×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близките на Георги Киряков от Бургас не вярват, че се е самоубил, прокуратурата назначава следствен експеримент


Близките на Георги Киряков от Бургас не вярват, че се е самоубил, прокуратурата назначава следствен експеримент
Тялото на Георги(на малката снимка) бе открито в градинката до бл.21 в ж.к.Изгрев в началото на годината. Официалната версия бе самоубийство
16 Ноември 2019, Събота, 09:33 ч.
Автор: Флагман.бг

„Законите на гравитацията могат да убият Георги, но по друг начин, а не по този, описан в заключението на съдебно-медицинската експертиза – комбинирана черепно-мозъчно и гръдно - коремни травми", казват роднините му

Да бъде извършен следствен експеримент с 90-килограмово чучело, постанови Бургаската окръжна прокуратура, десет месеца след мистериозна смърт на 30-годишния Георги Киряков. Той беше открит мъртъв на 28 януари под дърво в градинката пред блок 21 в комплекс „Изгрев“, съобщава Дарик радио.

Безжизненото тяло забелязала жена, която към 06.30 часа отивала на работа. Трупът бил с лице към земята, а главата му - закрита от качулка. Непосредствено до него имало голямо петно кръв.
 
Според първоначалната версия на МВР в случая се касае за самоубийство. Водеща е хипотезата, че мъжът е скочил от прозореца на апартамента си на седмия етаж. Съмненията на близките обаче са за друг сценарий на събитията, а именно - убийство. Мъжът е криминално проявен, в досието си има 30 криминални регистрации, а кръвната проба за алкохол след смъртта му е била положителна.
 
Според семейството на загиналия, вариантите за смъртта му са два - Георги или е умъртвен пред блока, или трупът е пренесен там. Подозренията им се подклаждат от цял куп неизвестни, на които до този момент разследването не е дало отговор.

А най-логичния въпрос е - възможно ли е тялото на мъжа да полети от над 20 метра и да се озове точно до ствола на дървото, стигало до осмия етаж, без да счупи нито една клонка.Близките на Георги разкриват и още един смущаващ детайл - ден след като съобщили съмненията си, че няма начин Георги да е паднал под дървото, без да изпочупи клоните му, пристигнали общински служители, които окастрили короната.

 „Трябва да е прелетял над дървото, да го е заобиколил, да се върне и да падне под него, за да пропусне клоните. Освен това, мястото е прекалено далеч от прозореца. Лъв да си - не можеш да скочиш толкова далеч“, споделя сестрата на Георги - Дора Кирякова.

Няма начин да се озовеш на това място, точно в тази позиция, без да минеш през короната на дървото“, категоричен е и адвокатът на семейството Захари Кирилов. По думите му, разследването е било подготвено за прекратяване с мнение, че „липсат данни за насилствена смърт“,  когато той поискал да бъде допусната експертиза, за да се установи траекторията на падане на тялото.
 
„Законите на гравитацията могат да убият Георги, но по друг начин, а не по този, описан в заключението на съдебно-медицинската експертиза – комбинирана черепно-мозъчно и гръдно - коремни травми. Тук говорим за едно конкретно нараняване - два сантиметрова рана в тила, която според мен, може да е получена след удар с твърд предмет, но не и от падане или дори бутане от седмия етаж. При падане от тази височина биха се начупили повечето крайници на човек. В случая с Георги имаме единствено счупен ляв глезен. Необяснимо е как жертвата хем ще счупи левия си глезен, хем ще си направи рана на тила, казва Кирилов.
 
За да изчисти съмненията, по искане на защитата, прокуратурата все пак е решила да допусне комплексна експертиза с участие на специалисти с компетентност в областта на физичните закони.

Възстановката с чучело трябва да даде отговор на въпроса какво е би било движението на тялото при падане от седмия етаж, местонахождението му при скок от отворен прозорец, различно ли щеше да бъде то при упражнено въздействие, по какъв начин падането на тялото от отворения прозорец се отнася към позицията на трупа към момента, в който е бил открит и по какъв начин се отнасят констатираните увреждания.


 
Близките на загиналия приемат с недоверие думите на служител на МВР, изпратен на мястото на инцидента, който щом видял отворения прозорец приел, че загадката за смъртта на Георги има само едно единствено решение - самоубийство.

„Всеки ден виждаме отворени прозорци в блоковете, но не виждаме трупове под тях“, коментират близките на жертвата. И настоятелно молят разследването да не отхвърля с лека ръка всички възможни версии. А също и да не приемат на сляпо доверие мъгливите показания на полицаите за случая.

Роднините на загиналия призовават за критичен прочит и на следните данни: В протоколите е отразено, че в 03.44 часа Георги Киряков е позвънил на тел. 112. В разговора, снет на диск и приложен към делото, се чува как той съобщава, че по стълбището се движат хора и се опитват да нахлуят в жилището му. На мястото пристигнали двама служители от Пето управление на МВР и трима от… Специализираните полицейски сили.

Разследването не е дало отговор на въпроса, защо специализираните полицейски сили отразяват сигнал за битов инцидент при уловие, че има други функции. Нелепо, според близките, звучи и обяснението на спецсилите, че чули по ефира за подадения сигнал и решили да просто да помогнат на колегите си.

Полицаите твърдели, че все пак проверили стълбището отгоре до долу, но не видели нищо подозрително, лицето, подало сигнала, било в нетрезво състояние и те си тръгнали.
 
Прави впечатление и разминаването в часа, за който твърдят, че са пристигнали в блок 21 в „Изгрев“. Пропуск на разследването ли е липсата на снимки на трупа при аутопсията, още повече че става въпрос за млад човек, загинал при неизяснени обстоятелства и защо не е изискано да се изземат дрехите на покойника за допълнително изследване, питат още близките на жертвата.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
Дора
30.08.2021 12:51:32
0
0
Интервю пред флагман не съм давала.Омразата към брат ми е от хора на които той е казвал истината в очите.Те си знаят много добре всеки си знае много добре.Моят брат беше изключително интелигентен и аз не помня да е грешил в преценката си за някой.Ако някой е ял бой ,той си знае мн . добре ЗАЩО.Никой няма право да онема живот и да оставя малко момиченце сирак ,както и почернени майка и сестра.Флагман,тук в статията видях само едно смислено изречение.
15.
CEASEER
24.07.2020 20:09:09
0
2
какъв мъжкар е бил ве .... винаги вадеше ножове и тем подобни няма 1 бой в живота си екек без оръжия мъжкар бил Въшльо ......... всеки ден дрога алколох чудеше се ква мизерия да напрай абсолютна утайка .......малко го бих аз едно време ......
14.
Не ва интересува
19.11.2019 22:06:31
2
0
Отдавна е ясно,че не е самоубийство.Няма какво да се доказва.Трябва да се търси убиеца както и поръчателя.Некомпетентно написаната статия трябва да бъде редактирана.
13.
Дора
18.11.2019 20:42:06
0
0
Не помня да съм обсъждала ,колко криминални прояви има брат ми Георги ,както и още някои на пръв поглед дребни ,но значителни неща
12.
Каквото почукало
16.11.2019 19:21:41
1
6
Това се обадило за съжаление
11.
бургазлия
16.11.2019 13:31:33
6
6
Вече не само обществото но и природата се отрича от такива пристъпници мир на праха им .
10.
XX
16.11.2019 13:28:40
3
15
Каквито бойко борисов и цветанов, такива и специализираните полицейски сили... граждани за европейско развитие...
9.
Бай Ставри
16.11.2019 12:48:07
4
20
По новите разпоредби на ГДБОП при 30 и повече криминални регистрации, престъпниците се самоубиват. Така се пестят държавни средства, а и в никой не остава съмнение, че лицето няма място в обществото.
8.
Mart
16.11.2019 11:23:01
2
17
Какъвто и да е душата му заслужава покой
7.
Do 5
16.11.2019 10:47:31
11
12
Kakvo se obesnqvash na toz tupak. Da otiva da prostira pred bloka i tva e. NANO si beshe pich dali narkoman dali alkoholik kukite go izmisliha i ubiha fakt ! Kato mahnem horata bez krimi registracii ostavat 1 000 000 pensioneri i ednodnevki . Policeishtinata te sudi v bg ne suda kato instanciq razdavashta prisydi !
6.
Bibi
16.11.2019 10:35:21
10
16
Щом е с толкова крими прояви, явно си гу е заслужил, или му е проработила съвестта.
5.
До 3
16.11.2019 10:32:54
8
31
Криминалните регистрации са престъпления само във фантазиите на полицаите. Те са за вътрешна употреба. Лошото е, че се дава гласност на тези регистрации, а това е престъпно поведение на даващите тази недоказана информация, в съучастие с тези, които услужливо я разпространяват. Ясно е, че в сегашното състояние на Държавата, която все повече се превръща в полицейска държава (разбирай, че Държавата се управлява с чисто мутренски похвати), такова поведение на полицаи и псевдожурналисти се толерира.
4.
На Нютон ябълките
16.11.2019 10:19:59
0
27
Абе хората ви разправят, че от 10 години ОПГ управлява държавата, а те милите тръгнали да се учудват на законите на гравитацията?!
3.
тъй де
16.11.2019 10:06:58
5
26
„30 криминални регистрации” и нито дума осъждан ли е или не!Ако не,то е ясно,че има намесена яка връзка в „правораздавателната система” както и това,че същата тая „връзка” е направила така,че да не се разнищи случая.Та народа е казал „квот повикало,таквоз се обадило.Човек не се ражда престъпник,но умира като такъв!”
2.
Pochivai v mir
16.11.2019 10:00:14
14
13
Ubiha si go kato kuche , vcherq odrqzaha vs kloni tam kakuv experiment dolnqri s pagoni. Za razlika ot mnogo beshe mujkar
1.
Даа
16.11.2019 09:47:37
4
24
Запленен случай, в който се преплита и служебно несъответстващо поведение на органи на МВР.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори