×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протест в Перник заради въведения воден режим


Протест в Перник заради въведения воден режим
Хората в Перник се оплакват, че въпреки воденият воден режим на някои места в града нямат вода цяло денонощие, а на други тя изобщо не е спирана
20 Ноември 2019, Сряда, 07:10 ч.
Автор: Флагман.БГ

Хората настояват някой да поеме отговорност и да реши проблема

Жителите на Перник излизат на протест защото от понеделник в града и околните населени места е въведен воден режим. Причината за това е драстично ниското ниво на язовир Студена, съобщава Нова телевизия.

Протестът ще започне в 9 часа пред сградата на ВиК- Перник. Хората настояват някой да поеме отговорност и да реши проблема.

От старта на водния режим до момента са получени стотици сигнали за аварии в Перник и областта. А десетки хора се оплакват, че ВиК-дружеството не спазва графика за спиране и съответно пускане на водата.

Така се стига и до ситуации, при които едни нямат вода  цяло денонощие, а при други тя изобщо не е спирала.
 


В категории: Животът


8
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
8
Коментара по темата
8.
ХХ
21.11.2019 12:06:06
0
0
Такааа за многознайковците:
Източник РЗИ за водоснабдяването: "При продължителна консумация на вода с наднормено съдържание на флуор е възможно да се развие заболяването зъбна флуороза, при което флуора се натрупва в зъбите, променя цвета им, УВРЕЖДА ТЕХНИЯ ЕМАЙЛ, КОЕТО ГИ ПРАВИ ЧУПЛИВИ И РОНЛИВИ.
Особено уязвими са кърмачетата и малките деца. "
Да, и режим имаше... и комунистите построиха язовира, докато изплащаха репарации на гърция (туй за феновете като теб на оня дет все другите са му виновни).
Инак, не срванявам другите държави, а нашата при тошо и при демокрацията, та за комунистическата диктатура оди си таковай мамата...
ПП1. за кирпича на село - оди го разправяй на някой друг.
ПП2. както вече казах: аман от слабоумни свине!
7.
До XX
20.11.2019 13:54:33
2
0
Бях ти писал да си взимаш редовно хапчетата или да си смениш дилъра ,ама не ме послуша!Пак си истърваш нервите(обиждаш).Да те отворя на нещо:от бургаската вода не окапваха зъбите,а пожълтяваха. Имаше режим на водата докато не построиха Камчия.В нашата къща,строена 1922 година с бетонни плочи(не като вашата на село от кирпич) имаше бетонен резервоар 1 куб.метър, отвътре с калайдисани медни листи. И да те питам:там където го нямаше бай Тошо и нямаше комунистическа диктатура кой им построи язовирите?
6.
До 3
20.11.2019 13:32:05
0
0
Виждам че сте възпитан човек и разбирате от строителство на язовири.Ако бъдете така добър да ми обясните:защо при строителството на язовира всички тези системи(без язовирната стена)разбира се не са дублирани(разбирам че е много скъпо),но все пак такава ли е световната практика-да спират за два дни водата на цял град заради профилактика?
5.
ХХ
20.11.2019 10:14:01
0
0
@e
Пич, не нам, затова и питам: Ако стане нещо със стената, водата няма ли да тръгне по течението на реката, тоест отатък Емине?
4.
ХХ
20.11.2019 09:48:35
0
5
@2
Както казах - демокрация е. И да, тошо построи язовирите и докара камчийска вода в Бургас, та да не окапват зъбите от странджанската (ма де прост селски бек да го знае, да не говорим да го вдене). Това, че на герб са нужни два дни за ремонт не мога да го коментирам - не съм ВиК специалист като янчулев.
ПП. Предпочитам профилалтика отколкото да пия мръсна вода кат слабоумна свиня, фен на плевнелиевите ценности.
3.
DO 2
20.11.2019 09:44:10
0
6
Язовирът не е пълен. Ако не паднат снегове тази зима, през април-май може да се мине на режим. С Ясна поляна дереджето е същото. В режим освен Перник са и Ловеч, някои югозападни общини и Плевен. Не е розово положението и в Казанлък, Видин и Кюстендил. В някои общини където водата се добива подпочвено вече мислят алтернативи. Що се касае за профилактиката на ВиК. Тя е от стратегическо значение, защото ако не се направи сега ( прави се от години по това време), утре ще се охълцаш, като тези от Перник и ще ти е още по-неудобно. Тогава да протестираш и да не протестираш - на празен язовир и сухи водоеми - лек никой не може да ти намери. Та така приятелю ревящи: Ако днес няма профилактика утре ще виеш, като отманлийски чакал от безводие. Потрай малко - за добро се прави тази профилактика. В случай, че не си ми чел предишните мнения, пак ще напиша, че профилактиката включва - смяна на енергогасителите на язовир Камчия, проверка на стената му, подмяна на напорни кранове, почистване на всички водоеми, проверка, замяна и замерване на ел.помпи, хидрофори и филтри, зареждане с реагенти и подмяна на възли в деривационните съоръжения колектори. Проверка на изпускателите на налягане в язовирната стена и изходната деривация, в която могат да се разминат два джипа с камион. Бургас е водоснабден единствено и само от Камчия, а водата от там идва с помощта на десетки помпени станции и тласкатели, които все някога трябва да спрат за да се ревизират. Проверка и почистване на основни колекторни канализационни връзки. Ако профилактиката не се прави своевременно, в определени периоди може да се случи следното:
- Един "хубав" ден язовирната стена да отдаде ( да не дава Господ)и Бургас да се "премести" в насипен вид около равнините на Люлебургас. Дори и Истанбул може да намокрим. Представи си тази огромна водна маса да се излее от разстояние 110 км. с надморска височина 600-700 метра към Бургас, който е с надморска височина от 6-7 метра. И с критични за язовира количества, картината пак ще е като от апокалипсис.
- Основните тласкатели, хидрофори и помпи да откажат. Това може да се случи докато си под душа, а чешмата ти като извор на благодат да остане бездиханна дълго време.
- Увеличава се обемът на водоемите след почистването им от наносите, които се утаяват по дъната им . тези наноси са продукт на реагентите, с които се третира водата в пречиствателните станции и водоемите за да се превърне в момина сълза, годна за пиене. Представи си какви количества вода се изливат в тях всеки Божи ден, час, минута, секунда.
- Канализационните колектори трябва да са безупречно поддържани ( естетсвено, че подмяната им се случва само по време на тази профилактика, когато няма вода) в град като Бургас, където отвеждането на отпадната вода по канализацията става с помпи поради ниската надморска височина. ( тук не иде реч за дъждовната канализация, която не е ресор на ВиК, но се почиства от тях заради есенните листа и боклуци, които я затапват).
- Енергогасителите на Камчия пък се подменят защото точно те са съоръженията, които "омекотяват" огромния напорен поток вода изливащ се от язовира точно върху тях за да може водата в "успокоен" вид да се насочи към населените места през оная огромна деривацая с джиповете, за която писах по-горе.
- Изпускателите на налягане. Това е едно страхотно инженерно решение, което предпазва язовирната стена от напора на огромното количество вода. Това е съоръжения, което автоматично намалява налягането по стената и изходната деривация, изпускайки вода в претоварените си режими. Това нещо отговаря за сигурността ни и...физическата цялост на населението и населените места под язовира ( включая и Бургас ). Е, за съжаление трябва да се спре водоподаването за да се изследва, ремонтира или евентуално да се замени. Представи си един шлюз с огромен хидравличен капак със система за определяне на налягане и мощен механизъм, който да го отваря при нужда и затваря след това, въпреки огромния воден напор от няколко хиляди тона на см2. ( пиша го така за да ме рабереш)
- Таскателите и помпите също се ревизират без вода и при сух резервоар пред тях. Сам си обясняваш, че няма как да се случи по друг начин. Помпите на ПС Хан Крум са с размерите на малък багер.
- Клапите са налягане или регулатори също се подменят. Ако това не се направи свръхналягане може да направи от банята ти плац за водни битки. Задавал ли си си някога въпроса, как у дома ти идва налягане от 3 до 5 бара ??? И защо аджеба не идва само 1-2 бара или пък 10-15 бара, които биха направили зулуми ? Това става с помощта на регулатори, които също се заменят без вода.
2.
До XX
20.11.2019 07:58:41
7
0
А за Бургас какво ще кажеш? 200 000 души два дни без вода, при пълен язовир! Остатък от "хубавото време" на бай ви Тошо
1.
XX
20.11.2019 07:35:02
0
7
Да не рИвът! Демокрация е.
Да припомним на децата на демокрацията, че софия видя воден режим при кмета от сДС, ВОДНИЯТ АРХИТЕКТ янчулев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори