×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мая Манолова на изключен микрофон: Ако все пак не сте разбрали, няма да правя партия


Мая Манолова на изключен микрофон: Ако все пак не сте разбрали, няма да правя партия
"Хора с различни политически убеждения изградиха, пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте. Костваше ми страшно много."
04 Ноември 2019, Понеделник, 14:54 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Екипът й настоява за касиране на изборите в София, тя щяла да обяви бъдещите си планове публично, когато е "готова"

Мая Манолова отрече, че ще прави партия. Тя и нейният екип дадоха пресконференция в БТА-София, на която потвърдиха, че ще искат касиране на изборите за кмет на столицата.

Манолова бе призована от репортери да коментира бъдещия си проект.

Тя обаче отговори: „Когато съм готова с анализ на изборите, ще го представя. Когато съм готова да представя и бъдещите си планове, ще го направя публично. Това, което днес ще се огранича да кажа и за мен е най-важното, е, че на балотажа беше даден един изключително важен политически знак. И този политически знак е, че хора с различни политически убеждения изградиха, пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте. Костваше ми страшно много. Той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт.”

На въпрос на репортерка - това партия ли означава, Манолова отговори: „Мисля, че бях достатъчно ясна. Знакът, който дадоха българските избиратели на балотажа на тези избори...”

След поредно настояване - това означава ли партия, думата взе лидерът на формацията „Движение България на гражданите” Димитър Делчев, която подкрепяше Мая Манолова.

Той каза: „Очевидно, в момента този въпрос получи отговора, който трябваше да получи на този етап. Седмицата е дълга, месецът е дълъг, така че пак ще се виждаме. Ако няма повече въпроси, уважаеми колеги, благодарим и до нови срещи!”

Мая Манолова обаче взе думата и отговори, но на изключен микрофон: „Ако все пак не сте разбрали, да Ви кажа – не. Мисля, че за всички останали е ясно, но ако Вие не сте разбрали…”

Манолова обаче отказа да съобщи това на включен микрофон. 

Димитър Делчев обяви, че ще искат касиране на изборите заради куп нередности и нарушения в деня на вота.

След въпрос на „Флагман” – какво ще се случи, ако изборите бъдат касирани, Делчев отговори, че следва насрочване на нов вот. Нещо подобно се случи преди месеци в Истанбул. Разликата е, че там касираният вот бе спечелен от опозиционния кандидат. На повторните избори там победителят затвърди победата си много по-категорично за нещастие на президента на Турция Реджеп Ердоган.

Димитър Делчев констатира, че между първия и втория тур от изборните списъци мистериозно изчезнали около 101 хиляди избиратели.

Друга манипулация била свързана с екзиполовете в изборния ден, които на моменти давали преднина на Йорданка Фандъкова от 17%. Това демотивирало евентуалните гласоподаватели за Мая Манолова да отидат до урните. Според окончателните официални данни разликата между Фандъкова и Манолова е под 5%. 

Делчев припомни, че обявяването на резултати преди края на изборния ден е закононарушение. А това, че медиите, които са публикували тези данни, са били глобени, не решавало проблема.

Санкциите в размер на няколко хиляди лева били нищожни на фона на залога – милиардите, които се харчат от бюджета на софийска община.

От щаба на Манолова изредиха и още нередности.

Чували с изборните документи били отваряни за коригиране на протоколи преди предаването им в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Наблюдателите в ОИК били „в клетка” и не се допускали да гледат как се нанасят резултатите от „Информационно обслужване”. Доводът бил, че служителите били изнервени и не трябвало да им се пречи.

Председателят на Инициативния комитет за издигането на Манолова за кмет – Никола Вапцаров, обясни, че бил наблюдател на избори в държави извън Евриопейския съюз като Украйна и Македония. Те обаче били на светлинни години пред нас по прозрачност.

Според Войслав Тодоров в някои протоколи се оставяли празни места от секционните комисии, които впоследствие били допопълвани преди внасянето на документите в ОИК. Данните били в категорична полза на Йорданка Фандъкова.

Циганските секции, както на първия тур, пак били пак категорично за Фандъкова – в съотношение 9 към 1. Това показвало купен и контролиран вот.

От щаба на Мая Манолова ще внесат иск в съда за касиране до края на седмицата, заяви Димитър Делчев.

Те ще настояват за преразглеждане на резултатите и за повторно преброяване. Дори и ако това преброяване обърне резултата в полза на Манолова, от щаба пак ще искат касиране и провеждане на нови избори, посочи Никола Вапцаров.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Били говедото
04.11.2019 22:57:11
0
1
До 3 къв милф ве колега таз на пръс мирише кожата и тя е в категория GRANNY!?
5.
Кольо мастията
04.11.2019 22:49:51
1
1
Таз ко реве като болна коза загуби тва е фандъка не пуска фандък няква смотана учителка била ама на софия кур милото държи ще краде докато може браво на нея и тва от смотан учител.
4.
Я
04.11.2019 16:26:02
1
3
Мигленкуневото що така гледа, болен ли e, иска да спи ли, на лелята и мирише много ли?
3.
Мераклия
04.11.2019 16:00:36
8
8
Майче, страшен МИЛФ си, бих те челастрил денонощия наред, ама, бейби, не си за кметица! Излагаш се и ставаш смешна с тези твои думи! Касиране, бля бля. Що не си седя омбудсман, омбудсмая даже ти викаха... Ама пусто кметуване, ей! Всеки иска да папа от кокала!
2.
ннннн
04.11.2019 15:29:10
5
8
давай! избори до дупка! - разбирай докато спечелят нашите!! а ние балъците ще плащаме!
1.
Действай
04.11.2019 15:21:19
3
9
Как е това новина?
В смисъл има толкова по важни теми за Бургас и ниските заплати и за развитието и мафията а вие пишете за някакви тъпаци в София?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори