×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ


Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ
С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Андон Бакалов(вляво) направи подробен отчет на свършеното пред пълната зала в Равда
18 Октомври 2019, Петък, 13:08 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите

През изминалите четири години кметство Равда работеше за облагородяване, модернизация и оживление на селото. Ето така изглежда отчетът на Андон Бакалов в края на третия му мандат и в навечерието на четвъртия за Местни избори 2019.

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите. И на тези избори, както и досега, той тръгва със завидно количество предложения, заложени в управленската му програма към следващ мандат.

За да чуят четиригодишния отчет на Андон Бакалов и да подкрепят ПП МОРЕ снощи се събраха множество жители на Равда, които препълниха Концертна зала. Пред събралото се множество от симпатизанти и приятели Бакалов даде категорична заявка, че и през следващите 4 години заедно с ПП МОРЕ ще следва пътя на просперитета и ще работи с грижа за хората.

В интегралната бюлетина ПП МОРЕ е с номер 17

С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Бакалов направи подробен отчет на свършеното и показа пред всички подробен снимков материал с крайния резултат. За да окажат подкрепа за програмата за управление на Равда в залата присъстваха Благой Филипов, водач на листата на ПП МОРЕ и кандидати за общински съветници.

„Благодаря за доверието и подкрепата на жителите на Равда. Поех тази отговорност и като знак на безрезервната подкрепа, която ми оказахте всички вие преди четири години, която ми гласува ПП МОРЕ и за пореден път и издигна моята кандидатура за кмет на Равда. Нещата, които са направени от всички нас в Равда, всеки може да ги види, да се докосне, да се снима с тях. Убеден съм, че заедно ще продължим да развиваме и популяризираме Равда не само в България, но и зад граница, за да бъде посещавана от все повече наши туристи. Ще работим с ясното съзнание, че всичко, което ще направим остава след нас и то ще говори как сме се справили”, заяви Андон Бакалов в препълнената зала.

Бакалов представи основните акценти в програмата си за мандат 2019-2023: саниране и преустройство на съществуващата сграда на БТК, изготвяне на проект за укрепване на свлачищните процеси, проект за облагородяване на нос Боруна, проектиране и изграждане на лодкостоянки със средства по Оперативна програма, изграждане на амфитеатър с лятно кино, изграждане на нова камбанария в двора на храма „Света Параскева”, проектиране и изграждане на общински паркинг, осветление и монтаж на пейки на ул. „България”, скейтборд площадка и много други.

Благой Филипов: Централизацията на БКС бе грешка

„През всичките години сме подкрепяли Андон Бакалов като кмет, държахме Равда да стане по-добро място за живеене и туризъм. И той оправда вашето доверие. Аз мога да ви гарантирам, че и той, и ние като съветници на ПП МОРЕ сме направили възможното да му помагаме в реализацията на негови проекти", заяви водачът на кандидат-общинските съветници на МОРЕ Благой Филипов.

„Проблемът е, че и той, и колегите му кметове на кметства в Обзор и Свети Влас са оставени без всякакви средства. Те не могат да ремонтират даже един бордюр: за това трябва да се молят в общината да им прати хора от БКС /"Битoвo и кoмунaлнo cтрoитeлcтвo"/. Централизацията на прeдприятието /БКC/ е грeшкa на досегашната управа на Общината. Бавната реакция по поддръжка, сметопочистване и сметосъбиране се дължи на централизацията на тези дейности в община Несебър. Липсата на машини по места, особено зимно време, е голям проблем за кметовете на съставните селища", каза още Филипов.

Отделните селища в общината ca прeнeбрeгнaти, подчерта той и допълни, че кметовете на кметства са силно обезличени през последните години, техните бюджети са сведени почти до нулата, а правата им са орязани максимално.

"Ще настояваме да бъдат отпускани поне до 50 000 лева за текущи ремонти, защото от тази централизация страдате всички вие – хората по населени места”, подчерта Благой Филипов.  Той съобщи, че едно от първите прeдлoжeния на ПП МОРЕ в бъдeщия Общинcки cъвeт щe бъде формирането на работни групи по населени места, които да се заемат веднага с належащи ремонтни дейности.

„ПП МОРЕ ще настоява за равнопоставеност на населените места и честно разпределение на средства oт бъдeщитe бюджeти нa Общината, каквото сега липсва“, каза Благой Филипов.

Община Несебър няма концепция за развитието на туризма

Той поясни, че ПП МОРЕ през следващия мандат ще съсредоточи усилията си върху реализирането на някои от най-важните неща: подобряване на инфраструктурата в цялата община, усвояване на средства от оперативните програми на Европейския съюз, осигуряване на условия за привличане на повече туристи в общината.

"Заради това ни трябва ясна концепция за развитие на туризма, каквато сега в общината няма. Необходимо е използването на масивна рекламна кампания със правилните канали – активно използване на онлайн рекламата, телевизионно присъствие на туристическия продукт у нас и в чужбина. Общината може да си позволи да отпусне от бюджета средства за реклама на туризма, но с конкретните му форми и насоки. Целта е подобряване имиджа й като дестинация”, посочи Филипов.

Драгомир Попов: Бившият кмет харчи пари за безмислени проекти

„Част от 75 милионния бюджет на Община Несебър, можеше да бъде даден за реклама на туризма, но управата ги насочи към безмислени проекти, които стоят празни", заяви от своя страна пред множеството симпатизанти на Андон Бакалов и ПП МОРЕ, кандидат-общинския съветник Драгомир Попов.

Той посочи конкретен пример: "Сграда за 13 милиона лева в центъра на Несебър стои празна. Нова сгрда на БКС с огромни халета също стои празна. Знаете ли колко много неща можеха да се направят с тези пари - не само в Равда, но и по другите населени места в общината?", запита Драгомир Попов.

Според него, това показва показва липсва на мисъл, показва инвестиции в безмислени проекти с неясна цел. "Няма полезни идеи за развитие на Общината. Ние не сме съгласни с тази политика, защото парите, които се харчат са вашите, нашите пари”, каза Попов.

Той припомни, че през 2007 година Община Несебър е била с плюс 27 милиона лева в хазната. „Сега 2019 година отново става въпрос за милиони левове, само че дълг”, заяви Попов. Кандидатът за общински съветник припомни, че през 2016 година местните данъци и такси в Община Несеър са се вдигнати неоснователно с 50 процента. И даде за пример, че ако преди 2017 година данъкът на къща в Равда е бил 200 лв, налогът след 2017 г. е станал 300 лева! Няма да спрем да питаме кмета Николай Димитров, който предложи това повишение: "Какво наложи вдигането на данъците? То бърка в джоба на всички нас“, заяви Попов.


Тита е новата Кобилкина
Тита е новата Кобилкина 11/07/2020, Събота 21:00 5
11
Коментара по темата
11.
До 10
19.10.2019 10:03:22
1
1
А бе ей Ники спри да си пишеш сам коментарите :DDD
10.
hey hey hey
19.10.2019 09:10:14
2
0
До 8 - иронията е, че дори Терзиев не осъзнава как МОРЕ ще обърнат дупе накрая.
9.
*********
19.10.2019 09:07:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Гражданин от община Несебър
18.10.2019 22:50:42
2
5
Иронията е, че дори МОРЕ не осъзнават, че Наско Терзиев има реален шанс да е новия кмет!
7.
*********
18.10.2019 20:34:00
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
Да
18.10.2019 20:05:00
0
1
Нека хората от сайта когато взимат пари за публикации да бъде написано още в началото "платена статия или нещо подобно".Едно е статия друго си е платена реклама .И да напиша нещо по темата.В момента общината бави плащанията което си е факт.
5.
Петър
18.10.2019 19:20:51
0
1
Мена,
Ако коментарите бяха повод за "притеснение", то отдавна действителността ще да е доста различна!
Притеснение буди единствено "нашто" си въприятие за политика, и що тя влияе на бъдещето Ни!
За едно съм съгласен с иначе необразованият Ни Премиер... Каквото посяло, таквоз и пожънало.
4.
дядо
18.10.2019 19:20:36
2
4
Не остана партия в която Драго Овцата да не е бил тцтцтц
3.
Мена
18.10.2019 16:08:09
4
11
Интересно , защо статията за "Море" и интервюто на Златко Димитров могат да бъдат коментирани , а под тази на Николай Димитров коментарите са блокирани ?! От какво се притеснява Николай ?
2.
Гражданин
18.10.2019 15:04:26
2
9
Едно е сигурно , не е сегашния кмет .
1.
Интересно
18.10.2019 14:35:10
2
4
Кой остави 27 млн.лв.в хазната през 2007 г.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов: ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаският кмет и полицията Бойко Борисов: ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаският кмет и полицията

Митко Николов печели в Бургас 3 мандата с абсолютно мнозинство. Бургас стана един от най-красивите градове, каза премиерът в среднощно обръщение

 

Бургаски тарикат се представя за инспектор от НАП, пие и не плаща Бургаски тарикат се представя за инспектор от НАП, пие и не плаща

В петък сутринта е обърнал 4 водки и 2 коли в ресторант „Бели нощи”, след това си е тръгнал, оплака се собственичката

 

Такси катастрофира на бул."Демокрация" в Бургас Такси катастрофира на бул."Демокрация" в Бургас

ПТП-о е без сериозно пострадали, а в него е участвал и още един автомобил

 

 

МВР пусна кадри от снощния бой МВР пусна кадри от снощния бой Трима полицейски служители са с травми Бомбичка рани полицай на протеста в София Бомбичка рани полицай на протеста в София

Прави впечатление, че в първия ред са здрави момчета с внушителен вид

 

 

Живко Табаков: Заклели сме да пазим законите и Конституцията, точно това направихме днес Живко Табаков: Заклели сме да пазим законите и Конституцията, точно това направихме днес

Лъжата живее по-кратко от истината, масовите протести го доказват, допълни общинският съветник

 

Безработната Алекс Сърчаджиева се уреди в „Дяволското гърло” 2 Безработната Алекс Сърчаджиева се уреди в „Дяволското гърло” 2

Наскоро Алекс Сърчаджиева сподели, че е била в Смолян, където е снимачната площадка на „Дяволското гърло”

Мара Отварачката лъсна по монокини на Слънчака Мара Отварачката лъсна по монокини на Слънчака Тя е отседнал в един от големите хотели на Слънчака в компанията на майка си Борисов за Доган и ДПС: Далеч са от контрола на държавата, а медиите са им няколко процента Борисов за Доган и ДПС: Далеч са от контрола на държавата, а медиите са им няколко процента

Сами виждате какво е отразяването в средствата за масова информация, посочи премиерът в петък

Травми и болежки пратиха куп звезди в болница Травми и болежки пратиха куп звезди в болница

 Башар Рахал със спукан бъбрек, Ася от „София ден и нощ“ лежи три месеца със счупен таз и още…

Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA

84-годишният Ортега е вложил 2,1 млрд. евро в недвижими имоти през миналата година чрез различни дъщерни дружества на холдинговата си компания Pontegadea

Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Древните египтяни са били също така изумени от сцени като тази Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Протестите в Сърбия срещу полицейския час заради COVID-19 прераснаха в бунт срещу властта Де Ниро разорен от коронавируса Де Ниро разорен от коронавируса Кризата удари хотели и ресторанти, в които актьорът има дял Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва

В западната ни съседка не се препоръчва носенето на маска на открито

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Моля ви, господине, махнете това куче от мене, вече усещам как ме полазват бълхи!

- Рекси, ела тук, че жената има бълхи...
Виц на деня Виц на деня - Здравей, Иванчо! Какво правиш?
- Ами отворих един магазин...
- Супер! Как успя?
- С ей този шперц!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако се смяташ за център на Вселената, едва ли Вселената е на същото мнение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори