×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кандидатът за кмет Станислав Тодоров от НФСБ: Имам силата и куража да променя Черноморец!


Кандидатът за кмет Станислав Тодоров от НФСБ: Имам силата и куража да променя Черноморец!
Не съм политик, но участвам в битката за кметския стол, за да проебразя града, казва кандидатът за кмет на Черноморец
20 Октомври 2019, Неделя, 09:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Проблемите на Черноморец са много, аз държа ключа за решението им с ясна визия и цели, категоричен е Тодоров

Станислав Тодоров е кандидат за кмет на град Черноморец от ПП Национален фронт за спасение на България. Тодоров развива успешен бизнес от 15 години, участва в различни дейности, някои от които в областта на туризма. Той не е член на партията, не се занимава активно с политика, но е спечелил доверието на ръководството на НФСБ с идеите и честността си, за да бъде издигнат за поста. Какви са неговите цели, ако бъде избран за управник на града, как е решил да се кандидатира за кмет и какво ще промени - разказва в интервю за Флагман.бг:

- Г-н Тодоров, как взехте решението да участвате в битката за кмет на Черноморец?

- Желанието ми да се кандидатирам за кмет на Черноморец бе продиктувано от това, че през последните години не се случва нищо положително с развитието на града, а напротив. Много мои приятели, познати и роднини ме караха да се кандидатирам. До последно се колебаех и през август реших да се включа в надпреварата. Благодаря на НФСБ и г-н Валери Симеонов, че повярваха в мен, тъй като аз никога досега не съм се занимавал с политика. Смятам, че всички мои съграждани ме познават и знаят на какво съм способен. Имам огромно желание да преобразя Черноморец. Запознат съм с всички проблеми, касаещи родния ми град. Възнамерявам да правя ежемесечни събрания с гражданите и да търсим взаимни решения на проблемите. Ще представя моята програма и съм подготвен с решение за всяка една точка от нея. Мисля, че няма смисъл от излишни думи и обещания – нека хората направят правилния избор за своя град.

- Вие не сте политик, с какво се занимавате?

- Занимавам се с най-различни дейности - с вентилация, климатизация и отопление, строителство, реклама, търговия и хотелиерство. С решението ми да се кандидатирам за кмет осъзнавам, че ако бъда избран, аз трябва да се откажа от голяма част от тях. Въпреки това бях подкрепен напълно от моето семейство, бизнес партньорите ми и всички мои близки и приятели и не на последно място - от НФСБ.

- Какви са проблемите на Черноморец и имате ли решение за тях?

- На първо място - бюджет, инфраструктура и туризъм. Бюджетът е важна част от това да се случат нещата в Черноморец. Трябва да има някой, който да развиижи финансовата рамка, който да го намери. Не е казано, че той трябва да е само от Община Созопол. Трябва постоянство, ходене по министерства, програми. Зад мен трябва да има силен екип, за да се случи. Например в кметството в Черноморец няма юрист, това трябва да се поправи.

По отношение на инфраструктурата – улиците, тротоарите са под всякаква критика. Няма градински, детски площадки, озеленяването също не е на ниво. Хората не могат да намерят входа и отбивката за Черноморец - всичко е обрасло, а състоянието на надлеза на входа за града е в много лошо състояние. Уж търсихме съдействие от АПИ, казаха, че предстои ремонт,  от година и половина нищо не се случва. Но с празни приказки не става, трябват действия.

За туризма могат да се направят няколко неща, за които не се изисква голям бюджет. Например Черноморец няма нормален уебсайт. Няма ефективна фейсбук реклама. Можем да се побратимим с малки европейски градове, за да сме във взаимна помощ. Може да се възроди културно-историческия туризъм. Крепостта „Акра“ например, до която няма осигурен добър достъп, няма алея, осветление , няма пикник зона, беседка.

Трябва да се обърне много сериозно внимание и на Централния плаж в Черноморец. Ивицата е на изчезване, до няколко години мястото ще е просто едно пристанище за лодки. Когато изградиха пристанището, морето изкара пясък и плажът се разшири. Но в следващите години нещата драстично се промениха и в момента в единия край на плажа почти няма пясък. Трябва специалисти да направят изследване и да се търсят варианти за спасяването на ивицата. Ще обърна внимание на този казус. Проблемът може да се реши с постоянство, със средства от държавата и лобиране.

Освен това искам да възродя забравените традиции в Черноморец – нестинарство , панаира и други, защото те сплотяват нашето общество. А когато обществото е сплотено имаме по-голям шанс за успех.

- По отношение на туризма – Черноморец бе едно от предпочитаните дестинации у нас за летен туризъм. Има ли все още такъв интерес към морския град?

- За съжаление се наблюдва  отлив на туристи. Една от причините е казуса „Вромос“. Докато се изясни, че информацията за радиацията не е вярна, сезонът си е приключил. Гостите напускат хотелите, отменят резервации. Въпреки че се повтаря всяка година, туристите продължават да вярват на слуховете. Те свързват залива „Вромос“ с Черноморец и трудно можем да им обясним, че няма опасност за здравето им. Очаквам догодина отново да има спекулации. Местните казват, че скандалът се предизвиква умишлено, има слухове, че някой иска да закупи земите наоколо на безценица. Веднъж завинаги трябва да се сложи край на всичко. Имам големи амбиции за залива „Вромос“. Ще направя всичко възможно той да влезе под управлението на кметство Черноморец и оттам да дойдат приходи в града, като се обособи зона за къмпингуване – за палатки, каравани, да се осигури осветление, да се изгради път, да има електричество и вода. Когато този залив стане райско кътче – да се изгради къмпинг а той има този потенциал, мисля, че нещата ще бъдат различни и ще е много по-трудно да се спекулира с радиацията.

-Какви културни дейности сте предвидили във вашата програма?

-На първо място искам да възобновя ежегодния панаир в Черноморец, който се провеждаше в началото на юни. Тази година го пропуснахме. Той е много важен за града - събира на едно място млади, възрастни, дори хората, които са напуснали Черноморец, се връщат, за да станат част от празника.

Другият празник, който от дете уважавам и обичам, е Кукеровден. През последните години се превърна в пародия на празника,който познавам . Имам планове да го променя  с помощта на младежта и възрастните хора,които познават традициите.

Друг мой приоритет ще бъде удължаването на туристическия сезон с мащабен музикален фестивал с участието на няколко групи,празник на рибата и на виното. Мисля, че тези събития ще предизвикат огромен интерес както сред жителите на града, така и сред туристите.

- Вие сте водач на листата на НФСБ за Общинския съвет на Созопол. Какви са ви очакванията и прогнозите за резултатите от изборите?

- Очаквам да имаме минимум четирима представители в Общинския съвет,независимо от партийната принадлежност. През последните 4 години в Общинския съвет на Созопол нямаше нито един представител на Черноморец,надявам се това да се промени на предстоящите избори.

Смея да твърдя, че аз първи изложих моята програма за това от каква промяна се нуждае Черноморец. Идеята градът да се управлява чрез хората първо дойде от мен. Аз вече го правя. Отворил съм предизборен щаб, където всеки ден се срещам с гласоподаватели. За около 10 дни през щаба са минали над 200 души. Изслушвам проблемите им и заедно търсим решение. След като стана кмет, това ще продължи. Но ще го направя по-професионално. Моята идея е всеки бранш, всяка структура и всяко малко общество да излъчи свой човек – рибари, ловно дружество, строители, ресторантьори, дребни търговци, граждани, пенсионерски клуб и т.н. С тези десетина души ежемесечно да се прави събрание и проблемите на града да се излагат и да се търси решение. Така ще имам голяма сила и в Созопол, в Общинския съвет. Ще мога да кажа: Ето – тези хора са зад гърба ми!. Една птичка пролет не прави. Трябват ми силни и борбени хора от Черноморец, с които да работя.

- Какво е вашето послание към съгражданите ви?

- Искам  да призова хората да помислят трезво за кой кандидат ще дадат своя глас. Нека изборът им бъде обективен , а не поради това, че кандидатът е член към някоя партия и те по навик трябва да гласуват за него. Вярвам, че има хора, които ще гласуват по съвест, защото през годините са получили лични облаги и се чувстват едва ли не задължени. А трябва да гласуват за тази личност, която има силата и куража да промени града. Аз се явявам с чиста съвест пред съгражданите ми. Не се кандидатирам за кмет на Черноморец, за да работя за заплата. Повечето хора ме познават и знаят какъв човек съм. Колкото и скромно да звучи – аз съм този, който може да оправи Черноморец. Имам контакти и позиции и съм готов да отдам времето си за добрата кауза.

За финал искам да поканя всички мои съграждани на предизборното ми събитие, което организирам. Събранието ще се проведе на 20 октомври, в неделя, от 18 ч. в Читалището в Черноморец. На събитието ще присъства и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Там ще представя моята програма, също така ще има и дискусия, всеки е добре дошъл с идеи и въпроси!
Анелия плаче за мъж
Анелия плаче за мъж 13/11/2019, Сряда 17:39 0
България Всички новини
Повдигат обвинение на румънски гражданин, опитал да вкара у нас цигари и пакети с тютюн за стотици хиляди левове Повдигат обвинение на румънски гражданин, опитал да вкара у нас цигари и пакети с тютюн за стотици хиляди левове

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе исканеза мярка за неоткл онение „задържане под стража“

Влак прегази мъж край Благоевград Влак прегази мъж край Благоевград

Състоянието му е тежко

Гордост! Бургаска ученичка се завърна с престижна награда от световен конкурс по пиано в Санкт Петербург Гордост! Бургаска ученичка се завърна с престижна награда от световен конкурс по пиано в Санкт Петербург

16-годишната Атиа изпълнила две сложни произведения

Бойко Борисов нареди: Ако трябва, да се докара вода от резервни язовири за "Студена" Бойко Борисов нареди: Ако трябва, да се докара вода от резервни язовири за "Студена"

Премиерът нареди регионалният министър да даде рамо на кмета на Перник

Голям международен успех за бургаските акробати Голям международен успех за бургаските акробати

На Европейското първенство в Холон, Израел, клуб "Нефтохимик 2011" се представи със смесената двойка Мариела Костадинова, която е първата в света олимпийска шампионка за младежи, и новият й партньор Теодор Великов във възрастовата група мъже и жени

Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото "КТБ" Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото "КТБ"

Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка

Започва делото на циганина Алекс, който с Мерцедеса си уби две жени в Карнобат Започва делото на циганина Алекс, който с Мерцедеса си уби две жени в Карнобат

Карнобатският ром си нае един от най-скъпите адвокати 

Красавицата от БСУ Славена Шейтанова се закле като общински съветник в Сливен Красавицата от БСУ Славена Шейтанова се закле като общински съветник в Сливен

Искам да участвам в това, което се случва около мен, а не да бъда пасивен наблюдател, казва тя

Разрушават култова морска бирария, няма строителни книжа и е върху общинска земя Разрушават култова морска бирария, няма строителни книжа и е върху общинска земя

Обжалвам във ВАС, но знам, че моето е бита карта и ще загубя делата, призна собственикът на „Бирария Нептун“ Димчо Павлов

Децата на ДГ "Яна Лъскова" направиха своето първо посещение в библиотеката Децата на ДГ "Яна Лъскова" направиха своето първо посещение в библиотеката

Малчуганите се занимаваха със забавни игри, пъзели и образователна игротека 

Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката си

Първа жертва на кръвосмешението паднал 13-годишният Тристан, а после и 14-годишният Блейк

7 убити и 10 ранени в атентат 7 убити и 10 ранени в атентат

Никой не е поел отговорност за нападението

Изловиха Facebook в голяма шашма, потърпевши са хора с iPhone-и Изловиха Facebook в голяма шашма, потърпевши са хора с iPhone-и

Оказва се, че при използване на социалната мрежа има ситуации, в които приложението започва да използва камерата на телефона без потребителят да знае и да е давал съгласие

Извънредно положение във Венеция заради проливните дъждове, градът е под водата Извънредно положение във Венеция заради проливните дъждове, градът е под водата

 Властите препоръчват на хората да не напускат домовете си

Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър Биг Бен в Лондон става Eлизабет Тауър

Часовниковата кула-емблема става строително скеле до 2021 г.

Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава" Насилие и смърт в лагерите на "Ислямска държава"

Жените и децата на джихадистите създадоха мини халифат

Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон! Руският историк, убил любовницата си, крещял: Аз съм Наполеон!

В залата на съда доцентът изглеждаше повече от зле, коментират руските медии

Спортен шеф опита да избяга от затвора Спортен шеф опита да избяга от затвора

Михаил Баришев се надявал да бъде застрелян от охраната

Бедствено положение заради пожарите в Австралия Бедствено положение заради пожарите в Австралия

Затворени са над 600 училища

Почина 13-годишна звезда от Холивуд и Бродуей Почина 13-годишна звезда от Холивуд и Бродуей

Лоръл Григс играе във филми с такива актьори като Скарлет Йохансон, Кристен Стюарт, Стив Карел

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите Виц на деня Виц на деня Мъж и жена гледат любовен филм. Тя му казва:
- Виждаш ли... Виждаш ли главния герой как я обича?
- А ти знаеш ли колко му плащат за това?
Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Струва ми се, че баскетболистите са лоши любовници.
- Защо?
- Ми, с тоя ръст как да го скриеш в шкафа или под леглото?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знаеш как да приспиш децата? Бутилка вино! След бутилка вино ти е все това спят ли или не.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори