×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българки се обезобразяват с ботокс за 100 лева


24 Ноември 2019, Неделя, 11:23 ч.
Автор: Флагман.бг

Много млади жени са потърсили помощ след жестоки усложнения и грозни поражения от некачествени процедури

Козметички без нужна квалификация и образование слагат ботокс и филъри в квартални салони. Макар законът да не забранява на хора без медицинско образование да предлагат такива услуги, въпросът е дали това е етично, когато може да навреди на здравето на клиентите.

Само за месец над 100 млади жени са потърсили помощ след жестоки усложнения и грозни поражения от некачествен китайки силикон и или ботокс, разкриха лекари. Самите те признават, че 1/3 от пациентите им са именно хора с нежелани ефекти, получени заради непрофесионалисти. Нащенките избират поставянето на ботокс в квартални салони за красота заради цените от 100-150 лева. Специалисти разкриха пред Lupa.bg, че качествените филъри и инжекция с ботокс струват над 300 лева, но жените не трбва да правят компромис със здравето си.

„Проблемът не е ,че ще правите естетични процедури, а че тези естетични процедури може да имат нежелани ефекти. Защото поставянето е само едната част, но втората, по-важната е, ако се случи нещо, дали ти да можеш да реагираш”, коментира д-р Емил Бърдаров, специалист по дерматология и венерология. И допълва, че има дори ослепели след поставяне на ботокс хора.

В страната ни, въпреки желанието на лекарите, все още не е утвърдено със закон филъри и ботокс да се поставят само от медицински лица. А това, че законът не го забранява, дава възможност на някои козметици спокойно да „бодат“ пациенти. С такава козметичка се срещна наше подставено лице след предварителна уговорка. На записа от скритата камера се вижда как жената предлага на клиентката да й постави не цяла, а половин ампула от определен филър. Казва, че други нейни клиентки – приятелки, винаги си разделяли една ампула.

„Почти всяка втора жена има корекции по себе си, без значение дали са оперативни или инжекционни. Ботоксът е един от най-ползваните козметични процедури”. Това каза в ефира на „Събуди се” Евгения Калканджиева, „Мис България" 1995.

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев обясни, че дозата прави лекарството. „В Италия се правят такива процедури, но не се прекалява с ботокса. Той е много силно оръжие в ръцете на лекарите, което може да помогне на пациентите да се чувстват добре. Всичко е въпрос на мярка”, заяви той.

Според Калканджиева, ако една жена иска да бъде специална за даден мъж, тя трябва да бъде специфична сама по себе си. „Ако нещата се правят в по-умерени количества и от професионалисти, би било по-добре. Чарът в една жена задължително трябва да присъства, защото ако го няма, тя ще бъде като надуваема кукла”, заяви тя.

По думите на д-р Енчев желанието на човек да има по-добър външен вид винаги ще бъде на преден план. „Пластичните процедури ще ги има. Ботоксът е започнал като лекарство, а след това е преминал в ръцете на дерматолозите и естетичните хирурзи”, каза той.   


В категории: Здраве


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Трагедия
25.11.2019 10:53:39
0
4
Празни отвътре същества, подкожно напомпани с каучук, толкова тъпи, че мислят това за красота. Ужас, ужас!!! Натруфени с кичозни парцалки, не можещи да говорят, не можещи дамислят, без култура иобразованост, без обноски и истински стил; кючеклийки, евтини простачки.
7.
P.S.
24.11.2019 14:04:24
0
7
К*рва вкъщи никой няма да прибере, пък било то и бивша. Този тип жени са става единствено за бързо забавление и за украса до поредния лишен от възможността да мисли дегенерат. И не се оплаквайте, че мъжете са такива и че някой нещо ви е съсипал - вие сами си го правите. Има една приказка - Лаквото повикало, такова се обадило!
6.
Бавноразвиващи се
24.11.2019 14:00:52
0
10
Безплатен съвет от мъж до всички кандидатки за обезобразяване: Мили момичета, знам че комплексите силно завладяват вашето съзнание и чувствате неописуема и крещяща нужда да се подложите на пълна промяна. Да си надуете устните до такава степен, че да не можете да говорите, да си промените цялото тяло и какво ли още не... но имам такъв въпрос: Необходимо ли да претърпите всичко това, за да се комплексирате още толкова, като разберете, че всъщност ще се превърнете в отблъскващо мъжете плашило? Инвестирайте в умственото си развитие, четете, учете, усъвършенствайте се, правете нещо полезно, докажете на всички, че вие не сте безмозъчни индивиди. Това е единствения възможен начин за вас да създадете здраво и щастливо семейство и да привлечете до себе си интелигентно момче, което да ви направи щастливи, а не поредната утрепка, демонстрираща липсата на всякакъв вид умствен капацитет, която ще ви провали живота непоправимо. Вместо да се оплаквате, че всички искат само секс от вас просто отблъснете точно тези и привлечете онези, които могат да ви дадат много повече, но запомнете едно - тези, които наистина го могат няма да ги плените с евтин силикон, ботокс и китайска химия, а с интелект, държание, възпитание, умствен капацитет и т.н., те гледат напред в бъдещето и знаят, че имат нужда от такава жена, а не от евтино преживяване за една вечер. Мислете, докато сте още млади и не сте си съсипали живота непоправимо, защото после ще бъде прекалено късно за всичко това!
5.
Д-р Енчев
24.11.2019 13:21:52
1
17
На милите дами, които смятат да си слагат там разни ботокси и силикони най-смело мога да им заявя, че над 90% от мъжете харесват естествените жени, а не такива с пластични интервенции. Има жени с малки гърди примерно и на някои от тях, които имат мъж до себе си, ги подкрепят да си направят интервенция, но като цяло, мъжете харесват естествени жени. Пълно е с млади момичета, които водени от т. нар мода се обезобразявят мислейки, че като си сложат ботокс в устните стават по-красиви, а те стават като жаби.
4.
Пурко
24.11.2019 13:12:54
2
16
Няма грозна жена!!! Всички жени са хубави, без грим, без силикон и подобни козметики! Мъжете ги харесват такива, каквито ги е създала природата. Другото е заблуда, заблуда за самите тях, заблуда за мъжете, които ги гушкат. Тези заблуди, намаляват тръпката и желанието, на мъжете, за дълга връзка, защото мъжете търсят естественото.
Така, че милички, не си давайте паричките за глупости! Вие и така ще бъдете желани и обичани, и то искренно обичани!
3.
извод
24.11.2019 12:54:12
0
13
да му се изправи косата на човек от ширещата се неграмотност и тъпотия!!!!!!!
2.
мнение
24.11.2019 11:47:59
0
4
Има една фраза - /траи Маро за хубост/, Да , живеем във модерно и динамичо време , просто мода , нововъведения за жените. Но знаете ли кое е наи важното - дали има нужда и цената за тази красота. Жалко е когато млади момичета а младостта е красота изкуствено в чест на модата слагат силикон , татус, ботокс. А информацията сред тях е малка . какво може , кога и кои. Ами боток на всеки 6 м и до кога и какво става когато сте стара.По отношение на козметици, маникюр там няма инфо , всяка втора жена е , няма лошо но направете сдружение , където да членуват , да имат задължителни курсове за новостите и на тази основа кое могат и кое не . Примерно колко слагат мигли , правят вежди ,маникюр а колко са на ниво ..Забрана на козметици за процедури които са за лекар. Аз за бога ако искам козметик е дерматолога , да по скъпопо гарантирано.
1.
мнение
24.11.2019 11:47:55
0
3
Има една фраза - /траи Маро за хубост/, Да , живеем във модерно и динамичо време , просто мода , нововъведения за жените. Но знаете ли кое е наи важното - дали има нужда и цената за тази красота. Жалко е когато млади момичета а младостта е красота изкуствено в чест на модата слагат силикон , татус, ботокс. А информацията сред тях е малка . какво може , кога и кои. Ами боток на всеки 6 м и до кога и какво става когато сте стара.По отношение на козметици, маникюр там няма инфо , всяка втора жена е , няма лошо но направете сдружение , където да членуват , да имат задължителни курсове за новостите и на тази основа кое могат и кое не . Примерно колко слагат мигли , правят вежди ,маникюр а колко са на ниво ..Забрана на козметици за процедури които са за лекар. Аз за бога ако искам козметик е дерматолога , да по скъпопо гарантирано.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори