×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След позора с Англия: Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов


След позора с Англия: Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов
Искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, не нарушаваме правилата на УЕФА, твърди Красен Кралев
15 Октомври 2019, Вторник, 10:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Това не е нарушение на правилата на УЕФА, твърди спортният министър Красен Кралев

Премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев поискаха оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Повод е снощната позорна загуба от Англия и изцепките на фенове на стадиона.

Извънредно изявление по този повод направи министър Кралев в Министерски съвет.

Той обяви: „Преди малко премиерът ме извика по спешност. Сега ще направя съобщение за това, за което говорихме. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни терени, осветления, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи, но след последните, как да кажа, прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди - от днес нататък преустановяваме всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Повече въпроси и повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера.”

След въпрос това не е ли нарушаване на правилата на УЕФА като вид намеса на държавата, Кралев отговори: „Не е нарушаване на правилата на УЕФА. Правилата на УЕФА се нарушават, ако директно се интервенира във Футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера, които бяха. И това е. Ясно и категорично. Държавата не може повече да толерира подобно поведение.”

Припомняме, че снощи националният отбор по футбол на България понесе най-тежката си домакинска загуба в историята – 0:6 от Англия.

Отделно от това, страната ни търпи яростни критики след расистки изцепки на фенове, заради които мачът бе прекъснат на два пъти.

Като причина за радикалното поведение на Бойко Борисов може да се тълкува и предизборната ситуация. Вероятно премиерът и лидер на партия ГЕРБ се отъждествява и с управлението на футбола в България и смята, че може да претърпи щети на местния вот след две седмици. 

Медиите пък бяха в Министерски съвет по съвсем друга причина. Там течеше заседание на Съвета по сигурността по повод нажежената обстановка в Сирия и военната интервенция на Турция там. 

 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
*********
15.10.2019 19:37:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
вЕтъра на ПОДмяната
15.10.2019 15:26:04
0
7
Цар Бойко не му иска оставката - амнистира го! Така си измиват ръцете Бойко и сие за хазарта и нагласените покрай това мачове . Футбол няма , има бизнес .
13.
Тотал щета
15.10.2019 15:05:33
0
2
След немотията у нас, кой ще поиска оставката на самозабравилите се?
12.
Тодор Живков
15.10.2019 12:46:39
0
4
Докога ще се търпят недъзите на българския футбол ? И .....дойде поколението на Стоичков !
11.
Мими
15.10.2019 12:43:45
0
21
Каквато ни е държавата такъв ни е и футбола ! Жалка картинка !
10.
Розовият муджахидин на Бойко
15.10.2019 12:38:49
4
7
Лисицов,само на теб ли не е ясно,че агитки като София Лапат,Лаута Хуулс и т.н.включително и нашата от Нефтохимик се активират предизборно от бащицата от Банкя.При положение, че изброените по-горе пробваха да прекъснат мача,а след това като по команда се изнесоха предполагам, че би трябвало да ти изясни, че става въпрос за активно мероприятие,така че освен БМ и ББ трябва да хвърли оставка, че за пореден път ни направи за смях
9.
X
15.10.2019 11:25:44
1
15
Една добра новина
8.
Петър
15.10.2019 11:21:38
6
41
Аз пък искам оставката на Правителството!
Искам Парламента да си ходи!
Искам Цацаров да бъде уволнен!
Искам ВСС да се разспусне!
Футбола, докато се намесват разни ти му политически недоразумения няма да пребъде!
Докато политически собственици употребяват футболни агитки за своите икономически интереси България няма да има футбол.
7.
Политбюро
15.10.2019 11:17:45
3
18
Сега е ред на Михайлов да поиска оставката на Премиера
6.
футболен фен
15.10.2019 11:03:57
3
21
браво на премиера перуката и компания отдавна трябваше да бъдат изхвърлени като мръсни котета от бфс
5.
Фен
15.10.2019 10:45:46
0
60
Отдавна трябваше да бъде изритан от БФС Публична тайна е че този човек не изтрезняваше и не може да взема адекватни решения. Беше взел БФС за бащиния.
4.
1
15.10.2019 10:37:28
0
21
Чудесно решение. Ама айде сега някой маааалко по- малко корумпиран и крадлив да сложите!
3.
Ggp
15.10.2019 10:37:26
0
21
Очевидно е, че перуката доброволно няма да си тръгне. Феновете по никакъв начин не могат да го принудят да си отиде. Остава само натиск от най-високо ниво. Дано не е само предизборна бутафория, а наистина перуката да бъде натиснат да се маха. Иначе щом остане задължително футбола ни трябва да стане аматьорски. Тия от снощи бяха жалка картинка. Такова поведение професионалист само от уважение към професията никога няма да си позволи.
2.
77
15.10.2019 10:21:47
0
37
ВРЕМЕ БЕШЕ
1.
ХХ
15.10.2019 10:20:19
21
20
типично поведение на диктатор.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори