×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско д-р Димитър Германов представи амбициозната си програма за нов мандат


Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско д-р Димитър Германов представи амбициозната си програма за нов мандат
Димитър Германов застана пред жителите на Приморско със силния отбор на ГЕРБ и впечатли с концепцията си за развитие на общината
19 Октомври 2019, Събота, 08:11 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Моделът за управление на д-р Димитър Германов работи, ние сме зад него и ще го подкрепяме в промяната на Приморско, гарантира областният координатор и депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Приморско д-р Димитър Германов представи изключително амбициозната си визия за развитието на общината пред пълната зала на градското читалище „Самообразование”.

Д-р Димитър Германов показа цялата програма за преобразяването на Приморско - стратегическа цел, по чието изпълнение се работи тихо и последователно в последните няколко години.

Най-впечатляващ е погледът към бъдещето на Южната зона, която ще има мултифункционално пристанище, парк, крайбрежна алея, зона за атракции, амфитеатър с площадно пространство и ще се реши дългосрочно проблемът с паркирането.

„Основната ни цел е да имаме голямо пристанище, което изцяло ще промени живота в Приморско. Това не е рибарско, а мултифункционално пристанище с яхтена част, евентуално за по-малки пасажерски кораби. Разбира се това няма да стане от днес за утре, защото предстои много работа. В момента сме на етап идеен проект. Ще се опитаме да подготвим работния проект до една година и половина и ще започнем да търсим финансиране – през европейски програми или чрез държавно финансиране”, подчерта Димитър Германов и благодари на екипа си, който в последните няколко години положи огромни усилия, за да подготвят Приморско за новия програмен период.

Само за последния мандат усвоените средства по европейски програми са над 30 млн.лева, което е отличен показател за община с годишен бюджет от 20 млн.лева.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Манол Манолов(вляво), областният лидер Димитър Бойчев и председателят на комисията по "Околна среда" в 44-ото НС Ивелина Василева в разговор за бъдещето на Приморско

Д-р Димитър Германов си спомни как през 2011 година е започнал в администрацията с бюджетен дефицит от 4 млн.лева и нито един подготвен проект. Първите две години наложил строга финансова дисциплина, стабилизирал общината, сформирал силен екип, който да подготвя европейски проекти и днес резултатите са видими – Приморско е финансово стабилна община с висок кредитен рейтинг, без сериозни задължения, водеща широка социална политика.

Димитър Германов с кандидатите за общински съветници и кандитатите за кметове на кметства от ПП ГЕРБ в Община Приморско

 „Няма друга община в Бургаска област, където да има толкова сериозни инвестиции в културната и спортната дейност”, подчерта Германов и уточни, че спортните клубове и читалищата са на 100 % издръжка на общината.

Той припомни, че през 2012 година са намалили еднократната помощ за новородено от 3 хил.лева на 500 лева, защото се регистрирали все повече опити този социален модел да бъде опорочен. Заради това екипът му е предложил средствата да бъдат насочени към други дейности – детски градини, спортни клубове, културни институции и училища, за да е ясно, че от тях ще се възползват децата на Приморско.

Димитър Германов не скри разочарованието си от "калната" предизборна кампания в Приморско

В края на обръщението си Димитър Германов засегна и друга тема – калната предизборна война, която излиза извън нормалните граници.

„От 2007 година съм в политиката, никога до този момент, не е имало толкова негативна кампания – изключително неприятна, ниска и нелицеприятна. Политиката е място за противопоставяне на идеи, концепции, а не да клевети и откровени лъжи. Някой може ли да ми каже кой е собственикът на един вестник, който е залял Приморско (визира изданието „Приморско днес”, което се подозира, че се издава от местната структура на ВМРО). Това е господин Х. Няма такъв! Не може да се установи. Ако аз искам да си потърся правата, няма да има кого да осъдя. Не им прави чест! Четох и една програма на колеги – че ще дават на новородено по 5 хил.лева, ще намалят данъците с 30 % и т.нат. Ако се направи една сметка, ще се види, че годишно бюджетът ще има дефицит от 1,6 млн.лева.”, допълни Германов.

Заради това д-р Димитър Германов покани опонентите си на предизборен дебат – да застанат очи в очи и обсъдят различните концепции за Приморско. Да има сблъсък на идеи, а не на лъжи. Дали другите трима кандидати ще приемат поканата – ще стане ясно до няколко дни. Диспутът е насрочен за 24-ти октомври, 17:30 часа в залата на градското читалище.

На срещата присъстваха депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Ивелина Василева, които гарантираха, че ще подкрепят Димитър Германов в мисията му да продължи промяната на Приморско.

„През последните осем години много неща се случиха в Приморско. Общината стана страхотно място за живеене. Моделът на управление на Митко Германов работи и резултатите са видими за всички. Той, заедно със своя екип, имат енергията и визията за третия си мандат. Проектите, които са заложени в неговата програма, са реални, изпълними и по тях вече се работи. В кампанията всички излизат и обещават, но разберете, че едно е да обещаваш, а друго е да можеш да го реализира”, каза пред пълната зала областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Димитър Бойчев гарантира категоричната си подкрепа за д-р Димитър Германов 

„Гордея се, че познавам Димитър Германов. Той е достоен човек, който държи на думата си и успява да организира работата на екипа си така, че да се реализират толкова много проекти, променили Приморско. Неслучайно Община Приморско бе оценена като перлата на Южното Черноморие и само за последната година получи два реномирани приза за най-добра туристическа дестинация. Това е невероятен успех, а кандидатът ви за кмет е един човек, който е посветен на това да работи за каузата на Приморско”, допълни от своя страна председателят на комисията по „Околна среда” в 44-ото Народно събрание Ивелина Василева.

От свое име, и от това на колегите си от ГЕРБ тя декларира пълна подкрепа за Димитър Германов и екипа му.

Депутатът Ивелина Василева призова жителите на Приморско да гласуват с разум и сърце

 






Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори