×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

 Вижте какво свършиха съветниците от „Ние, гражданите” и защо тръгват със самочувствие към нов мандат


 Вижте какво свършиха съветниците от „Ние, гражданите” и защо тръгват със самочувствие към нов мандат
Четирима от познатите лица в челото на листата – Бенчо Бенчев, Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Стоян Колев, които и до момента бяха общински съветници, многократно доказаха, че изпълняват поетите ангажименти
11 Октомври 2019, Петък, 18:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: Авторът

Коалицията с категорична заявка за още много работа в полза на Бургас

Коалиция „Ние, гражданите” даде категорична заявка, че нейните хора ще работят за развитието на Бургас и просперитета на бургазлии. Четирима от добре познатите лица в челото на листата – Бенчо Бенчев, Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Стоян Колев, които и до момента бяха общински съветници, многократно доказаха, че изпълняват поетите ангажименти и ще продължат да го правят. Съветниците от „Ние, гражданите” бяха в основата на коалиция „Заедно за Бургас”, превърнала се във втора политическа сила през мандат 2015 – 2019.

Именно водачът Бенчо Бенчев и колегите му бяха инициатори на рибния фестивал в Бургас. Идеята бе прегърната единодушно в Общинския съвет и вече за втора година събитието се провежда изключително успешно.

„Ние, гражданите” настояват още Синята зона да остане само в ЦГЧ на Бургас и за решаване на проблема с паркирането чрез изграждане на нови паркинги, от които градът ни има крещяща нужда.

Те предложиха и идеята да се вдигне статуя на покровителя на Бургас св. Николай Чудотворец и по този начин да се наредим до големите уважаващи себе си градове, които имат свой символ. По инициатива на кандидат-съветниците от „Ние, гражданите” местният парламент на Бургас прегърна и идеята за Парк на миниатюрите в парк „Света Троица”.

От „Ние, гражданите” са категорични, че лекото метро напълно ще реши транспортния проблем на Бургас, ако не за сто, то поне за 50 години напред

Отделно от това приоритет №1, за който ще се борят с всички сили и за който ще искат от новия Общински съвет подкрепа, е да се приеме идеята за лекото метро на Бургас.

Още преди 8 години Ангел Божидаров се срещнал с тогавашния кмет Димитър Николов и му казал следното: „Искаш ли да останеш в историята? Да направим метро в Бургас!“. Той се усмихнал, казал, че идеята е хубава и той се е сетил за нея по-рано. За съжаление обаче нямало как да се реализира, защото европейски специалисти са изтъкнали четири сериозни проблема – подпочвените води; населението на Бургас е под 300 хил. жители; високата цена; денивелацията на ж.к. „Меден рудник“. За последното се оказало, че не е проблем да се изкопае тунела, но ще е проблем за мотрисите да изкачват хълма. Тогава обаче предложението било изцяло за стандартно подземно метро.

За 8 години идеята се променя драстично и след множество разговори със специалисти се стига до решение – най-лесно може да се случат нещата, ако се направи т.нар. „леко метро“. То е 3 в 1 – надземна железница от една страна, от друга въздушна, където се налага да преодолее препятствия, и от трета: подземна – където е възможно. 

С лекото метро се преодоляват три от причините в Бургас да няма класическо такова – денивелацията на жк „Меден рудник“; пречката с размера на населението, защото за леко метро се искат над 200 хил. жители; и трето – цената, защото лекото метро е от 3 до 4 пъти по-евтино от подземното. Остава разбира се прословутата тема за подземните води.

Истината е, че „Ние, гражданите” разполагат с документи и проучвания, които показват къде точно минава подземната река в Бургас. Тя е близо до повърхността на земята между Новата поща и Бургаския свободен университет. После върви от лявата страна на ул. „Александровска“ в посока центъра, минава към пл. „Св. св. Кирил и Методий“, където се събира с още една подземна река и оттам продължават до морето. Това значи, че само на посочения площад е доказано, че има подземна вода в Бургас и има варианти подземната река да се заобиколи и да не създава никакви проблеми. „Да не говорим, че в София в момента строят една от станциите, където излезе вода. Така както намериха решение за подземния паркинг на пл. „Св. св. Кирил и Методий“, така може да се намери и тук и аз смятам, че няма да е трудно”, каза пред Флагман.бг Ангел Божидаров.

Той призова новия Общински съвет да работи в името на Бургас и по такива важни проекти всички да си стиснат ръцете и да гласуват всички, за да започне сериозната работа. Лекото метро може да се превърне във факт за не повече от 6-7 години, категоричен е Божидаров.

Той припомни, че евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ обяви наскоро, че от 2021-2027 г. ще се отварят нови европрограми за финансиране, като първата от тях вече е решено да бъде за транспорта. Тези програми финансират 70% от всички проекти, като така за община Бургас остават 30%. При цена на лекото метро около 8 млн. евро на километър на от Общината ще са необходими 2.4 млн. евро. на километър.

От „Ние, гражданите” са категорични, че лекото метро напълно ще реши транспортния проблем на Бургас, ако не за сто, то поне за 50 години напред. 

По всички акцентите от програмата на коалицията е работено през последните 4 години, а по идеята за метрото дори 8 години.

 




Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори