×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как е саниран блок в Добрич за 1,206 млн. лв. без ДДС


Вижте как е саниран блок в Добрич за 1,206 млн. лв.  без ДДС
Така изглежда бл. 53 на бул. „Русия” (вляво) и жилищната кооперация на зам.-кмета им по строителството (вдясно)
23 Октомври 2019, Сряда, 18:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Живеещите на бул. „Русия” са възмутени от гледката

Репортерски екип на Флагман.бг бе извикан на място от живеещи в блок 53 на бул. „Русия“ в Добрич, една от няколкото санирани сгради в този жилищен район. Сградата изглежда далеч от това, което би следвало да бъде с оглед на отпуснатия финансов ресурс и предвидените в проектната документация мероприятия.

С просто око на място се забелязват следите от анкерите по фасадата на сградата, нескопосано замазани върху мазилката. Срещу стойността на договора в размер на 1 205 700 лв. без вкл. ДДС, са подменени дограмата на блока и е поставена топлоизолация (каменна вата), а на покрива на блока дори не е използвана каменна вата. Вместо това - минерална вата. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и изпълнението на договора като цяло е 120 календарни дни, но е пресрочен с 3 месеца (почти двойно).

Важно е да отбележим, че срокът за изпълнение на поръчката е бил предмет на оценка. Домсъветът е входирал официално жалба в Община Добрич и многократно е алармирал за начина, по който се изпълняват предвидените строителни дейности по саниране на сградата. Резултат няма. На 14.10.2019 г. Общината е изпратила писмо до избрания изпълнител, в което му дава срок от 15 календарни дни (срок изтичащ след датата за провеждане на изборите- б.р.), в който да бъдат отстранени констатираните дефекти.

На последния и предпоследния етаж на санирания блок се забелязват множество пукнатини по замазката

Обектът е бил предаден през месец юни 2019 г. На последния и предпоследния етаж на блока се забелязват множество пукнатини по замазката. Цялостното изпълнение е в неравности и вдлъбнатини по поставената и измазана изолация, които са предпоставка за течове, вследствие на които и пукнатини, казват живеещите в блока.

Вижда се, че первазите на прозорците на апартаментите са поставени некачествено и не са подмазани. Поставените от изпълнителя капаци за излаз на покрива на блока нямат механизми за затваряне и при силен вятър се отварят.

Въпрос на време е да се компрометират и откачат. Живущите твърдят, че арматура не е слагана при полагането на стоманобетон, там където е било предписано.

Фрапантен пример за изпълнението на СМР-то и разходването на средствата е поставянето на лампи с датчици за движение на стойност от 70 лв., при реална стойност не повече от 20 лв., твърдят хората. Те са убедени, че техническият ръководител на обекта по време изпълнението на СМР е бил електроинженер, което било абсолютно неадекватно с оглед изпълняваните мероприятия.

Същевременно в центъра на града, на ул. „Йордан Йовков“ № 13 се намира кооперацията, в която живее заместник-кметът по строителството на Община Добрич. 

Така изглежда сградата, в която живее зам.-кметът на община Добрич

 


В категории: Животът


10
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
10
Коментара по темата
10.
Преторианеца
25.10.2019 03:14:58
0
3
Нищо не са разбира от това което е писано като коментар ,що за журналист е писал това !!!!!!?????
9.
Поправка
24.10.2019 22:19:35
0
2
бл 19 в ж.к.Славейков
8.
А в Бургас, колко излезе
24.10.2019 22:18:44
0
4
Я като сте големи журналисти изкарайте сметките на санираните блокове? Случайно рфин от най-дкъпите блокове за саниране да е в Бургас? Жокер: питайте за бл.29 в ж.к.Славейков. Аз чух за 4,2 млн лв без ДДС. Сметнете колко излиза на апартамент за 8 етажен блок с 8 входа и по 3 апартамента на етаж. Повечето блокове 150-200 апартамента са по 2 млн лв без ДДС
Ама знам, че от вас няма да излезе такава статия. Видях как отразихте празненството на строителните фирми в Приморец...
7.
нема
24.10.2019 19:55:53
1
1
Айде,без пари - толкова!!!
6.
Щилиян
24.10.2019 11:02:55
0
3
Пази Боже...
5.
Саниран
24.10.2019 00:40:06
2
6
Че тоз е приказка пред 62 Славейков, Бургас!
4.
Ивелин Пенев
23.10.2019 20:22:09
33
7
Аман от поръчкови статии. Защо не кажете че на синия саниран блок в дъното със сиво Саниране е жилището на кандидатката от герб Надежда и тя сега злобее по нейните опоненти! Живея в Санирания блок и смело
мога да кажа че аз съм уреждал всички документи като всички останали. И както се казва който не играе / тоест не кандидатства/ не печели !
3.
Ко не
23.10.2019 19:06:19
6
6
И какакъв е проблема да те санират с каменна вата ? По хубаво от това няма .
2.
Павката
23.10.2019 18:43:55
6
47
Почти на всички блокове в Бургас изпълнението е идентично, но никой не пише за това. При 1 млн бюджет, от които 40 хиляди ВиК ремонт няма нито една сменена тръба. За шпакловане няма да коментирам - неравно, върху старата мазилка директно и т.н. Няма да споменавам фирма изпълнител, защото няма да е коректно, само ще кажа че името започва с Арт
1.
Ха ха
23.10.2019 18:41:11
5
40
Флагман в Бургас е същото...санираха циганета от североизточна България за 30- 40 лева без лични инструменти...50% напред при спечелване на ОП...20 %на общинарите при сдаване на обекта т.е. изпълнителя в 30% считани работници и некачествени материали пак е на печалба...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори