Пицата след 20 години - с тесто от буболечки
Ето какво предвижда футурист
Любимото ястие на много тийнейджъри и възрастни - пицата ще се прави по нова рецепта. До 20 години изкушението ще бъде приготвяно от тесто от буболечки и месо и сирене, отглеждани в лаборатория. Пицата най-вероятно ще се опича на лазери. Това твърди Том Чийзрайт, приложен футурист, съобщават от "The Sun".
Той посочва, че британските ресторанти ще започнат да използват по-устойчиви съставки за пицата, която предлагат. "Храната, която ще ядем след 20 години може да изглежда много подобна на тази днес, но пътят на храната към чинията ще се трансформира тотално", обобщава той.
Чийзрайт обяснява, че ще е добре решение 20-25% от зърната, които се използват за приготвянето на хляб, да бъдат заменени с продукти, пълни с протеин, като дава за пример именно буболечки - щурците. Така на планетата ще бъдат спестени много ресурси - вода, енергия и т.н. "Бъдещата ви пица може да е направена от продукти, които никога не са виждали слънчева светлина, и продукти от животни, които не са пасли на полето", казва футуристът.
Сиренето и месото ще бъдат произвеждани в лаборатории.
България е одобрена за членство в Европейския стабилизационен механизъм
4 зодии, които ще се издигнат над баналностите през 2026 г.
Тръмп ще изпрати в Европа представител за преговори за Украйна, ако има реален шанс за мир
Безсилни ли сме, ако онлайн продавачът изчезне
Постен и здравословен шоколадов мус от три съставки – копринено гладък и изненадващо вкусен
Как да почиваме 16 дни покрай празниците
Какво да очакваме от огледалната дата 12/12
Излезе книгата на Любо Пенев
Пътник се опита да отвори вратата на самолета по време на полет
Британски медии виждат в оставката на Желязков "хроничната политическа нестабилност"
Как да се предпазим от фалшиви обяви за вили под наем
Синдикати с акция пред парламента със списък от въпроси към депутатите за бюджета
