
Виж ти
08.12.2019 11:36:23
12
7
"Марин Стоянов" във фейса направо се е задъхал от злоба срещу "руските окупатори" и техните "помагачи шумкарите терористи" !!
Маринчо, ;пиле шарено, трябва ли да ти напмням, че България е била във война със СССР и съвсем заслужено е била окупирана !
колкото до шумкарите терористи, точно тяхното наличие е спряло руските войски да не направят кървава баня в България , когато са преминали оттук, защото са приели , че това е все пак приятелски народ !
Ако ги беше посрещнал ти , със кипящата си злоба, щяха да попилеят всичко !
И напълно заслужено !
10.
Физик
08.12.2019 11:27:09
1
13
Изумен съм от фразата;Чугунените радиатори оскъпяват отоплението , тъй като бавно се нагряват и бавно изстиват ??!!
Въпроса е при "бавното изстиване" топлината къде отива , според написалия тази глупост ?
9.
ееееееех
08.12.2019 10:33:52
2
20
Продължавате да ги „дъвчите” тия двайсетина статии копирани от един друг сайт.Мине се не мине месец и пак от същото.Половината от тия твърдения не са верни!Който не е разбивал панел,той не знае,че е като сандвич с изолация стиропор и смола,хем топлоизолационнно хем хидроизолационно ишумоизолационно.Проблемът идваше от старите зейнали чамови дограми.Влезте в тухлена НЖСК и сравнете,че са по-калпави от панела.15 годишна „НЖСК” е гробница в сравнение с 40 годишен панел или „стара тухла” от времето на соца.
8.
Бургазлия
08.12.2019 10:24:33
1
13
Майка ми навремето купи чушкопек,печеше по 3 чушки наведнъж,но никога не сме го ползвали така си стои в мазата
Чушките печахме на тенекия пред блока на тенекия,и лютеница си правехме пред блока имаше си направено огнище с камъни много вкусно беше
7.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
08.12.2019 09:57:36
15
3
ДО НОМЕР 1 АЗ НАПЬЛНО ТОЧНО НЕКА ПЛЮЯТ ТО ВОЛА КОГАТО РИЕ НА ГЬРБЬТ МУ ПАДА
6.
*********
08.12.2019 09:47:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
08.12.2019 09:40:43
3
9
Тъпунгерите и неграмотниците, психичноболните не ги правиха " журналисти ", модератори, и админи по сайтовете а принудително ги вкарваха в психиатриите които работеха. По голямата част от тях повече от общи работници не можеха да си и помислят да станат.
4.
Дядо Мраз
08.12.2019 09:39:34
8
15
Флагман, закривайте тоя форум. Това е образец за плурализъм по комунистически. Чиста пропаганда. Публичен форум с един участник.
3.
*********
08.12.2019 09:26:07
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Гала
08.12.2019 09:09:55
20
7
А в хигиеничния дом не се пръцкаше и на мен това много ми тежеше! И не даваха да се разхождам по цици и гола - само с едни бикини, които аз си ги слагах в дупето, по подобие на днешните прашки, които тогава не съществуваха все още...
1.
Аз
08.12.2019 08:33:22
48
30
11.Чест и достойнство
12.Развита икономика и селско стопанство.
13.Безплатно здравеопазване и образование
14.Гарантирано работно място
15.Българска армия...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изкупителната жертва по кокаиновата афера Румен Денев вече е в бургаския затвор, искат предсрочното му освобождаване Изкупителната жертва по кокаиновата афера Румен Денев вече е в бургаския затвор, искат предсрочното му освобождаване

Клетникът е единственият от арестуваните в кораба "Свети Николай", който все още гние в затвора, тежката му участ е заради това, че е крайно беден и няма никакви пари, за да си осигури подходяща защита

 

Три биса за Васил Петров в Созопол Три биса за Васил Петров в Созопол

С впечатляващ концерт „SymphoNY Way” той закри летния сезон

 

РИОСВ-Бургас проверява сигнал за  мъртва риба в яз. „Крива круша 1“ край Черноморец РИОСВ-Бургас проверява сигнал за мъртва риба в яз. „Крива круша 1“ край Черноморец

В екоинспекцията участва и Басейнова дирекция-Варна

Тодор Киселичков става треньор на Септември Симитли Тодор Киселичков става треньор на Септември Симитли

За последно, Киселичков бе помощник на Петко Петков в елитния Етър (Велико Търново)

 

Нови 5 ученици и директор са регистрирани с коронавирус в Бургаско Нови 5 ученици и директор са регистрирани с коронавирус в Бургаско

Болните са в общините Бургас, Карнобат и Сунгурларе

Какво направи бившата жена на Христо Сираков в деня на смъртта му Какво направи бившата жена на Христо Сираков в деня на смъртта му

Със сълзи на очи блондинката обясни, че тя е Жанета Осипова и всички я познават, докато останалите фермери просто искат да станат известни покрай нея

 

Брутално! Цигани сякоха с мачете мъж  (СНИМКИ+18) Брутално! Цигани сякоха с мачете мъж (СНИМКИ+18)

Крайно време е правителството да приеме Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности

 

Фейсбук може да спре работа в Европа Фейсбук може да спре работа в Европа

От компанията не виждат как ще предоставят услугите си в рамките на ЕС, ако регулаторите не замразят механизма за пренос на данни

 

Осъденият за рекет Марешки спря протеста си срещу Валери Симеонов, пак осигури кворума в НС Осъденият за рекет Марешки спря протеста си срещу Валери Симеонов, пак осигури кворума в НС

БСП и ДПС пак бойкотираха регистрацията за началото на заседанието

Защо Муки е на война с Марта Вачкова Защо Муки е на война с Марта Вачкова

Според Муки авторката е публикувала книгата за майка й, без да има разрешение за това

 

СЗО: Светът да се готви за нова пандемия СЗО: Светът да се готви за нова пандемия

Историята ни учи, че епидемиите и пандемиите всъщност са част от живота, каза генералният директор

 

Фейсбук може да спре работа в Европа Фейсбук може да спре работа в Европа

От компанията не виждат как ще предоставят услугите си в рамките на ЕС, ако регулаторите не замразят механизма за пренос на данни

 

Трима българи са задържани в Индия за източване на банкови карти Трима българи са задържани в Индия за източване на банкови карти

Арестите били извършени на различни места в югозападния щат Гоа

14 деца са ударени от мълния на футболно игрище 14 деца са ударени от мълния на футболно игрище

Едно от пострадалите деца е транспортирано с хеликоптер

В САЩ: Затварят ти устата, ако споменеш Сорос В САЩ: Затварят ти устата, ако споменеш Сорос

„Фокс“ прекъсна виден републиканец, щом заговори как с парите си плаща за насилието и бунтовете в Америка

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърли 200 000 Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърли 200 000

 Това е най-тежко засегнатата от пандемията държава

САЩ създават коалиция за спиране на „Северен поток 2“ САЩ създават коалиция за спиране на „Северен поток 2“

Изявлението направи държавният секретар Майк Помпео в интервю за вестник Bild

 

ЕС готви санкции за 40 физически лица и организации от Беларус ЕС готви санкции за 40 физически лица и организации от Беларус

Борел пояснява, че на тези лица и образувания ще бъдат замразени авоарите в Общността

 

Мистерията на загадъчните столетници от Хималаите Мистерията на загадъчните столетници от Хималаите

В далечния север на Пакистан, в планинската долина Хунза, разположена в района Гилгит-Балтистан, хората живеят до 120, 130 години

Турция затяга мерките срещу коронавируса. Ще затвори ли границите си? Турция затяга мерките срещу коронавируса. Ще затвори ли границите си?

Нов пик на коронавируса е бил регистриран през последните 24 часа

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Войната е между ГЕРБ и ДПС, другите са за цвят и меродия Виц на деня Виц на деня Катаджия спира блондинка:
- Не ви работи мигачът, ще ви взема двайсет лева...
- Супер, за същото нещо в сервиза ми искаха петдесет...

Виц на деня Виц на деня Късно вечерта две братчета гледат през ключалката в спалнята на родителите си. По едно време по-голямото казва:
- Погледни какво правят! А на нас не ни дават и в носа да си бъркаме даже.

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако носиш радост, добре дошъл в моя ден!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори