×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъчно ми е, че напускам отбора на Димитър Николов, но осъзнавам, че вече не издържам на неговата динамика


Мъчно ми е, че напускам отбора на Димитър Николов, но осъзнавам, че вече не издържам на неговата динамика
Бургас стана университетски град, който развива и произвежда медицински кадри, казва с гордост д-р Лорис Мануелян преди да се оттегли
27 Ноември 2019, Сряда, 15:41 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Оставам извън терена като един от ветераните - готов съм да помагам, казва тъжен д-р Лорис Мануелян

Д-р Лорис Мануелян ще опразни кабинета си в кметството на Бургас идната седмица. Той е специалист по вътрешни болести и нефрология. Има квалификация по медицински мениджмънт и администрация и диализна хирургия, национален експерт по акредитация на лечебните заведения. Заема длъжността зам.-кмет на Община Бургас в ресора "Здравеопазване, социални дейности и спорт" от самото начало на управлението на Димитър Николов, от ноември 2007 г. до този момент. Личността на д-р Мануелян се свързва не само с това, че е сред най-добрите ни лекари и ръководители в областта на медицината, но и с политиката - като верен страж на СДС от ранните години на демокрацията, поет, музикант и като цяло неизменна част от интелектуалния елит на Бургас. Разговаряме с него в кулоарите на ОбС, докато тече редовна сесия в сряда.

 

- Г-н Мануелян с Вас си отива една ера на общинското здравеопазване на Бургас. Как мислите, справихте ли се три мандата?

Много е трудно да си дам лична оценка. Има няколко момента в тези три мандата, за които бих могъл да говоря с гордост. Спомням си преди 12 години какво беше нивото на медицината в Бургас и о сравнявам с постиженията ни сега, въпреки че върхът предстои. Най-важното е, че се дава сериозна перспектива за нормално развитие на здравеопазването в град като Бургас.Помните ли, че към 2007 г. жените ни раждаха в Сливен, тъй като тук нямахме надеждно родилно отделение и педиатрия, а къде беше Онкологията ни? Помните ли? Сега знаете, че не само не ходят пациентите в други градове, а от другите градове идват в Бургас. Нашата лъчетерапия вече е водеща в цяла Източна Европа, като качествена апаратура и обслужване от специалисти, които са определени за едни от най- добрите екипи.

- Вашата гордост за тези три мандата?

Ако трябва да говорим за „черешката на тортата“, по мое мнение, това е Медицинският факултет - една дългогодишна мечта, която най-сетне се сбъдна и дава добра перспектива за развитието на здравеопазването в Бургас. Разбира се, не може като панацея да реши проблемите на медицината изведнъж, но с течение на годините Бургас става университетски град, който развива и произвежда медицински кадри, включително и специалисти лекари. Дава се възможност и за научна работа, създаване на школи и кариера за младите лекари, които ще повишат качеството на здравеопазване.

- Според Вас просветният зам.кмет г-жа Йорданка Ананиева ще се справи ли и с този ресор, който й бе вменен като отговорност от кмета?

Категорично ще се справи. При това тя винаги може да разчита на мен и моя опит. Аз винаги съм казвал на спортен език, защото отговарях и за спорта, че напускам титулярния отбор, но оставам извън терена като един от ветераните.

- На колко години сте д-р Мануелян, миналата година се чу, че вече сте в пенсионна възраст?

На 65 г., пенсионирах се на 64 г.

- По ваше желание ли си тръгвате реално, къде отивате?

Да, по мое желание си тръгвам. Човек винаги в такива случаи изпитва смесени чувства. И аз не го крия. Мъчно ми е, че напускам прекрасен екип, с който работих, но същевременно си мисля, че не съм на възраст, в която мога да се натоварвам толкова много. Известно ви е как се работи в община Бургас, надявам се.

- Да, трудно се издържа на динамиката на Димитър Николов. Помня през първия мандат, че нямахте почивни дни. Виждала съм Ви да излизате от кметството и след 21 часа, неведнъж.

Това е едно от съществените неща, на които не мога да издържам като темпо. Сега ще се отдам на медицината, която толкова много обичам. Ще работя като лекар. Първо, обаче, два-три месеца поне, ще си почина. Впрочем аз работя като медицински консултант в хемодиализата в Здравната къща в Несебър, където имам и кабинет. Вероятно ще си помисля за кабинет в Бургас. Ще бъда и доброволен консултант на кмета Димитър Николов и на екипа, защото грехота е толкова опит да го оставя зад гърба си.

- Опитахте да направите добра и съвременна медицина в ж.к. „Меден рудник“, успяхте ли, понесохте много критики?

Категорично да. Мога да кажа, че в момента това е една от най-добре работещите болници в града и това също е една от моите гордости. В един 100-хиляден квартал с едноименен жилищен комплекс на Бургас, имаше само един вход в един блок, който изпълняваше функциите на медицински център. Сега има болница с осигуряване на най-съвременните методи. Работи се по въвеждането на нови методики на диагностика и лечение, включително и в чувствителни сфери като сърдечната и мозъчната патология.


В категории: Бургас


12
Коментара по темата
12.
Петър
09.10.2020 18:03:40
1
1
Единственото което направихте че дадохте още по една болница в ръцете на Мутрите - Сърце без мозък на Каменов и Бургасмед на Михаил Тиков. Както и това че същите съсипници управляват УМБАЛ Бургас. Толкова за тези години не намерихте подходящи хора? А и онзи глупак Паздеров с който сте дружка? Вие сте Герберски хрантутници.
11.
Хахаха
28.11.2019 10:32:03
7
1
Да, сега се лекуваме във Варна,а онкологията ни е смях през сълзи,пълна трагедия. Поне си направи реклама на частния кабинет човека.
10.
Ранобуден
28.11.2019 08:08:26
1
9
Не бъдете тъжен докторе . И това , което направихте в екипа на ГЕРБ ( на кмета Димитър Николов ) е предостатъчно...Ще поживеем , ще видим...какво ще направят все още жадните за ...власт (естествено)...Нека да има МНОГО МЛАДИ ХОРА и във ....ВЛАСТТА... ( НО НЕ ТАКИВА , КОИТО СА НАВЪРШИЛИ 50 години)......ДАЙ БОЖЕ ....... ЗДРАВЕ И УСПЕХ ДОКТОРЕ !!!!
9.
до 2
28.11.2019 00:21:14
3
5
аз съм се развил доста добре но не в Бургас,а ти си стоиш с надеждата ако може да захлебиш покрай герб,а в същото време баба ти е на пенсия 250лв.а ти продължаваш да гледаш през розовите си очила
8.
*********
27.11.2019 21:21:46
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
СТАТИ
27.11.2019 18:38:46
11
9
И ти си един седесарски пенсионер.Оди да си почиваш стига си хвърлял балони само.....
6.
Й
27.11.2019 17:25:47
10
17
Къде се сравнявате с Сливен, човек.
Ако ще се сравняваш с някой пиши Оксфорд, Хонг Конг, Токио, Бостон, Цюрих.
Какво се сравняваш със Сливен?
Цели половин трилион евро ви изля Европейския съюз откакто Доде Прехода.

Колко пъти ви писах във кметството какво трябва да се направи във Бургас?
Писах ви трябва 100% прави здрави тротоари, 100% саниране, трябват полети и конференции, трябва Английски като втори официален, и никой не отговори дори веднъж.
Само кмета отговаря отвреме на време.

Болниците са още на ниско ниво.
Защо не споменете цифри къде а България по продължителност на живота спрямо Япония Хонг Конг и Скандинавските страни със 84 години среден живот срещу нашите 76. Цели 8 години разлика. А преди 9ти септември германците са идвали да изследват България като нация на столетниците.

Дори веднъж не ви видях с костюм, стегнати да водите глобални конференции в Бургас.

Когато всяка година мряха хора по маршрута Бургас -София с автобуси които катастрофираха никой не си направи дори усилието да елиминира пошлите мафиотски фирми които нямат нито тренинг нито желание да водят хора както трябва. 6 часа продължава маршрута Бургас-София за нещо което трябва да се взима за 2 часа максимум.

Въобще може да сте специалист но нито цифри за сравнение използвахте, нито показахте ниво образование и усилие на глобално ниво.

България продължава да стои във средата на света по развитие, а ние искаме да сме във десетте най развити и богати страни. Как го постигна Швейцария и Сингапур???????
От едни бедни държави станаха водачи.
Защо поне не отидохте веднъж в Сингапур да водите оттам репортажи как постигат нещата.

Още не мога да разбера как 30 години бензина в България е най скъпия в Европа и ние искаме да сме напред. Уж били братя от Русия. НИЩО. Русия е във смъртната фатка на една диктатура, на простотията, на корупцията, без демокрация, и без шанс да се доближи до нивото на Европа скоро. Не стига че окрадоха на сума народ земите ами сега искат и западни Балкани. Късно се сетихте че Америка може да ние е партньор. Досега имахте 30 години да бъдете с най развитата и свободна държава но вие го проспахте със Пеевски и Комунистите.

Както и да е. На добър път и дано да прочетете за статистиката и цифрите и да почнете да ги използвате. Дано да се стегнете във костюм със сериозност към народа. Към Оксфорд и Кеймбридж а не към Сливен да ни тикате.
5.
ХХ
27.11.2019 17:20:17
7
12
Всъщност аз бях внедрен от ДС в демократичните редици.Сега вече одъртях и не мога да изпълнявам оперативни задачи, утешавам се с писане по форумите. Пациент съм на доктор Саян.От злоба и омраза почнах да бъркам буквите.Вместо български пиша български.Станах за ташак на всички.
4.
ХХ
27.11.2019 17:00:44
12
8
Ще пропусна да кажа мнението на иречек за интелектуалците у нас... но за сДСрастите две мнения няма.
3.
GDS
27.11.2019 16:54:15
3
27
А защо се съсипа Кардиоболницата и мина в ръцете на Чайкафарма и всички кардиолози избягаха оттам, защо не се преборихте да мине към МБАЛ както обеца министъра, защо разрешихте на тази корпорация да си строи нова болница?
2.
До 1ви
27.11.2019 16:28:38
18
10
Ами ти може и да не се развиваш Черногледко Балкански.
1.
ааа
27.11.2019 15:45:38
13
100
Къде ги видяхте тези студенти само пенсионери останаха в този град.И в бургас и в цялата страна само на думи се развиваме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори