×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов за мекия тон към Ердоган: Много демократи говорят, но ако в Странджа влязат стотици хиляди мигранти…


Борисов за мекия тон към Ердоган: Много демократи говорят, но ако в Странджа влязат стотици хиляди мигранти…
„Аз никога не съм подкрепял операцията, а съм подкрепял споразумението с Турция и това, че Турция го спазва на сто процента с България."
15 Октомври 2019, Вторник, 12:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Премиерът се обяви против военната операция на Турция в Сирия, но и против икономически санкции срещу южната ни съседка

Премиерът Бойко Борисов е с двойнствена позиция по отношение интервенцията на Турция в Сирия. Това стана ясно след заседанието на Съвета за сигурност към Министерския съвет. След него Борисов отиде при президента Румен Радев, за да го запознае със ситуацията.

След това министър-председателят направи изявление пред репортери.

Той обясни, че България настоява военната операция да спре. От друга страна, Борисов се обяви против санкции срещу Турция.

Според него България би претърпяла огромни икономически щети, ако такива санкции бъдат наложени. Премиерът предупреди, че Турция може да пусне стотици хиляди мигранти.

След въпрос на „Флагман” защо преди дни е поискал политиците от Европейския съюз да смекчат тона към турския президент Реджеп Ердоган, премиерът изкоментира: „Мноого такива има демократи, които говорят, ги слушах, и анализатори. Но да идат да видят какво става в Гърция. Хем в Гърция има острови, има къде да ги слагат (мигрантите – б.а.). Ако влезат в Странджа няколкостотин хиляди, не искам да се ангажирам с резултата. Така че към момента ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО, и на Европейския съюз и искаме конфликтът да свърши незабавно.”

Борисов обясни, че било добра идея президентът да бъде запознат с това, което правят службите, Външно министерство, МВР, Гранична полиция, както и за това какви са опасенията на правителството и какъв би бил най-лошият сценарий.

„Няма никаква промяна от това, което е било миналата седмица или по-миналата. Нула мигранти на границата с Турция. По-голям натиск откъм Гърция, но там сме взели повече мерки и също е спокойно. Разбира се, както виждате, сме категорични, че военната операция трябва да спре; че рискът от хуманитарна криза е много голям. Възникне ли хуманитарна криза, това означава нарастване на мигрантската вълна – това са свързани процеси. Така че затова и ние настояваме да бъдат прекратени военните действия и само дипломацията е тази, която може да реши този конфликт”, обясни Бойко Борисов.

Според него мерките на държавата, които ще се предприемат, няма да са по-различни, понеже било отчетено, че те работят идеално и има нула миграция.

България имала готовност за извънредна ситуация благодарение на проведените учения. Имало и планове за действие.

С президента била обсъдена готовността за защита на сухопътните граници не само на България, но и на Европейския съюз.

След въпрос каква ще е позицията ни в Съвета, ако се стигне до гласуване на санкции срещу Турция, Борисов отговори: „Ние имаме над 5 милиарда долара стокооборот с Турция и са наши съседи. Така че за операцията сме категорично против да продължава, защото носи хуманитарна криза. Ние със санкциите с Русия, хем къде-къде ни е по-малък стокооборотът, загубихме над половин-един милиард лева; а при едни санкции с Турция ще загубим милиарди. Така че надявам се дипломацията и обединените усилия на всички да даде резултат. А и да не забравяме, че Турция е държава – член на НАТО. И тя може да иска задействане на член 5. То може да стане много интересно.”

След констатация на „Флагман”, че Турция не е нападната, за да иска задействане на член 5, Борисов отговори: „Над 700 нападения, казват турските официални власти пък че имат от кюрди и от сирийци. Така ли е, не е ли, нито искам да знам, нито се интересувам. Но вече те официално говорят за член 5.”

На питане на „Флагман” защо е поискал смекчаване на тона от страна на Европа към Ердоган Бойко Борисов обясни: „Аз искам да се спазва споразумението с Турция и колегите, когато се изказват, да знаят, че имаме и морска, и сухопътна граница - Европейският съюз, с тях. И ако в България влязат 50 или 100, или 200 хиляди мигранти, аз не знам какво ще се случи изобщо със страната. И докато Турция спазва на сто процента споразумението с България и то работи перфектно, аз съм длъжен заради нашата си сигурност да отстоявам тази позиция. Мноого има такива демократи, които говорят, ги слушах, и анализатори. Но да идат да видят какво става в Гърция…”

След констатацията, че турският външен министър от Азербайджан му е благодарил за подкрепата за турската операция в Сирия, Борисов обясни: „Аз никога не съм подкрепял операцията, а съм подкрепял споразумението с Турция и това, че Турция го спазва на сто процента с България. Ясно и точно”.


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
16
Коментара по темата
16.
Петър
18.10.2019 18:49:43
0
0
Виждам ги от известно време, но не и по Коледа!
Чета им изпражненията, за жалост, но всяко зло за добро! Нещо, което надали ще изучите, както азбуката, която ви е дадена присърце да разспространявате, а не да унищожавате!
15.
ХХ
17.10.2019 10:05:25
0
0
@14
болшевишките гниди ще ги видиш по коледа край масата, идиот слабоумен!
14.
Петър
17.10.2019 07:38:42
0
0
Със сигурност не съм болшевишка гнида.
Това ли ти е силата? Давай по смело мека китко.
13.
ХХ
17.10.2019 01:05:25
0
0
@11
Упс, май си и двете, цървул слабоумен.
12.
ХХ
17.10.2019 01:03:44
0
0
@11
Tи идиот ли си или си кретен?!
11.
Петър
16.10.2019 21:33:41
0
0
XX,
1. Дай да ги видим тез сводки дет си ги "гледал"! За атентаторите питай Ердоган, който им изготви паспорти докато бяха в бежанските му лагери! Нали уж той ги държи под ключ! Сирийските младежи ги направи атентатори? Въобще четеш ли си писаниците бе болшевики?
2. Той не спира храните, а просто се въоражава с парите, които ЕС му дава за храни бе болшевики!
3. Болшевики, само такива не се имат за европейци! А, и не са.
4. Германия има проблем, който не е от сега, но и Германия не е Европа!
Болшевики, четеш привидното, но всички сте си лика прилика, и заради това или измирате от алкохол, или пращате курвите си по цял свят.
10.
ХХ
16.10.2019 10:08:06
0
0
@9
1. видях ги в сводките за настаняване в жилища в западна европа... отделно в атентатите в некои столици... отделно в статистиките, вкл. и на нси, където има доста младежи под 16, които се заселват (имигрират) в България.
2. храните, ако поиска, ще ги спре този който ги раздава - в случая ердоган...
3. никой не им е крив на европейските говеда, че създадоха бежанците в сирия... каквото са си дробили - да си го сърбат и да плащат - малко плащат даже ес изродите за стотиците хиляди прокудени от родните си места цивилни. И България трябва да плаща повече за гяволъка си да обучава сирийските терористи в правец.
4. Аз правя, но християндемократическите изроди като меркел и зеехофер не правеха... както и либералите и зелените. Малко плащат изродите! малко плаща и България!
9.
Петър
15.10.2019 15:34:29
0
0
XX,
Къде ги видя тези 1 млн. бежанци дето изминали тези километри? Тези дето преминаха през България, и поради които плащаме една "оградка"?
Храните ще ги спрат тези, от които бягат, а не към тези, които им ги осигуряват! Европейците спират парите за храни, или Ердоган се въоражава с противоракетни системи с тях?
Оставям на страна, че те имат проблем не с храната, а с тези които искат да ги прогонят.
Ако не правиш разлика между бежанец, и емигрант, то ще я направиш.
3-ти, а от къде ще им позволят да преминат до западна европа? През курортите им? Я, пак!
Ердоган си играе с огъня, и ще се попари жестоко, а не ние!
8.
Едно голямо недоеазумение
15.10.2019 15:12:35
0
3
Боко е мека Мария.
Само у нас се надува
и на макетата
Я го вижте как чупи пръсти като ходи навън! Говори на аба и гледа да мине на лафове и вицове
7.
Турчин
15.10.2019 14:55:46
0
1
До истинските Турци.Герб не подкрепя нашата операция в Сирия .Който Турчин гласува за Герб Не е Турчин
6.
Турчин
15.10.2019 14:52:07
0
1
Мангала доган няма ли да защити нашата Турска офанзива в Сирия . А ще искат да гласуваме за дпс боклуците
5.
!!!!
15.10.2019 13:40:24
0
5
Има закон които регламентира незаконното преминаване на ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА!!!!! Това че някой го е страх да го спазва и прилага е резултат от цялата евро педерастия която ни наложиха !!!!
4.
ХХ
15.10.2019 12:38:20
0
4
@2
не вдявам защо 1500 км през анкара и истанбул ще са проблем - преди 3-4 години видяхме, че 1 000 000 си минаха (част от) тези километри. Спиране на храните (които европейските терористи явно не плащат) и подшушване накъде трябва да се движат, за да стигнат безпроблемно е достатъчно.
За боко - прочети статията.
и едва ли на ердо му дреме дали са афганистанци или сирийци... а и за немските крави афроарабският ген е добре дошъл....
3.
До Петър
15.10.2019 12:35:54
0
5
Абе, Петре, кой ще тръгне да ходи в Анкара или Истанбул бе, всички искат да отидат към Западна Европа, а не към Западна Турция, ударил си си главата нещо момче, спри да пушиш, че ти е мъгла
2.
Петър
15.10.2019 12:29:53
0
2
От лагерите до границата са 1500 км, като по пътя е Анкара, и Истанбул!
По скоро насилствена депортация може да пресели толкова хора!
Нека посмее Ердоган, и ще му се стовари Алах на крехкото му раменце.
В Гърция бежанците не са от този регион!
XX, за какво е прав?
1.
ХХ
15.10.2019 12:10:07
10
3
прав е боко, но продължава да бъде подлогам на тези, които докараха България до това положение на зависимост....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори