×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Багер нагази Централния плаж в Созопол, институциите със спешна проверка


Багер нагази Централния плаж в Созопол, институциите със спешна проверка
Очаква се становище от РИОСВ-Бургас и Басейнова дирекция-Варна
15 Ноември 2019, Петък, 20:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Оказа се, че концесионерът вдига пясъчни диги, за да предпази ивицата, но без разрешение

Тежка техника копае пясъка на Централния плаж в Созопол. Това алармират читатели на Флагман.бг.

Хората, станали свидетели на дейностите, са сигнализирали и Община Созопол, кметът Тихомир Янакиев е назначил спешна проверка. 

Установено е, че техниката е наета от концесионера на ивицата за оформянето на пясъчни диги, за да може да бъде запазена от влиянието на морските вълни през зимата. Стопанинът на плажа обяснил, че това е практика, а според ЗУТ изкопаването на над 30 куб. м земна маса се счита за строителни дейности. 

„Това налага издаването на съответните разрешителни документи. Концесионерът обаче е решил, че може само да изправи уведомително писмо. Служителите на Община Созопол са съставили констативен протокол, който е изпратен в РИОСВ-Бургас и Басейнова дирекция-Варна“, обясниха от администрацията в морския град.

Докато няма писмени становища на двете институции, временно е преустановено оформянето на пясъчните диги. 


В категории: Созопол


14
Коментара по темата
14.
Мимето
21.11.2019 21:10:09
0
1
Окей. Копайте си. След някоя друга година като не остане и следа от природата на България, се оплаквайте. Мен не ми е ясно защо трябва да се съсипва тази природа? Години наред без човешка намеса всичко си е било наред, но не, ние трябва винаги да направим нещо допълнително, за да "помогнем". Ами не. Това място е пълно с красота, история и истинност. Но нали живеем в модерни времена, модерно е да се разкопава навсякъде и истинското да бъде заменяно с перфектно и фалшиво. Тези хора искат да запазят ивицата, окей, не е ли по-добре да се остави на природата, дори ивицата да не е в същия си облик? Или вместо това трябва всичко да е в европейските стандарти. Пуста България. Пуста държава.
13.
Дерибеи
21.11.2019 19:12:28
0
2
и в несебър е леш с тези псевдо предпазни мерки.уж пазили ивицата а реално пазят сградата на пещерска- бвшия ресторант оазис от соца, какао, бедрум, мусаи, сръбската скара . за южния плаж не ми се коментира че там са безброй курниците.
12.
РИОСВ
16.11.2019 21:21:49
0
8
Тези диги се правят да опазят бизнес-кочинките сковани по плажовете , не за защита на ивицата.
11.
Созопол
16.11.2019 20:10:52
1
4
До 3 - концесиите ги дадоха на мутрите още преди 25-30г, когато ГЕРБ ги нямаше
10.
цецо ц.
16.11.2019 11:39:43
1
2
бат понку кара този опасен багер ,давай бат пони ,мачкай предалите.
9.
Курортиска
16.11.2019 08:39:05
6
5
А в Несебър си копаят без никакви проблеми.Има такива високи диги,че морето не се вижда.Огранияават ни свободния достъп до морето,но било законно.За Слънчев Бряг да не говорим,там даже било "задължително".
8.
*********
16.11.2019 08:37:51
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
Бе вие нормалнили сте?
16.11.2019 07:52:38
9
12
Човека се опитеа да спаси плажната ивица от зимното море, вие да го глобяваме, незаконно стрпителство и още какви ли не глупости. По същия способ в Поморие, холандците от плажче с 5-6 м пясък, за три-четири години отвоюваха от морето плажна ивица към25-30 м. Ходете вижте.
Баси малоумницитр сте честно созополчани(аналогията със столичани в повече не е случайна)'
6.
Gag
16.11.2019 00:56:41
2
2
Klondaikkk
5.
*********
15.11.2019 22:56:13
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Sozopol
15.11.2019 22:44:49
6
12
Оформянето на дигите не беше преустановено. Снимката не е актуална. Имаше поне още 10 такива купчини с пясък. Концесионерът трябва да бъде глобен доста солено, за да се избегне възможноста всеки да си прави каквото иска.
3.
Ха ха
15.11.2019 22:08:04
4
13
Раздаването на плажни ивици на концесионери е най голямата глупост= измама от страна на ГЕРБ...плажните ивици трябва да стопанисват от общините по места... и бяха раздадени на разни феодалчета като феоди за 20 години за да може да се източват общинските като концесионните такси са просто смешни и не са обвързани с инфлацията и се плащат всяка година
2.
Бай Киро
15.11.2019 21:17:15
4
10
Разрешавате ли да копам на плажа си?
Може.
И си копа...
Духайте будни граждани...
На никой не пречи.
1.
Багериста
15.11.2019 21:05:48
4
14
Нали е концесионер за къв чеп му е разрешение,в цяла европа е така,на крайморие кой му разреши на Никито....ваша е статията за неговите диги
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори