×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кандидатът за кмет Станислав Тодоров от НФСБ: Имам силата и куража да променя Черноморец!


Кандидатът за кмет Станислав Тодоров от НФСБ: Имам силата и куража да променя Черноморец!
Не съм политик, но участвам в битката за кметския стол, за да проебразя града, казва кандидатът за кмет на Черноморец
20 Октомври 2019, Неделя, 09:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Проблемите на Черноморец са много, аз държа ключа за решението им с ясна визия и цели, категоричен е Тодоров

Станислав Тодоров е кандидат за кмет на град Черноморец от ПП Национален фронт за спасение на България. Тодоров развива успешен бизнес от 15 години, участва в различни дейности, някои от които в областта на туризма. Той не е член на партията, не се занимава активно с политика, но е спечелил доверието на ръководството на НФСБ с идеите и честността си, за да бъде издигнат за поста. Какви са неговите цели, ако бъде избран за управник на града, как е решил да се кандидатира за кмет и какво ще промени - разказва в интервю за Флагман.бг:

- Г-н Тодоров, как взехте решението да участвате в битката за кмет на Черноморец?

- Желанието ми да се кандидатирам за кмет на Черноморец бе продиктувано от това, че през последните години не се случва нищо положително с развитието на града, а напротив. Много мои приятели, познати и роднини ме караха да се кандидатирам. До последно се колебаех и през август реших да се включа в надпреварата. Благодаря на НФСБ и г-н Валери Симеонов, че повярваха в мен, тъй като аз никога досега не съм се занимавал с политика. Смятам, че всички мои съграждани ме познават и знаят на какво съм способен. Имам огромно желание да преобразя Черноморец. Запознат съм с всички проблеми, касаещи родния ми град. Възнамерявам да правя ежемесечни събрания с гражданите и да търсим взаимни решения на проблемите. Ще представя моята програма и съм подготвен с решение за всяка една точка от нея. Мисля, че няма смисъл от излишни думи и обещания – нека хората направят правилния избор за своя град.

- Вие не сте политик, с какво се занимавате?

- Занимавам се с най-различни дейности - с вентилация, климатизация и отопление, строителство, реклама, търговия и хотелиерство. С решението ми да се кандидатирам за кмет осъзнавам, че ако бъда избран, аз трябва да се откажа от голяма част от тях. Въпреки това бях подкрепен напълно от моето семейство, бизнес партньорите ми и всички мои близки и приятели и не на последно място - от НФСБ.

- Какви са проблемите на Черноморец и имате ли решение за тях?

- На първо място - бюджет, инфраструктура и туризъм. Бюджетът е важна част от това да се случат нещата в Черноморец. Трябва да има някой, който да развиижи финансовата рамка, който да го намери. Не е казано, че той трябва да е само от Община Созопол. Трябва постоянство, ходене по министерства, програми. Зад мен трябва да има силен екип, за да се случи. Например в кметството в Черноморец няма юрист, това трябва да се поправи.

По отношение на инфраструктурата – улиците, тротоарите са под всякаква критика. Няма градински, детски площадки, озеленяването също не е на ниво. Хората не могат да намерят входа и отбивката за Черноморец - всичко е обрасло, а състоянието на надлеза на входа за града е в много лошо състояние. Уж търсихме съдействие от АПИ, казаха, че предстои ремонт,  от година и половина нищо не се случва. Но с празни приказки не става, трябват действия.

За туризма могат да се направят няколко неща, за които не се изисква голям бюджет. Например Черноморец няма нормален уебсайт. Няма ефективна фейсбук реклама. Можем да се побратимим с малки европейски градове, за да сме във взаимна помощ. Може да се възроди културно-историческия туризъм. Крепостта „Акра“ например, до която няма осигурен добър достъп, няма алея, осветление , няма пикник зона, беседка.

Трябва да се обърне много сериозно внимание и на Централния плаж в Черноморец. Ивицата е на изчезване, до няколко години мястото ще е просто едно пристанище за лодки. Когато изградиха пристанището, морето изкара пясък и плажът се разшири. Но в следващите години нещата драстично се промениха и в момента в единия край на плажа почти няма пясък. Трябва специалисти да направят изследване и да се търсят варианти за спасяването на ивицата. Ще обърна внимание на този казус. Проблемът може да се реши с постоянство, със средства от държавата и лобиране.

Освен това искам да възродя забравените традиции в Черноморец – нестинарство , панаира и други, защото те сплотяват нашето общество. А когато обществото е сплотено имаме по-голям шанс за успех.

- По отношение на туризма – Черноморец бе едно от предпочитаните дестинации у нас за летен туризъм. Има ли все още такъв интерес към морския град?

- За съжаление се наблюдва  отлив на туристи. Една от причините е казуса „Вромос“. Докато се изясни, че информацията за радиацията не е вярна, сезонът си е приключил. Гостите напускат хотелите, отменят резервации. Въпреки че се повтаря всяка година, туристите продължават да вярват на слуховете. Те свързват залива „Вромос“ с Черноморец и трудно можем да им обясним, че няма опасност за здравето им. Очаквам догодина отново да има спекулации. Местните казват, че скандалът се предизвиква умишлено, има слухове, че някой иска да закупи земите наоколо на безценица. Веднъж завинаги трябва да се сложи край на всичко. Имам големи амбиции за залива „Вромос“. Ще направя всичко възможно той да влезе под управлението на кметство Черноморец и оттам да дойдат приходи в града, като се обособи зона за къмпингуване – за палатки, каравани, да се осигури осветление, да се изгради път, да има електричество и вода. Когато този залив стане райско кътче – да се изгради къмпинг а той има този потенциал, мисля, че нещата ще бъдат различни и ще е много по-трудно да се спекулира с радиацията.

-Какви културни дейности сте предвидили във вашата програма?

-На първо място искам да възобновя ежегодния панаир в Черноморец, който се провеждаше в началото на юни. Тази година го пропуснахме. Той е много важен за града - събира на едно място млади, възрастни, дори хората, които са напуснали Черноморец, се връщат, за да станат част от празника.

Другият празник, който от дете уважавам и обичам, е Кукеровден. През последните години се превърна в пародия на празника,който познавам . Имам планове да го променя  с помощта на младежта и възрастните хора,които познават традициите.

Друг мой приоритет ще бъде удължаването на туристическия сезон с мащабен музикален фестивал с участието на няколко групи,празник на рибата и на виното. Мисля, че тези събития ще предизвикат огромен интерес както сред жителите на града, така и сред туристите.

- Вие сте водач на листата на НФСБ за Общинския съвет на Созопол. Какви са ви очакванията и прогнозите за резултатите от изборите?

- Очаквам да имаме минимум четирима представители в Общинския съвет,независимо от партийната принадлежност. През последните 4 години в Общинския съвет на Созопол нямаше нито един представител на Черноморец,надявам се това да се промени на предстоящите избори.

Смея да твърдя, че аз първи изложих моята програма за това от каква промяна се нуждае Черноморец. Идеята градът да се управлява чрез хората първо дойде от мен. Аз вече го правя. Отворил съм предизборен щаб, където всеки ден се срещам с гласоподаватели. За около 10 дни през щаба са минали над 200 души. Изслушвам проблемите им и заедно търсим решение. След като стана кмет, това ще продължи. Но ще го направя по-професионално. Моята идея е всеки бранш, всяка структура и всяко малко общество да излъчи свой човек – рибари, ловно дружество, строители, ресторантьори, дребни търговци, граждани, пенсионерски клуб и т.н. С тези десетина души ежемесечно да се прави събрание и проблемите на града да се излагат и да се търси решение. Така ще имам голяма сила и в Созопол, в Общинския съвет. Ще мога да кажа: Ето – тези хора са зад гърба ми!. Една птичка пролет не прави. Трябват ми силни и борбени хора от Черноморец, с които да работя.

- Какво е вашето послание към съгражданите ви?

- Искам  да призова хората да помислят трезво за кой кандидат ще дадат своя глас. Нека изборът им бъде обективен , а не поради това, че кандидатът е член към някоя партия и те по навик трябва да гласуват за него. Вярвам, че има хора, които ще гласуват по съвест, защото през годините са получили лични облаги и се чувстват едва ли не задължени. А трябва да гласуват за тази личност, която има силата и куража да промени града. Аз се явявам с чиста съвест пред съгражданите ми. Не се кандидатирам за кмет на Черноморец, за да работя за заплата. Повечето хора ме познават и знаят какъв човек съм. Колкото и скромно да звучи – аз съм този, който може да оправи Черноморец. Имам контакти и позиции и съм готов да отдам времето си за добрата кауза.

За финал искам да поканя всички мои съграждани на предизборното ми събитие, което организирам. Събранието ще се проведе на 20 октомври, в неделя, от 18 ч. в Читалището в Черноморец. На събитието ще присъства и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Там ще представя моята програма, също така ще има и дискусия, всеки е добре дошъл с идеи и въпроси!
Райна показа сочно дупе
Райна показа сочно дупе 09/07/2020, Четвъртък 20:01 5
България Всички новини
Съдбата поднася бонус на Овена, Телецът да не си надценява силите! Съдбата поднася бонус на Овена, Телецът да не си надценява силите!

Хороскоп за деня – 10 юли 2020, петък

Мария Игнатова прибира 10 бона заплата в бТВ Мария Игнатова прибира 10 бона заплата в бТВ

лед дълги месеци без никакви доходи от септември златен дъжд ще се изсипе върху водещата

Пиян мъж блъсна кола в Созопол, нафиркан без книжка яхна Симсон и се озова в ареста Пиян мъж блъсна кола в Созопол, нафиркан без книжка яхна Симсон и се озова в ареста

Отчетен е „рекорд“ в Созопол – 45-годишният Мехмед Азисов бе спипан да кара с 2.72 промила 

Валери Симеонов: Имотите на Доган и „Лукойл” в парк „Росенец” са недостъпни за българските граждани и това трябва да бъде прекратено Валери Симеонов: Имотите на Доган и „Лукойл” в парк „Росенец” са недостъпни за българските граждани и това трябва да бъде прекратено

НФСБ е за закриването на Националната служба за охрана

Том Круз се завръща към "Мисията: Невъзможна" Том Круз се завръща към "Мисията: Невъзможна"

Снимките ще са във Великобритания, а не във Венеция

България ще заведе дело заради Пакета Мобилност България ще заведе дело заради Пакета Мобилност

Окончателно приетият Пакет Мобилност I се отдалечава съществено от заложените цели и европейски ценности, твърди Росен Желязков

Само във Флагман.бг: Бесен екшън на Трапезица след засечка Само във Флагман.бг: Бесен екшън на Трапезица след засечка

Бургаска батка потроши с юмрук стъклото на автомобил и избяга

Ася Капчикова свлаи 14 кг след раждането Ася Капчикова свлаи 14 кг след раждането

Забременях 44 кг. Родих с тегло 64 кг. В момента – 2 седмици след раждането съм 50 кг, споделя моделката

Двама наши военни в Афганистан са с COVID-19, единият е интубиран Двама наши военни в Афганистан са с COVID-19, единият е интубиран

Двамата ще бъдат транспортирани с два полета до България

София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (допълнена) София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (допълнена)

Митингът успя да  обедини хора от целия политически спектър

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента

Има задържани и ранени

Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България

На извънредно заседание 22-ма кметове подписаха протестна петиция

Мадона пак разголи застаряваща плът Мадона пак разголи застаряваща плът

61-годишната певица не може да бъде победена

Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали

Местните власти обещаха да разследват причината за произшествието

Турски актьор потрошил гаджето си Турски актьор потрошил гаджето си

Озан Гувен е познат на българската аудитория най-вече с ролята си на султанския везир Рустем паша от хитовия сериал "Великолепният век"

Осман Октай Осман Октай Овластени динковци не допуснаха “мигранта” Христо Иванов на българска територия Виц на деня Виц на деня Мъж се кара на касата в магазин:
- Но нали самите вие казвате, че не сте виждали в живота си банкнота от 75 лева...Тогава откъде знаете, че е фалшива?!
Виц на деня Виц на деня Мъж-инженер казва на жена си:
- Може ли да ми дадеш рецептата за тази торта? От нея ще стане истинска революция в циментовата индустрия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Този който е казал "От опит глава не боли " явно не си спомня как за първи път е пил ракия
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори