×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюлетина 68 е моята морална проверка в неделя пред всички, които ме познавате


Бюлетина 68 е моята морална проверка в неделя пред всички, които ме познавате
 Бенчо Бенчев е сред  най-колоритните и обичани личности на Бургас, общински съветник е от 2003 г., вижте за какво ще се бори идните 4 години
25 Октомври 2019, Петък, 17:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ Снимка Емел МАХМУД

А за кмет нека всеки от нашите симпатизанти да гласува по съвест, не агитираме, защото нашите избиратели са достатъчно зрели и опитни хора

- Г-н Бенчев,  Вие сте общински съветник от 2003 г., почти два мандата зам.председател на местния парламент. Давате ли си сметка колко години вече сте в центъра на обществено-политическия живот на Бургас? Не сте ли уморен от интриги и несгоди за идните още 4 години?

- Искам да докажа, още веднъж, на едни видни политици от една голяма столетна партия, които много лесно се отказаха от мен,  бих казал даже – отрекоха се от мен, че всъщност мога и имам енергия за още добри дела, въпреки че скоро ще навърша 67 години.  На лидерката им Корнелия Нинова показах, че още в настоящия Общински съвет, че  мога да направя  нова група, че БСП остана без зам.председател на ОбС и в крайна сметка – без група. Но не това е най-важното, важното е, че в мен няма его и съм готов отново да поема отговорност.  „Ние, гражданите” сме единствената местна коалиция, която реално милее за Бургас и в която са хора, които вече са били в ОбС – дали са достатъчно много от себе си, не е нужно да обещават.

- Кои са приоритетите във Вашата програма? Имате предложения, които ви отличават от общата сива маса в тези избори, чухме част от тях снощи, по време на закриването на предизборната ви програма?

- Нашата програма е семпла, но истинска и постижима. Не обещаваме гръмки проекти, които не могат да се реализират. Другите партии казват, че ще помогнат на малкия и среден бизнес, но как ще се случи това – не уточняват.  Говорят по събранията общи приказки. Ние сме заявили желание да направим т.нар. „Домашен пазар“ – в съставните селища около Бургас, където хората отглеждат плодове и зеленчуци, при по-голямо производство  вместо да ги хвърлят за животните, да определим места в кварталите,  да могат да се продават. Така хем хората ще са доволни, че ще получат възнаграждение за труда си и хем клиентите ще се радват, че ще ядат реални зеленчуци и плодове. Това, разбира се, ще става под надзора на Агенцията по храните.

Говорят, другите претенденти, за намаляването на бюрокрацията, но отново – как ще го направят, никой не казва. Нашето решение е цялата процедура да е на едно гише – със здрава организация, дигитализация и нови технологии.

Предлагаме  Синята зона да се смали като обхват, защото вече се разпростря далеч от центъра. Трябва обаче да се допитаме до гражданите, защото така е най-добре. Нужно е активно обществено обсъждане. В центъра платено паркиране действително е необходимо, но в кварталите като жк „Възраждане“ и пред болниците, мисля,  че е излишно.

Тъй като няма площи за нови паркинги, предлагаме вертикални такива. Какво имам предвид – паркингът на ул. „Гурко“ да стане двуетажен, но предвиден така, че след време да може да стане и трети.

Всичко, което предлагаме, е постижимо с бюджета на община Бургас. Единственото по-скъпо съоръжение, което предлагаме, е т.нар. „Леко метро“ – надземно и подземно. Това обаче сме уточнили, че може да се случи само ако осигурим външно финансиране по европроекти и програми. Имаме информация, че до 2022 г. ще има такава програма и тя ще е точно в сферата на транспорта.

- Спомням си, че преди два мандата имаше докладна записка за издигане на скулптурен триптих при входа на Бургас откъм АМ”Тракия”, в който да е включен и патрона на града Св.Николай Чудотворец. Името на светеца се завъртя и във Вашата кампания тази есен. Каква е новата идея?

- В нашата програма е заложено  изграждането на символ на Бургас – достатъчно висока статуя на Свети Николай Чудотворец. Трябва да има конкурс, който да определи параметрите,  хубаво е градът да има свой собствен символ, който да се вижда отдалеч и да се свързва с Бургас. Към момента такъв символ има само в сградата на кметството  и то е нещо като икона. Пък и се забелязва само ако си вдигнал глава, докато се качваш по стълбите. Другото място е икона в скромната арка при подлеза на Операта. Трябва ни далеч по-голям монумент, който да е и като символ на закрилата на Светеца.

- Вашето покровителство за възрастните хора е пословично, известно е, че от години се грижите за пенсионерските клубове и не отказвате помощ. За тях, за най-онеправданите, има ли приоритет в програмата?

- Отдаден съм изцяло в помощ на пенсионерите на Бургас. За жалост,  още не мога да ги обединя. Те обаче заслужават да имат достойни старини и затова предлагаме тези, които са навършили  75 години да пътуват безплатно в градския транспорт – само срещу лична карта като жители на тази община,  да им осигурим безплатни прегледи в общинските консултативни центрове. Знаете, това е съсловие, което мизерства най-много в нашето общество и не заслужава такова отношение. Тези хора, нашите майки и бащи, построиха България, а ние  сякаш я разрушихмепрез последните три десетилетия, защото аз рядко виждам  съзидателното в нашето съвремие.

- През миналата година бе нанесен тежък удар върху репутацията Ви на общественик и дарител. Смятате ли, че хората вярват във Вашата почтеност и въпреки всичко, което се случи, отново ще ви последват?

- Аз имам достатъчно търпение и знам, че не е далече денят, в който ще отпаднат всички обвинения срещу мен. Дотук е ясно, че ловните оръжия, които полицията иззе при претърсване след прословутия инцидент в Истанбул, са законни. Изясни се произходът на средствата за скъпите ми автомобили, които, впрочем, ми бяха върнати и са в гаража ми. На 8 ноември в столицата ще се състои заседание по делото за случилото се зад граница през август 2018 г., по което обвиняем е Димитър Желязков. На него ще се изясни, че не може да търсиш нещо, което не се търси. Бюлетината за издирването на Желязков от Интерпол е излязла на 3-ти август, тогава го и арестуваха. Аз обаче не бях там, на същото място, когато са го арестували. И когато се прибрах в хотела си, арестуваха и мен. Ще станат ясни много нови неща, които ще хвърлят достатъчно светлина върху моето т.нар. лично укривателство и съпричастност. Убеден съм, че и последното обвинение срещу мен няма да издържи и да стигне до присъда, защото наистина нямам вина и това се доказва в хода на съдебния процес.

- Вие сте сред най-богатите хора в региона, не криете своето благополучие, но бъдете искрен – какво се случи след всички назначени данъчни ревизии на фирмите Ви миналата година? Какви бяха резултатите?

- Резултатите – надлежно платени данъци през всичките години,  за които се отнасяха ревизиите на двете ми фирми ЕТ Бенмар и Бенмар ЕООД. Дължимото към държавата се оказаха около 27 хиляди лева с лихвите, натрупани, представете си, от неплатен „Данък Уикенд”. Отнася се за проведени телефонни разговори през фирмените  телефони в почивни дни, не знам на каква база ги изчислиха  и как разграничиха семейните от служебните разговори, към тази сума бяха прибавени и неплатени глоби за превишена скорост по пътя. Впрочем, помните ли, че преди десет години писахте за бизнесмен, който е превел от приходи баснословна сума на държавата - най-големият данъкоплатец  в Бургаска област. Издирвахте кой е той – аз съм. И още харча, и още не мога да похарча спечеленото тогава, след като вече съм си платил данъците. Защо ми е да бъда непочтен, след като с труда си изкарвам достатъчно за семейството, децата и внуците си. Аз към щастлив и доволен от живота човек. Защото спазвам максимата: Ако си дал, не си живял напразно. Карам скъпи автомобили, но мога да си ги позволя, защото съм от първите в частния бизнес , от 1990 г. търгувам със зърно, наемам  и имам собствени стотици декари обработваема земя.  Данъчни закони не съм нарушавал. Нещо повече – не съм нарушавал нито един от законите на Република България.

- Нямате кандидат за кмет в тази кампания, след като ЦИК не намери за достатъчно уседнал у нас завърналия се наскоро от Франция юрист Теодор Шейков. Какъв съвет давате на вашите симпатизанти що се отнася до избора на кмет? За кого агитирате?

- Всеки да гласува по съвест, на никого не налагаме кандидат. Нашите избиратели са достатъчно зрели и опитни, улегнали хора са, не се поддават на агитация. Ние искаме доверието за нашата листа – номерът е 68!

- Как ще се обърнете към Вашите съграждани, към тези, които Ви познават, за да ги мотивирате да гласуват за вас?

- Във връзка с това, което се случи с мен преди година, аз се нуждая от реабилитация в общественото пространство. Пълна реабилитация, защото съм човек на честта. Много хора ме познават и ми стискат ръката на улицата, което ми дава сили да вярвам, че доброто не е забравено, нека на 27 октомври гражданите да покажат със своя глас кой е Бенчо Бенчев, какъв е той и дали отново да е в Общинския съвет. Това е моя лична морална проверка. Бюлетина 68, ако мислите, че Бенчо Бенчев заслужава.

 




България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори