×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Хора, които не са управлявали екип и работят на заплата, не бива да влизат в управлението на Бургас


Хора, които не са управлявали екип и работят на заплата, не бива да влизат в управлението на Бургас
Инж. Милен Ненчев е сред малкото доказани в годините патриоти на Бургас, той е кандидат за общински съветник втори мандат от ПП НФСБ
24 Октомври 2019, Четвъртък, 13:27 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Малкият и среден бизнес, здравето и образованието, са приоритет в програмата на ПП НФСБ

Милен Ненчев е кандидат за общински съветник на Бургас, издигнат от ПП НФСБ и е втори в листата на партията. Той е семеен и има двама синове. Завършил е Математическата гимназия,  висше образование във ВИАС със специалност „Строителство и архитектура“ и второ висше в УНСС със специалност „Мениджмънт и маркетинг“. Служи и в армията през 1995г. Завръщайки се от там в продължение на 5 години, до 2000 г. е в частния сектор, в сферата на строителството. 

През 1999 г. постъпва на работа в Дирекция „Строителен контрол“ в Бургас, като шофьор. Впоследствие изкачва всички стъпала на кариерното развитие и достига до поста началник през 2006 г. Ръководи дрекцията до 2010 г., когато излиза от системата и до 2017 г. работи отново в частния сектор, в областта на инвестиционното проектиране и енергийната ефективност и строителен надзор. Същата година отново заема длъжността началник на дирекция „Строителен контрол“. 

Никога не е имал партийна принадлежност, но се е отзовал на поканата на Валери Симеонов да се включи в местния вот от ПП НФСБ, защото го уважава като личност и като политически решения. Ако бъде избран, това ще е вторият му мандат като общински съветници. Флагман връща историческата лента 15 години назад и припомня, че принадлежността на инж.Ненчев към патриотичната кауза е от времето, когато дръзна да издаде заповед за разрушаването на незаконно издигнатата кървава чешма, посветена на терористи от Възродителния период в руенското село Трънак.

-Г-н Ненчев, изключително наболял е проблемът с инфраструктурата в бургаския жк „Възраждане“. Какво може да се промени там в следващите години?

-Ще говоря от моя личен опит, защото там живея от 1977 г. – на практика целият ми съзнателен живот е преминал в жк „Възраждане“. Там се запознах с жена си, там живеех, когато се роди първия ми син, после втория, там се развих в професионален и личен план. Ще го кажа по следния начин – още през 1977 г. си спомням, че улиците бяха с тротоарни плочи, а пътната настилка беше павирана. Това, което помня от комплекса като 7-годишен, не се е променило. Отново тротоарите тук-таме са с базалтови плочи, отново настилките са потрошени, покрити с чакъл, пясък и листа; бордюрите отново са същите от преди 50 години. Стана модерно и отново да връщаме павираните улици. Единственото различно в комплекса са сградите, които тогава бях малки едноетажни, а сега са големи многоетажни. Дори осветлението в комплекса е лошо – по-добре да си върнем старите крушки от преди 50 години, отколкото да търпим днешното модерно, което е толкова слабо, че все едно го няма.

-Комплексът страда и от други сериозни проблеми – например престъпността...

-Така е. Не искам да давам политически обещания, да правя коментар, да давам оценка на жк „Възраждане“. Аз говоря с факти, които лично съм наблюдавал през годините. Когато бях дете, родителите ми ме изпращаха на училище. През онези години никой не се е притеснявал, че нещо може да ми се случи – нито сутрин по тъмното, нито вечер по тъмното. Сега е различно. Аз от няколко години се преместих от жк „Възраждане“, а причината е проста – през 2014 г. станах жертва на злонамерени деяния на мои съседи. Четири години преди това, като гражданин на Бургас, съм подал 40 сигнала до Дирекцията по обществения ред в Общината и до полицията – да бъде взето отношение по повод битовата престъпност. На нито един от тях не съм получил отговор. Това беше и основната причина да приема поканата на Валери Симеонов да се кандидатирам за общински съветник от НФСБ. За да мога някак да променя начина на живот в комплекса, този, в който живеят моето семейство и моите деца. Големият ми син да не иска да избяга от България, а да поиска да остане в родния си град.

-Какво ще направите за Бургас, за да задържите младите тук?

-Много хора се гордеят, когато казват, че децата им учат в престижен университет на Запад. Това не е повод за гордост и аз не искам да съм поредния държавен служител, който да се хвали, че детето му учи в чужбина. Ще направя всичко възможност децата на Бургас, сред които е и големият ми син, да останат тук и да се реализират тук. Това ще е в основата на цялостната ми програма. Ще се боря да осигурим ред по улиците, да се промени начина на работата на съдебната система и прокуратурата. В момента на територията на Районна прокуратура - Бургас има действащи районни прокурори, които 4 години работят по преписки с една единствена цел – да минат 5 години, делото да загуби давност и да се отърват. Това е недопустимо.

-Какви други точки от програмата си смятате за приоритет?

-Програмата на НФСБ за местното управление е ясна, точна и изпълнима, но за съжаление малкият брой на общински съветници от партията в местния парламент, прави невъзможно някои от решенията да се превърнат в реалност. Ще кажа следното – трябва всячески да се работи в посока поощряване на малкия и среден бизнес. В никакъв случай това не следва да се приема като нелоялна конкуренция или изопачаване на конкурентната среда. Както като слоган на Република България през годините е било „Да поощрим българското!“, така и към настоящето ние искаме на територията на Бургас да имаме мотив, който да води нашите действия – да създадем среда, да насърчим, поощрим и създадем условия за развитието на града. Това се отнася за здравеопазването, бизнеса, микроклимата, сигурността на работното място и на децата по улиците.

В посока здравеопазване – нашият кандидат за кмет е настоящия изпълнителен директор на УМБАЛ „Бургас“ д-р Бойко Миразчийски. Развитието в тази сфера ще бъде друг наш основен акцент. Не казвам, че досега нищо не е направено. Както добре знаете в КОЦ-Бургас се създадоха прекрасни условия за лечение, но нашият принос за това също не трябва да се забравя. 

Ще целим в следващите 4 години да подобрим значително качеството на въздуха в Бургас. Всички се правим, че това не съществува като проблем, но аз ви уверявам – въздухът тук е ужасен. Единственото, което помага да преодолеем това е морския бриз, който излизайки следобед, успява да издуха тези вредни емисии и те не се застояват на Бургас.

Акцент в работата ни ще е и образованието. Имаме прекрасни университети, които са поставени в нелоялна конкуренция спрямо другите университети и по незнайно каква причина младите избягват. Това е недопустимо.

-На откриването на шатрата ви депутатът и зам.председател на партията Валентин Касабов каза, че Бургас е болен и кандидатът ви за кмет в лицето на д-р Бойко Миразчийски е лекарят, който може да го излекува. Това разбира се е метафора, но по какъв начин вашият кандидат за кмет е по-добър от останалите?

-Да, метафорично трябва да се разглежда изказването на г-н Касабов. Но асоциацията е разбираема – в никакъв случай населението на града не е заболяло и трябва да бъде лекувано. Така както един лекар успява да предпише по-добрия начин на хранене и на живот, за да помогне на своя пациент да се чувства той по-здрав, така и д-р Миразчийски, като един професионално ангажиран към грижата за човека лекар той ще намери разумните начини и правилните решения за подобряването на Бургас и живота тук. Най-големите бичове на съвремието са стресът, лошата храна, лошият въздух, лошата хигиена.

Знаете ли например, че в една от най-престижните гимназии в Бургас – ПГНЕ „Гьоте“, където моят син учи досега, класните стаи на практика са складови помещения, мази. Най-голямото разочарование на сина ми беше в първата му година, където беше поставен да учи в унизителни като обстановка сутеренни, приземни помещения с височина с два метра. Аз, като родител, когато ходех на родителски срещи, съм излизал по средата заради потискащата атмосфера. А нашите деца бяха задължени да изкарват там по 5 часа дневно. 

В тоалетните няма сапун...Представете си  –тийнейджъри на 18-19 години, след толкова кампании за превенция на заболеваемостта, за повишаване на хигиенните навици, училището не е предоставило сапун в тоалетните. Много са нещата, които искаме да променим. Това е едно от тях. 

-Колко съветници на НФСБ очаквате да влязат в местния парламент?

-Надяваме се да са повече. Но аз не съм търговски представител, който да работи по таргет (цели, бел.а.). Всички желаем да имаме по-голяма група, но каква ще е тя като бройка, зависи от това дали посланията, които отправяме към обществото са правилно разбрани. От нас няма да чуете обещания, които хората искат да чуят, няма да видите популизъм извън границите на разумното. Трудно е да изкажа прогноза за състава на бъдещия Общински съвет. Причината донякъде са пълните листи на политическите ни опоненти – 51 души, от които 30 или 40 от тях не са отговаряли за хора, не са водили екип. Ако им проследите трудовите биографии, тези хора в целия си смислен професионален живот не са дали работа на нито един човек. Ако аз съм разумен избирател на Бургас и трябва да избирам общински съветници – такива, които да споделят опита си и управленските си умения с целия град, за да може всеки лев да се вложи на правилното място – няма как да очаквам от такива хора да работят правилно. Те винаги са били на заплата и са чакали да мине работният ден от 9 до 17 ч. Не може да им се повери управлението на града. Ако бургазлии направят тази преценка – кои от кандидатите са доказали с професионалната си работа досега, че са в състояние да се грижат и за други хора – това ще е най-правилното решение и тогава ще бъдат улеснени в своя избор. 
 


В категории: Местни избори


България Всички новини
Какво разкрива начинът, по който те гушка Какво разкрива начинът, по който те гушка

Твоят човек може би невинаги споделя чувствата си, но тялото му би могло да говори вместо него

Разтърсващата изповед на един лекар или историята за добрините, които са забравени Разтърсващата изповед на един лекар или историята за добрините, които са забравени

Често в България се е водила война срещу интелегенцията от тези с “каскетите”. Май сега продължава и нищо добро не ни очаква, ако не се отклоним от този път, откровен е проф.д-р Тома Пожарлиев

Руслан Мъйнов пак удари 120 кила! Руслан Мъйнов пак удари 120 кила!

 Актьорът е поредният ошишкал се с гастро пръстен

Младшата на ФК "Черноморец 1919" с голям успех Младшата на ФК "Черноморец 1919" с голям успех

За втория полусезон задачата пред отбора остава запазване на 1-ото място, подобряване на играта и логично спечелване на място в Елитната група на България до 17 години за следващата генерация

Михаела Филева поддържа форма с танци Михаела Филева поддържа форма с танци

Тя е висока цели 176 см и това тегло е оптимално за нейния ръст

Как в България броят дивите зайци с европейски пари Как в България броят дивите зайци с европейски пари

На всеки шест години държавите-членки са длъжни да докладват какво се случва със защитените територии от мрежата Натура 2000

Дъщерята на Анджелина Джоли сменя пола си Дъщерята на Анджелина Джоли сменя пола си

13-годишната Шайло се подлага на хормонална терапия в лечебно заведение в Санта Моника

5 мита за ваксините срещу грип 5 мита за ваксините срещу грип

Кои са твърденията за грипа, които Световната здравна организация оправдава

Благотворителен коледен бал на Младежки Глас събра 5 600 лв за обучение на деца Благотворителен коледен бал на Младежки Глас събра 5 600 лв за обучение на деца

В препълнената зала събитието обедини различни бизнес партньори, общественици, депутати, общински съветници, държавни администрации, младежи и симпатизанти на идеята

Владимир Путин вижда чужди агенти навсякъде Владимир Путин вижда чужди агенти навсякъде

Нов закон уличава финансирането отвън като шпионаж

Кметица забрани да се умира през уикенда Кметица забрани да се умира през уикенда

Новата мярка била породена от факта, че миналата седмица Изабел Дюжеле не могла да намери лекар, който да удостовери кончината на местен жител

САЩ подготвят война на няколко фронта САЩ подготвят война на няколко фронта

Фундаментално ниво на глупостта е да разполагаш в България такива средства, след като Турция, влизаща често в конфликти с Вашингтон, държи вратата към Черно море

Жена забременя от един от четиримата си любовници, всички ще гледат заедно детето Жена забременя от един от четиримата си любовници, всички ще гледат заедно детето 20-годишната Тори Оджеда от Флорида, САЩ забремена от един от четиримата си партньори. Младата жена се определя сама като "полиаморна" и живее заедно с няколко мъже едновременно, така че всички заедно ще гледат бебето като едно семейство, разказва Daily Mail. Франция е в плен на стачки и протести Франция е в плен на стачки и протести

 Полицията използва сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж и Нант

Три земетресения разлюляха остров Крит Три земетресения разлюляха остров Крит

Последното е било в 17 часа

Холивуд потъна в скръб! Отиде си актьор от „Приятели“ Холивуд потъна в скръб! Отиде си актьор от „Приятели“

Роденият в Ню Йорк актьор получава престижната награда за ролята си на Рой Кон в „Ангелите на Америка“ през 1993 година

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя 2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Общо изплатената сума се очаква да достигне 160 млн. паунда

Земетресение от 3,4 в Турция, усетено е и в Истанбул Земетресение от 3,4 в Турция, усетено е и в Истанбул

Няма данни за пострадали и разрушения

Расте вероятността ЕС да загърби ядрената енергия Расте вероятността ЕС да загърби ядрената енергия

Новата „зелена таксономия“ на блока може да зачеркне ядрената енергия и природния газ от инициативите за европейско финансиране

"Юбер" вече не мълчи - 6000 посегателства и изнасилвания "Юбер" вече не мълчи - 6000 посегателства и изнасилвания

Това са опитите за посегателство в САЩ - агресия, изнасилване, от шофьори, клиенти и други

Бойко Борисов Бойко Борисов Беше ми мъчно за рибите, като ги гледах по телевизията как едвам дишат Виц на деня Виц на деня Добре лекувания махмурлук може да удължи запоя до няколко седмици. Виц на деня Виц на деня - Защо охлювът не може да кара мотор?
- Защото му се веят очите!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Понякога будилникът ми помага да се събудя... Най-често обаче, ми пречи да се наспя.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори