×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вълчо Чолаков свика новия общински съвет в Несебър, ЦИК ще обсъжда случая с кмета в ареста


Вълчо Чолаков свика новия общински съвет в Несебър, ЦИК ще обсъжда случая с кмета в ареста
От ЦИК чакат писмото от областния управител, което е било изпратено тази сутрин
04 Ноември 2019, Понеделник, 17:18 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Областният управител е отправил питане до изборната комисия, оттам твърдят, че не са компетентни по темата

Централната избирателна комисия ще се занимае със странния случай в Несебър, при който новоизбраният стар кмет Николай Димитров е в ареста и не може да положи клетва, за да встъпи отново в длъжност.

Припомняме, че миналата седмица съдът одобри искането на спецпрокуратурата за постоянна мярка „задържане под стража”. Това важи и за двама новоизбрани общински съветници – Георги Георгиев и Петър Хрусафов, които също бяха оставени в ареста. Те и още двама са обвиняеми, че са участвали в купуване на гласове като организирана престъпна група.

Днес говорителят на ЦИК Александър Андреев отрече при тях да е постъпвало запитване по казуса от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Последният смята, че трябва да се отговори на въпроси, свързани с безпрецедентния случай с Николай Димитров и неговото встъпване в длъжност.

На пресконференция след питане - налага ли се ЦИК да излиза с указания и въобще има ли запитване по казуса, Александър Андреев обясни: „В тази връзка в Централната избирателна комисия не е постъпвало запитване от областния управител или от когото и да било. Разбира се, ако то постъпи, ние ще го разгледаме. Аз в момента не би могъл да изразя становището, което ще се формира в ЦИК. Но така или иначе това е въпрос, който следва да бъде разгледан, прилагайки Закона за местното самоуправление и местната администрация. Той не следва като дейност от правомощията на Централната избирателна комисия или на Общинската избирателна комисия в Несебър. Независимо от това, при всички случаи, ако постъпи такова искане, ние ще го разгледаме и тогава вече бих могъл да изразя официалното становище на ЦИК. Но към момента, пак казвам, тъй като се появиха такива съобщения, че е изпратено, не – към момента поне не е докладвано в заседание и не е постъпили такова искане от областния управител.”

„Флагман” се свърза с областния управител на Бургас, който обясни, че е изпратил питане до ЦИК тази сутрин, но вероятно то още не е стигнало до изборната комисия или е в процес на обработка в деловодството там.

По повод твърдението, че ЦИК не са компетентни да се занимават с темата, поискахме информация какво точно е попитал Вълчо Чолаков.

„Има някои въпроси, по които са компетентни, но нека да ни отговорят и тогава ще ви кажа. Те са компетентни по Избирателния кодекс”, отговори лаконично Чолаков.

Междувременно стана ясно, че той вече е насрочил първо заседание на новоизбрания Общински съвет в Несебър. То ще е на 11 ноември в 14 ч. Тогава трябва да се закълнат новите съветници и кметове в общината.

Как ще се реши въпросът с арестанта Николай Димитров и кой ще изпълнява длъжността кмет на Несебър, не е съвсем ясно.Това, че общинските съветници Георгиев и Хрусафов са в ареста обаче, изглежда, няма да създаде юридически проблем, тъй като и без тях ще е налице кворум за провеждане на заседание на местния парламент. Двамата вероятно ще положат клетва в следващ момент.


В категории: Несебър


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
11
Коментара по темата
11.
Аго
07.11.2019 06:41:51
0
3
Ага аго е примат малак долен алчен гад иска той да лиже гъз и да лапа шланга тлъст лапай аго тез пари лапай лапай от яд пукни че си малък вреден трол от злоба имаш зъбобол
10.
*********
06.11.2019 09:20:26
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Аго
05.11.2019 13:53:42
4
0
до 8-ми мишок
Връткай върху пожарникарски шланг,
и да избягаш - няма, няма как !
А след поръчкови протести,
бате Аро, ще ти го намести.
8.
Аго аго
05.11.2019 09:41:20
3
9
Злобно циганско човече лапай чурка и бегай на далече че.се пръскате от яд че от ареста ви би и за 4тия мандат аго аго тъп си за поет не ставаш спри
7.
Аго
05.11.2019 08:17:35
6
6
Ако си човек на Кмета,
знай - работи ти късмета.
Ако пък от Общината цицaш,
не ти трябва тото и шестица.
6.
До Гешев
05.11.2019 00:25:42
9
12
Списание "PregnancyDiary" "Според съдия Иванова няма конкретни данни и че Николай Димитров е извършвал координация и е ръководил престъпното сдружение, за което претендира прокуратурата." Но все пак той остава за постоянно в ареста. Мили приятели, можете да си направите изводите сами! Несебър е СИЛА!
5.
Гешев
05.11.2019 00:02:18
10
10
Ники развържи кесията...ти го можеш!!!
4.
МИГ
04.11.2019 20:23:57
4
4
РЕШЕНИЕ ,№ 178,Несебър, 02.11.2019.
Р Е Ш И :
I. Предвид гореизложените факти да се поиска становище от ЦИК с оглед правомощието й по чл. 57, ал. 1, т. 2 и т. 3 от ИК по следните въпроси:
Как следва да бъдат уведомени горепосочените лица за първото заседание на новоизбраният общински съвет – гр. Несебър?
Как следва да се тълкува евентуалното им неявяване на първото заседание на новоизбрания общински съвет при положение, че лицата не притежават възможността за свободно придвижване?

II. Да се окомплектова и изпрати писмо по случая до Централна избирателна комисия.
3.
*********
04.11.2019 19:00:27
2
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
АЗ
04.11.2019 18:39:37
28
26
МРЪСНИ ГЕРБЕРАСТИИИ.......НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО НЕСЕБЕР....ИЗРОДИ АЛЧНИ
1.
УНИКАЛНА ИСТОРИЯ !!!
04.11.2019 17:51:36
1
31
Това което може да се роди в този уникален град никъде другаде не може ! Винаги първи (е не винаги е за хвалене ) .Но първото място винаги е ТУК!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори