×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ


Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ
С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Андон Бакалов(вляво) направи подробен отчет на свършеното пред пълната зала в Равда
18 Октомври 2019, Петък, 13:08 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите

През изминалите четири години кметство Равда работеше за облагородяване, модернизация и оживление на селото. Ето така изглежда отчетът на Андон Бакалов в края на третия му мандат и в навечерието на четвъртия за Местни избори 2019.

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите. И на тези избори, както и досега, той тръгва със завидно количество предложения, заложени в управленската му програма към следващ мандат.

За да чуят четиригодишния отчет на Андон Бакалов и да подкрепят ПП МОРЕ снощи се събраха множество жители на Равда, които препълниха Концертна зала. Пред събралото се множество от симпатизанти и приятели Бакалов даде категорична заявка, че и през следващите 4 години заедно с ПП МОРЕ ще следва пътя на просперитета и ще работи с грижа за хората.

В интегралната бюлетина ПП МОРЕ е с номер 17

С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Бакалов направи подробен отчет на свършеното и показа пред всички подробен снимков материал с крайния резултат. За да окажат подкрепа за програмата за управление на Равда в залата присъстваха Благой Филипов, водач на листата на ПП МОРЕ и кандидати за общински съветници.

„Благодаря за доверието и подкрепата на жителите на Равда. Поех тази отговорност и като знак на безрезервната подкрепа, която ми оказахте всички вие преди четири години, която ми гласува ПП МОРЕ и за пореден път и издигна моята кандидатура за кмет на Равда. Нещата, които са направени от всички нас в Равда, всеки може да ги види, да се докосне, да се снима с тях. Убеден съм, че заедно ще продължим да развиваме и популяризираме Равда не само в България, но и зад граница, за да бъде посещавана от все повече наши туристи. Ще работим с ясното съзнание, че всичко, което ще направим остава след нас и то ще говори как сме се справили”, заяви Андон Бакалов в препълнената зала.

Бакалов представи основните акценти в програмата си за мандат 2019-2023: саниране и преустройство на съществуващата сграда на БТК, изготвяне на проект за укрепване на свлачищните процеси, проект за облагородяване на нос Боруна, проектиране и изграждане на лодкостоянки със средства по Оперативна програма, изграждане на амфитеатър с лятно кино, изграждане на нова камбанария в двора на храма „Света Параскева”, проектиране и изграждане на общински паркинг, осветление и монтаж на пейки на ул. „България”, скейтборд площадка и много други.

Благой Филипов: Централизацията на БКС бе грешка

„През всичките години сме подкрепяли Андон Бакалов като кмет, държахме Равда да стане по-добро място за живеене и туризъм. И той оправда вашето доверие. Аз мога да ви гарантирам, че и той, и ние като съветници на ПП МОРЕ сме направили възможното да му помагаме в реализацията на негови проекти", заяви водачът на кандидат-общинските съветници на МОРЕ Благой Филипов.

„Проблемът е, че и той, и колегите му кметове на кметства в Обзор и Свети Влас са оставени без всякакви средства. Те не могат да ремонтират даже един бордюр: за това трябва да се молят в общината да им прати хора от БКС /"Битoвo и кoмунaлнo cтрoитeлcтвo"/. Централизацията на прeдприятието /БКC/ е грeшкa на досегашната управа на Общината. Бавната реакция по поддръжка, сметопочистване и сметосъбиране се дължи на централизацията на тези дейности в община Несебър. Липсата на машини по места, особено зимно време, е голям проблем за кметовете на съставните селища", каза още Филипов.

Отделните селища в общината ca прeнeбрeгнaти, подчерта той и допълни, че кметовете на кметства са силно обезличени през последните години, техните бюджети са сведени почти до нулата, а правата им са орязани максимално.

"Ще настояваме да бъдат отпускани поне до 50 000 лева за текущи ремонти, защото от тази централизация страдате всички вие – хората по населени места”, подчерта Благой Филипов.  Той съобщи, че едно от първите прeдлoжeния на ПП МОРЕ в бъдeщия Общинcки cъвeт щe бъде формирането на работни групи по населени места, които да се заемат веднага с належащи ремонтни дейности.

„ПП МОРЕ ще настоява за равнопоставеност на населените места и честно разпределение на средства oт бъдeщитe бюджeти нa Общината, каквото сега липсва“, каза Благой Филипов.

Община Несебър няма концепция за развитието на туризма

Той поясни, че ПП МОРЕ през следващия мандат ще съсредоточи усилията си върху реализирането на някои от най-важните неща: подобряване на инфраструктурата в цялата община, усвояване на средства от оперативните програми на Европейския съюз, осигуряване на условия за привличане на повече туристи в общината.

"Заради това ни трябва ясна концепция за развитие на туризма, каквато сега в общината няма. Необходимо е използването на масивна рекламна кампания със правилните канали – активно използване на онлайн рекламата, телевизионно присъствие на туристическия продукт у нас и в чужбина. Общината може да си позволи да отпусне от бюджета средства за реклама на туризма, но с конкретните му форми и насоки. Целта е подобряване имиджа й като дестинация”, посочи Филипов.

Драгомир Попов: Бившият кмет харчи пари за безмислени проекти

„Част от 75 милионния бюджет на Община Несебър, можеше да бъде даден за реклама на туризма, но управата ги насочи към безмислени проекти, които стоят празни", заяви от своя страна пред множеството симпатизанти на Андон Бакалов и ПП МОРЕ, кандидат-общинския съветник Драгомир Попов.

Той посочи конкретен пример: "Сграда за 13 милиона лева в центъра на Несебър стои празна. Нова сгрда на БКС с огромни халета също стои празна. Знаете ли колко много неща можеха да се направят с тези пари - не само в Равда, но и по другите населени места в общината?", запита Драгомир Попов.

Според него, това показва показва липсва на мисъл, показва инвестиции в безмислени проекти с неясна цел. "Няма полезни идеи за развитие на Общината. Ние не сме съгласни с тази политика, защото парите, които се харчат са вашите, нашите пари”, каза Попов.

Той припомни, че през 2007 година Община Несебър е била с плюс 27 милиона лева в хазната. „Сега 2019 година отново става въпрос за милиони левове, само че дълг”, заяви Попов. Кандидатът за общински съветник припомни, че през 2016 година местните данъци и такси в Община Несеър са се вдигнати неоснователно с 50 процента. И даде за пример, че ако преди 2017 година данъкът на къща в Равда е бил 200 лв, налогът след 2017 г. е станал 300 лева! Няма да спрем да питаме кмета Николай Димитров, който предложи това повишение: "Какво наложи вдигането на данъците? То бърка в джоба на всички нас“, заяви Попов.






11
Коментара по темата
11.
До 10
19.10.2019 10:03:22
1
1
А бе ей Ники спри да си пишеш сам коментарите :DDD
10.
hey hey hey
19.10.2019 09:10:14
2
0
До 8 - иронията е, че дори Терзиев не осъзнава как МОРЕ ще обърнат дупе накрая.
9.
*********
19.10.2019 09:07:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Гражданин от община Несебър
18.10.2019 22:50:42
2
5
Иронията е, че дори МОРЕ не осъзнават, че Наско Терзиев има реален шанс да е новия кмет!
7.
*********
18.10.2019 20:34:00
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
Да
18.10.2019 20:05:00
0
1
Нека хората от сайта когато взимат пари за публикации да бъде написано още в началото "платена статия или нещо подобно".Едно е статия друго си е платена реклама .И да напиша нещо по темата.В момента общината бави плащанията което си е факт.
5.
Петър
18.10.2019 19:20:51
0
1
Мена,
Ако коментарите бяха повод за "притеснение", то отдавна действителността ще да е доста различна!
Притеснение буди единствено "нашто" си въприятие за политика, и що тя влияе на бъдещето Ни!
За едно съм съгласен с иначе необразованият Ни Премиер... Каквото посяло, таквоз и пожънало.
4.
дядо
18.10.2019 19:20:36
2
4
Не остана партия в която Драго Овцата да не е бил тцтцтц
3.
Мена
18.10.2019 16:08:09
4
11
Интересно , защо статията за "Море" и интервюто на Златко Димитров могат да бъдат коментирани , а под тази на Николай Димитров коментарите са блокирани ?! От какво се притеснява Николай ?
2.
Гражданин
18.10.2019 15:04:26
2
9
Едно е сигурно , не е сегашния кмет .
1.
Интересно
18.10.2019 14:35:10
2
4
Кой остави 27 млн.лв.в хазната през 2007 г.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори