Пицата след 20 години - с тесто от буболечки
Ето какво предвижда футурист
Любимото ястие на много тийнейджъри и възрастни - пицата ще се прави по нова рецепта. До 20 години изкушението ще бъде приготвяно от тесто от буболечки и месо и сирене, отглеждани в лаборатория. Пицата най-вероятно ще се опича на лазери. Това твърди Том Чийзрайт, приложен футурист, съобщават от "The Sun".
Той посочва, че британските ресторанти ще започнат да използват по-устойчиви съставки за пицата, която предлагат. "Храната, която ще ядем след 20 години може да изглежда много подобна на тази днес, но пътят на храната към чинията ще се трансформира тотално", обобщава той.
Чийзрайт обяснява, че ще е добре решение 20-25% от зърната, които се използват за приготвянето на хляб, да бъдат заменени с продукти, пълни с протеин, като дава за пример именно буболечки - щурците. Така на планетата ще бъдат спестени много ресурси - вода, енергия и т.н. "Бъдещата ви пица може да е направена от продукти, които никога не са виждали слънчева светлина, и продукти от животни, които не са пасли на полето", казва футуристът.
Сиренето и месото ще бъдат произвеждани в лаборатории.
БНБ определи шест банки с допълнителни буфери заради еврото
България е №1 в ЕС по ръст в продажбите на хибридни коли
Почина дизайнерката, която обличаше Лейди Гага и Бионсе
Шестокласници от ОУ„Княз Борис І“ влязоха в ролята на прокурори и съдии в Бургас
Палим коледните светлини с концерт на Вениамин в центъра на Поморие
Почина Иван Станков - един от най-добрите тонрежисьори в българската музика
Фалшивият Брад Пит удари отново-влюбена пенсионерка му даде над 100 000 евро
Бургаското дуо Пол и Реми спечелиха два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури
