×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Заплатите растат с 14%, разходите за данъци и осигуровки - с 11% за третото тримесечие
  • Българите живеят средно с 572 лв. на месец, показват данните на НСИ
  • Първият ден от болничните няма да се удържа, ако се гледа дете или е за злополука
  • Краят на сезонната заетост вдигна безработицата през октомври до 5,6%
НА ЖИВО

Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ


Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ
С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Андон Бакалов(вляво) направи подробен отчет на свършеното пред пълната зала в Равда
18 Октомври 2019, Петък, 13:08 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите

През изминалите четири години кметство Равда работеше за облагородяване, модернизация и оживление на селото. Ето така изглежда отчетът на Андон Бакалов в края на третия му мандат и в навечерието на четвъртия за Местни избори 2019.

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите. И на тези избори, както и досега, той тръгва със завидно количество предложения, заложени в управленската му програма към следващ мандат.

За да чуят четиригодишния отчет на Андон Бакалов и да подкрепят ПП МОРЕ снощи се събраха множество жители на Равда, които препълниха Концертна зала. Пред събралото се множество от симпатизанти и приятели Бакалов даде категорична заявка, че и през следващите 4 години заедно с ПП МОРЕ ще следва пътя на просперитета и ще работи с грижа за хората.

В интегралната бюлетина ПП МОРЕ е с номер 17

С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Бакалов направи подробен отчет на свършеното и показа пред всички подробен снимков материал с крайния резултат. За да окажат подкрепа за програмата за управление на Равда в залата присъстваха Благой Филипов, водач на листата на ПП МОРЕ и кандидати за общински съветници.

„Благодаря за доверието и подкрепата на жителите на Равда. Поех тази отговорност и като знак на безрезервната подкрепа, която ми оказахте всички вие преди четири години, която ми гласува ПП МОРЕ и за пореден път и издигна моята кандидатура за кмет на Равда. Нещата, които са направени от всички нас в Равда, всеки може да ги види, да се докосне, да се снима с тях. Убеден съм, че заедно ще продължим да развиваме и популяризираме Равда не само в България, но и зад граница, за да бъде посещавана от все повече наши туристи. Ще работим с ясното съзнание, че всичко, което ще направим остава след нас и то ще говори как сме се справили”, заяви Андон Бакалов в препълнената зала.

Бакалов представи основните акценти в програмата си за мандат 2019-2023: саниране и преустройство на съществуващата сграда на БТК, изготвяне на проект за укрепване на свлачищните процеси, проект за облагородяване на нос Боруна, проектиране и изграждане на лодкостоянки със средства по Оперативна програма, изграждане на амфитеатър с лятно кино, изграждане на нова камбанария в двора на храма „Света Параскева”, проектиране и изграждане на общински паркинг, осветление и монтаж на пейки на ул. „България”, скейтборд площадка и много други.

Благой Филипов: Централизацията на БКС бе грешка

„През всичките години сме подкрепяли Андон Бакалов като кмет, държахме Равда да стане по-добро място за живеене и туризъм. И той оправда вашето доверие. Аз мога да ви гарантирам, че и той, и ние като съветници на ПП МОРЕ сме направили възможното да му помагаме в реализацията на негови проекти", заяви водачът на кандидат-общинските съветници на МОРЕ Благой Филипов.

„Проблемът е, че и той, и колегите му кметове на кметства в Обзор и Свети Влас са оставени без всякакви средства. Те не могат да ремонтират даже един бордюр: за това трябва да се молят в общината да им прати хора от БКС /"Битoвo и кoмунaлнo cтрoитeлcтвo"/. Централизацията на прeдприятието /БКC/ е грeшкa на досегашната управа на Общината. Бавната реакция по поддръжка, сметопочистване и сметосъбиране се дължи на централизацията на тези дейности в община Несебър. Липсата на машини по места, особено зимно време, е голям проблем за кметовете на съставните селища", каза още Филипов.

Отделните селища в общината ca прeнeбрeгнaти, подчерта той и допълни, че кметовете на кметства са силно обезличени през последните години, техните бюджети са сведени почти до нулата, а правата им са орязани максимално.

"Ще настояваме да бъдат отпускани поне до 50 000 лева за текущи ремонти, защото от тази централизация страдате всички вие – хората по населени места”, подчерта Благой Филипов.  Той съобщи, че едно от първите прeдлoжeния на ПП МОРЕ в бъдeщия Общинcки cъвeт щe бъде формирането на работни групи по населени места, които да се заемат веднага с належащи ремонтни дейности.

„ПП МОРЕ ще настоява за равнопоставеност на населените места и честно разпределение на средства oт бъдeщитe бюджeти нa Общината, каквото сега липсва“, каза Благой Филипов.

Община Несебър няма концепция за развитието на туризма

Той поясни, че ПП МОРЕ през следващия мандат ще съсредоточи усилията си върху реализирането на някои от най-важните неща: подобряване на инфраструктурата в цялата община, усвояване на средства от оперативните програми на Европейския съюз, осигуряване на условия за привличане на повече туристи в общината.

"Заради това ни трябва ясна концепция за развитие на туризма, каквато сега в общината няма. Необходимо е използването на масивна рекламна кампания със правилните канали – активно използване на онлайн рекламата, телевизионно присъствие на туристическия продукт у нас и в чужбина. Общината може да си позволи да отпусне от бюджета средства за реклама на туризма, но с конкретните му форми и насоки. Целта е подобряване имиджа й като дестинация”, посочи Филипов.

Драгомир Попов: Бившият кмет харчи пари за безмислени проекти

„Част от 75 милионния бюджет на Община Несебър, можеше да бъде даден за реклама на туризма, но управата ги насочи към безмислени проекти, които стоят празни", заяви от своя страна пред множеството симпатизанти на Андон Бакалов и ПП МОРЕ, кандидат-общинския съветник Драгомир Попов.

Той посочи конкретен пример: "Сграда за 13 милиона лева в центъра на Несебър стои празна. Нова сгрда на БКС с огромни халета също стои празна. Знаете ли колко много неща можеха да се направят с тези пари - не само в Равда, но и по другите населени места в общината?", запита Драгомир Попов.

Според него, това показва показва липсва на мисъл, показва инвестиции в безмислени проекти с неясна цел. "Няма полезни идеи за развитие на Общината. Ние не сме съгласни с тази политика, защото парите, които се харчат са вашите, нашите пари”, каза Попов.

Той припомни, че през 2007 година Община Несебър е била с плюс 27 милиона лева в хазната. „Сега 2019 година отново става въпрос за милиони левове, само че дълг”, заяви Попов. Кандидатът за общински съветник припомни, че през 2016 година местните данъци и такси в Община Несеър са се вдигнати неоснователно с 50 процента. И даде за пример, че ако преди 2017 година данъкът на къща в Равда е бил 200 лв, налогът след 2017 г. е станал 300 лева! Няма да спрем да питаме кмета Николай Димитров, който предложи това повишение: "Какво наложи вдигането на данъците? То бърка в джоба на всички нас“, заяви Попов.


11
Коментара по темата
11.
До 10
19.10.2019 10:03:22
1
1
А бе ей Ники спри да си пишеш сам коментарите :DDD
10.
hey hey hey
19.10.2019 09:10:14
2
0
До 8 - иронията е, че дори Терзиев не осъзнава как МОРЕ ще обърнат дупе накрая.
9.
*********
19.10.2019 09:07:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Гражданин от община Несебър
18.10.2019 22:50:42
2
5
Иронията е, че дори МОРЕ не осъзнават, че Наско Терзиев има реален шанс да е новия кмет!
7.
*********
18.10.2019 20:34:00
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
Да
18.10.2019 20:05:00
0
1
Нека хората от сайта когато взимат пари за публикации да бъде написано още в началото "платена статия или нещо подобно".Едно е статия друго си е платена реклама .И да напиша нещо по темата.В момента общината бави плащанията което си е факт.
5.
Петър
18.10.2019 19:20:51
0
1
Мена,
Ако коментарите бяха повод за "притеснение", то отдавна действителността ще да е доста различна!
Притеснение буди единствено "нашто" си въприятие за политика, и що тя влияе на бъдещето Ни!
За едно съм съгласен с иначе необразованият Ни Премиер... Каквото посяло, таквоз и пожънало.
4.
дядо
18.10.2019 19:20:36
2
4
Не остана партия в която Драго Овцата да не е бил тцтцтц
3.
Мена
18.10.2019 16:08:09
4
11
Интересно , защо статията за "Море" и интервюто на Златко Димитров могат да бъдат коментирани , а под тази на Николай Димитров коментарите са блокирани ?! От какво се притеснява Николай ?
2.
Гражданин
18.10.2019 15:04:26
2
9
Едно е сигурно , не е сегашния кмет .
1.
Интересно
18.10.2019 14:35:10
2
4
Кой остави 27 млн.лв.в хазната през 2007 г.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Неделя почва с мъгла и облаци, през деня живакът удря едва 18 градуса Неделя почва с мъгла и облаци, през деня живакът удря едва 18 градуса

Прогноза за времето -  неделя, 17 ноември 2019 г.

Бургаската певица Магда се завърна ударно в чалгата. Тегли здрави майни по бельо в новото си парче Бургаската певица Магда се завърна ударно в чалгата. Тегли здрави майни по бельо в новото си парче

Бившата на Красьо Черния взриви музикалния свят

6 основни правила за секса под душа. Грабвай сапуна! 6 основни правила за секса под душа. Грабвай сапуна!

Сексът в душ кабина не е толкова лесен, колкото ти се струва

Кола помете полицейски джип на кръстовище в Ямбол Кола помете полицейски джип на кръстовище в Ямбол

Един от полицаите е откаран в болница, установяват причините за инцидента

От последните минути!Въоръжен и кървав обир в София От последните минути!Въоръжен и кървав обир в София

Екшън ситуация е станала на газостанция, която се намира в столичния квартал "Манастирски ливади"

5 начина да побъркате жената преди секс 5 начина да побъркате жената преди секс

Любoвнaтa игрa не ce изчeрпвa eдинcтвeнo cъc cтрacтни цeлувки

9 неща, които не знаеш за сексуалната анорексия 9 неща, които не знаеш за сексуалната анорексия

Ето какви са симптомите

Щерката на Фатик става детективка, иска да нищи психиката на престъпниците Щерката на Фатик става детективка, иска да нищи психиката на престъпниците

Адриана Тюркмен има влечение към криминалистиката

Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас

В педиатричната болница пазели спешното легло за пациент, който щял да дойде на следващия ден

ДБГ и „Демократична България“ създадоха „Обединена градска десница“, Иво Баев - зам.-председател на ОбС ДБГ и „Демократична България“ създадоха „Обединена градска десница“, Иво Баев - зам.-председател на ОбС

Групата е от 6 човека, става трета политическа сила, засега

"Жокера" мина $1 млрд. приходи "Жокера" мина $1 млрд. приходи

Филмът е първият категоризиран като неподходящ за лица под 17 години без придружител, но постижението му е без аналог

Стрелба в Истанбул, трима души са убити Стрелба в Истанбул, трима души са убити

Жертвите са от едно семейство

Прекомерното пазаруване в интернет разстройва психиката Прекомерното пазаруване в интернет разстройва психиката

Всеки 20-и човек е обсебен от манията да поръчва артикули от сайтове

Принц Хари е най-секси таткото на годината Принц Хари е най-секси таткото на годината

Британският престолонаследник често се допитвал за бащинството до свои фенове

„Ну, погоди!" се завръща! Правят нови 26 епизода „Ну, погоди!" се завръща! Правят нови 26 епизода

Първата серия ще излезе през лятото на 2020 година

Братът на скандалната фараонка Ружа Игнатова я предаде на властите в САЩ Братът на скандалната фараонка Ружа Игнатова я предаде на властите в САЩ

Роднината на кралицата на криптовалутата става защитен свидетел

Нидерландия намали максималната скорост за движение по пътищата Нидерландия намали максималната скорост за движение по пътищата

Проблемът със замърсяването на въздуха в страната е на път да се превърне в икономически и политически такъв

Търсачката "Гугъл" е събирала лични данни на пациенти Търсачката "Гугъл" е събирала лични данни на пациенти

Лабораторни резултати, медицински диагнози, хоспитализации са били видими за здравната компания "Аscension"

Надал за пети път ще завърши сезона като №1 в света Надал за пети път ще завърши сезона като №1 в света

Ноле можеше да стане първи само в случай на победа в турнира

Великобритания: Ще депортираме европейци, ако не се регистрират на време Великобритания: Ще депортираме европейци, ако не се регистрират на време

Заради огромния брой европейци, живеещи на Острова, се очаква близо 175 хил. души да бъдат депортирани

Владислав Горанов, министър на финансите Владислав Горанов, министър на финансите По-добре грешно решение, отколкото никакво Виц на деня Виц на деня - Защо не се бръснеш?
- Нямам си гадже. Няма за кого да се бръсна.
- Ами за себе си го направи.
- За мен си купувам бира.
Виц на деня Виц на деня Дете пита майка си:
- Мамо, мамооо, кой е този Тръмп?
Майката:
- Това е 3-тия президент на Америка по времето на Путин.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Във всяка работа има три положителни неща: петък, заплата и отпуска...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори