×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ден след като я направи министър: Марешки поиска оставката на Сачева


Ден след като я направи министър: Марешки поиска оставката на Сачева
"Да – двама в чужбина, на мен самолетът ми закъсня с час и половина и т.н. Няма да влизам в обяснения"
04 Декември 2019, Сряда, 11:45 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Щял да подкрепи и Валери Симеонов да се върне в Министерски съвет, за да не е зам.-председател на парламента

Ден след като Веселин Марешки с тактически прийом направи Деница Сачева министър на труда и социалната политика, той поиска нейната оставка и завръщане на Бисер Петков на поста.

Това стана след „работна среща“ с представители на майките на деца с увреждания.

Лидерът на „Воля“ се солидаризира с тях и по искането им за оставка на Валери Симеонов като зам.-председател на парламента. Според Марешки по-добре било Симеонов да се върне в Министерския съвет.

Майките поискали Бисер Петков отново да стане министър на труда, след като вчера парламентът гласува смяната му с Деница Сачева.

„Затова също ги подкрепяме в според нас справедливото им искане да бъде възстановена старата ситуация, в която старият министър да се върне на мястото си и да продължи да си върши работата“, каза Марешки на брифинг в Народното събрание.

Припомняме, че вчера според обявените заявки Сачева не трябваше да получи парламентарна подкрепа, но 9 от 12-те депутати от „Воля“ не гласуваха и така номинацията й бе одобрена със 114 срещу 109 гласа.

Днес „Флагман“ попита Марешки – съжаляват ли за това, нарочно ли са го направили или без да искат.

Лидерът на „Воля“ отговори, като започна отдалеч: „По принцип днешната пресконференция трябваше да започне по друг начин – с показване на фалшивите новини“.

Според Марешки изказването на техния депутат Андон Дончев против Сачева не било показано в новинарските хроники и така излязло, че „Воля“ били „за“ министерската рокада.

От „Воля“ готвели пресконференции срещу фалшивите новини.

„Ние сме готови да почваме много сериозни и стачни действия, и протести срещу всички тези, които продължават да ги насаждат. Но ще ви дам само един пример във връзка с въпроса, който зададохте. Така познатата в обществото Мадам В. лансира точно тази теза - „те са против, ама само трима човека“. Да – двама в чужбина, на мен самолетът ми закъсня с час и половина и т.н. Няма да влизам в обяснения. Но малко по-късно, когато гласуваме един от основните въпроси – за 300 лв. пенсия, това е наше предложение, също никъде не излиза в медиите“, коментира Марешки. Не било отразено, че само благодарение на излизането на депутатите от ДПС предложението не минало.

След констатация, че все пак благодарение на „Воля“ Деница Сачева е станала министър, Марешки не се съгласи: „Това е абсолютна глупост. Значи... ето точно тези въпроси... Ние сме опозиция, ние сме опозиция и няма как благодарение на нас нито да се приеме нещо, нито да се отхвърли. Управляващите си имат достатъчно мнозинство – дори и скрито и открито, виждате как е и при избора сега за шеф на КОНПИ.“

Лидерът на „Воля“ коментира, че до вчера всички обяснявали, че нямало съревнование за главен прокурор, но сега не предлагали кандидатури за шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

„Днес всички въпроси трябваше да бъдат – защо от БСП, от ДПС нямат кандидати за шеф на КОНПИ“, отсече Веселин Марешки.

Протестът му срещу Валери Симеонов пък щял да се състои в това да не се качва на президиума на Народното събрание като зам.-председател на парламента, какъвто пост също заема Марешки.

Според лидера на „Воля“ изборът на Симеонов бил гавра и обида.

„Потвърждаваме нашата визия за това, че българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери. Ако толкова много си го харесват, да си го вземат обратно в Министерски съвет – ние със сигурност ще гласуваме „за“, за да напусне българския парламент“, каза още Веселин Марешки.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
4
Коментара по темата
4.
до 3
04.12.2019 14:24:52
0
6
Ти пиеш ли си хапчетата уе?Тук е България,а не Япония!
3.
f
04.12.2019 12:31:58
1
7
Hora, dokoga niama da ima vlak Burgas Sofia koito da stiga za 2 chasa????????
2.
Kandidati
04.12.2019 12:29:30
0
14
Mareshki niama intelektualen nito otgovoren harakter za da e vuv parlamenta na Bulgaria.
Neka da si vurshi biznesa no mnogo e yasno che edin turgovec ima drugi interesi i metodi.
Nisto protiv turgovcite prosto iskame nai pochtennite i nai efikasni, nai dobri lidera v parlamenta. A toi vse e razseyan s nesto.
Susto, dosega ne e predlojil nikakvi interesni idei, smiatamche dori kato turgovec moje samo da kopira a ne moje da gradi i da izmislia novi reshenia. slaba rabota.
1.
гражданин
04.12.2019 12:24:17
3
17
Айде нЕма нужда баш кресливите свраки и Марешки да кадруват в държавата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори