×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Военен хеликоптер на САЩ кацна аварийно в центъра на Сеул
НА ЖИВО

Хора, които не са управлявали екип и работят на заплата, не бива да влизат в управлението на Бургас


Хора, които не са управлявали екип и работят на заплата, не бива да влизат в управлението на Бургас
Инж. Милен Ненчев е сред малкото доказани в годините патриоти на Бургас, той е кандидат за общински съветник втори мандат от ПП НФСБ
24 Октомври 2019, Четвъртък, 13:27 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Малкият и среден бизнес, здравето и образованието, са приоритет в програмата на ПП НФСБ

Милен Ненчев е кандидат за общински съветник на Бургас, издигнат от ПП НФСБ и е втори в листата на партията. Той е семеен и има двама синове. Завършил е Математическата гимназия,  висше образование във ВИАС със специалност „Строителство и архитектура“ и второ висше в УНСС със специалност „Мениджмънт и маркетинг“. Служи и в армията през 1995г. Завръщайки се от там в продължение на 5 години, до 2000 г. е в частния сектор, в сферата на строителството. 

През 1999 г. постъпва на работа в Дирекция „Строителен контрол“ в Бургас, като шофьор. Впоследствие изкачва всички стъпала на кариерното развитие и достига до поста началник през 2006 г. Ръководи дрекцията до 2010 г., когато излиза от системата и до 2017 г. работи отново в частния сектор, в областта на инвестиционното проектиране и енергийната ефективност и строителен надзор. Същата година отново заема длъжността началник на дирекция „Строителен контрол“. 

Никога не е имал партийна принадлежност, но се е отзовал на поканата на Валери Симеонов да се включи в местния вот от ПП НФСБ, защото го уважава като личност и като политически решения. Ако бъде избран, това ще е вторият му мандат като общински съветници. Флагман връща историческата лента 15 години назад и припомня, че принадлежността на инж.Ненчев към патриотичната кауза е от времето, когато дръзна да издаде заповед за разрушаването на незаконно издигнатата кървава чешма, посветена на терористи от Възродителния период в руенското село Трънак.

-Г-н Ненчев, изключително наболял е проблемът с инфраструктурата в бургаския жк „Възраждане“. Какво може да се промени там в следващите години?

-Ще говоря от моя личен опит, защото там живея от 1977 г. – на практика целият ми съзнателен живот е преминал в жк „Възраждане“. Там се запознах с жена си, там живеех, когато се роди първия ми син, после втория, там се развих в професионален и личен план. Ще го кажа по следния начин – още през 1977 г. си спомням, че улиците бяха с тротоарни плочи, а пътната настилка беше павирана. Това, което помня от комплекса като 7-годишен, не се е променило. Отново тротоарите тук-таме са с базалтови плочи, отново настилките са потрошени, покрити с чакъл, пясък и листа; бордюрите отново са същите от преди 50 години. Стана модерно и отново да връщаме павираните улици. Единственото различно в комплекса са сградите, които тогава бях малки едноетажни, а сега са големи многоетажни. Дори осветлението в комплекса е лошо – по-добре да си върнем старите крушки от преди 50 години, отколкото да търпим днешното модерно, което е толкова слабо, че все едно го няма.

-Комплексът страда и от други сериозни проблеми – например престъпността...

-Така е. Не искам да давам политически обещания, да правя коментар, да давам оценка на жк „Възраждане“. Аз говоря с факти, които лично съм наблюдавал през годините. Когато бях дете, родителите ми ме изпращаха на училище. През онези години никой не се е притеснявал, че нещо може да ми се случи – нито сутрин по тъмното, нито вечер по тъмното. Сега е различно. Аз от няколко години се преместих от жк „Възраждане“, а причината е проста – през 2014 г. станах жертва на злонамерени деяния на мои съседи. Четири години преди това, като гражданин на Бургас, съм подал 40 сигнала до Дирекцията по обществения ред в Общината и до полицията – да бъде взето отношение по повод битовата престъпност. На нито един от тях не съм получил отговор. Това беше и основната причина да приема поканата на Валери Симеонов да се кандидатирам за общински съветник от НФСБ. За да мога някак да променя начина на живот в комплекса, този, в който живеят моето семейство и моите деца. Големият ми син да не иска да избяга от България, а да поиска да остане в родния си град.

-Какво ще направите за Бургас, за да задържите младите тук?

-Много хора се гордеят, когато казват, че децата им учат в престижен университет на Запад. Това не е повод за гордост и аз не искам да съм поредния държавен служител, който да се хвали, че детето му учи в чужбина. Ще направя всичко възможност децата на Бургас, сред които е и големият ми син, да останат тук и да се реализират тук. Това ще е в основата на цялостната ми програма. Ще се боря да осигурим ред по улиците, да се промени начина на работата на съдебната система и прокуратурата. В момента на територията на Районна прокуратура - Бургас има действащи районни прокурори, които 4 години работят по преписки с една единствена цел – да минат 5 години, делото да загуби давност и да се отърват. Това е недопустимо.

-Какви други точки от програмата си смятате за приоритет?

-Програмата на НФСБ за местното управление е ясна, точна и изпълнима, но за съжаление малкият брой на общински съветници от партията в местния парламент, прави невъзможно някои от решенията да се превърнат в реалност. Ще кажа следното – трябва всячески да се работи в посока поощряване на малкия и среден бизнес. В никакъв случай това не следва да се приема като нелоялна конкуренция или изопачаване на конкурентната среда. Както като слоган на Република България през годините е било „Да поощрим българското!“, така и към настоящето ние искаме на територията на Бургас да имаме мотив, който да води нашите действия – да създадем среда, да насърчим, поощрим и създадем условия за развитието на града. Това се отнася за здравеопазването, бизнеса, микроклимата, сигурността на работното място и на децата по улиците.

В посока здравеопазване – нашият кандидат за кмет е настоящия изпълнителен директор на УМБАЛ „Бургас“ д-р Бойко Миразчийски. Развитието в тази сфера ще бъде друг наш основен акцент. Не казвам, че досега нищо не е направено. Както добре знаете в КОЦ-Бургас се създадоха прекрасни условия за лечение, но нашият принос за това също не трябва да се забравя. 

Ще целим в следващите 4 години да подобрим значително качеството на въздуха в Бургас. Всички се правим, че това не съществува като проблем, но аз ви уверявам – въздухът тук е ужасен. Единственото, което помага да преодолеем това е морския бриз, който излизайки следобед, успява да издуха тези вредни емисии и те не се застояват на Бургас.

Акцент в работата ни ще е и образованието. Имаме прекрасни университети, които са поставени в нелоялна конкуренция спрямо другите университети и по незнайно каква причина младите избягват. Това е недопустимо.

-На откриването на шатрата ви депутатът и зам.председател на партията Валентин Касабов каза, че Бургас е болен и кандидатът ви за кмет в лицето на д-р Бойко Миразчийски е лекарят, който може да го излекува. Това разбира се е метафора, но по какъв начин вашият кандидат за кмет е по-добър от останалите?

-Да, метафорично трябва да се разглежда изказването на г-н Касабов. Но асоциацията е разбираема – в никакъв случай населението на града не е заболяло и трябва да бъде лекувано. Така както един лекар успява да предпише по-добрия начин на хранене и на живот, за да помогне на своя пациент да се чувства той по-здрав, така и д-р Миразчийски, като един професионално ангажиран към грижата за човека лекар той ще намери разумните начини и правилните решения за подобряването на Бургас и живота тук. Най-големите бичове на съвремието са стресът, лошата храна, лошият въздух, лошата хигиена.

Знаете ли например, че в една от най-престижните гимназии в Бургас – ПГНЕ „Гьоте“, където моят син учи досега, класните стаи на практика са складови помещения, мази. Най-голямото разочарование на сина ми беше в първата му година, където беше поставен да учи в унизителни като обстановка сутеренни, приземни помещения с височина с два метра. Аз, като родител, когато ходех на родителски срещи, съм излизал по средата заради потискащата атмосфера. А нашите деца бяха задължени да изкарват там по 5 часа дневно. 

В тоалетните няма сапун...Представете си  –тийнейджъри на 18-19 години, след толкова кампании за превенция на заболеваемостта, за повишаване на хигиенните навици, училището не е предоставило сапун в тоалетните. Много са нещата, които искаме да променим. Това е едно от тях. 

-Колко съветници на НФСБ очаквате да влязат в местния парламент?

-Надяваме се да са повече. Но аз не съм търговски представител, който да работи по таргет (цели, бел.а.). Всички желаем да имаме по-голяма група, но каква ще е тя като бройка, зависи от това дали посланията, които отправяме към обществото са правилно разбрани. От нас няма да чуете обещания, които хората искат да чуят, няма да видите популизъм извън границите на разумното. Трудно е да изкажа прогноза за състава на бъдещия Общински съвет. Причината донякъде са пълните листи на политическите ни опоненти – 51 души, от които 30 или 40 от тях не са отговаряли за хора, не са водили екип. Ако им проследите трудовите биографии, тези хора в целия си смислен професионален живот не са дали работа на нито един човек. Ако аз съм разумен избирател на Бургас и трябва да избирам общински съветници – такива, които да споделят опита си и управленските си умения с целия град, за да може всеки лев да се вложи на правилното място – няма как да очаквам от такива хора да работят правилно. Те винаги са били на заплата и са чакали да мине работният ден от 9 до 17 ч. Не може да им се повери управлението на града. Ако бургазлии направят тази преценка – кои от кандидатите са доказали с професионалната си работа досега, че са в състояние да се грижат и за други хора – това ще е най-правилното решение и тогава ще бъдат улеснени в своя избор. 
 


В категории: Местни избори


Бившият на Кали заряза новата си
Бившият на Кали заряза новата си 02/07/2020, Четвъртък 12:00 1
България Всички новини
Кандидатствайте в Морското училище в Бургас - неговите възпитаници получават международни сертификати Кандидатствайте в Морското училище в Бургас - неговите възпитаници получават международни сертификати

Всички специалности са с разширено изучаване на английски език

Започва ремонтът на УМБАЛ-Бургас: Вижте как ще изглежда обновената сграда Започва ремонтът на УМБАЛ-Бургас: Вижте как ще изглежда обновената сграда

Сградата ще бъде напълно санирана

Борисов направи първа копка на сградата на българския суперкомпютър (ВИДЕО) Борисов направи първа копка на сградата на българския суперкомпютър (ВИДЕО)

България е  една от осемте държави в Европа, в които ще заработи европейски суперкомпютър на световно равнище

ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас изпраща първия си випуск ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас изпраща първия си випуск

Официалното връчване на дипломите на учениците ще се състои на 5 юли, неделя, от 18:00 часа в Летния театър

Валери Симеонов: Заповедта на Ананиев за маските не е прецизна – НОЩ първи ще изгорят със санкции Валери Симеонов: Заповедта на Ананиев за маските не е прецизна – НОЩ първи ще изгорят със санкции

Ораторите трябва да могат да са без предпазни средства на лицето, смята лидерът на НФСБ

Бургас отново е първи в страната с най-много проекти по програмата за достъпна среда Бургас отново е първи в страната с най-много проекти по програмата за достъпна среда

18 са одобрените проекти от Бургас от общо 49 за цялата страна

Вижте как качулки нахлуха в гетото в кв. Победа в Бургас Вижте как качулки нахлуха в гетото в кв. Победа в Бургас

ОД на МВР в Бургас разпространи кадри от зрелищния арест, при който бяха задържани четирима души

Почти 15 км опашка на ГКПП "Кулата-Промахон" Почти 15 км опашка на ГКПП "Кулата-Промахон"

Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти

Зрелище в парламента: Служителки от РЗИ санкционират депутати, шестима от ГЕРБ с акт Зрелище в парламента: Служителки от РЗИ санкционират депутати, шестима от ГЕРБ с акт

Причината е, че са заседавали в пленарната зала без маски

Опит за палеж на Райхстага в Берлин Опит за палеж на Райхстага в Берлин

Полицията е задържала жена, но се изяснява дали има връзка с инцидента

Пастор-астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис Пастор-астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис

Краят на света щял да дойде няколко дни преди Коледа, твърди Пол Бегли

Решават да стане ли „Света София” джамия, Вселенският патриарх плаши с разделение на човечеството Решават да стане ли „Света София” джамия, Вселенският патриарх плаши с разделение на човечеството

Ислямистите отдавна настояват сградата, която е част от списъка на ЮНЕСКО, отново да стане действаща джамия

Почина братът на папа Бенедикт Почина братът на папа Бенедикт

Георг Ратцингер ръководеше прочутия хор на момчетата "Регенсбургер домшпацен" в Германия

Малдивите отварят отново за туристи от 15 юли Малдивите отварят отново за туристи от 15 юли

Гърция, пък удължава забраната за полети от Обединеното кралство до 15 юли

Volkswagen се отказа от завод в Турция, поне на този етап Volkswagen се отказа от завод в Турция, поне на този етап

Фабриката в Западна Турция трябваше да създаде 4 000 работни места

Испания примамва Марадона Испания примамва Марадона

Легендата може да поеме Ла Фурия, ако Антонио Торес спечели изборите

Руснаците решават бъдещето на Путин Руснаците решават бъдещето на Путин

Кремъл с нежелание отложи планирания за 22 април вот заради коронавируса

Младен Маринов: Затварят граничен пункт „Маказа" на обяд Младен Маринов: Затварят граничен пункт „Маказа" на обяд

Очакват се опашки на границите, предупреди Борисов

Границите на ЕС остават затворени за САЩ, Русия и Бразилия Границите на ЕС остават затворени за САЩ, Русия и Бразилия

Граждани на 14 страни могат да пътуват от 1 юли до страни от ЕС

"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма "Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма

Компанията иска повече хора от малцинствата да работят за нея

Томислав Дончев Томислав Дончев Трябва да се реши дали съм соросоид или евразийско мекере Виц на деня Виц на деня Баба към внука си:
- Какво ядеш?
- Това е екстази, бабо!
- Виждам, че е екстази, ама защо така без хляб?!
Виц на деня Виц на деня - А бе Гоше, за кво се ожени като пак сам си переш гащите?
- Не бе, тия са нейните...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Толкова много хора отиват в Гърция, това май е някакъв трик да ги завладеем...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори