×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ


Равда подкрепя кандидат-кмета Андон Бакалов и ПП МОРЕ
С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Андон Бакалов(вляво) направи подробен отчет на свършеното пред пълната зала в Равда
18 Октомври 2019, Петък, 13:08 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите

През изминалите четири години кметство Равда работеше за облагородяване, модернизация и оживление на селото. Ето така изглежда отчетът на Андон Бакалов в края на третия му мандат и в навечерието на четвъртия за Местни избори 2019.

Бакалов категорично е един от най-успешните кметове в Бургаска област, избиран винаги на първи тур с мнозинството от избирателите. И на тези избори, както и досега, той тръгва със завидно количество предложения, заложени в управленската му програма към следващ мандат.

За да чуят четиригодишния отчет на Андон Бакалов и да подкрепят ПП МОРЕ снощи се събраха множество жители на Равда, които препълниха Концертна зала. Пред събралото се множество от симпатизанти и приятели Бакалов даде категорична заявка, че и през следващите 4 години заедно с ПП МОРЕ ще следва пътя на просперитета и ще работи с грижа за хората.

В интегралната бюлетина ПП МОРЕ е с номер 17

С типичната яснота, конкретност и загриженост на управник, Бакалов направи подробен отчет на свършеното и показа пред всички подробен снимков материал с крайния резултат. За да окажат подкрепа за програмата за управление на Равда в залата присъстваха Благой Филипов, водач на листата на ПП МОРЕ и кандидати за общински съветници.

„Благодаря за доверието и подкрепата на жителите на Равда. Поех тази отговорност и като знак на безрезервната подкрепа, която ми оказахте всички вие преди четири години, която ми гласува ПП МОРЕ и за пореден път и издигна моята кандидатура за кмет на Равда. Нещата, които са направени от всички нас в Равда, всеки може да ги види, да се докосне, да се снима с тях. Убеден съм, че заедно ще продължим да развиваме и популяризираме Равда не само в България, но и зад граница, за да бъде посещавана от все повече наши туристи. Ще работим с ясното съзнание, че всичко, което ще направим остава след нас и то ще говори как сме се справили”, заяви Андон Бакалов в препълнената зала.

Бакалов представи основните акценти в програмата си за мандат 2019-2023: саниране и преустройство на съществуващата сграда на БТК, изготвяне на проект за укрепване на свлачищните процеси, проект за облагородяване на нос Боруна, проектиране и изграждане на лодкостоянки със средства по Оперативна програма, изграждане на амфитеатър с лятно кино, изграждане на нова камбанария в двора на храма „Света Параскева”, проектиране и изграждане на общински паркинг, осветление и монтаж на пейки на ул. „България”, скейтборд площадка и много други.

Благой Филипов: Централизацията на БКС бе грешка

„През всичките години сме подкрепяли Андон Бакалов като кмет, държахме Равда да стане по-добро място за живеене и туризъм. И той оправда вашето доверие. Аз мога да ви гарантирам, че и той, и ние като съветници на ПП МОРЕ сме направили възможното да му помагаме в реализацията на негови проекти", заяви водачът на кандидат-общинските съветници на МОРЕ Благой Филипов.

„Проблемът е, че и той, и колегите му кметове на кметства в Обзор и Свети Влас са оставени без всякакви средства. Те не могат да ремонтират даже един бордюр: за това трябва да се молят в общината да им прати хора от БКС /"Битoвo и кoмунaлнo cтрoитeлcтвo"/. Централизацията на прeдприятието /БКC/ е грeшкa на досегашната управа на Общината. Бавната реакция по поддръжка, сметопочистване и сметосъбиране се дължи на централизацията на тези дейности в община Несебър. Липсата на машини по места, особено зимно време, е голям проблем за кметовете на съставните селища", каза още Филипов.

Отделните селища в общината ca прeнeбрeгнaти, подчерта той и допълни, че кметовете на кметства са силно обезличени през последните години, техните бюджети са сведени почти до нулата, а правата им са орязани максимално.

"Ще настояваме да бъдат отпускани поне до 50 000 лева за текущи ремонти, защото от тази централизация страдате всички вие – хората по населени места”, подчерта Благой Филипов.  Той съобщи, че едно от първите прeдлoжeния на ПП МОРЕ в бъдeщия Общинcки cъвeт щe бъде формирането на работни групи по населени места, които да се заемат веднага с належащи ремонтни дейности.

„ПП МОРЕ ще настоява за равнопоставеност на населените места и честно разпределение на средства oт бъдeщитe бюджeти нa Общината, каквото сега липсва“, каза Благой Филипов.

Община Несебър няма концепция за развитието на туризма

Той поясни, че ПП МОРЕ през следващия мандат ще съсредоточи усилията си върху реализирането на някои от най-важните неща: подобряване на инфраструктурата в цялата община, усвояване на средства от оперативните програми на Европейския съюз, осигуряване на условия за привличане на повече туристи в общината.

"Заради това ни трябва ясна концепция за развитие на туризма, каквато сега в общината няма. Необходимо е използването на масивна рекламна кампания със правилните канали – активно използване на онлайн рекламата, телевизионно присъствие на туристическия продукт у нас и в чужбина. Общината може да си позволи да отпусне от бюджета средства за реклама на туризма, но с конкретните му форми и насоки. Целта е подобряване имиджа й като дестинация”, посочи Филипов.

Драгомир Попов: Бившият кмет харчи пари за безмислени проекти

„Част от 75 милионния бюджет на Община Несебър, можеше да бъде даден за реклама на туризма, но управата ги насочи към безмислени проекти, които стоят празни", заяви от своя страна пред множеството симпатизанти на Андон Бакалов и ПП МОРЕ, кандидат-общинския съветник Драгомир Попов.

Той посочи конкретен пример: "Сграда за 13 милиона лева в центъра на Несебър стои празна. Нова сгрда на БКС с огромни халета също стои празна. Знаете ли колко много неща можеха да се направят с тези пари - не само в Равда, но и по другите населени места в общината?", запита Драгомир Попов.

Според него, това показва показва липсва на мисъл, показва инвестиции в безмислени проекти с неясна цел. "Няма полезни идеи за развитие на Общината. Ние не сме съгласни с тази политика, защото парите, които се харчат са вашите, нашите пари”, каза Попов.

Той припомни, че през 2007 година Община Несебър е била с плюс 27 милиона лева в хазната. „Сега 2019 година отново става въпрос за милиони левове, само че дълг”, заяви Попов. Кандидатът за общински съветник припомни, че през 2016 година местните данъци и такси в Община Несеър са се вдигнати неоснователно с 50 процента. И даде за пример, че ако преди 2017 година данъкът на къща в Равда е бил 200 лв, налогът след 2017 г. е станал 300 лева! Няма да спрем да питаме кмета Николай Димитров, който предложи това повишение: "Какво наложи вдигането на данъците? То бърка в джоба на всички нас“, заяви Попов.


11
Коментара по темата
11.
До 10
19.10.2019 10:03:22
1
1
А бе ей Ники спри да си пишеш сам коментарите :DDD
10.
hey hey hey
19.10.2019 09:10:14
2
0
До 8 - иронията е, че дори Терзиев не осъзнава как МОРЕ ще обърнат дупе накрая.
9.
*********
19.10.2019 09:07:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Гражданин от община Несебър
18.10.2019 22:50:42
2
5
Иронията е, че дори МОРЕ не осъзнават, че Наско Терзиев има реален шанс да е новия кмет!
7.
*********
18.10.2019 20:34:00
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
Да
18.10.2019 20:05:00
0
1
Нека хората от сайта когато взимат пари за публикации да бъде написано още в началото "платена статия или нещо подобно".Едно е статия друго си е платена реклама .И да напиша нещо по темата.В момента общината бави плащанията което си е факт.
5.
Петър
18.10.2019 19:20:51
0
1
Мена,
Ако коментарите бяха повод за "притеснение", то отдавна действителността ще да е доста различна!
Притеснение буди единствено "нашто" си въприятие за политика, и що тя влияе на бъдещето Ни!
За едно съм съгласен с иначе необразованият Ни Премиер... Каквото посяло, таквоз и пожънало.
4.
дядо
18.10.2019 19:20:36
2
4
Не остана партия в която Драго Овцата да не е бил тцтцтц
3.
Мена
18.10.2019 16:08:09
4
11
Интересно , защо статията за "Море" и интервюто на Златко Димитров могат да бъдат коментирани , а под тази на Николай Димитров коментарите са блокирани ?! От какво се притеснява Николай ?
2.
Гражданин
18.10.2019 15:04:26
2
9
Едно е сигурно , не е сегашния кмет .
1.
Интересно
18.10.2019 14:35:10
2
4
Кой остави 27 млн.лв.в хазната през 2007 г.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 грешки с телефона, пречещи на връзката 5 грешки с телефона, пречещи на връзката Когато единият партньор гледа нещо в телефона си и се усмихва, това почти винаги кара другия да се чувства неловко 6 знака, че бившият ви ще се върне 6 знака, че бившият ви ще се върне Можете да се побъркате в търсене на скрити знаци, които в крайна сметка да не означават нищо Какво те стресира според зодията ти Какво те стресира според зодията ти Раците си гризат ноктите, ако рутината им бъде нарушена Рецепта за свински пържоли с яйца на очи Рецепта за свински пържоли с яйца на очи Една невероятно вкусна и засищаща рецепта Кървава вечер! Майка закла детето си и се самоуби Кървава вечер! Майка закла детето си и се самоуби Не са ясни мотивите за тежкото престъпление Всички камери на КАТ на лов за джигити Всички камери на КАТ на лов за джигити Ще има непрекъснат 24-часов контрол по пътищата в страната, отбелязаха от Пътна полиция Първо във Флагман! Холандският посланик и други дипломати повеждат гейпарада в Бургас Първо във Флагман! Холандският посланик и други дипломати повеждат гейпарада в Бургас Ще има между 160 и 200 участници в събитието Харчим повече пари за дома и пътувания тази година Харчим повече пари за дома и пътувания тази година На трето място ще отделим пари за ремонт и нови мобели Огромен проблем за туризма преди Лято 2021 - няма спасители Огромен проблем за туризма преди Лято 2021 - няма спасители Има кадри, но те предпочитат да работят на басейн, не и на море   Кметът на община Несебър Николай Димитров набеляза приоритетните дейности в Обзор Кметът на община Несебър Николай Димитров набеляза приоритетните дейности в Обзор
Ще вземе ли мерки ЕС срещу Русия след последните разкрития от страна на Чехия? Ще вземе ли мерки ЕС срещу Русия след последните разкрития от страна на Чехия? Агентите, взривили склад във Врбетице са същите, отровили Скрипал Навални бил прехвърлен "в концлагер, място за изтезания, а не в болница" Навални бил прехвърлен "в концлагер, място за изтезания, а не в болница" Лекарите му не са допуснати да го прегледат Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч. Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч. Остава забраната за пътуване извън района на местоживеене Дания залови рекордно количество експлозиви Дания залови рекордно количество експлозиви Полицията не разкри и подробности за евентуална цел, срещу която са били предназначени Бабиш потвърди, че Гебрев е бил мишена на руски агенти Бабиш потвърди, че Гебрев е бил мишена на руски агенти Напрежението между Прага и Москва расте Коронавирусът под контрол до месеци? Коронавирусът под контрол до месеци? Основна пречка да се сложи скоро край на пандемията била дискриминацията при ваксинирането Пенсионират Меркел? Намериха й наследник Пенсионират Меркел? Намериха й наследник На 26 септември ще се сложи край на близо 20-годишното й управление Земетресение с магнитуд 3.7 в Егейско море Земетресение с магнитуд 3.7 в Егейско море Трусът е бил на дълбочина 7.8 километра Хари удължава престоя си във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си Хари удължава престоя си във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си Удълженият му престой във Великобритания е безспорно доказателство, че са успели да изгладят отношенията си Сърбия провежда военни учения Сърбия провежда военни учения Defender-Europe 21 на НАТО включва 30 000 войници от 27 държави
Христо Иванов, бивш правосъден министър Христо Иванов, бивш правосъден министър "Росенец" е мястото, където коалицията на ГЕРБ и ДПС е видима Виц на деня Виц на деня Православен:
- Христос воскресе!
Агностик:
- Не е изключено...
Македонец:
- В Охрид!
Виц на деня Виц на деня Две клюкарки се събрали и едната казва на другата:
- На гинеколога Георгиев и баща му беше гинеколог, и дядо му беше гинеколог.
- Не се нагледаха тия, бе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Едно време бабите викаха внучетата си да им вдянат конеца в иглата, а сега да им въведат паролата за "Фейсбук".
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори