×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо е порочен изборът на ученик на годината в Бургас


Защо е порочен изборът на ученик на годината в Бургас
Това беше титаничен сблъсък на родителско-роднински амбиции и тези, които разбраха за какво става въпрос, просто се отказаха още в началото
04 Декември 2019, Сряда, 12:36 ч.
Автор: Севдалина ПЕНЕВА

И моля ви, за да спрем с истерията, намерете друг начин за оценяване и поощряване на даровитите ни деца

Община Бургас, която в колекцията си от различни награди през годините има и приз за най-прозрачно управление, показа нагледно как не се прави честен и прозрачен избор. Ако не ставаше дума за най-уязвимата и крехка част от нас – децата ни, може би щях да махна с ръка и да кажа: Всичката ни е такава в тая държава, че и конкурсите и те нагласени и манипулирани. И да подмина. 

В случая обаче става дума точно за деца. И то, за талантливи деца, донесли на града ни куп отличия и медали от престижни международни състезания. Деца, с които би следвало да се гордеем, а ние ги превърнахме в обект на подигравка.

На 25 ноември в сайта на Община Бургас се появи форма за онлайн гласуване за „Ученик на годината“. Кампанията се провежда за трета поредна година. 

За тези, които не знаят, регламентът е следният: Бургаските училища излъчват най-заслужилите си възпитаници, които са се отличили през годината с най-много и с най-значими постижения. Имената се подават на общинската администрация, където експертен съвет от учители и общински служители подбират най-изявените. 

Тази година избраните деца са общо 19, разделени в две възрастови групи – от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас, и в три категории - „Математика и природни науки“, „Изкуства“ и „Литература и хуманитарни науки“. 

Всички те са равностойни по успехи и всяко едно от тях заслужава да бъде ученик на годината. От общинската администрация обаче са решили, че е много оригинално да ги сблъскват в надпревара за събиране на гласове в сайта на общината. Не компетентно жури да избере измежду тях, ами, образно казано, тълпата.

Така започна истерията. Седемдневен маратон по набавяне на гласове, в който се включиха приятели, близки, роднини, познати, че и дори непознати. Реално битката не беше кой е най-заслужилият ученик, а коя фамилия е най-многолюдна и има повече контакти и повече връзки.

По регламент гласуването трябваше да приключи на 2 декември, точно в 12,00 ч. 

Сутринта на същата дата в бургаска група във Фейсбук, посещавана основно от дами, се появи пост от администраторката с призив членовете на тази група да гласуват за определено дете. 

Което напълно обезсмисли цялото начинание. Най-малкото удари по самочувствието и създаде отрицателни емоции и огорчение у тези ученици, чиито родители не са чак толкова „разтропани“ и нямат близки администратори във фейсбук групи.     

И докато родители и роднини бяха впрегнали всички сили, колеги, фирмени чатове и т.н. източници за добиване на гласове, децата възприемаха кофти урок от училището на живота – не е важно колко ще работиш, за да постигнеш нещо, а как ще си набавиш гласове, за да станеш номер едно. 

Ако такава е била идеята на Община Бургас, значи мисията е изпълнена. 

Пак казвам – това беше титаничен сблъсък на родителско-роднински амбиции. Тези, които разбраха за какво става въпрос, просто се отказаха още в началото. Това е видно и от крайните резултати. (Между другото, ще съм благодарна, ако някой може да ми обясни как предходната година даден ученик печели с бомбастичните 1 500 гласа, а на следващата, когато явно трябва да спечели друго дете, този ученик „събира“ едва 28 гласа.) 

Обръщам се към Дирекция „Образование“ в общинската администрация (в коректността на учителите изобщо не се съмнявам, 100 процента съм сигурна, че те съвсем обективно са изготвили списъците съгласно регламента на Община Бургас) – моля ви, намерете друг начин за оценяване и поощрявяне на даровитите ни деца!

Медалите и отличията, които всяко едно от тях е донесло за любимия ни град, си имат своята тежка цена. Те струват безсънни нощи, безкрайни съботи и недели, в които, вместо да играят с връстниците си, тези деца ходят на школи, уроци, състезания. Струват труд, огромно старание и дисциплина, на която много от нас, възрастните, не сме способни. 

Не мисля, че като ги противопоставяме помежду им в директен сблъсък „кой сега е номер едно“, с това ще ги наградим за усилената им работа през годината. Не, само ще им набием в главите, че не трудът е на първо място, а връзките. А ние не искаме това, нали? Напротив, децата трябва да растат като приятели, да ги е грижа за проблемите на другите и да си помагат, да се радват на успехите на всеки, да се чувстват като общност и силни заедно! Това, считам, е правилният път за развитие и промяна на света около нас. 
 


В категории: Бургас


26
Коментара по темата
26.
KK
07.12.2019 00:19:20
1
3
добре, ОК, ама не е ли същото и с безбройните пошли "звания" които раздава общината? "почетен съветник" от отвъдното, "пазител на ключа от бараката" преди време - "бург на годината", златен мамул...безброй смешни и глупави награди девалвирани, плод на шикании и конушмаци - които покрай смислени хора получават и клоуни, търтеи, паразити и временни фаворити! ПОЗОР бе, позор!! Не общински съвет а бит-пазар за смехотворни "звания"!
25.
До веселата мишка
05.12.2019 12:51:04
0
4
Не, и майките, и татковците, всичките накуп не успяха да обърнат вота
24.
мишки
05.12.2019 12:19:47
2
0
Мамите на Бургас ли ви обърнаха резултата хаххахаахаххахахахах смях хахаххахахахаххаххахаха
23.
Koma
05.12.2019 10:13:15
0
2
Флагман отидете в су Иван Вазов там е страшно един шизофреник командва и сече глави на ред заедно с верните си подчинени бургас незнам какви таланти ама идете на проверка как се пуши не пълнолетни къси поли грим тези деца със сигурност неса деца от достта време много изостанали и нагласени платени отличници така не се учи затова се провалят като се наложи дасе доказвт
22.
11111
05.12.2019 01:12:24
2
5
Флагман, наистина пресолихте манджата със статията за вундеркинд. Но пък ученици на годината станаха и други ученици, защо се заплеснахте само по един.
Моля ви, ръцете долу от тези крехки създания на 13 години!
21.
AZ и 5 do Антон Христов.
04.12.2019 23:00:20
0
7
Радвам се, че правилно сте ме разбрали.
Всъщност се знаем и децата ни се познават от съсрезанията на ППМГ много добре. Малко след като написах мнението си разбрах и предисторията на гласуването и заставам твърдо зад позицията ви. Нямам личен ФБ за съжаление, но социалната мрежа е "широко скроена" и бях лесно въведен към позицията ви от там. Тук се подвизавам и като az f и като аз. Вие сте написали името си, а аз не. Не е достойно да пиша под този псевдоним, но ви обещавам, че при първа среща ще ви се обадя, а що се касае за Ачката. Няма съмнение, че детето е заслужило и достойно, а вие може да се гордеете с него. Трябва да сме опора за децата ни, но както и вие твърдите, тази опора трявба да е здрава, истинска и преди всичко здраво вкопана в земята. Знам, че в този овълчен свят тепърва децата ни ще се сблъскват с разочарования и фалш, но трябва да попречим на системата да ги вкарва в подобна пошлост и то от такава крехка възраст. Много добре ВЕЧЕ разбирам как се чувствате и напълно оправдавам вашето объркване. Така бих се почувствал и аз...Впрочем, разбирам, че ние с вас сме набори, а дори имам и леки съмнения, че детството ни е било за малко свързано... Още веднъж Ви благодаря за разбирането и за това, че застанахте с името си. Изявихте позиция на истински и разумен родител, какъвто и в действителност знам че сте. Поздрави. При първа възможност ще Ви се представя на яве.
20.
Учител
04.12.2019 20:51:57
0
15
Истината е, че всички деца номинирани за "Ученик на годината" заслужават! Всички са с много награди- национални, международни и не само от тази година, а през годините.
Тези деца са постигнали много, но наистина регламентът е недодялан. Тук става дума за деца, а наградата е голяма, амбициите също. Наградихме 5-тина, а разочаровахме двайсетина..Децата трябва да бъдат поощрявани!
"Ученици на годината"! А не "Ученик на годината"! Всяко дете от номинираните трябва да бъдат наградени!
19.
Шурито на баджанака
04.12.2019 18:40:11
0
11
всички подобни конкурси и награждавания са парлама. Много обичат без регламент да си слагат когото си искат, където си искат. То регламент има, но е само проформа. Така са и обществените поръчки и всичко което уж избират
18.
Антон Христов
04.12.2019 18:36:31
0
22
До AZ @3 и @5
Здравейте!
Бащата съм на Ангел Христов. Бих желал да Ви кажа, че съм напълно съгласен с всичко написано в коментарите Ви - без изключение. В началото със съпругата ми не познавахме "процеса", но още от първите дни започнахме да си правим отрицателните изводи. Някои родители (на другите две деца от групата) постъпиха мъдро като се отказаха още в началото от събирането на гласове. Ние решихме да продължим до края, за да опознаем цялостно процедурата. Всичките си мисли и прозрения споделяхме и със сина си, така че и той да е наясно с това, което се случва и неправилността му. Очевидно сте много интелигентен и мъдър човек, защото сте уловили повечето аспекти на вредата нанасяна от такъв тип класации - на нас все още не са ни известни всички, тъй като не му се вижда края. Моята позиция по въпроса е видна на стената ми във ФБ и се допълва от цитираната статия. Повече не бих се хванал на такава въдица! И сина си ще се опитам да предпазя. В това отношение бих цитирал и последния абзац от горната статия - това е и мое убеждение. Радвам се че сте изложили мислите си в коментара!
Мисля че това трябва да се каже и на всички деца от класовете на МГ а и други училища! Ако ме познавате, би ми било приятно да си поговорим на телефон, ако не - моля да контактуваме лично чрез ФБ - профилът ми е Anton Hristov!
Благодаря!
С уважение,
А.Христов
17.
d0 14
04.12.2019 17:54:46
0
5
Значи нищо не си разбрал/а от "критиките"
Не родителю, не иде реч за умствен капацитет на децата, идеше реч за субекта в гласуването, убийствените амбиции на някои родители, създаващи изкуствена самооценка у децата си. Освен уют за изнасилето его, друго не правите...Пък и в твоето мнение прозира оня егоценризъм, за който писах и затвърждава мненията на повечето писали под тази статия. Няма как да знаеш зад монитора си, кое дете е с умствени възможности, освен ако не се водиш единствено и най-вече от "нашето гардже е най-хубаво"
16.
до 14
04.12.2019 17:39:47
1
2
Ти да не би да си родител на дете, постигналио успех в научна област ?
Иди го запиши за конкурса, че не останаха кликове в интернет. Инак ще си остане детето само с постижението...ако въобще го има, а не е само в главите ви родителски.
15.
Фейзи Осман
04.12.2019 17:10:16
18
6
Аве мнооу минуси са ми сложили, явно онуй хюмне с зъркелите от сектата Младежки глас е активизирал малките ГЕРБави зомбита да цъкат(-)
И пак пувтарям кви са прУстутии ученик на годината да не би тоз ученик да е открил нов химичен елемент, да не намерил нова х - бозон частица, или е открил как бързо и евтино да добиваме гориво от метана в Черно море, или сигурно е открил протеин блокиращ няква болест
14.
14.
04.12.2019 16:57:40
13
1
Критикуват родители на деца ,които нямат умствени възможности да постигнат минимален успех в някоя научна област.Нека им поясня ,че децата приличат на родителите си сиреч крушата не пада по далеч от дървото.Ако плюенето ви успокоява плюйте на воля , как беше те искаха да му изкарат очите ,а му изписаха веждите.Хайде със здраве!
13.
английския циганин
04.12.2019 16:43:40
13
12
В Малко Търново гласуват за циганин на годината,всeки можe да гласува , бeзплатно e .
12.
до 2
04.12.2019 16:36:23
0
17
абе пич. иди се лекувай. имаш нужда. писна ми някакъв тъп и прост селянин да пише постоянно глупости за тоя и оня. Такива дето се правят на много видели, не са излизали от село и баира накрая на селото им е края на света.
11.
X
04.12.2019 15:42:38
0
49
Нека ви разкажа за един "ученик на годината", а именно брат ми. Преди 15-тина години когато бяхме в изключително затруднено финансово състояние, брат ми учеше тука в една от местните езикови, завърши с най-висок успех от всички, не защото беше "зубър", а просто бе изключително интвлигентен н и скромен. Та всички мамини с тройки, които са избутали благодарение на спонсортво продължиха в хубави университети, а брат ми се наложи веднага да почне работа защото просто нямахме, и така образованието му, желанието му за кариера на вятъра, защото тук никой не гледа тези, които нямат, но могат. Е съдбата си знае работата, днес брат ми ръководи огромн компания в Германия, там е защото един от мениджърите тогава се запознал с него и му предложили да му дадат финнсиране за образование в Германия, а в замяна да работи за тях. Тук сме слепи за скромните, тези като нас-мен брат ми, вас, които не сте имали възможности, никога не сте печелили първо място, тука то е за имащите, нищо че не знаят
10.
До Севдалина Пенева
04.12.2019 15:12:51
1
42
Браво, г-жо Пенева! Точно същото си мислех и аз, успяхте да докоснете много хора,които мислят същото и да ударите право в десетката с тази статия!
Дано от общината престанат с тези глупости и кликания.
9.
Ох, и тези откриха топлата вода
04.12.2019 14:57:43
0
26
Ми то наесякъде по конкурсите е така. Така е и по конкурсите за деца. Няма.да.забравя, как на един уж престижен песенен конкурс, един баща се жалваше - аз колко пари им налях и кво, само първо място за изпълнение на българска песен. Човека явно беше решил, че парите стигат за Гран При, ама не. Някой друг беше кихнал повече на отганизаторите. Тази година на прощалното тържество на една уж елитна гимназия наградиха сума ти гимназисти в категория пеене. На концерта музикашната педагожка извикала дъщеря ми и и казала - ти ще пееш. Що? Що, като не е сред наградените, тя да пее. Ми щото тя можела и имала опит на сцена. И питам, другите, наградените де, що са ги наградили, а дъщеря ми не. Е, не можаха да ми отговорят. Ма тя хич не се впрегна от това. Излезе и им изнесе концерта, а 'наградените' и пляскаха. Та в заключение, за някои родители гонитбата на награди се е превърнала в мания и бизнес. Водят децата си на др що се появи конкурс и после с 'наградите', хоп при разни фондацийки за стипендии. Бая пари си докарват някои. Лошото е, че детската психика се поврежда. Изкривяват им се представите за.добро и лошо. После съвременното поколение не ставало. Не, ние не ставаме. Заприте се бе хора. Научете си децата първо да бъдат ЧОВЕЦИ. Другото ще си дойде от самосебе си.
8.
Фейзи Осман
04.12.2019 13:42:21
44
31
Кви са тия суциалистически прУстутии ученик на годината тряа да има :
БАТКА на месеца,
БАТКА на годината
Най добро селфи с анцуг Адидас
Най секси кифла кралица на Моль
Най добър Пико готвач на годината
Най добър рафтър с бмв3 на газ
Маниак годината 200 кила от лежанка
Чуееек на годината пучерпил цял клас тинейджъри с 3 торби с трева 2 стека енержи Хелл и 1 пакет сливенски пико
7.
хх
04.12.2019 13:33:37
12
20
@w
Колко мъка, комплекси и простотия лъхат от твоя пост... Що не си туриш въжето?
@3
Защо си мислиш, че само в България? Защото не сме се демократизирали достатъчно та да не обръщаме внимание на нередностите и да свеждаме всичко до пари?!
6.
хх
04.12.2019 13:28:08
4
23
Хубава статия... Да се знае, че пропагандата е един от лостовете на успеха...
5.
az do 4
04.12.2019 13:26:59
1
33
И кому е нужна тази надпревара ???
Науката не е нужник, в който всеки сам да влиза. Науката е сбор от знания, познания, интереси, цели и колективен ум.
4.
56
04.12.2019 13:22:29
1
26
За съжаление почти във всяка надпревара е така.
3.
az
04.12.2019 13:19:00
1
62
Подкрепям написаното. Тази несправедливост е крещяща. Тук иде реч за деца. Всяко едно от тях е уязвимо. Надали някой от общината въобще е помислил за това. Не може ученик на годината да се определя според...броя на гласовете от интернет гласуване, в което някои си ще кликат бутонче. В България отдавна е ясно, че всичко се решава по втория начин или както е в случая по начин нямащ никаква адекватност с реалната оценка на децата. Толкова ли е сложно предложените деца да бъдат оценени чисто обективно според постиженията им, според броя състезания, в които са участвали, по успех и т.н. Критерият трябва да бъде ясен и за самите деца, защото нали се сещате, че в противен случай може да издигнете някое дете до небесата, а в същото време да сгромолясате 10 в земята...И кой печели от цялата тази работа ??? Най-вероятно печели егото на някой родител. В същото време пак на някой трябва да му е ясно, че прехвалената стока по-бързо се разваля. Не вредете на деца си мили родители, а вие от Общинската администрация продължавайте да номинирате успешните деца, но без в тези номинация да има класация по-по- най. Така наранявате много деца, много родители и то за сметка на едно единствено с неговите настойници. Не е редно да е така. Моите уважение към Ангел, който спечели тазгодишната надпревара. Със сигурност детето заслужава награда, може да е и най-достойното. Има златни награди от състезания, включая и международни, но моля ви - правите лоша услуга на детето и рани в другите деца. Помислете добре, надявам се, че и родителите на Англел и такива като него разбират какво имам предвид. Ако насърчавате до степен най-най, имайте предвид, че в класацията ви има много, много субективизъм и различна преценка за обективното оценяване. И вие от Флагман не правите по-добра услуга на спечелилите. Ето, снощи се появи статията за Ангел. Евала на детето и родителите му, но с вундеркиндството прекалихте. Вие познавате ли останалите деца в класа му, в училището му, ами тези, които фигурират на снимките с медали и Ангел е сред тях ??? Кому е нужно това изхвърляне в тавана и това петнене на чистота и порочност в тези деца. Ето как още на 13 години ги хвърляме в кошарата, където всеки за всеки е звяр. Помислете си добре. Пиша го от позицията на родител на успешно дете, което също учи в ППМГ, което също е награждавано с медали от международни състезания и турнири, което има отборни първи места и не само в областта на математиката, но и в тази на физика, рисуване, български език. детето си обаче зян не искам да го давам на някакви мними конкурси от сорта най-най-най. Пошло и покварно е. Оставете децата да мислят за обучението си, като стимул за реализация, развитие, а не състезание.
Казах...
От Родител на много успешно дете.
2.
Действай ok
04.12.2019 12:53:15
37
12
Не че е порочен просто е наивен.
Наградите са хубаво нещо.
Но във науката са объркано нещо.
Е каква награда ще вземат учениците които са помогнали да се изчистят всичките боклуци?
Или най добричкитр деца.
Объркана работа.
От друга страна е добре да има такива награди защото учениците виждат от рано че в живота има и хубаво и лошо.
Най добре е да питаме нации със дълъг опит в образованието как те биха постъпили.
Например Сингапур, Швейцария, Щатите, Хонг Конг.
Трябва да се питат нации със 500+ годишна история на свобода и наука.
Ние имаме само 120 години свобода и минус 50 на комунизма = около 70 години свобода напоследък.
Затова сме и най бедни защото нямаме опит навици и наука. Ние доскоро нямахме никаква свобода при Тошо. Книги на специалисти бяха забранени. А парите не стигаха за нищо.
Така че споко!!!!
До НАТО и САЩ е най бързия път!!!!
Да го духа Путин и Орбан.
Не само визите ще паднат ами в момента в който сме дясната ръка на САЩ няма вече тън мън нито Турция нито Русия. Докато не се научат да ни обичат няма да им се обясняваме в любов ами ще им тракаме с оръжия.
1.
Браво
04.12.2019 12:51:58
0
48
Точно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори